Jkl Tiimiakatemia

V_era

Minkälaisilla papereilla on mahdollista päästä sisään? Minkälaista opiskelu on? Täytyykö vääntää niskalimassa ideoita vai annetaanko aivotoiminnalle aikaa?

Opiskelu Tiimiakatemiassa kiinnostaa, mutta samalla pelottaa, että en täytä vaatimuksia. Ideointi ja pohdiskelu porukassa yleensä tuottaa hyviä ideoita, kun lyö monta tyhmää päätä yhteen. Mutta entä jos mulla ei olekaan mitään annettavaa?

Kääks! Kertokaa ihmiset jotka tiimiakatemiassa opiskelette, että minkälaista se todellisuudessa on?

3

3697

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tyttö

      Opiskelin TAssa syksystä 1999 joulukuuhun 2002, joten aivan ajantasaisia ei tietoni välttämättä ole :) .

      Pääsykokeista en tiedä, mutta tärkeimpiä asioita tuolla ollessa on oma-aloitteisuus ja ainakin jonkinasteinen rohkeus. Päivät saattaa olla tautisen pitkiä (tietysti projekteista riippuen), mutta helkkarin hauskaa ainakin pääsääntöisesti itselläni oli.

      Muiden ihmisten kanssa tekeminen on koko homman ydin, ainakin itselleni oli alussa yllätys, miten eri tavoin erilaiset tyypit tarttuvat mihinkin asioihin. Opiskelu (tai "opiskelu") on tosi vaativaa, mutta jos itse malttaa ottaa asioista kiinni ja hakeutua erilaisiin hommiin, niin siitä saa irti ihan mielettömän paljon.

      Samoin töitä hakiessa oli mukavaa iskeä pöytään cv, jossa oli ihan oikeasti tehtyjä töitä aika h*vetin paljon. Että omalla kohdalla kyllä toimi ja kannatti.

    • nuuskamuikkunen12

      Tiimiakatemialla olemisen miellyttävyys riippuu todella paljon siitä tiimistä, johon opiskelija ko. koulussa päätyy. Tiimiyrityksiä aloittaa joka vuosi 3 kappaletta, joista jokaiseen valikoituu 20 tiimiyrittäjää. Alkavat yritykset ovat siis jo aloittaessaan kovin suuria henkilömäärältään (henkilöstöjohtamisen hankaluudet). Tiimiakatemialle pääsykokeiden kautta päässeet valikoituvat kolmeen alkavaan yritykseen Belbinin luonnetestin perusteella. Testi kertoo, miten yksilö käyttäytyy ryhmätyötilanteessa.

      Tiimiakatemia ei ole mikään pelkkä ajatushautomo. Kyllä siellä uusia ideoita tehdään, mutta lähes poikkeuksetta jokaisesta tiimiyrityksestä löytyy inventaarioiden tekeminen, kahvilan perustaminen tai verkkokaupan perustaminen. Tiimiakatemialta saa kosketuspintaa asiakkaiden hankintaan, mutta taloushallintoa ei siellä opi, ellei hakeudu yrityksensä talouspäälliköksi ja selvitä asioita. Kaikki tieto pitää hankkia itse, mitään ei anneta. Rahaa pitää tienata ja moni tekeekin paniikissa inventaareja K-markettien hyllyjen välissä saadakseen rahaa, jota tarvitaan yrityksen pyörittämiseen.

      Paljon on kiinni siitä, minkälaisten ihmisten kanssa pääset samaan yritykseen. Kuten missä tahansa työympäristössä, ilmapiiri voi olla joko hyvä tai huono. Tiimiakatemian keskeyttämistilastoista en tiedä, mutta joidenkin tiimiyritysten henkilömäärät ovat tippuneet opiskelun aikana 20:stä jopa 10:een. Jotain on siis paikassa vialla. Toisinajattelijat putoavat tiimiyrityksen ydinporukasta. Keskeyttäneistä vaietaan tai todetaan, että "he eivät olleet tarpeeksi kestäviä tähän kouluun". Yhteishenki vaikuttaa hieman tehdyltä. Koulussa on keskeistä Tiimiakatemian "hypetys", Yrittäjyyden huippuyksikkö -arvonimen saamisen muistelu sekä TA-spiritin hokeminen. On myös tärkeää muistuttaa, että Tiimiakatemia ei ole koulu, vaan Tiimiakatemia. Siellä ei ole luokkahuoneita vaan treenitiloja. Ei opettajia vaan valmentajia.

      Tiimiakatemia ei ole vapaa ympäristö, vaan oma tiimi saattaa velvoittaa sinut milloin mihinkin. Vuoden kestävästä opiskelijavaihdosta haaveileminen on Tiimiakatemialla turhaa. Tiimi saattaa päästää sinut pois korkeintaan puoleksi vuodeksi, jos ollenkaan. Väittäisin, että tavallisella liiketalouden puolella opiskelu on helpompaa yksilön kannalta. Siellä olet tilivelvollinen vain opettajillesi, joiden tunneilla käyt, mutta tiimiyrityksessä taas joudut kysymään lupaa 19:ltä muulta, voitko pitää lomasi jollakin tietyllä viikolla.

      Tiimiakatemialla ei ole oppitunteja, joten oppiminen ei ole tasapuolista. Ainoat pakolliset kurssit ovat Tiedonhankinta, ICT, ruotsi, englanti sekä viestintä. Joku voi periaatteessa päästä koulusta läpi oppimatta juuritaan kirjanpitoa tai yrityksen taloushallintoa. Asiaa yritetään korjata täyttämällä Monipuolisuuspassia, johon kirjataan miten monipuolisia tehtäviä tiimiyrittäjä on suorittanut.

      Jollekin sopii, jollekin ei.

      • Anonyymi

        Nuuskamuikkunen 12, olen täysin samaa mieltä kanssasi. Olin pettynyt TA:n ilmapiiriin, jossa johdettiin pelolla eikä porkkanalla. Joutuu helposti silmätikuksi, mikäli lähtee tekemään omia hommia saavuttaakseen tulevaisuuden tavoitteensa. Rahaa on tehtävä ja nopeasti, jotta saa kulut katettua. Hieno idea, huono toteutus.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4453
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      4040
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2720
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      21
      1643
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1571
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe