Aihe

Oulun kaupungin ilmaiset aamu- ja iltapäiväkahvit työntekijöilleen

Anonyymi

Muutama vuosi sitten Oulun kaupunginvaltuusto päätti antaa ilmaiset aamu- ja iltapäiväkahvit työntekijöilleen. Perusteluna oli, että se "edistää yhteisöllisyyttä."

Oulun kaupungilla on työntekijöitä 13.000 henkilöä. Kalevassa silloin olleen tiedon mukaan tämän päätöksen kuluarvio oli kaupungille 600.000€ vuodessa.

Uskomaton summa, mutta totta!

Aikaisemmin työntekijät olivat huolehtineet omista kahveistaan periaatteella, että jokainen tuo vuorollaan yhden kahvipaketin, josta keitettiin sitten kahvit. Eli kustannuksena per työntekijä, se ei maksanut paljoakaan ja toimi ihan hyvin.
Tiedän sen kokemuksesta, koska olen itsekin tuonut sen kahvipaketin työpaikalle, muttei ole tarvinnut enää vuosiin sitä tehdä.

Jos yksityinen yritys maksaa työntekijöilleen ko. kahvit, niin se on ihan eri asia kuin jos kaupunki sen tekee, koska ne kahvit maksaa veronmaksaja.

Oulun kaupungilla on paljon löysää organisaatiossaan. Pöhöttynyt johtajaporras, jota ei koskaan koske kulujen tai johtajapallin vähentäminen.

Olen vakuuttunut, että tarkalla sihdillä tsekkaamalla sieltä löytyisi lisää vastaavanlaisia ns. löysiä ja vähemmän tärkeitä etuja tms. jotka voitaisiin poistaa kululistalta.

Kaupunki kävi kuitenkin hanakasti ensi ikäihmisiin/vanhuksiin ja lapsiin liittyvien kulujen leikkaamiseen. Näin Oulussa osataan!

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   ne kahvitauot on käytännössä palavereja jossa jaetaan uudet työkohteet ja kuittaillaan entiset työt tehdyiksi.

   • Anonyymi

    Ei veronmaksajien tarvitse niiden "palaverien" kahveja maksaa.

    Ne kahvirahat ovat tarpeellisempia ikäihmisten kunnolliseen hoitoon - ei jonninjoutavien jatkuvien palaverien kahvitukseen.


  • Anonyymi

   Työpaikoille tuli ilmaiset kahvit kun alettiin puhumaan johtoportaan kahviautomaateista. Voisi työntekijöillekkin tulla vaihtoehtoja kahvin tilalle esim. kaakao.

  • Anonyymi

   Oulun kaupungin pitää alkaa karsimaan kulujaan oikeasta päästä eikä yhteiskunnan heikoimpia koskien.

   Oulunsalon hammashoitolaa ollaan siirtämässä Kaakkuriin tai Dentopolikseen. Päätöksessä ei ole mitään järkeä, molempiin kohteisiin ei ole suoria liikenneyhteyksiä ja Oulunsalossa on paljon lapsia/ koululaisia, joilla menisi matkoihin koko koulupäivä.
   Tuo älytön kaikkinainen toimintojen keskittäminen keskuksiin lisää kuluja ja jonot hoitoihin vain kasvavat.

   Oulunsalon hammashoitolan henkilökunta ei sano lähtevänsä työskentelemään terveyskeskuksen siivouskoppiin.

   Oulun kaupunki harjoittaa todella näivettämispolitiikkaa Ouluun liittyneiden kuntien kohdalla.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   608
   29535
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   288
   20794
  3. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   14057
  4. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   352
   10845
  5. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   77
   7981