Aterian öljyt/rasvat alkavat lurahtamaan läskiksi jo kolmessa tunnissa

Anonyymi

Tutkimuksessa 'Ruokavalion rasvahappojen selektiivinen jakautuminen varhaisessa ruokailun jälkeisessä vaiheessa' selvitettiin erilasiten rasvahappojen reittejä ja sitä aikaa jossa ne muuttuvat läsiksi. Tämä(kin) tutkimus tukee käsityksiäni että 1) etenkin lisätyt öljyt/rasvat pitää poistaa ruokavaliosta ja 2) oljyisiä/rasvaisia raaka-aineita tulee karttaa ja 3) aterioiden energiamäärä tullee olla niin pieni ettei tuo läksiksi muunnos ehdi käynnistymään. Suomennosta tutkimuksen tiivistelmästä:

〰Verenkierron triasyyliglyseroli (TG) on peräisin pääasiassa ruokavalion rasvasta. Kuitenkin vain vähän tiedetään ruokavalion rasvan reitistä pääasiallliseen TG-varastoon, hyvin matalan tiheyden omaava lipoproteiini (VLDL) TG. Käytimme uutta menetelmää ruokavalion rasvahappojen spesifisen sulautumisen tutkimiseen aterian jälkeen VLDL TG:ksi ihmisillä. Kahdeksan tervettä vapaaehtoista (ikä 25,4 /-2,2 vuotta, painoindeksi 22,1 /-2,3 kg/m2) söivät sekaruokaa, sisältäen 30 g kalaöljyä ja 600 mg [1-13C] palmunihappo. Kylomikronit ja VLDL erotettiin käyttämällä immunoaffiniteettia apolipoproteiini B-100: ta vastaan. Rasvahappolipoproteiinien koostumus analysoitiin kaasukromatografi / massaspektrometrialla. [1-13C] palmitiinihappo alkoi esiintymään VLDL TG: nä 3 tuntia aterian nauttimisen jälkeen, ja samanlainen viive havaittiin eikosapentaeenihapolla (EPA) ja dokosaheksaeenihappolla (DHA). Noin 20% dietaarisista rasvahapoista meni VLDL TG -varastoon 6 tuntia aterian jälkeen. DHA siirtyi TG varastoon selvästi suuremmassa määrin verrattuna [1-13C] palmitiinihappoon ja EPA: han. Tämä näytti riippuvan DHA rasvahapon huomattavan suuresta määrästä esteröimättömässä rasvahappovarastossa. Yhteenvetona voidaan todeta, että ruokavalion rasvahappojen osuus varhaisessa ruokailun jälkeisessä VLDL TG: ssä on merkittävä. DHA: n rooli VLDL TG -tuotannossa tulee vaatimaan lisätutkimuksia. 〰

Lähde: 'Selective partitioning of dietary fatty acids into the VLDL TG pool in the early postprandial period', J. Lipid Res. 2003. 44:2065–2072

43

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Järjetöntä sensurointia.

      Linkki, PDF on tällä hetkellä vapaasti saatavilla: www.jlr.org/content/44/11/2065.long

    • Anonyymi

      Keksit tarinasi omasta päästäsi, jotta se tukisi ennakkoasenteitasi! Ellet ymmärrä asiaa kuin kääntäjällä, sinun on parasta lopettaa väärän tiedon jakaminen.

      Ainoa asia, mitä yhteenvetona tutkimuksesta voidaan sanoa on se, että ruokailun jälkeen triasyyliglyserolin määrä kevyiden ja pienijakeisten lipoproteiinien määrästä on huomattava. Lipoproteiinihiukkasten tehtävänä on kuljettaa kaikkia hydrofobisia rasvamolekyylejä, kuten triasyyliglyseroleja.

      Kerropa samalla muille lukijoille, miten EPA ja DHA käyttäytyivät kokeissa, ja mitkä ovat niiden parhaat ravintolähteet.

      On yleisesti tiedossa, että ravinnon rasvasta yli 95 % on triasyyliglyseroleja. Ylimääräinen ravinnosta saatu energia varastoituu elimistössä triasyyliglyseroleina, joiden täydellisen hapettumisen energiasaanto on lähes kaksinkertainen verrattuna hiilihydraatteihin ja proteiineihin. Ja miksi? Koska rasvat ovat poolittomia ja vedettömiä ja todella tiukkaan pakattua tavaraa. Sappisuolilla on asiassa merkittävä vaikitus. Ohutsuolen alkalisessa ympäristössä vapaat tyydyttyneet rasvahapot reagoivat helposti kationien kanssa ja muodostavat liukenemattomia saippuoita. Sen takia tärkeät kalsium ja magnesium eivät pääse imeytymään ohutsuolessa.

      Nukleofiilisen substituution tärkeimmät reaktiomekanismit ovat SN1 ja SN2, joten sijainnilla on täysin oileellinen vaikutus imeytymiseen. Sen takia puhutaan vaihtoesteröinnistä.

      • Anonyymi

        Sappisuoloilla.


      • Anonyymi

        "Keksit tarinasi omasta päästäsi, jotta se tukisi ennakkoasenteitasi"

        Mitä tarinoita olen keksinyt?

        "Ainoa asia, mitä yhteenvetona tutkimuksesta voidaan sanoa on se, että ruokailun jälkeen triasyyliglyserolin määrä kevyiden ja pienijakeisten lipoproteiinien määrästä on huomattava."

        Se että sinä et ymmärrä tutkimusraporttia tai englanninkieltä ei tarkoita sitä että tutkimus ei sisältäisi muuta kun sen vähäsen jonka sinä siitä hahmotat.

        Tuo tutkimus on merkittävä, rasvojen reittejä ja läskin muodostumisaikoja tutkittiin isotooppimarkkerilla, ilmeisesti ensikerran. Tulokset kertovat painokkasti muun muassa sen että areioiden kalorimäärä kannallaa pitää pienenä, eli useita pienienergisiä aterioita vuorokaudessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Keksit tarinasi omasta päästäsi, jotta se tukisi ennakkoasenteitasi"

        Mitä tarinoita olen keksinyt?

        "Ainoa asia, mitä yhteenvetona tutkimuksesta voidaan sanoa on se, että ruokailun jälkeen triasyyliglyserolin määrä kevyiden ja pienijakeisten lipoproteiinien määrästä on huomattava."

        Se että sinä et ymmärrä tutkimusraporttia tai englanninkieltä ei tarkoita sitä että tutkimus ei sisältäisi muuta kun sen vähäsen jonka sinä siitä hahmotat.

        Tuo tutkimus on merkittävä, rasvojen reittejä ja läskin muodostumisaikoja tutkittiin isotooppimarkkerilla, ilmeisesti ensikerran. Tulokset kertovat painokkasti muun muassa sen että areioiden kalorimäärä kannallaa pitää pienenä, eli useita pienienergisiä aterioita vuorokaudessa.

        Mitä tarinoita olen keksinyt?


      • Anonyymi

        Olipa typerä kommentti.


    • Anonyymi

      Mistä nyt keksit yht´äkkiä poimia jostakin melkein 20 vuotta vanhan tutkimuksen, jota sitten vielä tulkitset täysin väärin?

      • Anonyymi

        Tutkimukset eivät pilaannu ajan saatossa vaan niiden arvo kasvaa, lukuunottamatta sellaisia tutkimuksia jotka kumotaan/oikaistaan/korjataan paremman/tarkemman/laajemman t.m.s. ttutkimuksen perusteella.

        Mitä olen tulkinnut täysin väärin?


      • Anonyymi

        "Mistä nyt keksit yht´äkkiä poimia jostakin melkein 20 vuotta vanhan tutkimuksen, jota sitten vielä tulkitset täysin väärin?"

        En poiminut sitä vaan löytyi tunteja kestäneen haun perusteella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mistä nyt keksit yht´äkkiä poimia jostakin melkein 20 vuotta vanhan tutkimuksen, jota sitten vielä tulkitset täysin väärin?"

        En poiminut sitä vaan löytyi tunteja kestäneen haun perusteella.

        Myönnät kuitenkin tulkinneesi sitä väärin. Hyvä niin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myönnät kuitenkin tulkinneesi sitä väärin. Hyvä niin.

        En tulkinnut sitä mitenkään, vaan luin ja sisäistin, eli ymmärsin. Lisäksi käänsin siitä osan avauspostaukseen.

        Mitä tulee kehon läskivarastoihin, niin niitä, adiposyyttejä, on eripuolilla kehoa ja ne lienevät erilaisia (tai niihin liiittyvä hormonaalinen toiminta lienee erilaista), ja läskiäkin on ainakin kolmea tyyyppiä. Saattaa olla niin että elimistö pitää kiinni joistakin niiden kombinaatiosta tiukemmin kuin toisista. Se selittäisi, miksi ihmiset joiden ruokavalio on suuriöljyinen/suurirasvainen eivät välttämättä tunne suurempia/vahvempia tai enemmän nälän tuntemuksia kuin ihmiset joiden ruokavalio on terveellisempi.


    • Anonyymi

      Mitäkö satuja? Satua koko tarina!

      Satu #1: etenkin lisätyt öljyt/rasvat pitää poistaa ruokavaliosta.

      Tutkimuksessa ei todeta näin, vaan asia on 100 % ihan omaa johdatteluasi. Helppoheikkien toitottelua!

      Satu #2: oljyisiä/rasvaisia raaka-aineita tulee karttaa .

      Tutkimuksessa ei todeta näin, vaan asia on 100 % ihan omaa johdatteluasi. Helppoheikkien toitottelua!

      Satu #3: aterioiden energiamäärä tullee olla niin pieni ettei tuo läksiksi muunnos ehdi käynnistymään.

      Tutkimuksessa ei todeta näin, vaan asia on 100 % ihan omaa johdatteluasi. Helppoheikkien toitottelua!

      MITÄ YRITÄT MYYDÄ?

      Yhtäkään kolmea itse keksimääsi satua ei kerrota tuossa melkein 20 vuotta vanhassa tutkimuksessa (vuosi 2003). Tutkimuksessa todetaan, että ruokailun jälkeen triasyyliglyserolin määrä kevyiden ja pienijakeisten lipoproteiinien määrästä on huomattava. Se nyt on itsestään selvää, koska nykyisin (vuosi on 2020) on täysin yleisesti tiedossa, että ravinnon rasvasta yli 95 % on triasyyliglyseroleja.

      Jätitkö tarkoituksella vastaamatta, miten EPA ja DHA käyttäytyivät kokeissa, ja mitkä ovat niiden parhaat ravintolähteet.

      • Anonyymi

        Siis, kun kirjoitan että "Tämä(kin) tutkimus tukee käsityksiäni…" niin se on sinun käsityskykysi mukaan satujen keksimistä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis, kun kirjoitan että "Tämä(kin) tutkimus tukee käsityksiäni…" niin se on sinun käsityskykysi mukaan satujen keksimistä?

        Tutkimus ei tue mitään siitä, mitä kerrot!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis, kun kirjoitan että "Tämä(kin) tutkimus tukee käsityksiäni…" niin se on sinun käsityskykysi mukaan satujen keksimistä?

        Jätitkö tarkoituksella vastaamatta, miten EPA ja DHA käyttäytyivät kokeissa, ja mitkä ovat niiden parhaat ravintolähteet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tutkimus ei tue mitään siitä, mitä kerrot!

        Eli et lukenut tutkimusta lainkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tutkimus ei tue mitään siitä, mitä kerrot!

        "Tutkimus ei tue mitään siitä, mitä kerrot!"

        Nyt keksit tarinasi omasta päästäsi, jotta se tukisi ennakkoasenteitasi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tutkimus ei tue mitään siitä, mitä kerrot!"

        Nyt keksit tarinasi omasta päästäsi, jotta se tukisi ennakkoasenteitasi!

        Niin, mutta avaus oli silti mielipiteeni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jätitkö tarkoituksella vastaamatta, miten EPA ja DHA käyttäytyivät kokeissa, ja mitkä ovat niiden parhaat ravintolähteet.

        Tuota en lukenut, kun kääntäjä ei suostunut kääntämään.


      • Anonyymi

        "melkein 20 vuotta vanhassa tutkimuksessa (vuosi 2003)."

        Karl Landsteiner selvitti tutkimuksilla erilaisten ihmisveriryhmien A, B ja O olemassaolon vuonna 1901. Pitää edelleen paikkaansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "melkein 20 vuotta vanhassa tutkimuksessa (vuosi 2003)."

        Karl Landsteiner selvitti tutkimuksilla erilaisten ihmisveriryhmien A, B ja O olemassaolon vuonna 1901. Pitää edelleen paikkaansa.

        Miten se liittyy avaukseen? Kaverihan esittelee avauksessa 20 vuotta vanhaa "löydöstään" ylpeänä kuin kissa saalishiirtään...! Avauksella ei ole mitään tekemistä kaverin esittämien satujen kanssa.

        Tällä hetkellä eli 17 vuotta myöhemmin tiedämme, että ravinnon rasvasta 95 % on triasyyliglyseroleja, siis VLDL-sarjan lipoproteiineja. Ja siihen tutkimus liittyi.

        Avaus on kaverin tarkoitushakuinen satuhetki, jossa hän tulkitsee tutkimusta aivan omien tarkoitustensa mukaisesti - ja väärin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, mutta avaus oli silti mielipiteeni.

        Niin, AP, eli minä olen samaa mieltä. Kyseessä oli, ja on edelleen, mielipiteeni joka on muodostunut kahlatessani läjäpäin tutkiksia, selvityksiä ja teoksia sekä kokemuksieni ja havaintojeni kautta.


      • Anonyymi

        "Jätitkö tarkoituksella vastaamatta, miten LIHOTTAJA1 ja LIHOTTAJA2 käyttäytyivät kokeissa, ja mitkä ovat niiden parhaat ravintolähteet."

        En vastaa koskaan mihinkään epäoleelliseen ja jos vastaan terveystrokarin piilomainokseen niin se aina valitettavan kärkevä vastaus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten se liittyy avaukseen? Kaverihan esittelee avauksessa 20 vuotta vanhaa "löydöstään" ylpeänä kuin kissa saalishiirtään...! Avauksella ei ole mitään tekemistä kaverin esittämien satujen kanssa.

        Tällä hetkellä eli 17 vuotta myöhemmin tiedämme, että ravinnon rasvasta 95 % on triasyyliglyseroleja, siis VLDL-sarjan lipoproteiineja. Ja siihen tutkimus liittyi.

        Avaus on kaverin tarkoitushakuinen satuhetki, jossa hän tulkitsee tutkimusta aivan omien tarkoitustensa mukaisesti - ja väärin.

        Puhut siis Kanannahkamiehestä ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jätitkö tarkoituksella vastaamatta, miten LIHOTTAJA1 ja LIHOTTAJA2 käyttäytyivät kokeissa, ja mitkä ovat niiden parhaat ravintolähteet."

        En vastaa koskaan mihinkään epäoleelliseen ja jos vastaan terveystrokarin piilomainokseen niin se aina valitettavan kärkevä vastaus.

        "...niin se aina valitettavan kärkevä vastaus."

        Osaatko siis vastata muutoinkin kuin kärkevästi hikimurheilusi, kanannahkojesi, kaaliesi ja kerosiiniesi (engl. dietaric fuel oil) kanssa?

        Mitä sinä yrität nyt helppoheikitellä nahkojen lisäksi, paitsi tekohauskuuksiasi?

        Harva, jos vielä kukaan, pitää myymääsi elämänhallintatekniikkaa arvossa. Se on tähän saakka nähdyn perusteella onnettoman ja surkean 14 vuorokauden liukuvan keskiarvon mediaani.


    • Anonyymi

      tottakait kropassa täytyy läskiäkin olla. Kroppaan sitoutuu tarpeellista energiaa läskin muodossa. Läski on energiavarasto. On ihan normiprosessi että lihakset yms toiminnot saavat ison osan tarvitsemastansa energiasta kropan läskistä. Jokainen voi itse vaikuttaa oman polttoainetankkinsa kokoon ja täyttöasteeseen.

      • Anonyymi

        Kehonrakentajilla on rasvaprosentti 3...5 % kilpailutilanteessa, siis uskomattoman vähän. Siihen valmistaudutaan kuukausia syömällä kananmunan valkuaista, seitä ja raejuustoa. Se alkaa myös näkyä mentaalipuolella, samoin kuin ajatustyötä vaativissa operaatioissa.

        Aivoissa yli puolet kudoksesta on rasvaa ja rasvapitoista, vaikka harmaa aines toimiikin etupäässä glukoosilla. DHA on aivoille ensisijaisen tärkeä rasva, tosin KNM pitää sitä ja ja muita aivojen rasvoja helppoheikkien touhuina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kehonrakentajilla on rasvaprosentti 3...5 % kilpailutilanteessa, siis uskomattoman vähän. Siihen valmistaudutaan kuukausia syömällä kananmunan valkuaista, seitä ja raejuustoa. Se alkaa myös näkyä mentaalipuolella, samoin kuin ajatustyötä vaativissa operaatioissa.

        Aivoissa yli puolet kudoksesta on rasvaa ja rasvapitoista, vaikka harmaa aines toimiikin etupäässä glukoosilla. DHA on aivoille ensisijaisen tärkeä rasva, tosin KNM pitää sitä ja ja muita aivojen rasvoja helppoheikkien touhuina.

        Olipa typerä kommentti.


    • Anonyymi

      Olipa typerä avaus.

    • Anonyymi

      Hyödytöntä vetää johtopäätöksiä yhden tutkimuksen perusteella. Varsinkin tutkimuksen, jossa on kiinnitetty huomiota vain yhteen pieneen osa-alueeseen.

      Kun syön, niin ruuansulatus alkaa käsittelemään ruokaa. Verensokeri nousee, ja elimistön insuliini laskee sen takaisin. Veren rasvapitoisuus nousee, joten sekin on kuljetettava soluille. Ei se voi jäädä veriplasmaa samentamaan.

      Asia, jota et ottanut huomioon on se, että solut myös kuluttavat ravintoaineita. Jos olen ollut koko päivän ulkona suhteellisen viileällä säällä ja samaan aikaan liikkunut suhteellisen hitaalla vauhdilla, niin olen polttanut elimistön energiavarastoja.

      Toki oikeasti ylipainoisella ihmisellä metabolia on pahasti häiriintynyt. Keho ei osaa siirtää energiaa lämmöksi, kuten se hoikalla ihmisellä osaa tehdä (ruskea rasvakudos). Insuliiniaineenvaihdunta ei toimi normaalisti, ja mahdollinen diabeteslääkitys voi jopa lisätä ruokahalua ja siten lihottaa. Ylipainoinen ja sairaalloinen ihminen saattaa välttää liikuntaa, mikä saattaa vähentää lihasmassaa, ja kummastakin syystä energiaa kuluu entistä vähemmän.

      Eli ylläri pylläri. Terve normaalipainoinen ja liikkuva ihminen ei liho, vaikka lisää rasvaa ruokaansa. Aineenvaihdunta toimii niin kuin pitää, energiaa vuoroin varastoidaan ja vuoroin kulutetaan. Ylipaino on häiriötila. Kuitenkin myös massiivisen lihavia ihmisiä on saatu laihtumaan, mutta se edellyttää lääkärin valvontaa. Eli saavutetut kilot eivät siltikään ole välttämättä ikuisia, jos vain elonpäiviä riittää, ja hautausurakoitsija- ja kantajaparoille ei tule jättimäistä työtaakkaa.

      • Anonyymi

        "Terve normaalipainoinen ja liikkuva ihminen ei liho, vaikka lisää rasvaa ruokaansa."

        Aivan varmasti lihoaa, jos _lisää_ rasvaa ruokaansa.

        Tarkoittanet että terveellinen ruokavalio voi sisältää rasvaa(kin). Mikä on totta. Mutta hyvin rasvapitoisen ruokavalion tai aterioiden kanssa täytyy olla erittäin huolellinen määrien ja ajoituksen suhteen, koska elimistö muuntaa öljyt/rasvat kaikkein herkimmin läskiksi.

        Hetkellinen öljyn/rasvan liikasaanti, kuten tuossa tutkimuksessa hyvin huolellisesti selvitettiin, alkaa lurahtamaan läskiksi erittäin nopeasti, siis kertymää alkoi erottumaan kupeilla jo noin kolmessa tunnissa.

        Öljyt/rasvat, siis niinden hetkellinen liikasaanti, on vaarasllista koska elimistö luovuttaa läskiä energiaksi vasta kun henkilö on ensin kieriskelllyt nälän tuntemusten kanssa. Hajautetulle hiilihydraattipuskurille ei elimistöllä ole lainkaan (tai ainakaan lähellekään niin selvää) varjelevaa funktiota.

        Eli, niin kauan kun on niin että ihminen kuluttaa aterastaan saamansa energian siinä ajassa kun se on ruuansulatuksessa ja aineenvaihdunnassa, eli öljyjen/rasvojen osalla noin kolmessa tunnissa, niin läskin määrä ei kasva vaikka ateria olisi ollut pelkkää öljyä/rasvaa. Öljyisten/rasvaisten aterioiden on siis oltava huomattavan pienienergisiä (jolloin niiitä tulee olla usein).

        Jos ateria on erittäin niukkaöljyinen/niukkarasvainen (niin siinä on siis paljon hiilihydraatteja ja proteiineja). Hiilihydraatien hetkellinen liikasaanti poikkeuksetta(*) ensin kerryttää hiilihydraattipuskuria ja vasta sen täytyttyä yli menevää hiilihydraatin osaa elimistö alkaa muuntamaan läskiksi, eli läskiksi muuntaminen alkaa selvästi myöhemmin kuin öljyjen/rasvojen tapauksessa.

        * poikkeuksetta: Silloin kun ihminen syö järkeävsti ja terveeellisesti, eli syö vasta sitten kun kokee selviä nälän tuntemuksia. Ihminen joka syö kun ei koe nälän tutemuksia, mutustelee, ahmii.


      • Anonyymi

        "Hyödytöntä vetää johtopäätöksiä yhden tutkimuksen perusteella."

        Miten tuo väite on perusteltavissa? Se voi vaikuttaa sinun mielestäsi hyödyttömältä, etenkin jos et omaa riittävää kielitaitoa tai ymmärrystä.


    • Anonyymi

      Oireeton rasvamaksa jo joka neljännellä – yksinkertaisella keinolla vaarallisen rasvan määrä voi lähes puolittua 2 viikossa. Tutkimustulokset rasvamaksan pienentämisessä ruokavalion avulla ovat huikeita. Ketogeeninen dieetti voi auttaa pienentämään rasvamaksaa. Rasvamaksa liittyy nykyään yleisimmin ylipainoon, ei niinkään suureen alkoholinkulutukseen. Rasvamaksa ei oireile, mutta sillä voi olla hengenvaarallisia seuraamuksia.

      Mikä tahansa ketodieetti ei kuitenkaan saa tätä aikaan, vaan siihen tarvitaan tyydyttymättömiä rasvoja sisältävä dieetti. Ketogeenisen ruokavalion huikeasta mahdollisuudesta maksan rasvan vähentämisessä kertoo blogissaan ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen.

      Laatikainen kirjoittaa, että ketodieetti voi kutistaa tutkimuksen mukaan maksan rasvaa nopeasti, jos ketoilu tehdään

      -margariinilla,
      - rypsiöljyllä ja
      - makadamiapähkinällä.

      Suomalais-ruotsalaisessa tutkimuksessa rasvamaksasta kärsivillä vähennettiin hiilihydraattien määrää ja lisättiin rasvaksi margariinia, rypsiöljyä ja makadamiapähköitä. Jo kahden viikon kuluttua tutkittavien maksan rasvasta oli kadonnut keskimäärin peräti 43 prosenttia. – Tämä on huima tulos.

      (Alunperin Cell.com sekä Iltalehti.)

      • Anonyymi

        Huoh. Ja mistäköhän kyseisiä pähkinoitä voi ostaa? Tietenkin terveydenedistelykaupoista.

        Tuo pähkinä (718 kCal/100g) lienee valittu siksi että sen hiilihydraattipitoisuus on pähkinoiden joukossa pieni. Pähkinän merkitys tuossa tutkimuksessa oli ylläpitää tutkittavien ylipainoisen yksilöiden paino vakiona, jotta painon aleneminen ei olisi häirinnyt tutkittavan seikan (maksan rasvaisuuden muutoksen) arviointia. Eli pähkinää ei tarvita ylipainon vähennyksessä eikä maksan rasvan vähennyksessä.

        Tutkimus täystekstinä: 'An Integrated Understanding of the Rapid Metabolic Benefits of a Carbohydrate-Restricted Diet on Hepatic Steatosis in Humans; NCBI'


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huoh. Ja mistäköhän kyseisiä pähkinoitä voi ostaa? Tietenkin terveydenedistelykaupoista.

        Tuo pähkinä (718 kCal/100g) lienee valittu siksi että sen hiilihydraattipitoisuus on pähkinoiden joukossa pieni. Pähkinän merkitys tuossa tutkimuksessa oli ylläpitää tutkittavien ylipainoisen yksilöiden paino vakiona, jotta painon aleneminen ei olisi häirinnyt tutkittavan seikan (maksan rasvaisuuden muutoksen) arviointia. Eli pähkinää ei tarvita ylipainon vähennyksessä eikä maksan rasvan vähennyksessä.

        Tutkimus täystekstinä: 'An Integrated Understanding of the Rapid Metabolic Benefits of a Carbohydrate-Restricted Diet on Hepatic Steatosis in Humans; NCBI'

        Kanannahat eivät edistele kenenkään terveyttä. Tuossa tutkimuksessa ei kuitenkaan puhuttu kanannahoista mitään, eikä kaalista.

        Pähkinöitä saa tavallisesta elintarvikekaupasta, kuten myös margariinia ja ruokaöljyjä. Luulisi aikuisen ihmisen tietävän asioista sen verran.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kanannahat eivät edistele kenenkään terveyttä. Tuossa tutkimuksessa ei kuitenkaan puhuttu kanannahoista mitään, eikä kaalista.

        Pähkinöitä saa tavallisesta elintarvikekaupasta, kuten myös margariinia ja ruokaöljyjä. Luulisi aikuisen ihmisen tietävän asioista sen verran.

        Googlehaku sanalla makadamiapähkinä tuo kylläkin lähes jos ei kaikki terveydenedistelykaupat rytinällä esiin, ja hupsistalallaa, vaivaiset 60 eur/kg.

        Pähkinää siis käytettiin tutkittavien yksilöiden ylipainon ylläpitämisen takia. Pähkinällä ei siis ole vaikutusta tutkituun asiaan, maksan rasvaisuuden vähenemään, vaikka tuo ravitsemusteletappi niin väittää (eli mainostelee tuota järjettömän kallista pähkinää).


      • Anonyymi

        Toisin sanoen, heillä jotka tätä ketohömelöintiä ovat noudattaneet vähänkin pitempään, on rasvamaksa tykkänään poistunut? Jos menee tuota rataa niin 8 viikon jälkeen olisi enää 10.6% maksan rasvaa jäljellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huoh. Ja mistäköhän kyseisiä pähkinoitä voi ostaa? Tietenkin terveydenedistelykaupoista.

        Tuo pähkinä (718 kCal/100g) lienee valittu siksi että sen hiilihydraattipitoisuus on pähkinoiden joukossa pieni. Pähkinän merkitys tuossa tutkimuksessa oli ylläpitää tutkittavien ylipainoisen yksilöiden paino vakiona, jotta painon aleneminen ei olisi häirinnyt tutkittavan seikan (maksan rasvaisuuden muutoksen) arviointia. Eli pähkinää ei tarvita ylipainon vähennyksessä eikä maksan rasvan vähennyksessä.

        Tutkimus täystekstinä: 'An Integrated Understanding of the Rapid Metabolic Benefits of a Carbohydrate-Restricted Diet on Hepatic Steatosis in Humans; NCBI'

        Pätkä käännettynä tuosta tutkimuksesta -> Kaikki ateriat ja välipalat valmistettiin valmiiksi aineenvaihdunnallisesssa keittiössä ja punnittiin ja toimitettiin osallistujille kahdesti viikossa 14 päivän tutkimusjakson aikana. Ateriat olivat pakastettuna ja välipalat ja vihannekset olivat tuoreita. Koehenkilöt saivat kuluttaa kalorittomia juomia ja makeutusaineita. Dietologi myös kehotti osallistujia lisäämään päivittäistä energiansaantiaan 200 kCal verran makadamiapähkinöiden avulla aina kun/jos heidän painonsa oli laskenut kahden tutkimuspäivän välillä enemmän kuin 0,2 kg. <-käännös.

        Eli, "neste"tasapainon vaihtelu pani osallistujat ahmimaan massiivisesti pähkinöitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Googlehaku sanalla makadamiapähkinä tuo kylläkin lähes jos ei kaikki terveydenedistelykaupat rytinällä esiin, ja hupsistalallaa, vaivaiset 60 eur/kg.

        Pähkinää siis käytettiin tutkittavien yksilöiden ylipainon ylläpitämisen takia. Pähkinällä ei siis ole vaikutusta tutkituun asiaan, maksan rasvaisuuden vähenemään, vaikka tuo ravitsemusteletappi niin väittää (eli mainostelee tuota järjettömän kallista pähkinää).

        40 €/kg on hyvä ostohinta, enempää ei kannata maksaa.


      • Anonyymi

        "Suomalais-ruotsalaisessa tutkimuksessa rasvamaksasta"

        Tuon tutkimuksen loppputulema on se, että kun vaihdellaan ruokavaliossa öljyjä/rasvoja toisiksi öljyiksi/rasvoiksi, niin ihminen ei laihdu vaan läskiä vain kerääntyy eri paikkoihin kehoa.

        Todella mahtava terveydenedistelentulos.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Suomalais-ruotsalaisessa tutkimuksessa rasvamaksasta"

        Tuon tutkimuksen loppputulema on se, että kun vaihdellaan ruokavaliossa öljyjä/rasvoja toisiksi öljyiksi/rasvoiksi, niin ihminen ei laihdu vaan läskiä vain kerääntyy eri paikkoihin kehoa.

        Todella mahtava terveydenedistelentulos.

        Läskipää vs. rasvamaksa. Olet oikeassa, läski kerääntyy eri paikkoihin eri ihmisillä.


      • Anonyymi

        Miten sattuikaan niin että suomalais-ruotsalaisessa tutkimuksessa löydettiin nimenomaan rypsiöljyllä (eikä esim. säilöntäöljyllä, engl: olive oil) tämmöinen huima ominaisuus, joka siirtää rasvaa maksasta jonnekin muualle kehossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten sattuikaan niin että suomalais-ruotsalaisessa tutkimuksessa löydettiin nimenomaan rypsiöljyllä (eikä esim. säilöntäöljyllä, engl: olive oil) tämmöinen huima ominaisuus, joka siirtää rasvaa maksasta jonnekin muualle kehossa.

        Miten sattuikaan että tässä alla on ihan kamala Kanannahkamiehen emävalhe?

        "42 kg @ 18 kk @ 800 kCal/vrk"

        (engl. whopper, outrageous lie)


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1858
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1798
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      117
      1761
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1567
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1118
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1102
    Aihe