Aihe

Miks nuoret syrjäytää??

Anonyymi

Siis mä en oikeen tajuu miten osa nuorista päätyy syrjäytymisen tielle. Kun siis kuulee puhuttavan kaikista syrjäytyvyyttä ehkäisevistä ohjelmista ja nuorisotyöstä jne..niin miks osa nuorista silti syrjäytyy? Eiks nää ohjelmat ja muut sellaset sit tavoita niinku näitä nuoria? Voisko joku avata mulle tätä...

2

<50

  Vastaukset

  • Siis miks syrjäytyy...eikä syrjäytää :/

  • Ei minua ainakaan tavoittanut, kuin vasta tosi loppu vaiheessa nuoruutta. En tiennyt edes niiden olemassa oloa ja ei kukaan minua tullut etsimään. Olin kiusattu alusta asti lapsena ja tarkoituksella vetäydyin, koska oli paljon helpompaa kun minua ei otettu mihinkään mukaan kuin se, että olen silmätikkuna.
   Opin olemaan itsekseni, joten en koskaan oppinut hakeutumaankaan paikkoihin missä on muita nuoria ja minne nämä nuorisoalan tyypit menee metsästämään.
   Vaikutti, että oli jätetty työkkärille yms. vastuu löytää ne työikään ehtineet nuoret, jotka ei osallistu minnekään. Mutta työökkäri on täysin hyödytön jopa töiden löytämisessä kenellekään niin eihän niitä sellainen kiinnosta.

   Etsivällä nuorisotyölläkään ei ole keinoja löytää niitä nuoria, jos nuorilla ei ole alkujaan ymmärrystä edes sellaisen tai vastaavan olemassa olossa. Kovasti kun ilmaiset harrastuksetkin vain häviää jonnekin mitä vanhemmaksi tulee, kun tarjotaan ja kannustetaan vain tietyn ikäisiä lapsia sellaiseen.

   Mutta viimeisen muutaman vuoden aikana on alkanut nuo nuorisopaikat enemmän mainostamaan itseään, minulle vain se mainostus alkoi liian myöhään. Ja ainakin sosiaalitoimi sekä jos mielenterveys apua saa niin usein ehdottavat tällaisia, niiden ehdotuksen kautta moni sellainen nuori lopulta meneekin, joka ei otiennyt tai uskaltanut lähestyä nuorten palveluja. Työkkäri on vieläkin vähän crap shot mitä se oikeasti tekee.

   Asiaan ei auta, että jos jostain nuorena saat joksein kunnollisen työpaikan niin siellä sinusta usein valitetaan ja sinua syrjitään vanhempien työntekijöiden toimesta. Ikinä et tee mitään oikein kun olet nuori ja heillä kun oli noita pomon lapsia töissä aikaisemmin, jotka oli täysin hyödyttömiä laiskoja sen takia, koska ne oli nuoria. Eikä sen takia, että ne oli hemmoteltu pilalle.

   Tänäkin päivänä ei minulla ole oikein oman ikäistä tai boomer ikäisiä porukkaa. Perus boomereista vanhemmat ottivat minut vastaan syrjimisen sijaan. Sama näkyy myös X generaatiossa, jotka tuli heti boomereiden jälkeen, he ovat usein opettajia yms. ja ihan ammattinsa kautta osaavat olla muiden ihmisten kanssa. Vanhemmat milleniumit kuuluvat aikalailla samaan sarjaan, mutta usein töissä nuorempien lapsien kanssa. (Heidät on jaettu kahteen osaan ihan hyvästä syystä, koska huomaan myös käytöserot.)

   Itselleni kävi kaikin puolin huonosti perheen yms. suhteen, monella ikäiselläni oli vähintään jonkun tason alkoholisti vanhemmat, ja jäin sellaisten sukupolvien armoille, jotka eivät halunneet minun olevan olemassa. Minun sukupolvessa niitä syrjäytyneitä taisikin olla eniten, mikä huomattiin, mutta liian myöhään alettiin aktiivisesti tekemään asialle mitään. Asiaan ei auttanut, että meille vielä koulussa opetettiin valheita, että riittä kun et tee rikoksia, opiskelet hyvin ja teet ahkerasti töitä niin pärjäät ja aina on työpaikka.

   Aika kova isku kun ilman mitään suhteita tiput sellaisten lupauksien jälkeen ihan tyhjän päälle ja järjestelmässä ei ole mitään mikä tukisi sinun tilannetta, koska se ovat tehneet sellaiset henkilöt joilla oli tuo luvattu rikas ja helppo ihmemaa.
   Tämän hetkisille nuorille sukupolville ei hirveästi enää voi valhdella tuollaisia, koska meidän vaikeudet on olleet turhan laajat, että niitä olisi saanut tarpeeksi piiloon.

   Tietenkin jotkut zoomerit saa boomeri isovanhemmiltaan helposti kaiken ja heidät hemmoltellaan tavoille, jotka ei ole enää realistiset. Ei tietoakaan todellisesta maailman menosta edes työllistymisen suhteen ja joillekin homofobiatkin ovat tarttuneet isovanhemmilta samalla kun, ovat sanaat uusimman iPhonen lahjaksi.

   Ei ymmärrä kyseenalaistaa edes, miksi omat vanhemmat ei osta kalliita lahjoja vaan tulee aina isovanhemmalta?
   Heille saattaa tulla vastaava kova pudotus todellisuuteen, jos pitääkin nuorena alkaa omin voimin pärjäämään. Ainakin taloudellisesti, ja taloudelliset ongelmat on yksi mikä syrjäyttää ihmisen todella nopeasti muista, koska sinulla ei ole varaa samoihin paikkoihin ja asioihin. Joten hyvin vaikea tavata ketään, jopa kavereita, jos heillä menee paremmin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16830
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   134
   13965
  3. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   127
   7869
  4. Helsinkiläiset köyhtyvät vauhdilla, syy vuokralla asuminen

   Helsingissä on erikoinen muutos, nuoret aikuiset tulevat olemaan "varattomampia" kuin aikaisempi sukupolvi. Syy on asuntojen erittäin korkea ostohinta
   Helsinki
   218
   6866
  5. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1787