Kristus uskosta osattomien yleinen käsitys uskosta

Anonyymi

On siis säännöt joiden mukaan ryhmässä eletään, ja sääntöjä nousattavat pelastuvat taivaaseen. Sääntöjä rikkovia puolestaan kontrolloidaan ja vaaditaan sääntöjen noudattamiseen, kehoittamalla, vaatimalla ja uhkailemalla.

Tämä on ihan luonnollinen rationaalinen päätelmä. Tämän pidemmälle ei ihmisen aivojen avulla voi päästäkkään "uskon" tulkitsemisessa. Siis täysin terve ja luonnollinen ihmiskäsitys.

Kristinusko ei ole lainkaan tällainen, jossa ihminen käy kauppaa Luojansa kanssa, ja parhaansa tekee, vaikka Kristus uskon seurauksena syntyykin elämäntapa joka on siveä, vastuuntuntoinen, omista synneistä virheistä ja laiminlyönneistä tietoinen. Jumalan tahdon EHDOTTOMUUDESTA TIETOINEN, JOKA MERKITSEE KAIKILLE IHMISILLE HELVETIN TUOMIOTA. Kaikista hurskaimmallekin ihmiselle.

Mutta myös tietoisuus Hengen tasolla (ei siis vain tiedollisella tasolla) siitä, että Jeesus Kristus on minun puolestani täyttänyt täydellisesti kaikki Jumalan vaatmukset, ja kärsinyt minun rangaistukseni Golgatalla. Tämän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta meillä on iankaikkinen elämä, vain usko tähän tarvitaan, ja senkin saa Jumalalta lahjana. Itse ei voi uskoa mistään ottaa. Eikä kenelläkään ole mitään, millä voisi sovittaa syntivelkansa.

37

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tämä ihmisyydessä oleva ominaisuus, halu tulla Jumalan kaltaiseksi, tekee tepposet helposti meille.

      Jumalan sana kaikkine ihanine lupauksineen, ei tunnu uskottavalta. Jumalan tahto, joka ei tunne lainkaan joustoja, on ihmiselle erittäin vastenmielistä. Siksi ihminen alkaa käymään kauppaa Jumalan kanssa, luomalla omassa mielessään itselleen sopivat kompromissit. "Sanoiko Jumala todella niin?"

      Kompromissien suunnittelijalle ja totreuttajalle paholainen sanoo saman kuin Eevalle ja Aadamille aikoinaan, ette te suinkaan kuole, vaan te tulette yhtä viisaksi kuin Jumala, tietämään hyvän ja pahan.

      1. Moos. 3:4 Niin käärme sanoi vaimolle: "Ette suinkaan kuole;
      1. Moos. 3:5 vaan Jumala tietää, että sinä päivänä, jona te siitä syötte, aukenevat teidän silmänne, ja te tulette niinkuin Jumala tietämään hyvän ja pahan".

      Lankeemuksen vikaa kantava ihminen kokee niin, (tänäänkin), että totta kai se, minkä minä koen ja tunnen hyväksi, on hyvää ja se minkä kehossani ja mielessäni tunnen pahaksi on pahaa.

      Mien joka kokee seksuaalisen kiihotuksen yhtyessään toiseen mieheen, kokee ja sanoo tämän tekonsa olevan rakkautta. Kun JUmala sanassaan ilmoittaa teon synniksi, eli tahtonsa vastaiseksi, ihminen tekee johtopäätöksen, Jumala on väärässä. Tai hän päättelee, että Jumala on ahdasmielisten ihmisten keksimä satuolento, juutalaisten kansalliseepoksessa.

      Näin ihminen on itse kääsittämättään valinnut tien, joka päättyy kadotukseen ajallisen elämän päätyttyä. Tämä tie on kuitenkin monella keskeytynyt, kun Jumala on Pyhän Henkensä' kautta alkanut kirkastamaan, että tuo oli sittenkin Jumalan sanaa, vaikka en aiemmin käsittänmyt sitä. NÄIN ihminen herää hengellisesti, ja luovuttaa elämänsä ohjauksen Jumalan sanalle.

      No kiitteleekö piru tähän tilaan tullutta, että nyt sinä teit oikean valinnan? Ei, vaan tästä alkaa loppuelämän mittainen taistelu VALHEEN tuottajaa ja isää vastaan.

      Alkaa kilvoitus uskon tiellä. Tulee jokapäiväinen Jumalan sanan nälkä, ja jano, joka janoaa Kristuksen vanhurskaudella puettuna pysymistä, eli rauhaa Jumalan kanssa.
      Vakuutusta sovituksesta, vakuutusta lunastuksesta, vakuutusta syntien anteeksiannosta joka hetki. Vakuutusta Jumalan lapseudesta, ja Jumalan valtakunnan perinnöstä YHDESSÄ Kristuksen kanssa. Jumalan rauhan janoamista.
      xxxxx

      Kristinuskon piiriin luikerrelleissa uususkonnoissa toivo pannaan tähän maailmaan, kaikkeen ajalliseen hyvään, terveyteen, kykyyn tehdä voimallisia tekoja, tulla keholtaan terveeksi, tulla menestyväksi, kunnoitettavaksi ihmeiden tekijäksi.
      On selvää, ettei langennut ihmisluonto voisi parempaa kohdata, vihdoinkin toiveideni ja tarpeideni on mahdollista toteutua.

      Sopivasti valikoimalla ja Jeesuksen voimatekojen tarkoitusta ja merkitystä väärin tulmkitsemalla, Raamatusta saa tällaisen kuvan helposti.

      Sen sijaa kristityn tie, joka on vainotuksi, vihatuksi, itseensä pettyneeksi, syntiseksi, erehtyväksi, heikoksi, apua tarvitsevaksi tulemista, - sehän on ihmiluonnolle niin vastenmielistä jo ajatuksenakin. Kiellä itsesi, ota ristisi, seuraa minua.

      Opetuslapsille oli kamala nähdä kun ajalliseksi Messiaaksi, maan itsenäisyyden ja valta-aseman palauttajaksi luulemansa Messias antautuu kidutettavaksi ja tapetaan rikollisena ristillä. Silloin nykyistenkin uususkontojen palvoma power Jeesus kuoli.

      Mutta kolmantena päivänä tästä tapahtumasta he kohtasivat taivasten valtakunnan Messiaan ja koko luomakunnan hallitsijan elävänä. 40 päivää ensimmäisen kohtaamisen jälkeen he näkivät Messiaan nousevan taivaalliseen valtakuntaansa.

      He saivat helluntaina luvatun Pyhän Hengen. He saivat voiman ja rohkeuden julistaa tästä Messiaasta, joka oli noussut ylös kuolleista, jonka maahan vuotanut veri syntiemme rangaistuksena annettu henki, riitti Jumalalle syntiuhriksi koko maailman synneistä.

      Tähän me kristityt uskomme. Kaikenlaiset rätit, lumput ja viikunanlehdet, ovat SURKEITA yrityksiä korvata täydellisen sovituksen tehnyt Jeesus Kristus itse ansaitulla vanhurskaudella. Toki vilpittömällä tarkoituksella näin toimitaan. Vihollisemme on erittäin ovela eksyttäjä pois Kristuksesta.

    • Anonyymi

      Totta kai srk:ssa on säännöt. Seurakunta ja maailma ovat vastakohtia. Ja säännöt pysyvät vaikka järjestätte 10 pridemarssia.

      • Anonyymi

        Ketkä järjestävät pridee kulkueita?

        Tiedoksi: Kristityt eivät Jumalan sanan mukaisesti hyväksy lainkaan samaa sukupuolta olevien henkilöiden sukupuolisuhteita.


    • Kun katson lyijylasimaalausta kirkon ulkopuolelta, niin en saa siitä selvää mitä se esittää. Mutta kun menen kirkkoon sisäpuolelle ja katson maalausta uudelleen, niin näenkin merkityksen selvästi ja kirkkaasti, kun valo tulee maalauksen läpi ja teos on katsojaan nähden oikein päin.
      Ei uskoa vailla oleva voi nähdä kuin ulkokuoren ja senkin väärinpäin.

      Isompi ja surullisempi kysymys on, että miksi me kristityt näemme toisen kristityn olevan oman kristillisyytemme ulkopuolella ja ikäänkuin vihollisemme?
      Itse ajattelen, että silloin omaan kristillisyyteen on tullut lihallisia arviointiperusteita, jotain -laisuutta, joka muuttaa ja lisää Kristuksen valtakunnan sanomaan perinteitä ja tuo vierasta tulta alttarille.

      Joosuan kirjasta eräs esimerkki meille kaikille opiksi:
      Jerikon luona ollessaan Joosua näki miehen seisovan edessään paljastettu miekka kädessä. Joosua meni hänen luokseen ja kysyi: "Oletko sinä meikäläisiä vai vihollisiamme?"
      Tämä vastasi: "En kumpaakaan. Olen Herran sotajoukon päällikkö ja olen juuri saapunut tänne." Joosua lankesi kasvoilleen maahan, kumarsi ja sanoi hänelle: "Mitä herrallani on sanottavana palvelijalleen?" Herran sotajoukon päällikkö sanoi Joosualle: "Riisu kengät jalastasi, sillä paikka, missä seisot, on pyhä." Joosua teki niin.

      • Anonyymi

        Joosua kohtasi pre exsistenttisen Kristuksen, siis kaikkivaltiaan Jumalan tuossa.
        Joosua koki hengessään Herran olevan läsnä, siksi hän vaipui polvilleen hänen eteensä.

        Mutta olen samaa mieltä tuosta kristittyjen välisistä erottavista aidoista. Vaikka ryhmissä eletäänkin, niin ryhmien pitäisi tehdä työtä sen päämäärän saavuttamikseksi että Jumalan sanan kautta voitettaisiin hedelmää Jumalan valtaunnalle, eli pelastettuja syntisiä.


      • Anonyymi

        Usein kristittyjä erottavat aidat muodostuvat sellaisista opetuksista ja uskomuksista, joilla ei ole pelastuksen kannalta merkitystä, niistä on vaan ajan saatossa muodostunut sosiaalisia yhdessäolon merkkejä ja muotoja.


    • Anonyymi

      "On siis säännöt joiden mukaan ryhmässä eletään, ja sääntöjä nousattavat pelastuvat taivaaseen. Sääntöjä rikkovia puolestaan kontrolloidaan ja vaaditaan sääntöjen noudattamiseen, kehoittamalla, vaatimalla ja uhkailemalla."

      Olisiko tuota nyt tarvinnut kerrata? Kaikkihan tietää että tuollaista se uskossa oleminen on.

      • Anonyymi

        "Olisiko tuota nyt tarvinnut kerrata? Kaikkihan tietää että tuollaista se uskossa oleminen on."

        Missä uskossa? Kuolleessa uskossa! Elävässä uskossa ei vaadita eikä uhkailla. Päin vastoin. Enen kuin esikoiset lähtivät, he uhkailivat lähdöllä, ellei päätöstä sakramenteistä peruta. Samoin he aikaisemmin kävivät saarnajien kimppuun, jotka saarnasivat asioista, jotka heille oli tullut luvallisiksi.

        Ketään ei ole esikoislestadiolaisuudesta erotettu, eikä mitenkään uhkailtu sormuksen, eikä minkään muunkaan asian tähden.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Olisiko tuota nyt tarvinnut kerrata? Kaikkihan tietää että tuollaista se uskossa oleminen on."

        Missä uskossa? Kuolleessa uskossa! Elävässä uskossa ei vaadita eikä uhkailla. Päin vastoin. Enen kuin esikoiset lähtivät, he uhkailivat lähdöllä, ellei päätöstä sakramenteistä peruta. Samoin he aikaisemmin kävivät saarnajien kimppuun, jotka saarnasivat asioista, jotka heille oli tullut luvallisiksi.

        Ketään ei ole esikoislestadiolaisuudesta erotettu, eikä mitenkään uhkailtu sormuksen, eikä minkään muunkaan asian tähden.

        Tuo esikoislestadiolaisten sakramanttiseparatismiin liittyvä viesti on perätön. Esikoiset jatkoivat esikoislestadiolaisia perinteitä, esikoislestadiolaisen johdon alettua pullikoimaan sakramanttiseparatisteina.

        Valehdella ei kannata, koska kaikki tähän tapahtumaan liittyvä on dokumentoitu.
        Valehtelija jää heti kiinni valheistaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Olisiko tuota nyt tarvinnut kerrata? Kaikkihan tietää että tuollaista se uskossa oleminen on."

        Missä uskossa? Kuolleessa uskossa! Elävässä uskossa ei vaadita eikä uhkailla. Päin vastoin. Enen kuin esikoiset lähtivät, he uhkailivat lähdöllä, ellei päätöstä sakramenteistä peruta. Samoin he aikaisemmin kävivät saarnajien kimppuun, jotka saarnasivat asioista, jotka heille oli tullut luvallisiksi.

        Ketään ei ole esikoislestadiolaisuudesta erotettu, eikä mitenkään uhkailtu sormuksen, eikä minkään muunkaan asian tähden.

        Mites se oli et jos on Odia ja Gunnarta vastaan niin on pyhää henkeä vastaan?Esikoislestadiolaiset lähtivät omanvanhurskauden ja yhteisen ymmärryksen eriseuraan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo esikoislestadiolaisten sakramanttiseparatismiin liittyvä viesti on perätön. Esikoiset jatkoivat esikoislestadiolaisia perinteitä, esikoislestadiolaisen johdon alettua pullikoimaan sakramanttiseparatisteina.

        Valehdella ei kannata, koska kaikki tähän tapahtumaan liittyvä on dokumentoitu.
        Valehtelija jää heti kiinni valheistaan.

        Miten sinä oikein luit kirjoituksen. Siinä ei ollut mitään valhetta.

        Kerro kuitenkin koska ja kuinka sakramenttien jako on annettu evankelisluterilaisen kirkon pappien yksityisomistukseen? Toimivatko ne siinä raamatun mukaan, esim. naispappeus?

        Jeesus asetti ehtoollisen omien opetuslastensa joukossa, joista perusti sitten lukittujen ovien takan seurakunnan ja vahvisti sen helluntaina vaikuttavaisella Pyhällä Hengellä. Missää näissä tapahtumissa ei ollut mukana ainoatakaan pappia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mites se oli et jos on Odia ja Gunnarta vastaan niin on pyhää henkeä vastaan?Esikoislestadiolaiset lähtivät omanvanhurskauden ja yhteisen ymmärryksen eriseuraan.

        Ruotsissa, joulukokousten aikana vuosituhannen vaihteessa ehtoollisen jako ei onnistunut enään toivomallamme tavalla, eli siten kuten ennen. Yksi joulu meni niin, ettei kirkkoon menty. Seuraava vuonna se järjesteltiin rukoushuoneella. Vielä kuitenkin esim. Etelä-Ruotsissa kävivät vanhimmatkin kirkon järjestämissä ehtoollistilaisuuksissa seurojen yhteydessä,

        Suomessakin tuli monin paikoin vaikuksia järjestää ehtoollistilaisuuksia kuten ennen. Oli naispapit ja uudet kaavat, kisäksi oli vaikeuksia saada miespappia kastamaan ja vaikka oli sovittu, että tulee mies, niin tuli kuitenkin nainen. Päädyttiin omiin sakramentteihin. Ketään ei kuitenkaan kielletty menemästä ehtoolliselle kirkossa, eikä antamasta pappia kastaa lapsia.

        Olet oikeassa, että päätös oli Pyhän Hengen, mutta ei vain kahden saarnaajan, vaan kaikkien yhteinen, omavanhurskaudella siinä ei ollut mitään tekemistä.

        Monet kuitenkin tähän lihallisen vapauden eriseuraan lähteneet olivat käyneet ehtoollisella jo omissa ehtoollisilla Ruotissa. Miksi se ei Suomessa onnistunut?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruotsissa, joulukokousten aikana vuosituhannen vaihteessa ehtoollisen jako ei onnistunut enään toivomallamme tavalla, eli siten kuten ennen. Yksi joulu meni niin, ettei kirkkoon menty. Seuraava vuonna se järjesteltiin rukoushuoneella. Vielä kuitenkin esim. Etelä-Ruotsissa kävivät vanhimmatkin kirkon järjestämissä ehtoollistilaisuuksissa seurojen yhteydessä,

        Suomessakin tuli monin paikoin vaikuksia järjestää ehtoollistilaisuuksia kuten ennen. Oli naispapit ja uudet kaavat, kisäksi oli vaikeuksia saada miespappia kastamaan ja vaikka oli sovittu, että tulee mies, niin tuli kuitenkin nainen. Päädyttiin omiin sakramentteihin. Ketään ei kuitenkaan kielletty menemästä ehtoolliselle kirkossa, eikä antamasta pappia kastaa lapsia.

        Olet oikeassa, että päätös oli Pyhän Hengen, mutta ei vain kahden saarnaajan, vaan kaikkien yhteinen, omavanhurskaudella siinä ei ollut mitään tekemistä.

        Monet kuitenkin tähän lihallisen vapauden eriseuraan lähteneet olivat käyneet ehtoollisella jo omissa ehtoollisilla Ruotissa. Miksi se ei Suomessa onnistunut?

        Uskotaan vain yksin armosta,yksin Kristuksen ansion tähden.Uskothan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten sinä oikein luit kirjoituksen. Siinä ei ollut mitään valhetta.

        Kerro kuitenkin koska ja kuinka sakramenttien jako on annettu evankelisluterilaisen kirkon pappien yksityisomistukseen? Toimivatko ne siinä raamatun mukaan, esim. naispappeus?

        Jeesus asetti ehtoollisen omien opetuslastensa joukossa, joista perusti sitten lukittujen ovien takan seurakunnan ja vahvisti sen helluntaina vaikuttavaisella Pyhällä Hengellä. Missää näissä tapahtumissa ei ollut mukana ainoatakaan pappia

        Missä on Kristuksen seurakunta ja minkälainen se on?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Olisiko tuota nyt tarvinnut kerrata? Kaikkihan tietää että tuollaista se uskossa oleminen on."

        Missä uskossa? Kuolleessa uskossa! Elävässä uskossa ei vaadita eikä uhkailla. Päin vastoin. Enen kuin esikoiset lähtivät, he uhkailivat lähdöllä, ellei päätöstä sakramenteistä peruta. Samoin he aikaisemmin kävivät saarnajien kimppuun, jotka saarnasivat asioista, jotka heille oli tullut luvallisiksi.

        Ketään ei ole esikoislestadiolaisuudesta erotettu, eikä mitenkään uhkailtu sormuksen, eikä minkään muunkaan asian tähden.

        Onko se kravatin pitäminen sitä kuollutta uskoa, entäs se ylänappi, meneekö se elävään vaiko kuolleeseen uskoon ajatukset?

        eikös tällainen kysymys ole jokapäiväisen relevanttinen jos kehutaan elossa oltavan uskomiseen nähden!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskotaan vain yksin armosta,yksin Kristuksen ansion tähden.Uskothan!

        15. Sillä se on Jumalan tahto, että te hyvällä työllä tukitsette hulluin ja tyhmäin ihmisten suun,
        16. Niinkuin vapaat, ja ei niin, että se vapaus olis niinkuin pahuuden peite, vaan niinkuin Jumalan palveliat.
        17. Olkaat kunnialliset jokaista kohtaan, rakastakaat veljiä, peljätkäät Jumalaa, kunnioittakaat kuningasta.

        Yksin armosta uskomisessakin voi syyllistyä armonvarkauteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä on Kristuksen seurakunta ja minkälainen se on?

        14. Te olette maailman valkeus. Ei sitä kaupunkia taideta peittää, joka vuorella on,
        15. Eikä kynttilää sytytetä ja panna vakan alle, vaan kynttiläjalkaan, valaisemaan kaikkia, jotka huoneessa ovat.

        Vaikka kuinka kaikilla valheilla ja pilkkaamisilla sitä yritetään peittää, niin se ei onnistu.

        22. Vaan te olette käyneet Zionin vuoren tykö, ja elävän Jumalan kaupungin, taivaallisen Jerusalemin, ja monen tuhannen enkelitten joukon tykö,
        23. Yhteisen kokouksen ja esikoisten seurakunnan tykö, jotka taivaissa kirjoitetut ovat, ja Jumalan, kaikkein tuomarin tykö ja täydellisten vanhurskasten henkein tykö,
        24. Ja uuden Testamentin välimiehen Jesuksen tykö, ja priiskotusveren tykö, joka parempia puhuu kuin Abelin (veri).

        9. Ja minun tyköni tuli yksi seitsemästä enkelistä, joilla oli seitsemän maljaa täynnä seitsentä viimeistä vitsausta, ja puhui minun kanssani, sanoen: tule, minä osoitan sinulle morsiamen, Karitsan emännän.
        10. Ja hän vei minun hengessä suurelle ja korkialle vuorelle, ja osoitti minulle suuren kaupungin, pyhän Jerusalemin, astuvan alas taivaasta Jumalalta,
        11. Jolla oli Jumalan kirkkaus; ja sen valkeus oli kaikkein kalleimman kiven muotoinen, niinkuin kirkas jaspis.

        1. Mutta viimeisinä päivinä pitää sen vuoren, jolla Herran huone on, vahvistuman, ja oleman korkeimman kaikkia muita vuoria, ja korotettaman kukkulain ylitse;


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Olisiko tuota nyt tarvinnut kerrata? Kaikkihan tietää että tuollaista se uskossa oleminen on."

        Missä uskossa? Kuolleessa uskossa! Elävässä uskossa ei vaadita eikä uhkailla. Päin vastoin. Enen kuin esikoiset lähtivät, he uhkailivat lähdöllä, ellei päätöstä sakramenteistä peruta. Samoin he aikaisemmin kävivät saarnajien kimppuun, jotka saarnasivat asioista, jotka heille oli tullut luvallisiksi.

        Ketään ei ole esikoislestadiolaisuudesta erotettu, eikä mitenkään uhkailtu sormuksen, eikä minkään muunkaan asian tähden.

        Esikoislestadiolaisuus ei ole mitään "ainutta elävää uskoa". Siellä kyllä niin saarnataan, mutta mieti nyt hyvä ihminen sitä syytä, miksi he niin tekevät.

        Ja sinä et tosiaankaan tiedä mitä kaikkea on esikoislestadiolaisuudessa tehty. Vai tiedätkö?


    • Anonyymi

      Jeesus vastasi opetuslapsilleen ja siten myös kaikille, jotka hänen seurakuntaansa kuuluvat nyt ja kaikkina aikoina:
      "Varokaa, ettei kukaan johda teitä harhaan. Monet tulevat esiintymään minun nimelläni.
      He sanovat: 'Minä olen Messias', ja eksyttävät monia. Te kuulette taistelun ääniä ja sanomia sodista, mutta älkää antako sen pelästyttää itseänne. Niin täytyy käydä, mutta vielä ei loppu ole käsillä.
      Kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja joka puolella on nälänhätää ja maanjäristyksiä.
      Mutta kaikki tämä on vasta synnytystuskien alkua.
      "Silloin teidät pannaan ahtaalle, monia teistä surmataan ja kaikki kansat vihaavat teitä minun nimeni tähden.
      Monet silloin luopuvat, he kavaltavat toisensa ja vihaavat toinen toistaan.
      Monta väärää profeettaa ilmaantuu, ja he johtavat useita harhaan.
      Ja kun laittomuus lisääntyy, monien rakkaus kylmenee.
      Mutta joka kestää loppuun asti, pelastuu.
      Tämä valtakunnan evankeliumi julistetaan kaikkialle maailmaan, kaikille kansoille todistukseksi, ja sitten tulee loppu.

      "Kun siis näette pyhään paikkaan pystytettynä turmion iljetyksen, josta profeetta Daniel on puhunut - huomatkoon lukija tämän! - silloin on kaikkien Juudeassa asuvien paettava vuorille. Sen, joka on katolla, ei pidä mennä hakemaan mitään tavaroita talostaan, eikä sen, joka on pellolla, pidä palata noutamaan viittaansa. '
      Voi niitä, jotka noina päivinä ovat raskaana tai imettävät!
      Rukoilkaa, ettette joutuisi pakomatkalle talvisaikaan tai sapattina. Ahdinko on oleva niin suuri, ettei sellaista ole ollut maailman alusta tähän päivään asti eikä tule koskaan olemaan.
      Jos sitä aikaa ei lyhennettäisi, yksikään ihminen ei säästyisi. Mutta valittujen tähden se aika lyhennetään.
      "Jos joku silloin sanoo teille: 'Täällä on Messias', tai: 'Messias on tuolla', älkää uskoko. Sillä vääriä messiaita ja vääriä profeettoja ilmaantuu, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että he johtavat, jos mahdollista, valitutkin harhaan. Tämän minä olen teille nyt ennalta ilmoittanut.
      "Jos siis teille sanotaan: 'Hän on tuolla autiomaassa', älkää lähtekö sinne, tai jos sanotaan: 'Hän on sisällä talossa', älkää uskoko sitä. Sillä niin kuin salama leimahtaa idässä ja valaisee taivaan länteen asti, niin on oleva Ihmisen Pojan tulo.
      Missä on raato, sinne kokoontuvat korppikotkat.

      "Mutta kohta noiden päivien ahdingon jälkeen aurinko pimenee eikä kuu anna valoaan. Tähdet putoavat taivaalta ja taivaiden voimat järkkyvät. Silloin taivaalle ilmestyy Ihmisen Pojan merkki. Kaikki maan sukukunnat puhkeavat valituksiin, kun näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suuressa voimassaan ja kirkkaudessaan. Suuren torven soidessa hän lähettää enkelinsä neljälle ilmansuunnalle kokoamaan kaikkialta, maan kaikista ääristä ne, jotka hän on valinnut.
      "Ottakaa oppia vertauskuvasta, jonka viikunapuu tarjoaa: kun sen oksa virkoaa ja alkaa tulla lehteen, te tiedätte, että kesä on lähellä. Samalla tavoin te kaiken tämän nähdessänne tiedätte, että se aika on lähellä, aivan ovella.
      Totisesti: tämä sukupolvi ei katoa ennen kuin kaikki tämä tapahtuu. Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät katoa.
      "Mutta sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät taivaan enkelit eikä edes Poika, sen tietää vain Isä. Niin kuin kävi Nooan päivinä, niin on käyvä silloinkin, kun Ihmisen Poika tulee.
      Vedenpaisumuksen edellä ihmiset söivät ja joivat, menivät naimisiin ja naittivat tyttäriään aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin. Kukaan ei aavistanut mitään, ennen kuin tulva tuli ja vei heidät kaikki mennessään. Samoin käy, kun Ihmisen Poika tulee... "Valvokaa siis, sillä te ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee.
      Ymmärrättehän, että jos talon isäntä tietäisi, mihin aikaan yöstä varas tulee, hän valvoisi eikä antaisi murtautua taloonsa.
      Olkaa siis tekin valmiit, sillä Ihmisen Poika tulee hetkellä, jota ette aavista.
      Immanuel - Jumala on kanssamme nyt ja aina!

    • Anonyymi

      "Kristinusko ei ole lainkaan tällainen, jossa ihminen käy kauppaa Luojansa kanssa"

      Sellainenhan se nimen omaan on. Kauppatavara saataa olla kristinuskolle tyypillinen mutta kaupantekoa se on.

      Näitä "uskosta osattomiahan" opastetaan esimerkiksi lauseella "tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi", sijamuotona imperatiivi: "tehkää, uskokaa". Ja jos niin tekee niin sitten kuulemma saa palkaksi jotain (jota kukaan ei kuitenkaan osaa kuvaila).

      • Anonyymi

        15. Ja antoi yhdelle viisi leiviskää, toiselle kaksi ja kolmannelle yhden, jokaiselle varansa jälkeen: ja meni kohta matkaansa;
        16. Niin meni se, joka viisi leiviskää oli ottanut, teki niillä kauppaa ja voitti toiset viisi leiviskää.
        17. Niin myös se, joka kaksi oli ottanut, voitti myös toiset kaksi.
        18. Mutta joka yhden oli ottanut, hän meni pois ja kaivoi maahan, ja kätki herransa rahan.
        19. Niin pitkän ajan perästä tuli palveliain herra ja laski lukua heidän kanssansa.
        20. Ja tuli se, joka oli ottanut viisi leiviskää, ja toi toiset viisi leiviskää, sanoen: herra, viisi leiviskää sinä annoit minulle, katso, minä olen toiset viisi leiviskää niillä voittanut.
        21. Sanoi hänen herransa hänelle: hyvin, sinä hyvä ja uskollinen palvelia! vähän päällä sinä olit uskollinen, minä panen sinun paljon päälle: mene sinun herras iloon.
        22. Niin tuli se, joka oli kaksi leiviskää ottanut, ja sanoi: herra, kaksi leiviskää sinä annoit minulle, katso, toiset kaksi olen minä niillä voittanut.
        23. Sanoi hänen herransa hänelle: hyvin, sinä hyvä ja uskollinen palvelia! vähän päällä sinä olit uskollinen, minä panen sinun paljon päälle: mene sinun herras iloon.
        24. Niin myös se tuli, joka yhden leiviskän oli ottanut, ja sanoi: herra, minä tiesin sinun kovaksi mieheksi: sinä niität siitä, kuhunkas et kylvänyt, ja siitä sinä kokoot, kuhunka sinä et hajoittanut.
        25. Ja minä peljäten menin pois ja kätkin sinun leiviskäs maahan: katso, tässä on sinun omas.
        26. Mutta hänen herransa vastasi ja sanoi hänelle: sinä paha ja laiska palvelia! jos tiesit minun siitä niittävän, kuhunka en minä kylvänyt, ja sieltä kokoovan, johonka en minä ole hajoittanut,
        27. Niin sinun siis olis tullut antaa minun rahani vaihettajille, ja minä tultuani olisin omani jälleen saanut kasvun kanssa.
        28. Ottakaat siis häneltä leiviskä, ja antakaat sille, jolla on kymmenen leiviskää.
        29. (Sillä jokaiselle, jolla on, pitää annettaman, ja hänellä pitää kyllä oleman; mutta jolla ei ole, sekin kuin hänellä on, pitää häneltä otettaman pois).
        30. Ja heittäkäät se kelvotoin palvelia ulkonaiseen pimeyteen: siellä pitää oleman itku ja hammasten kiristys.


    • Anonyymi

      Lainaus: "Näitä "uskosta osattomiahan" opastetaan esimerkiksi lauseella "tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi", sijamuotona imperatiivi: "tehkää, uskokaa". Ja jos niin tekee niin sitten kuulemma saa palkaksi jotain (jota kukaan ei kuitenkaan osaa kuvaila)."

      Parannus on evankeliumin uskominen todeksi. Elikkä jos sinä lain kautta saat armon herätä tuntemaan, että olet Jeesuksen Kristuksen murhannut suuri roisto, sinä alat kauhuissasi etsiä anteeksiantoa.

      Jos laki ei herätä sinua synnintuntoon, (tämä on JUMALAN työ), sinä et tarvitse Kristusta syntiesi sovittajaksi, etkä ole niin muodoin taivasta näkevä, vaan inakaikkiseen helvetin vaivaan päätyvä onneton ihminen. 😬😭

      • Anonyymi

        "Parannus on evankeliumin uskominen todeksi. Elikkä jos sinä lain kautta saat armon herätä tuntemaan, että olet Jeesuksen Kristuksen murhannut suuri roisto, sinä alat kauhuissasi etsiä anteeksiantoa.

        Jos laki ei herätä sinua synnintuntoon, (tämä on JUMALAN työ), sinä et tarvitse Kristusta syntiesi sovittajaksi, etkä ole niin muodoin taivasta näkevä, vaan inakaikkiseen helvetin vaivaan päätyvä onneton ihminen. "

        Tällaista logiikkaa olen myös huomannut. Että PITÄÄ tehdä parannus ja USKOA evankeliumi. Mutta kuitenkin sen uskomisen armon SAA ja se on JUMALAN TYÖ. Eikä PIDÄKÄÄN eikä VOIKAAN tehdä muuta kuin odottaa.

        Ota siitä nyt sitten selvää! Sen kyllä olen huomannut että jos menee uskovalle sanomaan että "tässä sitä vain pelastuksen armoa odottellaan" niin jotain tekoja se rupeaa ehdottelemaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Parannus on evankeliumin uskominen todeksi. Elikkä jos sinä lain kautta saat armon herätä tuntemaan, että olet Jeesuksen Kristuksen murhannut suuri roisto, sinä alat kauhuissasi etsiä anteeksiantoa.

        Jos laki ei herätä sinua synnintuntoon, (tämä on JUMALAN työ), sinä et tarvitse Kristusta syntiesi sovittajaksi, etkä ole niin muodoin taivasta näkevä, vaan inakaikkiseen helvetin vaivaan päätyvä onneton ihminen. "

        Tällaista logiikkaa olen myös huomannut. Että PITÄÄ tehdä parannus ja USKOA evankeliumi. Mutta kuitenkin sen uskomisen armon SAA ja se on JUMALAN TYÖ. Eikä PIDÄKÄÄN eikä VOIKAAN tehdä muuta kuin odottaa.

        Ota siitä nyt sitten selvää! Sen kyllä olen huomannut että jos menee uskovalle sanomaan että "tässä sitä vain pelastuksen armoa odottellaan" niin jotain tekoja se rupeaa ehdottelemaan.

        "Ota siitä nyt sitten selvää! Sen kyllä olen huomannut että jos menee uskovalle sanomaan että "tässä sitä vain pelastuksen armoa odottellaan" niin jotain tekoja se rupeaa ehdottelemaan."

        Raamattu ei todista, että armo tulisi vain odotellessa. Johannes Kastaja aloitti työnsä kehoittamalla tekemään parannuksen. Jeesus antoi monia käskyjä;

        Nouse, ota vuoteesi ja käy.

        Mene. aläkä enää syntiä tee.

        jne, jne, jne......


    • Anonyymi

      Älkää nyt vaan enää kukaan uskoko johonkin ihmisten keksimään laisuuteen!

      • Anonyymi

        Kuten evankelisluterilaisuuteen? helluntalaisuuteen , katolilaisuuteen, budhalaisuuteen, hindulaisuuteen, vapaakirkkolaisuuteen, pelastusarmejalaisuuteen, metodistilaisuuteen, adventtilaisuuteen, jehovan todistajaisuuteen ja mitä kaikkia ihmeellisyyksiä niitä onkin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuten evankelisluterilaisuuteen? helluntalaisuuteen , katolilaisuuteen, budhalaisuuteen, hindulaisuuteen, vapaakirkkolaisuuteen, pelastusarmejalaisuuteen, metodistilaisuuteen, adventtilaisuuteen, jehovan todistajaisuuteen ja mitä kaikkia ihmeellisyyksiä niitä onkin?

        Miksi jätit listaltasi pois lestadiolaisuudet?


    • Anonyymi

      Synnittömälle ei armo kelpaa, sitä hän ei tarvitse. Tämä on se ongelma, ihminen ei tahdo tunnistaa eikä tunnustaa syntisyyttään. Kaikenlaisia uususkontoja on luikerrellut kristinuskon nimellä, jossa synnin nuhde on korvattu lupauksilla kehon parantumisesta ja viihteellisellä rytmimusiikilla. Silti ihmiset eivät huomaa sitä, että joku tässä kuviossa ei tarmää alkuperäisen kristinuskon kaunssa.

    • Anonyymi

      Mitä tekee maailma kuultuaan synnin nuhteesta julistettavan, se suuttuu ja alkaa syyttää kristittyä kansanryhmän vainoamisesta. Taannoin yritin lestadiolaisuutta käsittelevään facebookiin laittaa Raamatun paikan, tuli lappu jossa sanottiin ei voi julkaista, koska sisältää vihapuhetta. Maailman luetuin kirja, kautta maailman!!!
      Herätkää nyt hyvät suomalaiset näkemään mitä sateenkaariväki täällä touhuaa omin nokkineen, kouluihin vie täysin luonnon ja biologian valheviestiään, tuhotakseen lasten terveen arvomaailman. 👹


      Kuka vainoaa kristittyjä, ellei se joka toistuvasti vetää kristityn oikeuteen ja kuulusteluihin hänen uskonsa tunnustamisen vuoksi.

      • Anonyymi

        Sanotaan, että lasten täytyy antaa valita itse. Heille ei saa syöttää uskontoa, mutta silti niitä viedään pridekulkueeseen näkemään kaikke karmeutta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sanotaan, että lasten täytyy antaa valita itse. Heille ei saa syöttää uskontoa, mutta silti niitä viedään pridekulkueeseen näkemään kaikke karmeutta.

        Sanoppa muuta, ja samat pridee rikolliset vievät valheoppinsa myös kouluihin, joista ei tiedoteta etukäteen edes vanhemmille, jotta voisivat olla poissa näistä sairaista avopesutilaisuuksista. 👹

        Yksi pelle valittaa Päivi Räsäsestä oikeuskanslerille toistuvasti, kun Räsnen lääkärinä kertoo ihmisen biologiasta heille.


      • Anonyymi
        yksikristitty kirjoitti:

        Sanoppa muuta, ja samat pridee rikolliset vievät valheoppinsa myös kouluihin, joista ei tiedoteta etukäteen edes vanhemmille, jotta voisivat olla poissa näistä sairaista avopesutilaisuuksista. 👹

        Yksi pelle valittaa Päivi Räsäsestä oikeuskanslerille toistuvasti, kun Räsnen lääkärinä kertoo ihmisen biologiasta heille.

        Nykyään viisaua on sitä, että oma tunne ja kokemus riittää. Faktat voi unohtaa täysin. Tämä toimii parhaiten kun jokainen saa tehdä minkä uskoo olevan totuus. Mutta kristittyjen uskoa tämä ei koske, eikä Raamattua. Sillä moni ei halua muistutusta syntisyydestään. Siksi kristityt halutaan vaientaa. Miksi muut saavat pilkata kristittyjä ilman, että kukaan nostaa syytteen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyään viisaua on sitä, että oma tunne ja kokemus riittää. Faktat voi unohtaa täysin. Tämä toimii parhaiten kun jokainen saa tehdä minkä uskoo olevan totuus. Mutta kristittyjen uskoa tämä ei koske, eikä Raamattua. Sillä moni ei halua muistutusta syntisyydestään. Siksi kristityt halutaan vaientaa. Miksi muut saavat pilkata kristittyjä ilman, että kukaan nostaa syytteen?

        Eivätkös "elävässä uskossa" olevat pilkkaa ja panettele muita kristittyjä ja muitakin ihmisiä, kun he sanovat, että helvettiin he joutuvat jos eivät ala meidän kaltaisiksi eli usko taivaan valtakunnan avaimien olevan vain ja ainoastaan yhdellä pienellä maallisella yhdistyksellä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eivätkös "elävässä uskossa" olevat pilkkaa ja panettele muita kristittyjä ja muitakin ihmisiä, kun he sanovat, että helvettiin he joutuvat jos eivät ala meidän kaltaisiksi eli usko taivaan valtakunnan avaimien olevan vain ja ainoastaan yhdellä pienellä maallisella yhdistyksellä?

        Noniin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eivätkös "elävässä uskossa" olevat pilkkaa ja panettele muita kristittyjä ja muitakin ihmisiä, kun he sanovat, että helvettiin he joutuvat jos eivät ala meidän kaltaisiksi eli usko taivaan valtakunnan avaimien olevan vain ja ainoastaan yhdellä pienellä maallisella yhdistyksellä?

        Olet ymmärtänyt väärin. Avaimet, jotka maallisella yhdistyksellä on, ovat vain kokoustiloihin, Mutta ne avaimet, jotka Kristus on antanut seurakunnalle, ovat vieläkin kristillisellä seurakunnalla. Valitettavasti Kristuksen seuraajien joukko on aina ollut pieni, verrattununa suuriin ihmisjoukkoihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet ymmärtänyt väärin. Avaimet, jotka maallisella yhdistyksellä on, ovat vain kokoustiloihin, Mutta ne avaimet, jotka Kristus on antanut seurakunnalle, ovat vieläkin kristillisellä seurakunnalla. Valitettavasti Kristuksen seuraajien joukko on aina ollut pieni, verrattununa suuriin ihmisjoukkoihin.

        Eivät esikoislestadiolaiset ole koko Kristuksen seuraajien joukko, eikä esikoislestadiolaisuus ole yksin kristillinen seurakunta, vaikka niin on monet ihmiset saatu uskomaan.

        Minkä luulisit olevan motiivi, kun kuulijoille kerrotaan, että vain me esikoislestadiolaiset olemme elävässä uskossa, muualla on vain kuollutta uskoa, jolla ei taivaaseen pääse?


    • Anonyymi

      Elävässä uskossa ITSEENSÄ olevat henkilöt toimivat siten kuin itse parhaaksi näkevät.
      Kristinuskon kanssa ei minä-uskolla ole mitään tekemistä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      143
      4048
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      111
      3662
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2565
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1585
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1523
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      89
      1483
    Aihe