EPÄTIETOINEN KYSYY

Anonyymi

Tilanne Minä ja veljeni perimme talon (isä kuoli ja testamenttasi lapsillensa talon) Vaimonsa saa ASUMISOIKEUDEN !,Asia ok meille kaikille.
- Veljeni kuitenkin tuli asumaan äitimme kanssa.Mainitsin hänelle suullisesti että voisit maksaa vuokraa kun talossa asut? EI ottanut kuuleviin korviin ja asia jäi siihen.
- Käytti äitini pankkikorttia (matkusti ymp suomea,Äitini rahoilla)! Olin vihanen ja pyysin palauttamaan pankkikortin (koska OKT Talossa oli maksut maksamatta(vesi,sähkö jne) LASKUJA KASAANTUI KUN VELJENI ASUI ÄITINI KANSSA.(Äitini on aina ollut veljeni puolta vaikka teki mitä tahansa pahaa äidilleni )

; Nyt on 8vuoden jälkeen muuttanut vuokralle rivariin.Äitimme palvelukodissa.
; Talo (olimme perineet talomme isältämme/maksoimme perintöverot )niin TALO OLI "Jätetty hoitamatta"?? EI Perushuoltamista; Ei nuohousta, ei mitään ja suihkutilat olivat "pommin "jäljiltä! Järkytyin totaalisesti.

MITÄ MINÄ VOIN NYT TEHDÄ ?? VELJENI MYY TALOAMME 85.000e (Tonttina koska talo on huomnossakunnossa,EI Voi mennä asumaan ennekuin tekee remonttia ) OLEN NEUVOTON JA VÄSYNYT ! MITEN TOIMIA (Käräjäoikeuteen veljeni ?? vastaamaan teoistansa(Välinpitämätön ,ja tuhonnut minun omaisuuttani ja EI OLE MAKSANUT PENNIÄKÄÄN ASUMISESTANSA 8v.ajalta !"??

KIITOS .

8

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vaikka testamentissa sanottiin noin isäsi puolisolla on lakiin perustuva hallintaoikeus yhteisenä asuntona toimineen kotiin. Tätä oikeutta ei voi kaventaa testamentilla, vaikka leski voisi toki siitä luopua.

      Eli asuiko veljesi äitinsä luona hänen luvalla? Jos asui vuokranmaksu tai korvaus yleensä on heidän välinen sopimus johon sinulla ei ole vaikuttamista.

      Jos olit huolissasi että veljesi käyttää hyväksi äitiänne taloudellisesti ja äitisi tahdon vastaisesti miksi et tehnyt silloin jotain? Esimerkiksi että äitisi kaikaa holhoojaa etujensa suojelemiseksi?

      Asunnon huono hoito, (nuohoamattamuus erityisesti on lakisääteisen velvoitteen) ja laiminlyöntiä ja siitä aiheutuneen vahingon voit vaatia hallintaoikeutettua korvaamaan. Veljesi vastuu on sitten toinen asia.

      Ei se veljesi sitä yksin myy, vaan taloa myy vain ja ainoastaan kaikki omistajat. Joten jos nyt alkaisit omistajana toimimaan etujesi puolesta vihdoin ja viimein.

      • Anonyymi

        Ja lisätään nyt vielä. Äitinne kun vielä elää hänen hallintaoikeus ei ole päättynyt mihinkään, joten kun talo/asunto myydään hänen hallintaoikeuden arvo tulee huomioida kauppahinnan jaossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja lisätään nyt vielä. Äitinne kun vielä elää hänen hallintaoikeus ei ole päättynyt mihinkään, joten kun talo/asunto myydään hänen hallintaoikeuden arvo tulee huomioida kauppahinnan jaossa.

        Rappiotalo, eipä tuossa ole muuta tehtävissä kuin yrittää myydä, jos joku sen suostuu ostamaan. Suomessa on tuhansia rappiotaloja, jotka saa yhdellä eurolla.
        Ei asumatonta taloa tarvitse nuohota.


    • Anonyymi

      ......Äitimme on luopunut omasta asumisoikeudestaan jo 3v sitten.!
      -kysymys kuuluu onkohan minulla mitään mahdollisuutta pyytää veljeäni maksamaan minulle kun hän on asunut (myös minun omistamassa talossani kun perimme sen isältämme) !??
      - minun omaisuuttanihan (talon huonoon kuntoon jättämällä perushuollot tekemättä ) on välinpitämättömyydellään jätetty hoitamatta.! Monenmonta sanojaa saat joitakin korvauksia",,ja et saa ,myös ei se oo mahdollista"ehkäpä" !
      Sekaisinhan tässä menee kun monta ASIANTUNTIJAA SANOMASSA.

      • Anonyymi

        .....Äitimme on luopunut omasta asumisoikeudestaan jo 3v sitten.!" Onko hän samalla luopunut hallintaoikeudesta? "Nyt on 8vuoden jälkeen muuttanut vuokralle rivariin." Siis, voisitko tarkentaa? Ymmärrän kyllä, että veljesi on muuttanut, mutta mutta, eihän se omaisuus ole pelkästään sinun. Selvää on, että vuokraa et voi veljeltäsi periä. Aikoinaan jopa vainajan perillinen yritti intopinkeenä periä leskeltä vuokraa lesken ja vainajan yhdessä omistamasta a-osakkeesta, väittäen, että näin naapurissakin. Kusi kintuilleen


    • Anonyymi

      Se jolla on hallintaoikeus, päättää kuka asunnossa asuu , joten hän voi ottaa luoksen asumaan kenet tahtoo ja on aivan hänen oma asiansa vaatiiko näiltä maksua.

      Hallintaoikeus on ollut leskellä, joten hänen vastuullaan on ollut myös talosta huolehtiminen siihen arvoon asti kuin minkä verran hän olisi vastaavanlaisesta maksanut vuokraa, jos hän ei siihen kykenen tai ole halukas, hän joutuu luopumaan hallinnasta. Jos taloon olisi pitänyt tehdä sitä kalliinpia remontteja, ylimenevän osuuden olisivat maksaneet omistajat omistusosuuksiensa suhteessa.

      Jos jotain vahinkoa on tapahtunut hallintaoikeusaikana, äitinne, tai aikanaan hänen kuolinpesänsä ennen perinnönjakoa, on velvollinen huolehtimaan asian korjauksesta tai maksamaan korvauksen.

      Nyt kun leski on luopunut hallintaoikeudesta te omistajat päätätte asioista, yksimielisesti ja koska teillä on nyt myös hallintaoikeus (omistusoikeuden lisäksi) maksatte kulut omistusosuuksienne mukaan. Tärkeää on huomata, että jos kuitenkin veljesi yksin käyttää taloa, hänen pitää myös yksin maksaa vastaavat kulut kuin äitinne. Jos veljesi jo asuu siellä, et voi ajaa häntä pois vasten hänen tahtoaan, koska kuolinpesässä päätösten pitää olla yksimielisiä. Ainoat aihtoehdot lienevät joko että jompi kumpi teistä myy osuutensa toiselle tai toinen myy osuutensa ulkopuoliselle tai myytte talon yhdessä.

      Piditkö ollenkaan yhteyttä äitiisi, vai miksi et ole huomannut ettei hän ole hoitanut taloa asianmukaisesti? Olisiko äitisi pitänyt laittaa edunvalvontaan jo aikaisemmin? Onko hänellä nyt edunvalvoja?

      • Anonyymi

        "Tärkeää on huomata, että jos kuitenkin veljesi yksin käyttää taloa, hänen pitää myös yksin maksaa vastaavat kulut kuin äitinne. Jos veljesi jo asuu siellä, et voi ajaa häntä pois vasten hänen tahtoaan, koska kuolinpesässä päätösten pitää olla yksimielisiä." Kannattaisiko sinun lukea aloitus ennen kommentointia? Eikö tämä veli asu rivarissa, ei siis kotomökissä?


    • Anonyymi

      Kesken asumisoikeus on ollut avioliittolain mukainen ilman testamentin määräystäkin. Leski on voinut itse päättää,hallintaoikeutensa aikana,ketä ottaa taloon asumaan,oeriikö vuokraa vai ei,koska olisi ollut ainoa laillinen vuokratuottoa saaja. Hänen on kuulunut huolehtia talon käyttökustannuksia,mukaan lukien nuohous. Remonteista taas vastaa aina omistajataho,eli sinä itse ja veljesi tässä tapauksessa. Äitisi on ollut mahdollisesti edunvalvonnan tarpeessa,jos tiesit itse tuosta mikset hoitanut asiaa kuntoon,että äitisi hyvinvointi ei olisi kärsinyt? Ja,vanhat talot rapistuvat,remonttikuntoon. Meilläkin sisaruksilla on asumiskelvoton vanha omakotitalo. Ja asumaton,kuolinpesä jakamatta,kun lähes ei mistään on vaikeaa jakaa,tontti on iso,mutta monelle siinä olisi vain pikkupala maata ja puita. Osa hyvin huonoa kivistä maata vieläpä. Vanha pintakaivo,ei enää sähköliittymääkään,ulkorakennus on käyttökelpoisena kunnossa. Ja,näitä tällaisia maaseutu mörskiä on Suomi pullollaan,eikä mikään keksi niille järkevää käyttöä siksi kun niitä ei omista yksi,vaan joskus riitaisa porukka. Toivon että pidät välit kunnossa veljesi,selvitätte mitä teette talolle,pidättekö vai myytte. Vai ostaako jompikumpi toisen ulos.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6649
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4300
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2730
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1603
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1094
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1051
    Aihe