Aihe

menkat 9pv ajoissa

Anonyymi

olen 14-vuotias tyttö ja mulla alkoi menkat kai 9pv ajoissa (en ole varma olenko laskenut oikein). Elokuussa mulla alkoi 15päivä ja nyt 9päivä.. en ole tietoinen tämmöisestä tilanteesta kuin nyt. Onko menkat Siis ajoissa ja normaalisti? jos on ajoissa niin johtuukohan se stressistä nimittäin mulla on ollut lähiaikoina jonkin verran stressiä. vai jokin muu syy? onko tämä normaalia mun ikäiselläni? mulla siis alkoi menkat 2020 maaliskuussa muistaakseni jos siitä olisi jotain apua.

1

<50

  Vastaukset

  • En nyt oikein ymmärrä mitä tarkoitat tuolla "ajoissa"? Sitäkö että ne alkoivat 9 päivää aikaisemmin kuin oli odotettua?
   Yleensä epäsäännölliset kuukautiset liittyvät ikään ja tavallisiin elämänmuutoksiin. Murrosiässä kuukautisten alkaessa kierto voi olla pitkäänkin epäsäännöllinen. Myös tiheä kuukautiskierto on tavallinen nuorilla tytöillä ja toisaalta vaihdevuosi-ikää lähestyvillä naisilla. Lisäksi elämänmuutokset ja stressi (kuten opiskeluun liittyvät paineet), nopea laihtuminen tai voimakas liikunta voivat aiheuttaa muutoksia kuukautiskiertoon. Syömishäiriöissä kuukautiskierron muutokset ovat hyvin tavallisia.
   Jos kuukautisten epäsäännöllisyys haittaa arkielämää, voi kääntyä lääkärin puoleen.
   Muuten voit odotella rauhassa rytmin säännöllistymistä .
   Ja muista ehkäisy jos se on ajankohtaista!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   33
   3361
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   28
   1352