Aihe

Bipoon liittyvät oheisongelmat, dysmorfia?

Anonyymi

Minulla on psykiatrilta bipodiagnoosi (määritelty erittäin varma tms. oudosti kirjattu diagnoosi).
Onko muita, joilla eri bipokausiin liittyy erittäin vahvaa dysmorfiaa? Olen ajatellut, että tuo dysmorfia on itselläni oma itsenäinen ongelmansa, mutta tajusin hiljattain, jos se johtuukin biposta.

Dysmorfia:
https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00364

"Dysmorfisesta ruumiinkuvan häiriöstä kärsivä henkilö on vakuuttunut oman ulkonäkönsä epämuotoisuudesta, viallisuudesta tai rumuudesta. Epäily omaan ulkonäköön liittyvästä poikkeamasta voi liittyä mihin ruumiinosaan tahansa; useimmiten kyseessä on kuitenkin jokin ulospäin näkyvä ruumiinosa."

Aloin epäilemään tuota bipoon liittyväksi ongelmaksi, koska toisinaan tunnen itseni todella hyvännäköiseksi, seksikkääksi ja ties mitä naiseksi. Ja sitten taas tulee aikoja jolloin näen peilistä epämuodostuneen kummajaisen ja häpeän itseäni. Pelkässä Dysmorfiassa kai tila luulisi olevan koko ajan sama, eikä vaihtelevan? Bipossa ymmärrettävästi vaihtelee nuo tilat. Jotkut kai kokee enemmän itseinhoa omiin henkisiin ominaisuuksiin liittyen, mutta minulla se itsevihakausi liittyy juuri ulkonäköön.

2

51

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jatkokysymys, bipon olisi varmaan hyvä pyrkiä elämään tasaista ja rauhallista elämää? Mutta miten se onnistuu kun tuntuu, että pää räjähtää siitä helvetin tylsyydestä ja tyhjyydestä!

   • Anonyymi

    Jatkoa. Minulla on esim turvallinen ja rauhallinen parisuhde, joka bibolle hyväksi. Mutta tänä vuonna on ollut lähellä, etten sotkenut kunnolla kaikkea. Koska haluan kokea tunnehuumaa tasaisen arjen sijaan. Vaikka järjellä ajateltuna se tasainen arki juuri on bipolle tärkeää.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   608
   29526
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   288
   20751
  3. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   14055
  4. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   352
   10833
  5. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   77
   7974