Scania lopettaa Lahdessa. Reippaasti työttömiä tiedossa

Anonyymi

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/scania-lopettaa-bussikorituotannon-lahdessa-kaupunki-peraa-valtiolta-nopeaa-reagointia-irtisanomisiin-tyopaikkoja-haviaa-yli-340/7932064

Kiitos vasemmistovihreä hallituksemme

98

6469

    Vastaukset

    • Anonyymi

      Lisää narkomaaneja tulossa.

    • Anonyymi

      Scania on laatutuote. Scannialla kulkee hyvin. Scania on paras.

      • Anonyymi

        Vituiks meni


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vituiks meni

        Ei nyt sentään. Nyt olemme Natossa ja USA auttaa. Pääasia, että Venäjän kanssa ei tehdä enää mitään ja siinä pelissä on kyllä omat pienet haittansa. Joku Scanian häviäminen Lahdesta on vielä ihan olematon juttu, joka sopii marginaaliin. Lisätyöpaikkoja on haluaville. Esimerkiksi Ukrainaan tarvitaan reippaita miehiä - koulutus viikko tai kaksi ja pääsette heti hommiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei nyt sentään. Nyt olemme Natossa ja USA auttaa. Pääasia, että Venäjän kanssa ei tehdä enää mitään ja siinä pelissä on kyllä omat pienet haittansa. Joku Scanian häviäminen Lahdesta on vielä ihan olematon juttu, joka sopii marginaaliin. Lisätyöpaikkoja on haluaville. Esimerkiksi Ukrainaan tarvitaan reippaita miehiä - koulutus viikko tai kaksi ja pääsette heti hommiin.

        Loppu hommat kun Suomessa työvoima kallista


      • Anonyymi

        Kuten Tapolan makkara ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Loppu hommat kun Suomessa työvoima kallista

        Ei Suomessa työ kannata


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vituiks meni

        Scanian bussien vessat on insinöörien taidonnäyte. 10 ukkoa suunnitellut


    • Anonyymi

      Miten tämäkin sinun mielestäsi on hallituksen syy???

      • Anonyymi

        Etkö tiennyt? Kaikki on aina vasemmistovihreiden syytä. Ihan kaikki. Ne jopa teki koronaviruksenkin jossain labrassa.
        Viimeiset 30 vuotta ovat olleet oikeasti salaa johdossa, että pystyivät aiheuttamaan tämän kaiken. Sekin, on vasemistovihreiden syytä kun tulee krapula tai päätä muuten särkee.


      • Anonyymi

        No siten, että hallitus ajaa sosialismia ja kommunismia. Jokainen ymmärtää mitä se tarkoittaa taloudelle. Sitten on kaikki kivasti yhtä köyhiä. Ette tiedä mitä teette vasurit.


    • Anonyymi

      Saatte nähdä Lahti ei tule tekemään Scanian työttömien eteen yhtään mitään. Lahdessa on monta kertaa tärkeämpiä projekteja, kuten tämä green city, ympäristökaupunki-hanke jne. Lahdessa askarrellaan niiden eliittijulien kimpussa, siinä työttömiä ei muisteta. Toivotaan vaan, että maksaavat v eroja vaikka potkut tulivat. Lahdessa on kaupungin kaivutyöt käynnissä. Liki jokaisella pääkadulla/jalkakäytävällä tai "älypyörätiellä" revitään ympäristöä. Oli aika kevyesti kaupungin johdolta lausuttu: valtio auttaa kuten Jämsää ja Naantalia. En tiedä, että "valtio" olisi auttanut niissä mitenkään. Ja Lahdessa valtion "auttaminen" tuskin näkyy minkäänlaisena konkretiana autokoritehtaan työttömille. Lahdessa ei nykyään oteta asioita vakavasti. Hällä väliä-tyylillä mennään juhlista toiseen! Onhan täällä joku kansanedustajakin, mutta taitavat olla torkkupeiton alla.

      • Anonyymi

        Tää koko Suomi on nykyään semmonen vihervassari-Suomi, joka kuvittelee voivansa yksin pelastaa koko maapallon. Tehtaat lopetetaan ja siirretään teollisuus ulkomaille, ettei Suomi enää saastuta ja sillä pelastetaan koko maapallo. Ei se saastuttaminen sillä vähene, vaan siirtyy toiseen paikkaan. Palkkoja alennetaan ja työttömiä tehdään lisää, jotta kansa köyhtyy ja lopettaa lopulta kaiken kuluttamisen. Näin Suomesta saadaan enemmän vihreä, kun ei saastuteta eikä kuluteta. Bensan hintaa nostetaan veroilla, jottei kansalla ole kohta varaa ajella saastuttavilla autoilla. Samalla puuhataan, että 10 vuoden päästä kaikki kulkisivat sähköautoilla tai muilla saastuttamattomilla vehkeillä, kuten sähköfillareilla, kaurafillareilla, sähkölaudoilla ja lenkkareilla. Ei kai niitä nyt saatana pystytä saastuttamatta missään valmistamaan. Kaikenlaisilla päästä keksityillä haitta- ja ilmastoveroilla kaiken elämisen hintaa nostetaan niin pirusti, että lopulta meidän täytyy palata takaisin sinne puihin kiipeilemään ja luoliin asumaan.


    • Anonyymi

      Tärkeintä lehtitiedon mukaan (ESS 22.9.), että kaupungintalon sisäpiha katetaan. Silloin saadaan kaupungin virkalijoille kiva lekottelukeidas. Ja nimenomaan suoja pulujen ja naakkojen paskalta.
      Kaupungintalon riesahan ovat pulut ja naakat, jotka ulostaa kaupungintalon katon ja rännit sitä itteään. Sen takia siellä katolla vilkku kiiltävä harveli, mutta kallis koje ei ole pystynyt karkottamaan lintuja.
      Mutta sisäkatto. Miten se "istuu" kaupungintalon arkkitehtuuriin?
      Eihän Ristin Kirkon portaisiinkaan saanut asentaa keskikaidetta kulkijoille turvaksi. Siitähän tuli sanomista.

    • Anonyymi

      Kyllä Lahdella on rahaa kaikenlaisiin leikkihommiin, kuten "älypyörätiehan": "Lahden maksuosuus älypyörätiestä kasvoi yli kolminkertaiseksi".

      Mitäs siitä vaikka hinta kolminkertaistuu. Pääasia on, että kaupungin johdolla on lokoisaa ja hauskaa.

      • Anonyymi

        200 000€ polkupyörä liikenneympyrään on todella tärkeä hanke....


      • Anonyymi

        Ei tueta myöskään KTI-(maha)laskutusta


    • Anonyymi

      Jätettiinkö YLE kameroineen Scania-jutussa 22.9. porttien ulkopuolle! Olisi kannattanut jutussa mainita miksi kuvattu aidanrakosista. Tosin juttuhan oli vrk:n myöhässä, ESS kertoi Scania-uutisen jo edellispäivänä - tuoreeltaan.

      • Anonyymi

        Koskahan Stala lopettaa kun se myytiin ulkomaille.


    • Anonyymi

      Nuoret niin köyhiä että varastelevat läppärit ja televisiot toisten nuorien nukkuessa.

    • Anonyymi

      Ei nyt jäänyt "villoja" käteen ministerivierailusta Scanian Lahden lopetettavalla tehtaalla. "Haasteita" on todettiin ministerien puheenvuoroissa, mutta ei mitään todellista apua työttömiksi jääville. Näinköhän Lahti vetää velä lipun salkoon Scanian menetyksestä. Samoilla nurkilla Hennalassa menetettiin varuskunta, noin 400 työpaikkaa, muutama vuosi sitten. Lahti on "vihreä kaupunki" ja älypyötätiecity. Ei täällä muuta tarvita. Liikenneväylät kaivetaan piloille ja juhlitaan taas!
      Kohta suksitaan taas keinolumilla ja hurrataan. Seuraavat kisat vaan hakuun, maksoi mitä maksoi, mutta hauskaa pitää olla.

    • Anonyymi

      Aino-Kaisalla on hyvät tissit. Kenties erotiikka-yrittäjyys toimisi Lahdessa? Joskus kävellyt asemalta keskukseen ja joku thaihieroja mainostanut. Mutta ei kai suomalaista "hoitoa" mikään voita? Juuri tuollainen Aino-Kaisan tapainen ankara & dominoiva äitihahmo (macho alfa-naaras, kenties ;-) ois kiva. Juipit vois käydä raveissa tai ruveta trans-mameiksi.

    • Anonyymi

      Monel työpaikalla vaan porukka möllöttää ja k,yttää muita, ei tee mitään. Ei ihme että työpaikat häviää Lahdesta. Työt annetaan vielä joillekin kavereille.

    • Anonyymi

      Sinä et ole työpaikkaa edes nähnyt. Loisija!

      • Anonyymi

        Se olet kyllä ihan itse!!!!


    • Anonyymi

      Mitä noi nuoretki osaa nykyään tehdä? Kiusata ja ja kytätä. Töissä eivät tee mitään mutta pakko palkkaa kun isi käski.

    • Anonyymi

      Asiassa on hyvät puoletkin eli kun tulee nopeasti paljon työttömiä ei ehkä joudu itse töihin kun työn hakijoiden määrä kasvaa!

    • Anonyymi

      Uskokaa jo, että työ ei ole mitään herkkua! Jos olisi niin herrat tekisi kilpaa sitä!
      Eivät tee vaan teettää ja tekevät siitä kunnon tilin...

      • Anonyymi

        No, muuta Pohjois-Koreaan sielläkin tosin puska herra johtaa. Ei se kommunismi muuta mitään paremmaksi, päin vastoin kansa näkee nälkää.


    • Anonyymi

      No tässä näkee nykyajan kehityksen. Niin huonoja tekijöitä koulusta valmistuu, että ei kannata huonosta työstä maksaa vaan parempi lopettaa ja siirtää ulkomaille tuotanto.
      Ei näin olisi käynyt vielä 2000 luvulla, kun koulussakin opetettiin vielä hyvään työntekoon ja jälkeen.
      Lahden koulutus rules.
      Työpaikat lähtee mutta onhan koulutettavia enemmän vaikka niillä taidoilla suurin osa työtä saakkaan.

      • Anonyymi

        En osaa mitään mut uhoon et oon paras oujee katsokaa kaikki meikä cheekki.


    • Anonyymi

      No kyllä Lahdessa on koulutus täysin ryssitty ja tästä se alkaa yritysten alasajo.
      Keuda, Hyria ja Helsinki kouluttaa kunnolla mutta Lahti vaan nimellisesti.
      Ytot yms. vaan verkossa, kyllä niillä oppii...
      Ja tässä näkyy tulos.
      No eikun velkaa vaan lisää, kyllä se talous siitä parantuu.
      Ainahan kaikki voi mennä palvelusektorille töihin, kuten lähihoitajaksi, kaupan kassoiksi ja vartijoiksi. Eikun sotelle lähihoitaja kouluun kaikki vaan tehtaalta, tai merkonomiksi tai 3 vuotta ja pääsette vartijaksi.

    • Anonyymi

      Näin käy kun jakaa työt omilel kavereille jotka ei tee mitään.

    • Anonyymi

      Lahti teki valtion suuntaan kaiken minkä voi ja Scanian tehdasrakennus tulee uusiokäyttöön takuulla.

      Työttömyys on seurausta markkinatalouden muutoksista, johon ei hallituskaan pysty mitenkään vaikuttaa nopeasti.
      Eletään globaalissa kilpailussa ja Suomi on kallis maa jo perustuslaissa mainitun pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan ylläpidon takia. Veroja ja maksuja kerätään, jotta koulut ja tervedenhuolto olisi ilmaista. Näin ei ole esimerkiksi Amerikassa. Täällä ihmiset on totutettu siihen, että jos työt katoo, huudetaan valtiota apuun! Ei näin.

      Jokainen työtön on vastuussa itsestään ja on välttämätöntä puskea heitä etsimään uutta työtä. Sosiaalielätit ovat sitä alinta sakkaa, ja pääosin se on itse aiheuttettu tila. varsinkin jos se jatkuu suunnitelmallisesti kovinkin pitkään. Vapaamatkustajilta tuet pois! Sitä viinaa ei tarvitse kustantaa verovaroin.

      • Anonyymi

        Kun pitkäaikainen duuni kaatuu alta, kyllä siinä on kunnan ja valtion paikka tulla apuun. Varsinkin Lahti, joka on ollut erityisen laiska hoitamaan tavallisen työläisen tavallista asiaa, työtä. Lahti ilkeää touhuta kaiken maailman projektien ja vihreiden cityjen/ymp.kaupunki nollaahankkeita.
        Päälliköillä 150 000 euron liksa. Ovat tuttavien sakkia, kuten juuri Lahdessa verotiedot kertoivat.
        Ei homma voi olla pelkkää näkymistä (tv/muu media), pitää olla tosissaan. Lahti tuhlaa ja keikistelee ja yrittää sumuttaa uusia asukkaita.
        Muuttajat ovat jo karvaasti pettyneet ja nähneet Lahden falskit otteet. Terveydenhuollot persiillään eikä muutkaan palvelut toimi.
        Lahti mainostaa Hesarissa tätä "paratiisia", mutta se ei ole totta! Ei kannata tulla pettymään.
        Työttömyys korkein isoista kaupungeista. Kyllä työllisyyden hoito kuuluu Lahden kontolle.


    • Anonyymi

      Kun katsoo millassa porukkaa vuokrafirmojen kautta Scanialle palkkasivat, en ihmettele et tuotanto sakkas.

    • Anonyymi

      Ja näin kävi! ESS 19.11.2020:
      "Scanian Lahden bussitehtaan pääluottamusmies: Ministerivierailun jälkeen ei puhelin ole soinut".

      Lupaukset olivat kovat, mutta kuten Lahdessa tapahtuu, kukaan ei tee mitään. Täällä kaupungin virkamiehet juoksee kekkereistä toiseen, tavoitellaan höpö-julkisuutta, työntekijät jätetään hätään.
      Kaupungissa on "oma" ministeri, mutta ei tapahdu mitään! Surkeaa!

      • Anonyymi

        Karjalaiset toi työpaikat Lahteen ja tekivät kylästä kaupungin. Hämäläiset tuhoaa työpaikat kerta toisensa jälkeen ja tekevät Lahdesta somalian.


    • Anonyymi

      Lahden kaupungin valtava johtajaaarmeija syö verorahoja, mutta mitään työllistämis tai muitaakaan esityksiä ei ole tullut. Toki oli veronkorotusesitys kaup.johtajalta, mutta sehän on automaatti, jolla kj. pelastaa itsensä, koska on esittänyt talouden korjaamiskeinon. Lahdessa on hauskaa, kun kaupunkilaiset kustantaa.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tosi hieno juttu että toiminta loppuu kovapalkkaiset kakkiaiset menettävät suojatyöpaikkansa. Ihan oikein.!

      • Anonyymi

        No en yhtään ihmettele mitä tiedän lahtelaisten työmoraalista,niin ihmettelen miten lahti on ees pysynyt pystyssä,näinkin pitkään????asiakkaiden autojen takapenkillä nukuttiin mäskiä,ja kun oven avas rysähti urpo melki lattialle!!hyvä lahti ja lahtelaiset!lahtelainen ja ylpeä siitä!!


      • Anonyymi

        Alfa Romeoiden kokoontumisajot johdolla


    • Anonyymi

      Työpaikat häviää 500 tai 1000 kerralla no voi hakea työtä 400 000 vapailta tultaisiin,jos olisi työpaikka uusi vanha lopetetaan myydään enää ei tiedä,missä firmoja on joten nuoremmat varsinkin mistä haetaan,kun muutosneuvottelut käynissä???

    • Anonyymi

      Enemmän aikaa juoda sitä Lahden olutta

    • Anonyymi

      Kummallinen työmaa

      • Anonyymi

        Körökörö


    • Anonyymi

      Ihan oikein että ajoivat lafkan alas. Sen verran päätöntä menoa.

      • Anonyymi

        Ei kestänyt tämä toiminta päivänvaloa millään asteikolla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kestänyt tämä toiminta päivänvaloa millään asteikolla

        Kaupan päälle vähän kebabbia


    • Anonyymi

      Täällä oli töissä joku Tiivi-Taavi. Lahdessa nimetkin outoja

      • Anonyymi

        Hieno deitti-ilmo sinulla.


    • Anonyymi

      En ymmärrä. Lahdesta ei ole pitkä työmatka pääkaupunkiseudulle, josta löytyy helposti töitä osaaville. Ihan turhaa jurputusta.

      • Anonyymi

        Lahtelaiset elää omassa kuplassa. Toiset ei edes oo käynyt Stadin sydämessä


    • Anonyymi

      Protopaja ajettiin maan tasalle?

    • Anonyymi

      Scania-Vabis

    • Anonyymi

      Korruptiokakkafirma

      • Anonyymi

        "kun raha ratkaisee", tiedettiin mainita


    • Anonyymi

      Lahtelaiset kovia ottamaan kuppia, mutta työnteossa laiskanpuoleisia

    • Anonyymi

      Ei ihme että meni firma nurin

    • Anonyymi

      Teollisuusliiton vika. Mitäs ovat olemassa!

      • Anonyymi

        Hakkerikoplan vika, että konkurssiin meni


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hakkerikoplan vika, että konkurssiin meni

        Tiimi lupautunut seuraavaksi murtautua KTI-Laskutuksen serverille ja hieman tutkitaan asiakasrekisteriä, taloustietoja ja sähköposteja....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiimi lupautunut seuraavaksi murtautua KTI-Laskutuksen serverille ja hieman tutkitaan asiakasrekisteriä, taloustietoja ja sähköposteja....

        arte helsinki .com


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        arte helsinki .com

        Scanialle pääsee töihin vain hakkeritiimin avulla


    • Anonyymi

      juppis

    • Anonyymi

      Eikös sama putiikki eri nimillä väliin, ole ollut tekohengityksessä ties kuinka kauan?

      • Anonyymi

        khyyll


      • Anonyymi

        konkkaan meni


      • Anonyymi

        SOE


    • Anonyymi

      Voivoi

    • Anonyymi

      Suomen Chigago

    • Anonyymi

      Eduskunta lopettaa työnsä, reippaasti työttömiä tiedossa

    • Anonyymi

      Porvarihallitus kyvytön.

      • Anonyymi

        No niinpä.


      • Anonyymi

        Vietiinkö kaikki kiertokanget heti kun selkänsä käänsi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vietiinkö kaikki kiertokanget heti kun selkänsä käänsi

        Kampiakselit kaapattiin parempaan talteen


      • Anonyymi

        kahelit


    • Anonyymi

      Selvitystyö tapahtui lokakuussa 2021. Mitä on tapahtunut? Suuri mysteeri.

    • Anonyymi

      huono juttu

      • Anonyymi

        O.


    • Anonyymi

      Kebab

    • Anonyymi

      Bussit ei enää kulje

      • Anonyymi

        Loppu bussilla ajelu


    Ketjusta on poistettu 157 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1779
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe