Pelkkää itsepetosta väittää, että jollain alkoholijuomalla tulisi pienempi krapula kuin toisella

Anonyymi

Ratkaiseva tekijä on vain joudun alkoholin määrä.

5

57

  Vastaukset

  • Itseään kohtaan petollisia ihmisiä on sitten varmaan olemassa pilvin pimein.

   Kyllä se niin on että krapulatilaan vaikuttaa myös se mitä laatua alkoholia on juonut, onko olutta, kirkkaita tai molempia sekaisin.
   Pelkästään kirkkaita viinojakin on niin paljon eri laatua että niistäkin tulee erilaisia krapuloita.

   Ei ole kauaakaan kun kavereiden kanssa puhuttiin krapuloista ja olotiloista joita krapulassa tulee, ja jokainen oli sitä mieltä että sekin vaikuttaa mitä on juonut.

   Enemmän itsepetosta se on jos uskoo että vain määrä vaikuttaa.

   • Ilmeisesti olet sitten viisaampi kuin maailman vertaisarvioitua tiedettä tekevät tutkijat? Onko sinulla omaa tutkimusta lähdeviitteeksi? Kaikki alkoholitutkijat yhtäpätevästi kertovat, että vain määrällä, siis puhtaan alkoholin määrällä on merkitystä. Anekdootin tasolla: minä olen juonut illan aikana vaikka mitä juomia sekaisin eikä krapula ole ollut sen pahempi kuin yhtä juomaa juodessa. Tämä tietenkin vain subjektiivinen kokemus, kuten omasikin, eikä sinänsä todista mitään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ilmeisesti olet sitten viisaampi kuin maailman vertaisarvioitua tiedettä tekevät tutkijat? Onko sinulla omaa tutkimusta lähdeviitteeksi? Kaikki alkoholitutkijat yhtäpätevästi kertovat, että vain määrällä, siis puhtaan alkoholin määrällä on merkitystä. Anekdootin tasolla: minä olen juonut illan aikana vaikka mitä juomia sekaisin eikä krapula ole ollut sen pahempi kuin yhtä juomaa juodessa. Tämä tietenkin vain subjektiivinen kokemus, kuten omasikin, eikä sinänsä todista mitään.

    Tutkijat varmastikin ovat tutkineet alkoholin haihtumista elimistöstä ja se toki tapahtuu puhtaan alkoholin määrän, ei laadun mukaan.

    Mutta eikös krapula sanana kansankielellä lähinnä tarkoita sitä huonoa oloa joka ryyppäämisestä seuraa.
    Se olotila voi olla hyvinkin erilainen juodun juoman vahvuudesta, laadusta jne. johtuen.

    En tietenkään ole viisaampi kuin tutkijat koska en ole tutkija.
    Oma tutkimus on lähinnä omakohtainen kokemus krapulasta, veikkaan että tiedettä tekevät tutkijat perustavat tutkimuksensa enemmänkin tieteeseensä, mitä kaikkea se sitten sisällään pitääkin.
    Tuskin kännäilevät ja vertailevat kokemuksiaan.....


  • Voivathan ne juoman muut lisäaineet tehdä omia oireitaan sen varsinaisen alkoholikrapulan lisäksi. Kokonaisuus voi olla sitten erillainen eri juomilla. En tiedä onko näitä mitenkään tutkittu.

  • Ei pelkkä määrä vaan kokonaisuus muodostuen nauttimisen rytmistä. Suuria kerta-annoksia lyhyellä ajalla vai tasaista tissuttelua jakautuen pitemmälle ajalle?
   Tissuttelun aikainen syöminen? Ennen aloitusta vatsassa tavaraa ja tissuttelun aikana pientä hiukopalaa tiheään?

   Eri juomat vaikuttavat juomisen tahtiin eri henkilöillä eri tavalla.
   Kun pojankollina ostimme 0,5 litran pullon kaverin kanssa puoliksi ja merkkasimme arvioidun puolivälin peukalon kynnellä etikettiin niin aloittaja ryhtyi ryystämään viinaa pullon suusta toisen osakkaan kärttäessä vieressä omaa vuoroaan.
   Puoli pullollista mahdollisimman nopeasti ja nuoren, tottumattoman hepun känni ja seurannut krapula olivat sen mukaisia.

   Vanhempana ( 75v ikäisenä ) ja tottuneempana viikon ajan 15 annosta / päivä eikä örvellyksestä eikä krapulasta tietoakaan. Aloitus aamuisin klo 10:n tienoissa tanakan pekoni/ muna aamiaisen jälkeen. Päivän mittaan tasaista kostuttelua ja muutama ateria. Viimeinen paukku viimeistään klo 22 tienoissa ja nukkumaan.
   Juomista suurin osa oli viskiä, oluet olivat täyden pintin kolpakoita ja viinit olivat vähemmistönä.

   Ottamisessa on eroa.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia etsii asuntoa

   Sofia kertoi juuri instassa viettäneensä aamupäivän asuntoa metsästäen. Toivottavasti jotain löytyy, en tiedä millainen on tilanne Helsingissä. Nyt j
   238
   5135
  2. BB-Sini puhuu tiukkaa asiaa BB-julkkisten kohtelusta somessa

   Tullut itsekin kolmekymppisenä somen suurkuluttajana todella kauhisteltua tätä järkyttävää lynkkausta ja syitä siihen. Netissä liian monilla ihmisillä
   Viihde ja kulttuuri
   36
   4402
  3. Koronavilkku pääsi MAAILMANENNATYKSEEN!

   THL kertoi tänään, että Koronavilkkua on ladattu noin 2,5 miljoonaa kertaa. Missään maassa koronaseurantasovellusta ei ole väestöön suhteutettuna lada
   Maailman menoa
   157
   3552
  4. Aarniolla ei ole kivaa ihmisvarastossa

   Vankila on vain ihmisvarasto. .. Ihmis­varastos­sa Jari Aarnio kertoo oloistaan kahden muun vangin kanssa samalla suljetulla osastolla – “Elämä on tää
   Maailman menoa
   136
   3235
  5. Tutkittu on: talviaika parempi

   Puoliin päiviin makaavat vätykset tietysti ovat eri mieltä, mutta työtätekeville ihmisille uutinen on hyvä. "Pysyvään kesäaikaan siirtymistä on kokei
   Maailman menoa
   433
   2491