Vantaan koulut hirveitå

Anonyymi

Niihin ei oo muka varaa palkata avustajia ja erityisopettajia ja psykologeja. Halvemmaksi tulee palkata vartijoita. Siellä on kaikki vammaset ja psykopaattioppiöaat tavallisissa luokissa. Opettajat pitelee toisia oppilaita kiinni kun toisia hakataan eikä ne huomaa sitä. Saako opettajat jotain mitalleita, että ne on siä töissä...? Kenen vika toi on, että Vantaalla ollaan kunAmbomaalla? Onko se Kalo joka päättää?

8

67

  Vastaukset

  • Hei! Tiedätkö, että tämä on nuorten palsta jossa on nuoria ja tarkoitettu ihan ensisijaisesti nuorille? Ihan säännöissä lukee. Nämä on aika isoja asioita mistä kannattaa heidänkin kanssan keskustella, mutta tapa millä kirjoitat ei ehkä sovi tänne. Osa täällä käyvistä on todella nuoria.

   Viittaa vanhoolliseen tapaan Ambomaahan ja kovin harva nuori sellaisesta aiheesta lukee, jos nykypäivän uutisista olet ottanut tai kuullut joskus ennen. Voi tietenkin olla, että tämä on vain vanhemmilta opittu tyyli ja luen sitä väärin.

   Tämä keskustelu kumminkin saattaa tulla olemaan niillä rajoilla, että ei ehkä sovi tänne.

   Vantaan kouluista en henk.koht. tiedä, mutta...
   Aiheen suhteen tämä ei ole mitään uutta, se juurtaa juurensa paljon isompaan ongelmaan: Suomessa ei hoideta mielenterveyttä. Se on aina mistä leikataan jatkuvasti kaikki tuet pois ja lakkautetaan apuja. Kaikessa hiljaisuudessa. Ja koska asiasta taistelevat vain ne ketkä tarvitsee mielenterveysapua, tätä ongelmaa ei korjata. Kaikessa hiljaisuudessa kukan ei tulee auttamaan kun heidän avuista leikataan.

   Sitten vasta nousee meteli kun jokin koskee epäsuorasti tai suorasti meidän ns. tervettä suurta sukupolvea. Jos on kyse esim. heidän lastenlasten tarhasta. maavuokrien nostosta 50 vuoden halvan vuokran jälkeen, luonnonsuojelu menee liian pitkälle tai miksi he eivät saa Kela tukia ansiosidonnaisen päälle kun viimein uraputki loppuu lomautukseen.

   Ei kukaan kenellä on oikeasti rahaa ja valtaa niin puutu asioihin. Ei heitä kiinnosta kun luulevat, ettei muka vaikuta heihin. Sekä moni on juuri kiusaajia itsekin, mutta työelämässä. Jostain ne lapset oppii tuollaiset käyttäytymistavat.
   Jos johonkin puututaan niin sen pitää aina olla poliisit, vartijat tai jokin muu rangaistuksen tyyppinen idea. Sellainen näkyy paremmin, vaikka todellisuudessa ei auta ollenkaan tai on hetkellinen laastari avomurtumalle.

   Vartijat ovat siitä kanssa huono idea, että he ovat todella huonoja seuraamaan itse käytöstapoja tai puuttumaan kiusaamiseen/väkivaltaan. Hyvä esimerkki oli mm. Lahden poliisin putkapahoinpitely missä näkyi hyvin näiden vartijoiden niin kuin poliisien passiivisuus asian suhteen. Katsoivat vain ihan normaalia asiaa eikä kukaan todennut sen olevan väärin edes oikeudessa, paitsi se ainoa jonka piti olla todistaja ja laillisesti rehellinen.

   Pahimmillaan vartijat ovat bensaa liekkeihin ratkaisi ja parhaimmillaan se vain näyttää, että tehdään jotaina asialle ja hetkeksi hiljenee. Mikään ei silti tule muuttumaan, sillä mediassakin puhutaan vain kiusaamisesta, ihan kuin kiusaamijnen ei olisi alkujaan todella vakava asia ja koska pahoinpitelystä sanotaan kiusaaminen, asiaa pehmitetään.

   Mutta media on rakentunut juuri noiden varakkaimpien vallan mukaan, samalla tapaa autoilijoiden aiheuttamista tapauksista puhutaan töytäisyinä ja uutisoidaan, että joku kuoli tai jäi alle, ihan kuin se olisi ollut uhrin syy.
   Autoilu on yleisesti ottaen tämän suurenikäluokan kannattama asia ja iso osa heidän elämäntapaansa, joten se heijastuu uutisoinnissakin. He kanssa herkemmin vähättelevät kiusaamisen vakavuutta, syytäen esim. uhrin tapaa pukeutua tai hänen vanhempiaan. Että itse ns. pyysi käytöksellään, että häntä kiusataan tai ahdistellaan ja sellainen kuuluu asiaan, varsinkin poikien kesken.

   On vaikea muuttaa mitään kun he ovat juurtuneet syvälle meidän yhteiskuntaa ja vaikka osalla toinen jalka haudassa onkin, he pitävät siitä vallasta ja vaikutuksesa kiinni loppuun asti. Mutta kohta on useampi sukupolvi yhdessä heidän periaatteitaan vastaan, joten jotain saattaa tapahtua. Se on ainakin erillaista, että 30 vuoden jälkeen johto asemissa on vihdoin nuorempi sukupolvi.

   Vaikka nämä nuoremmat poliitikot tullaan hyvin suurella todennäköisyydellä kiusaamaan tietyille mielipiteille, yksi kerrallaan poistamaan asemasta tai heittämään kaikki ulos yhdellä kertaa. Viimeksi kun mielenterveysasioille tehtiin jotain ja Suomi oli sen asian edistyksessä paras, se oli juuri silloin kun viimeksi oli johdossa muita kuin nämä samat naamat. Nyt on toivon kipinä, jos uudet saa missään vaiheessa aikaa ja rauhaa tehdä työnsä kansanedustajina.

   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Ja sillä välin kantasuomalaiset saa ihan vapaasti kiusata muita vuosikausia niin paljon kuin lystää? Maahanmuuttajat ovat selkeästi silloin oppineet maan tavoille, koska tämä on ollut hyvin pitkäaikainen ongelma. Sitten kun kerrankin maahanmuuttajat toimii suomalaisten tapojen mukaisesti niin sekään ei käy - suurinosa heistä kosahtaa, koska heidät on kiusattu siihen pisteeseen, että heistä itsestään tulee kiusaajia.

    Sinä juuri olet tällainen kiusaaja jonka käytökseen pitäisi puuttua ja sinä tarvitset hoitoa. Mene hakemaan apua itsellesi, jos todella uskot, että muita ihmisiä kuuluu hakata nyrkeillä. Kuinka monta ihmistä olet näillä tavoillasi jo ylpeästi kiusannut?

    Juuri tällainen asenne on se esimerkki siitä ketkä pitäisi erottaa koulusta ja laittaa erityisluokalle oppimaan, ettei muita ihmisiä satuteta oli syy sitten ihonväri tai mikä hyvänsä. Jos ei noin yksinkertaista asiaa käsitä ja palstalla huutelee, että muiden veika ja niitä pitää hakata nyrkeillä, niin jotain on kyllä pään sisällä pielessä, jos tuollaiseen uskoo.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Mites selität kun vartiointiliikkeet ovat täynnä työpaikkakiusaajia lattitasolta ylimpään johtoon asti (kuten poliisikin) ja ne ovat täynnä kantasuomalaisia valkonaamoja? Vasta viime vuosina on alkanut näkymään tummaihoisia vartijoita, mutta heitäkin hyvin harvoin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mites selität kun vartiointiliikkeet ovat täynnä työpaikkakiusaajia lattitasolta ylimpään johtoon asti (kuten poliisikin) ja ne ovat täynnä kantasuomalaisia valkonaamoja? Vasta viime vuosina on alkanut näkymään tummaihoisia vartijoita, mutta heitäkin hyvin harvoin.

    Täämä on niin totta. Sekin vielä, että monesti parhaita siakaspalvelijoita esim. bussikuskeina ja muissa matalapalkkaisilla aloilla on juuri ne jotka ovat selkeästi syntyneet jossain toisessa maassa. Silti he kärsivällisesti ja kohteliaasti jaksavat kun kantasuomalainen täti tai setä vain huutaa ja kiukuttelee heille muka väärin tehdyistä hommista ja työn tekijä yrittää kertoa, että kyseessä on ohjeistus mihin hän ei voi vaikuttaa.
    Ja kaikki suomalaiset vain on olevinaan kuin tällainen toisen kiusaaminen vain sen takia, kun ei ole alkujaan suomalainen, on ok ja ei sano mitään. Eri juttu jos he ovat tehneet virheen, mutta harvemmin silti sellaiselle jolla on vaalempi iho tullaan samalla tapaa virheestä huutamaan.

    Kun tällaista esimerkkiä näyttää aikuiset ihmiset, jopa koulutettu ja lakia lukeneet poliisit joiden pitäisi mennä lakikirjan mukaan, niin ihmettelen kuin kukaan tänne muuttava tai muuten edes pienesti erilainen ihminen pärjää täällä kiusaajien Suomessa. Se on ihan kulttuuriin ja aikuisten käytökseen juurtunut ongelma, ja onneksi nuorissa on joitain aikuisia viisaampia, jotka näkee kuinka hullua tämä on.

    Nuorien kohdalla asiaan auttaa, jos he ovat tekemisissä netin kautta muunmaalaisien kavereiden kanssa joten he ovat tavanneet jo erillaisia ihmisiä varhain. Sekään ei ole silti taattu, koska usein vanhemmilla on valta ja heidän tavoille opetetaan omat lapsetkin jotka ei omia vanhempiaan osaa kyseenalaistaa tällaisissa asioissa.


  • Kiusaamisesta, mua kivitettiin ekan luokan alussa, tulin kotiin synkällä mielellä, äiti oli ihmeissään mun matalapaineesta, yleensä olin iloinen jouskatyttö. Äiti tuli katsomaan mun koulusta paluuta, näki haukkumiset ja kivitykset, äiti puuttui asiaan, kivitys loppui mut haukkuminen jatkui. Kyllä sen haukun kesti, syy tähän kaikkeen johtui sukunimestä ja isän kansalaisuudesta, itärajan takaa ..olen selvinnyt, nimi ei ollut este työn saamiseen. Syrjinnäksi en luokittele, kokemukseni ekaluokalla oli kun mun sisko osti mulle ihanan hameen ja ns nahkatakin, punasen, mun luokan pienin tyttö kiihtyi asiasta ja nosteli mun hameen helmaa loukatakseen mua, tietty onnistui. Vetäydyin, puin rumia vaatteita, sain olla rauhassa...toki ei ollut varaa vaatteisiin siskon lähdettyä poid kotoamme.

  • En ole tavannut yhtään kiusaajaa, jolla olisi oma tausta kunnossa ja kiusaajia olen tavannut useita. Heillä oma paha olo jaetaan muiden kärsittäväksi, eli he kertovat, että kotona äiti, isä, veli tai sisko hakkaa tai pahoinpitelee henkisesti tai fyysisesti.

   Ehkä henkisesti sairas vanhempi tai sisarus nöyryyttää ja tätä jatketaan sitten koulussa eteenpäin. Kiusaajan ei tarvitse kuitenkaan jatkaa tätä sadismia, vaan se on oma valinta.

   Mamujen kohdalla traumat laitetaan kiertämään sukupolvien jatkumossa ja suomalaiset kärsivät, koska omat sotahistoria traumat alkavat olla jo liian kaukana.

   Kyllähän jotkin Li Anderssonin lausunnot, että kaikilla on oikeus lähikouluun ovat järjettömiä, kiusaajat tulisi potkia koulusta pois. Tuolla lausunnolla lisätään uusien koulusurmaajien joukkoa, kun mitään ei oikeasti tehdä kiusaamiselle. Mutta itsehän on tämä valittu, kun ei ole selkeää linjaa, ettei kiusaamista oikeasti hyväksytä.

  • Kiusaajalle sellainen seuraus, mikä hänelle on todellista merkitystä. Myös muiden silmissä.. Esimerkiksi mopokortin menettäminen tai siirtyminen kolmella vuodella.

   • Missä todellisuudessa sinä elät? Ei tuo rankaise ketään tai muuta asioita mitenkään. Mopokorttia monet ei enää hanki kun ei ole varaa siihen mopoonkaan. Eikä sillä ole mitään yhteyttä kiusaajan tekoon, joten hän jatkaa sitä kiusaamistaan, koska ei asialle tehty mitään.


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia yllättävää itki nikon oven takana

   https://www.seiska.fi/Uutiset/Totuus-kohuparin-eropommista-Sofia-Belorf-tunki-Niko-Ranta-ahon-kotiin-mustasukkainen Ei hyvää päivää!!!!!!!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   303
   13477
  2. Stefu ylireakoi

   Stefulla on kyllä tosi huono itsetunto tai on tosi epäileväinen luonne jos sen takia jätti Sofian että tää kävi Nikon ovella. Sofian tavaroita vielä N
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   4742