identtiteettivarkaus

Anonyymi

monelle tulee yllätyksenä ,niinkuin tuli minullekin että suomessa voi ostaa kenentahansa henkilötunnuksella tavaraa nettikaupoista laskulle (nimenomaan laskulle)ilman minkäänlaista tunnistusta jos henkilöllä jonka tunnusta käytetään ei ole luottotiedoissa huomautettavaa tai hänellä ei ole itsetehtyä maksullista omaluottokieltoa kahteen luottotietofirmaan.itselläni sattuneesta syystä on nyt molempiin .maksaa n. 40 € ja on voimassa 2 vuotta

sekään ei auta että olet oikeilla tiedoilla asiakkaana myös samassa nettikaupassa ja siis omalla henkilötunnuksella .asiaa ei tarkisteta mitenkään vaan myydään tälle toisen henkilötunnusta käyttävälle kaikki mitään kyselemättä

minun tapauksessa tällä rikollisella ei ollut ilmoitetuissa tiedoissa muuta oikein kun henkilötunnus ,nimi oli väärin tosin hieman muistutti omaani ,samoin osoite ja sähköposti oli väärin.tilausvahvistukset tietenkin menevät tähän väärään sähköpostiosoitteeseen .puhelinnumero oli tietysti prepaid.kun tavara pyydetään toimittamaan vielä postin uusiin palveluautomaatteihin jossa myöskään ei ole minkäänlaista tunnistusta ja tämä noutokoodi menee siihen prepaid liitymään,kiinnijäämisriski on todella pieni.

Itse et tiedä näistä kaupoista mitään ennenkuin saat ensimmäiset perintäkirjeet ja niitä voi olla paljon.kaikista näistä kaupoista on tehtävä rikosilmoitus jossa näkyy jokaisen kaupan nimi mistä on ostettuja tämän ilmoituksen kauppa vaatii.samoin joudut toimimaan näiden perintäfirmojen kanssa vaikka alkuperäinen kauppa olisi jo rikosilmoituksen saanutkin .eli ei riitä yksi ilmoitus poliisille vaan joudut olemaan heihin yhteydessä sitämukaa kun perintäkirjeitä kolahtaa postiluukusta ja joissa ihme kyllä onkin oikeat osoitetiedot.

mm. ruotsissa ei tällainen kauppanteko ei onnistu vaan vaaditaan vahvatunnistautuminen joka myös suomessakin olisi jo todella helppoa ,mutta niinkuin eräs virkamies minulle totesi suomessa tätä ei voi estää ilman lakimuutosta ja sitähän ei tapahdu ilman että usea kansanedustaja joutuu tähän samaan tilanteeseen.

9

574

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eikö kauppa itse syyllisty rikokseen myydessään rikolliselle tavaraa mitään tietoja tarkistamatta?
      Minun mielestäni tuossa tapahtuu rikos riippumatta lainsäädännön mielipiteestä.

      • Anonyymi

        Aivan oikein, on tapahtunut rikos, missä nettikauppaa/kauppiasta on erehdytetty, jolloin kauppias on uhri eli asianomistaja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan oikein, on tapahtunut rikos, missä nettikauppaa/kauppiasta on erehdytetty, jolloin kauppias on uhri eli asianomistaja.

        Kauppiailla on live-elämässäkin velvollisuus tarkistaa henkilöllisyys esim ala-ikäisiltä.
        Jos kauppa myy vaikka alaikäiselle viinaa varastetuilla henkareilla niin kuka siinä on rikollinen? Kauppias, asiakas vai se jolta paperit on varastettu?
        Netti kaupassa siis se jolta on "paperit" varastettu on rikoksesta vastuussa vaikka ei ole edes "paikalla" ostotilanteessa.
        Mutta jos yhteiskunta on näin välinpitämätön ja taas rikollisen puolella niin mitäs se vastuullinenkaan välittäisi "velastaan". Nythän se saa merkinnän luottotietoihin ja on näin suojassa uusilta ostorikoksilta, vai miten se laki menikään?


    • Anonyymi

      Itselläni alkoi myös tulla muutama vuosi sitten tulemaan laskuja ja perintäkirjeitä postissa. Poliisilla ramppasin 3 kertaa laskupinojen kanssa, mutta tekijää ei saatu koskaan kiinni, vaikka oli jopa itse hakenut tavaraa postista. Sai ainakin kymppitonnin edestä ilmaista kamaa nettikaupoista. Yhden kaupan asiakaspalvelusta neuvottiin minulle omaehtoinen luottokielto, mutta sen tein liian myöhään.

      Olkaa ihmiset todella tarkkoja sotunne kanssa. Itse ei mitään hajua edelleenkään, mistä tämä varas sen sai käsiinsä.

      • Anonyymi

        Onhan ihmiset yleensä tarkkoja sotujensa kanssa mutta kun virastot saa myydä kansalaisten henkilötietoja mihin haluavat niin heidän osallisuutensa rikokseen tulisi selvittää.

        Ja siksi ehkä näitä rikoksia ei koskaan selvitetäkään jos vaikka sotut on vuotaneet jostain satanistien virastosta roistoille.

        Mutta ei välitetä, koko hallitushan haluaa EUjäsenyyden myötä kaikille kuitenkin luottotietomerkinnän miljardien veloilla..


    • Anonyymi

      "Aivan oikein, on tapahtunut rikos, missä nettikauppaa/kauppiasta on erehdytetty, jolloin kauppias on uhri eli asianomistaja."
      miksi kauppias ei sitten käytä vahvaa tunnistusta niinkuin omalla myyntitiskillä kun myydään velaksi tavaraa ?

      • Anonyymi

        Se on kauppiaan virhe, mutta ei se ole rikos.


    • Anonyymi

      nyt tuli taas 40 000 uutta laskutusasiakasta näille nettikaupoille jotka eivät viitsi varmistaa ostajan henkilöllisyyttä

    • Anonyymi

      Monellakin näinä päivinä on taitoa "munata" oma elämä esimerkkini kertomalla tavalla. Taloyhtiössämme on ns. turvakielto eräällä asukkaalla. Yllätyin kerran viedessäni yöllä (01 jälkeen) paperijätettä taloyhtiön lukittuun roskahuoneeseen, kuinka hänen henkilötiedoillaan kirjattuja asiakirjoja, laskuja yms. löytyi tuosta roskiksesta.

      Siis oikeasti voiko henkilö jolla on em. turvakielto jättää silppuamatta sotunsa loppuosaa ym tietoja itsestään? Mietin hetken olisiko pitänyt toimittaa tuo nippu papereita hänelle kysymyksen kera, että miten meni nyt niin kuin omasta mielestäsi?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe