Hyviä ohjeita välttää masennuksia

Anonyymi

Ollaan lukennut useampia viestä masennuksista ja ja alakuloisuuksista nykyään, niin antaisin tässä kaikille keitä kiinnostaa kuinka sitä voi vähentää tai saada pois kokonaan.

Mä olen niitä keitä ollut masentuneena, mä aloin kerämään keinoja kuinka voisin parantaa olotilaa, ja löysin useampia keinoja. Ensin löysin että jos väkisin nauraa kun tuntuu phalta niin mieli tulee paremmaksi. Jos tekee tätä joka päivä niin elämästä tulee mukavampi olla. Toinen hyvä menetelmä on että joka ilta kun menee nukkumaan sanoo ittelle ajatuksissa että "mä oon vahava, rohkee ja viisas". Tai vaikka " mä olen fiksu, vahva ja rohkee". Jos sen miettii itselle noin kymmenen tai kaksikymentä kertää joka ilta kun menee nukkumaan noin pari kuukauden aikaa, tai jos se ei auta niin vuoden verran, niin tulette toki voimaan paremmin.

Lopettakaa koffeinit kahvissa ja ostakaa koffeiniitonta kahvia, niin tulette nukkumaan paremmin.

Toinen hyvä menetelmä on jos oppii tätä ”Mindfullness” tekniikkaa! Tämä sanoo että ollaan läsnä koko aijan, että emme ajattele menneisyyttä ja pahoja kokemuksia, niin meille tulee hyvä olo elämässä. Mindfullnessiä löytää paljon netistä ja se on tosi hyvä toipmus masennuksesta ja pahoista oloista jos sitä harjoittaa useimmiten.

Sitten on että lopettakaa vahvan alkoholin kanssa ja jos kuitenkin tekee mieli niin juokaa mietoja alkoholeja, niinkun ykköskaljaa tai sellaisia. Niitä on tänään paljon valtavan mukavia vaihtoehtoja miedoissa kaljalajeissakin. Suomessa on tämä Karhukalja mikä on aivan mahtava maku mun mielestä ja se on siis ykköskalja.

Myös sitä vois alkaa syömään zinkkitaplettiä mikä tuottaa dopamiiniä, mikä on hyvinvointihormoonia ja antaa hyvemmän olon jossain annoksissa. Ja myös D-vitamiini on tärkeä varsinkin kun on pimeä vuosikausi.

Jos voisitte käyttää kaikkia näitä suositteluja niin voisi olla että tulette kohentamaan mielialan parin kuukauden päästä! Koittakaan jos on mahdollista!

PS! Syökään myös paljon omega-3 rasvoja mikä kohentaa kaiken tavoin terveyttä, sitä löytyy erinlaisissa kaloissa ja myös rasvalevitteissä kaupoissa.

Ei sitä tarvitse olla turhaan alakuloinen joka päivä!

Sitten tietysti on tärkeä että on hyvät valot kotona että ei ole pimeää, koskaa valot antaa hyvää vaikutusta mielialalle. Ja myös se että jos asuu epämukavassa asuinalueessa niin kannattaa etsiä sellaista paikkaa missä ympäristö on sietäväisempää. Se tietysti on niin myös joillekin että joskus viihtyy paremmin oman kansan seurassa kun vieraskansan, ja sitten täytyy harkita jos täytyy muuttaa pois johonkin muualle.

21

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kiitos tärkeän aiheen aloittamisesta!
      Jokainen ohje ei sovi kaikille, koska me ihmiset ollaan erilaisia. Kannattaa kokeilla eri juttuja, niin voi löytää itselle sopivia juttuja. Tässä on joitakin, mitkä ovat toimineet minulle tai tuttavilleni.

      1. Tämä saattaa tuntua oudolta, mutta minä aloin voida selvästi paremmin, kun aloin käyttää älypuhelimen Sulamo-sovellusta (applikaatio). Minun oli tarkoitus saada painoa putoamaan ja tuo Sulamo on digitaalinen ruokapäiväkirja. Sinne joka päivä kirjataan syömiset ja se kertoo, oletko syönyt liian paljon vai liian vähän kaloreita. Se kertoo myös oletko saanut tarpeeksi proteiinia, kuituja, kasviksia ja pehmeää rasvaa. Suolan määränkin se kertoo ja vitamiinit. Minulle kävi niin, että ensin huomasin syöväni liian vähän kaloreita. Myös pehmeitä rasvoja (omegat) ja proteiinia söin liian vähän. Kun lisäsin syömistä, minun paino alkoi tippua kuin itsestään. Lisäksi aloin nukkua paljon paremmin ja tulin energisemmäksi. Alku on vähän hankala, koska Sulamon käyttö täytyy opetella ja joka päivä täytyy kirjata syömiset. Ei se kuitenkaan ole niin vaikeaa. Joskus pidän taukopäiviä esimerkiksi matkan aikana tai juhlapäivinä, kun en halua miettiä jokaista suupalaa. Sulamon käyttö maksaa jonkun verran, mutta ei se ole montaa euroa kuukaudelta. On toinen vastaava sovellus, joka on ilmainen. Sen nimi on muistaakseni FatSecret.

      2. Minulla huomattiin raudanpuutos! Syön tosi vähän punaista lihaa, koska tykkään kalasta, kanasta ja kasviksista. Kolmesta jälkimmäisestä ei saa yhtä hyvin rautaa kuin punaisesta lihasta ja sisäelimistä saisi. Lisäksi syön paljon maitotuotteita ja kahvia, jotka vaikeuttavat raudan imeytymistä. Kun aloin syödä rauta-tabletteja, olo lähti selvästi paranemaan.

      3. Koska tykkään kukkasista, ostan aina välillä itselle kukkia. Parvekkeelle kasvatan joka kevät siemenistä oikean kukkatarhan. Viime vuonna sitkeimmät kesäkukat kukkivat joulukuulle asti. Käyn myös puutarhoissa, puistoissa ja kasvitieteellisessä puutarhassa katsomassa kukkia.

      4. Avantouinti on joillekin oikea terveyttä ja hyvää oloa antava eliksiiri.

      5. Suosittelen hankkiutumaan eroon haitallisista ihmissuhteista, jos ne syövät voimia. Kannattaa mieluummin etsiä ihmisiä ja porukoita, joista saa iloa.

      6. Minä inhoan tosi-tv-ohjelmia ja monia muitakin TV:n hömppäjuttuja. Mutta monet dokumentit kiinnostavat minua kovasti. YLE Areenassa on jatkuvasti paljon hyviä dokumentteja tarjolla.

      7. Ruoka on tosi tärkeä juttu. Kannattaa kokeilla uusia reseptejä ja opetella tekemään sellaisia aterioita, jotka maistuvat hyvälle ja ovat terveellisiä siinä samalla. Välillä kannattaa syödä kodin ulkopuolella, jos se on mahdollista.

      8. Jos tarvitsee apua, kannattaa rohkeasti pyytää apua. Vaikka ensimmäinen taho ei auttaisi, kannattaa pyytää apua uudestaan joko samalta taholta tai joltain toiselta taholta.

      9. Kuntoportaat ovat nousseet suosioon. Ne jotka asuvat kerrostalossa, voivat kiipeillä "kuntoportaita" vaikka joka päivä kotitalossaan. Jättää vaan hissin käytön pois, jos talossa on hissi. Sisäportaat eivät ole liukkaat talvella, eikä sadekaan haittaa.

      10. Alkoholia ei kannata käyttää liikaa. Se aiheuttaa mm. masennusta. Kohtuukäyttö on ihan ok, jos sen taidon osaa.

      11. Tupakka on kallista ja se sairastuttaa. Jokainen tupakoinnin lopettanut, jonka tiedän, on jälkikäteen ollut tosi tyytyväinen tupakointinsa lopettamisesta. Kannattaa sitä paitsi miettiä, kenen taskuun ihmisten tupakoinnista kertyvät tulot menevät! Minä en ainakaan haluaisi rikastuttaa niitä tahoja.

      13. Kannattaa pitää oma koti puhtaana, siistinä ja kauniina. Sisustusjutut ovat makuasioita ja jokainen saa tehdä kodistaan sellaisen kuin tykkää. Kannattaa kuitenkin aina välillä miettiä, miten omaa kotiaan voisi muokata itselleen viihtyisämmäksi. Joskus pelkkä ikkunoiden pesu piristää.

      14. Luonnon on todettu rauhoittavan ihmisen mieltä ja parantavan hyvinvointia. Kannattaa yrittää käydä luontoretkillä lähellä tai kauempana aina kun se vain on mahdollista. Metsissä, puistoissa, järven tai meren rannoilla, puutarhassa, pellon laidalla, missä vain...

      15. Kannattaa pyrkiä omia tavoitteitaan ja unelmiaan kohti. Ensin täytyy tosin keksiä, mitä ne tavoitteet ja unelmat ovat.

      • Anonyymi

        Mullakin oli rautapuute, ja kun aloin syömään rautataplettiä niin olo koheni tosi hyvin! Sain myös nukuttua paremmin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mullakin oli rautapuute, ja kun aloin syömään rautataplettiä niin olo koheni tosi hyvin! Sain myös nukuttua paremmin.

        Kiitos kommentista. Minä myös huomasin, että jossain vaiheessa rautaa syötyäni epämääräiset lihaskivut helpottivat ja unen laatu parani. Myöhemmin huomasin energisyyden lisääntyneen ihan selvästi. Kyllä noi vitamiinit ja hivenaineet on kumma juttu. Ajattelin aiemmin, että ne on pikkujuttuja, mutta ei se ihan niin ole. Jos väsyttää tai on muita terveysvaivoja, saattaa olla hyödyllistä teettää verikokeita.


    • Anonyymi

      PULLUKAT HUOMIO!!!

      Täällä on varmaan monia meitä, jotka ovat enemmän tai vähemmän pullukoita?

      Monesti ylipaino aiheuttaa murhetta vähintään vaatekaupoissa, jos ei muualla. Sopivien vaatteiden puuttuminen puolestaan vaikeuttaa monia harrastuksia. Isokokoinen ystäväni ei meinannut millään löytää edes uimapukua. Kuinka hän olisi ilman uimapukua voinut aloittaa hänelle terveyssyistä suositellun vesijumpan?

      Minä haluan nyt jakaa muutaman vinkin pullukoille, jotka haluaisivat löytää ulkoiluun, retkeilyyn ja liikuntaan sopivia vaatteita.

      Suomalaiset merkit Sasta ja Halti ovat tarttuneet ongelmaan. Kumpikin yritys on alkanut valmistaa kunnon ulkoilu- ja retkeilyvaatteita myös isoja kokoja käyttäville. Sasta valmistaa isojen kokojen retkeilyvaatteita, jotka löytää Aava mallistosta. Alla on mukava kirjoitus Elsasta, joka sai apua suoraan Sastalta, kun ei kaupoista löytänyt sopivia retkeilyhousuja.

      https://www.is.fi/hyvaolo/art-2000006648791.html

      Täältä pääset katsomaan rohkeasti rehevän Elsan retkeilykuvia, arkea ja mm. käsitöitä Instagram-kuvapalveluun. Elsalla on upea asenne!

      https://www.instagram.com/elsa.heiko/

      Sastan vaatteita löytyy monista retkeilytarvikkeita myyvistä kaupoista (mm. Scandinavian Outdoor -ketjun kaupat sekä partiokaupat). Samoista kaupoista löytyy myös Haltin vaatteita. Halti tekee monista vaatteistaan isompia kokoja (ne on merkitty plus-tunnuksilla). Sastan ja Haltin vaatteita voi löytää myös urheilukaupoista ja tavaratalojen urheiluosastolta. Sekä Haltilla että Sastalla on myös nettikauppa sekä omia myymälöitä.

      Suomessa ainakin Intersport-urheiluketju palvelee isoja kokoja käyttäviä asiakkaita löytämään iloa tuottavia liikunta- ja ulkoiluvaatteita. Myös Raiski-merkillä on plus-kokoisia tuotteita. Tässä on linkki Intersportin nettisivuille. Intersport-liikkeitä on kaikissa suuremmissa kaupungeissa.

      https://www.intersport.fi/fi/naisten-vaatteet/naisten-plusmitoitetut-vaatteet/

      Citymarketeissa on sisäliikuntaan (jumppa, kuntosali, jooga, uinti yms.) sopivia vaatteita isoja kokoja käyttäville. Ainakin "For Every Body by Jutta" -mallisto sisältää liikuntaan sopivia vaatteita kokoon 50 asti. Nämä koot ovat muutenkin suurempia kuin esim. H&M:n ja vastaavien "lasten koot". Citymarketin myymien vaatteiden hinnat ovat kohtuullisia.

      https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/pukeutuminen/for-every-body-by-jutta

      Nyt vaan rohkeasti kohti uusia seikkailuja kaikki rakkaat rehevät kohtalotoverini! Nautitaan syksystä, ruskasta, luonnosta ja elämästä!

      • Anonyymi

        Suomessa on vaatekauppaketju Lorella, joka myy "isojen tyttöjen" vaatteita eli suurikokoisia vaatteita koosta 42 alkaen. Lorella on suomalainen perheyritys.

        Valikoimissa on mukava määrä mm. uimapukuja, joista tuossa ylempänä oli puhe. Lorellasta löytyy kuitenkin kaikkia vaatteita alusvaatteista talvitakkeihin.

        Lorellalla on nettikauppa, mutta en tiedä voiko sieltä tilata tuotteita Suomen ulkopuolelle.

        - Helsinki (Keskusta, Hotelli Presidentin talo)
        - Lahti
        - Tampere


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomessa on vaatekauppaketju Lorella, joka myy "isojen tyttöjen" vaatteita eli suurikokoisia vaatteita koosta 42 alkaen. Lorella on suomalainen perheyritys.

        Valikoimissa on mukava määrä mm. uimapukuja, joista tuossa ylempänä oli puhe. Lorellasta löytyy kuitenkin kaikkia vaatteita alusvaatteista talvitakkeihin.

        Lorellalla on nettikauppa, mutta en tiedä voiko sieltä tilata tuotteita Suomen ulkopuolelle.

        - Helsinki (Keskusta, Hotelli Presidentin talo)
        - Lahti
        - Tampere

        Unohdin mainita, että yhtään ei tarvitse hävetä, jos on kooltaan suurenmoisempi. Kaikilla on oikeus pukeutua kauniisti ja asianmukaisiin vaatteisiin (esim. retkeily, liikunta, juhlat, uinti).

        Älkää vaan tehkö sitä virhettä, että jäisitte yksin kotiin, jos yhtään tekee mieli osallistua harrastuksiin ja retkille tai aloittaa vaikkapa liikuntaharrastus. Painotan tätä sen vuoksi, koska olen kuullut monen ruotsinsuomalaisen ikäänkuin eristäytyneen omaan kotiinsa. Minä kannustan teitä kaikkia liikkeelle. Aloittakaa vaikka kävelylenkkeily tai museoissa käyminen. Ja jos tekee mieli kuntosalille, uimahalliin tai kylpylään, niin uskaltautukaa sinne vain. Tiedän että se voi olla vaikeaa, mutta yrittäkää kuitenkin!

        Voimia siskot ja veljet! 💕


    • Anonyymi

      Koska ollaan ruotsinsuomalaisten eli maahanmuuttajien ryhmässä, ajattelin laittaa lukuvinkkiä maahanmuuttoon ja rasismiin liittyen.

      Aikoinaan maahanmuuttoon liittyviä henkisiä rasituksia ei paljon julkisesti mietitty. Eikä sellaisista asioista ollut tarjolla neuvoja tai tietoa. Maahanmuuton aiheuttamia tunteita ja stressiä sekä uuteen kotimaahan sopeutumisen prosessia on kuitenkin tutkittu tieteellisesti.

      Alla olevan linkin kautta löytyy tietoa maahanmuuton aiheuttamista tunteista, stressistä ja psyykkisistä vaikutuksista. Se voi olla hyödyllistä luettavaa, vaikka maahanmuutosta olisi kulunut jo pitkä aika. Myös paluumuuttoa harkitseville kyseinen teksti saattaa olla hyödyllistä luettavaa.

      https://www.mielenterveystalo.fi/aikuiset/itsehoito-ja-oppaat/oppaat/maahanmuuttajat/Pages/milta_maahanmuutto_tuntuu.aspx

      Rasismi on monille ruotsinsuomalaisille tuttu, mutta myös äärimmäisen kipeä asia. Rasistisen kohtelun uhriksi joutuminen vaikuttaa henkilön hyvinvointiin, itsetuntoon ja mielenterveyteen. Vaikutukset voivat olla vakaviakin. Ahdistus, masennus ja itsesyytökset ovat monille tuttuja.

      Kaikille ei ole helppoa puhua rasismin uhriksi joutumisen kokemuksista. Mutta voisiko aiheesta lukea? Alla on muutama linkki rasismiin liittyen:

      https://yle.fi/uutiset/3-9865241

      https://yle.fi/uutiset/3-10859180

      https://thl.fi/fi/web/maahanmuutto-ja-kulttuurinen-moninaisuus/kotoutuminen-ja-osallisuus/yhdenvertaisuus-ja-syrjinta

      https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Suomalaisvastaisuus

      https://www.eirasismille.fi/mita-on-rasismi

      https://ihmisoikeusliitto.fi/varokaa-mustalaista-rasismi-aiheuttaa-traumaperaista-stressia/

      http://kaltio.fi/verkkoartikkeli/elokuva/saamelaisten-kohtaaman-rasismin-historian-kuvaus-on-kipea-ja-samalla-taynna-toivoa/


      Tässä on kiinnostava kirjoitus ruotsinsuomalaisuudesta, suomenruotsalaisuudesta, rasismista, syrjinnästä sekä Suomen ja Ruotsin suhteesta:

      https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/juhlan-pimea-puoli-alistamista-syrjintaa-ja-raakaa-rasismia/

    • Anonyymi

      Ainakin täällä Suomessa monilla on kotien lähellä vesistöjä. Jos tykkää vesillä liikkumisesta ja on kokemuksia siitä, voi harkita oman veneen tai kanootin hankkimista. Vaihtoehtoisesti voi käyttää vuokrauspalveluita tai liittyä melontaseuraan.

      Aloittelijatkin voivat osallistua kursseille ja pohtia, olisiko heistä vesillä liikkujiksi.

      Soutaminen ja melominen ovat kummatkin hyvää liikuntaa. Ne tarjoavat haastetta erityisesti ylävartalon lihaksille, jotka monilla luonnossa liikkuvilla jäävät vähemmälle huomiolle. Mukaan voi pakata eväät ja mennä eväsretkelle johonkin saareen tai sopivaan rantaan. Tyynellä kelillä voi pysähtyä johonkin sopivaan poukamaankin nauttimaan eväitä veneen tai kanootin kyydissä. Tietenkin vesillä liikkumiseen voi yhdistää myös kalastamisen.


      https://www.hs.fi/kaupunki/tuusula/art-2000006204319.html

      https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006110513.html

      https://www.sss.fi/2020/07/veneiden-ensirekisteroinnit-ampaisivat-huimaan-nousuun/

      Veneelle täytyy hankkia venepaikka, jos ei ole omaa paikkaa rantaa. Venepaikoista huolehtii yleensä kunta, joka joskus on antanut tehtävän jollekin muulle taholle (esim. urheiluseura, kotiseutuyhdistys). Soutuvene paikkoja on paljon ja paikan vuosihinta vaihtelee tyypillisesti välillä 20-100/ vuosi. Joissain pienemmillä paikkakunnilla omat kunnan asukkaat saattavat saada venepaikan ilmaiseksi, varsinkin hieman syrjäisen mistä paikoista.

      https://www.laukaa.fi/palvelut/venepaikat#8fecb86e

      https://www.kaleva.fi/soutuvenepaikat-kortilla-oulussa-moni-haluaisi-ven/1710929

      Toki voi hankkia myös purjeveneen, moottoriveneen, matkaveneen ja mitä vain. Suomi on vesillä liikkujan paratiisi!

      • Anonyymi

        Veneen hankkiminen on tosi mukava ajatus! Mun kaupunginvieressä on iso järvi ja tykkään kovasti käydä lenkillä rantaa myötä, mutta nyt vilahti mulle että voisin myös hankkia pienen soutuveneen millä käydä retkellä järven saareilla ja kalastaa ahvenia ja haukia. Sitten voi ostaa savustuslaitteen, sellaisen purkin minkä voi ottaa mukaan retkelle ja kun saa kaloja niin savustaa niitä saarella:), mahtava asia tosi! Hyvä idea toi veneosto, kiitos:)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Veneen hankkiminen on tosi mukava ajatus! Mun kaupunginvieressä on iso järvi ja tykkään kovasti käydä lenkillä rantaa myötä, mutta nyt vilahti mulle että voisin myös hankkia pienen soutuveneen millä käydä retkellä järven saareilla ja kalastaa ahvenia ja haukia. Sitten voi ostaa savustuslaitteen, sellaisen purkin minkä voi ottaa mukaan retkelle ja kun saa kaloja niin savustaa niitä saarella:), mahtava asia tosi! Hyvä idea toi veneosto, kiitos:)

        Ole hyvä! Sulla on hyvää aikaa miettiä veneen ostoa ennen ensi kesää. Tai jos olet nopean sorttinen luonteeltasi, niin nyt syksyllä veneitä saattaa saada halvemmalla kuin keväällä tai alkukesästä. Kalastus ja savustus on tosi hyviä ideoita! Mä rakastan tuoretta kalaa ja varsinkin savukala on herkullista. Mutta yksi juttu on tosi tärkeä: Muista pelastusliivit äläkä veneile kännipäissäs! Toivottavasti löydät hyvän veneen ja sille venepaikan. Saariretkille myös riippumatto on kiva juttu. Se mahtuu pieneen tilaan, on helppo kiinnittää ja siinä voi istua, ottaa päiväunet tai jopa nukkua yön yli.
        https://www.verkkokauppa.com/fi/product/29201/nmthh/Ticket-to-the-Moon-Compact-riippumatto-harmaa

        Ps. Jos sun kotialueella tulee riittävän vahvat jäät, niin kiinnostaisiko sua pilkkiminen? Se on ihanan meditatiivista touhua.


    • Anonyymi

      Kiitos hyvistä ohjeista kaikille:)

      • Anonyymi

        Kiitos myös minun puolesta. Pullukoiden vaatevinkit olivat erityisen hyödyllisiä. Jospa sitä vielä joskus pääsisi vesijumppaan ja nuotioretkelle.


    • Anonyymi

      Kävin yksi päivä kirpiksissä ja kun löysin yhen mindfulness cd-levyn niin ostin sen. Tämä cd-levy ohjaa kuuntelialle kuinka pysytään rentoutumaan, rauhoittumaan ja stressinhallintumaan. Cd-levy on oikeasti hyvä ja tehokas. Mä olen joka ilta ennen nukkumaanlähtöä pistänyt levyn soimaan tietokoneeni ja sitten suorittanut kaikki ohjeet levyssä. Tämä on tosi ollut mulle hyötyä monesti!

      Mindfulness cd-levyjä voi tilata monesta paikkaa netistä suomeksi niinkun osoitteesta clearmind.fi/mindfulness

      Sitä voi myös käydä kursseja missä oppii mindfulnessmenetelmää hoitaa kaikenlaisia ongelmia nukkumiseen, stressiin, angstiin ja monet muut oireet mitkä on haitallisia elämässä. Suosin tosi mindfulnessiä koska se on opettanut mulle kuinka hengitysmenetelmät ja rentoutuminen ja läsnäolo voi auttaa kaikenlaisiin ongelmiin.

      • Anonyymi

        Hyvä vinkki! Minulla on ihan vaan joku rentoutus-CD. Se ei ole Mindfulnessia, mutta sekin on tosi hyvä. Myös YouTubessa on Mindfulnessia ja erilaisia rentoutuksia.

        Kannattaa nukkua riittävästi mutta ei liikaa!


    • Anonyymi

      Kukaan ei vielä vissiin maininnut käsitöitä?

      Nykyään tiedekin jo tunnustaa, että käsitöillä on rentouttava ja hyvää mieltä tuova vaikutus. Lisäksi käsityöt tarjoavat tekijälleen aivojumppaa. Parhaimmillaan käsityön ääressä voi saavuttaa meditatiivisen tilan. Käsitöiden tekeminen voi olla myös yhteisöllinen harrastus. Alla on muutama lukuvinkki, joissa kerrotaan käsitöiden harrastamisesta. Kannattaa muistaa, ettei kukaan ole liian vanha eikä liian nuori aloittaakseen käsityöt ensimmäistä kertaa tai uudestaan pitkän tauon jälkeen.

      https://taitoshop.fi/tutkimus-kertoo-kasityoharrastuksen-suuresta-suosiosta/

      https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/12/27/hyva-sina-joka-neulot-nikkaroit-tai-askartelet-kasityot-ovat-herkkua-aivoille

      https://yle.fi/uutiset/3-6852988

      https://yle.fi/uutiset/3-11114371

      https://blogit.omnia.fi/kadentaidot/tag/leppavaaran-kudonta-asema/?cookie-state-change=1603747429663

      https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/kantri/artikkeli-1.1033720

      https://yle.fi/uutiset/3-10761144

      https://www.etlehti.fi/artikkeli/vapaa-aika/kasityot/tarmo-32-nyplaa-pitsista-graffitit-ja-tatuoinnit

      https://www.keskipohjanmaa.fi/uutinen/571844

      https://kotiliesi.fi/kasityo/kudonta-ja-kirjonta/silmalasipaisen-koiran-kirjonta/

      https://yle.fi/uutiset/3-5655928

      https://riikkapiikka.fi/neulekahvila

      https://motiivilehti.fi/lehti/artikkeli/tomi-salmisen-entisoimat-pappamopot-keraavat-katseita-viimeisen-paalle-fiksattu/

      https://yle.fi/uutiset/3-10322062

      https://www.tekstiiliopettajaliitto.fi/toiminta/lehti/neulekahvila-kerasi-suursuosion/

    • Anonyymi

      Tässä on hyvä kirjoitus kävelylenkkeilyn terveyshyödyistä. Kävely vaikuttaa suotuisasti myös mielialaan! Aina parempi jos voi kävellä itseään miellyttävässä ympäristössä. Tutkimusten mukaan erityisesti luonnossa liikkuminen vähentää stressiä ja kohentaa mielialaa.

      Puoli tuntia kävelyä päivässä riittää!

      Tutkijat suosittelevat kaikille puolen tunnin kävelylenkkejä joka päivä. Erityisesti keski-ikäisiä miehiä toivotaan kävelyhommiin. Kävelyn hyötyjä ovat mm. helppous, halpuus, turvallisuus ja sen yhdistelemisen mahdollisuudet esimerkiksi päivän askareisiin (esim. kaupassa käyminen, koiran ulkoilutus, kirjastossa piipahtaminen). Kävelyyn ei tarvita kummoisia varusteita ja kävelyn voi aloittaa kotiovelta oman aikataulun mukaisesti.

      Kannattaa lukea oheinen juttu, jos on siihen mahdollisuus. Listaan kuitenkin alle uutisessa mainitut 13 terveyshyötyä. https://www.is.fi/terveys/art-2000007684473.html

      1. Toimintakyky ja omatoimisuus säilyvät.
      2. Alzheimerin taudin riski pienenee.
      3. Tyypin 2 diabetesriski pienenee.
      4. Sepelvaltimotaudin ja aivohalvauksen riski pienenee.
      5. Matala-asteinen, krooninen tulehdus vähenee.
      6. Rasva palaa tehokkaasti.
      7. Syke laskee.
      8. Verenpaine laskee.
      9. Aineenvaihdunta vähän kiihtyy.
      10. Stressi helpottaa ja mieliala paranee.
      11. Kolesteroliarvot paranevat.
      12. Unen laatu paranee.
      13. Ennenaikaisen kuoleman riski putoaa.

    • Anonyymi

      Mun mantrat on saannut mut oikeen vahvaksi ja rohkeeksi. Olen joka ilta ennen nukkumaan mennyt sanonut itselle että olen vahva, rohkee ja järkevä. Tämä on tosi auttanut kun olen harjoittanut tätä noin vuoden. En pelkää mitään tänään.

      Sitten on toine menetelmä että ei koskaan katsele toisia ihmisiä, että katselee heitten ohi ja ei heitten silmiin. Ohita kaikki silmiin katsomisen niin tulet rohkeeksi.

      Älä koskaan pukeudu sellaisiin väriin mitkä on tabu Suoemssa, silloin tulet kohdeltu huonommin. Opi Suomen sallittu värit ja pukeutumiset. Olen tosi huomannut että jos pukeutuu väärin niin ihmiset ei ole suotavia, anteeksi vaan, mutta näin se vaan on.

    • Anonyymi

      Muutettiin miehen kanssa Suomeen. Löydettiin yhdessä tasossa oleva eli yksikerroksinen omakotitalo erään pienehkön kunnan keskustan läheltä. Halvalla ostettiin tämä talo eräältä perikunnalta. Nyt kun ollaan reilu kaksi vuotta talossa asuttu, täytyy sanoa ettei ole tullut eteen mitään yllätyksiä. Lehdissä on ollut kauhujuttuja kosteusvaurioista ja muista. Kyllä niiden kanssa täytyy olla tarkkana. Mutta meidän talo on oikein hyvin rakennettu ja sen jälkeen kunnossa pidetty. Ollaanhan me tässä aika paljon tehty remonttia ja vähän ammattimiehilläkin teetetty, mutta ne remonttitarpeet olivat jo ostovaiheessa tiedossa. Ollaan remonteissa huomioitu tulevaisuuden tarpeet eli vanhuuden vaivat sekä esteettömyys. Siksi tällainen yhden kerroksen pieni talo hankittiinkin. Talo on pieni, mutta sievä eikä talon siivoamiseen eikä huoltoon mene niin paljon vaivaa. Puutarha on vielä upeampi, sanoisin, ja naapurit todella ystävällisiä. Puutarhaan suunnitellaan nyt lasitettua terassia, joka laajentaisi taloa, että olisi mukavampi esimerkiksi juhlia järjestää tai isompia vierasporukoita kutsua. Kylällä on kyllä monta vuokratilaa, missä saa juhlia järjestää todella mukavasti. Mutta esimerkiksi oman suvun kesken olisi mukava viettää aikaa kotinurkissa. Nuoriso kaipaa myös omaa yöpymistilaa, minkä vuoksi ollaan suunniteltu yöpymisaittaa tuohon pihaan. Mies haluaisi sähkölämmitettävän, jotta se olisi talvikäyttöinen. Hän on vähän hullaantunut tekniikasta ja alkanut hankkia meille aurinkopaneeleita. Pihamökkikin kuulemma lämpiäisi aurinkosähköllä.

      No, tällaisia masennuksen karkoituskeinoja meillä on ollut. Remontointia, sisustusta, puutarhan hoitoa ja ruoanlaittoa. Varsin tavallisia asioita. Puutarhaan olen lisännyt ja lisännyt kukkia sekä kukkivia puita ja pensaita niin, että kohta tämän on ihan kukkia täynnä. Mutta kukat ja värit tuovat iloa meille. No, koska tässä on vähän muutenkin hullaannuttu, niin mies tietenkin hankki myös veneen. Ei venerantaan ole kuin parin kilometrin matka. Järvestä nousee mukavasti kalaa. Mies meille tuo sekä kesäisin kaloja että pilkiltäkin niin, että ihan ruokalaskussa tuntuu. Olenkin nauranut, että pian voidaan kioski pystyttää. Puutarhasta kun tulee marjoja ja omenia ihan hurjasti. Ne ovat edellisten omistajien hellyydellä hoitamia puita sekä pensaita. Me laitettiin pari kirsikkapuuta kokeeksi, mutta ei niistä vielä ole kirsikoita tullut. Naapureilla on kyllä hyvät sadot.

      Mutta piti kertoa yksi oma hullutukseni. Nimittäin menin ja ostin 40 eurolla sellaisen antiikkisen harmoonin. Niinkuin aikoinaan oli kansakoulussa. Pikkulikkana sain hieman naapurintädiltä pianon soiton opetusta. Ei minusta pianistia tullut, mutta joku kipinä siitä jäi. No, nyt sitten soittelen täällä kaikenlaisia vanhoja lauluja. On minulla käynyt kotona opettajakin. Älkää yhtään epäröikö, jos tulee hullukin idea päähän. Minä näin harmoonin myynti-ilmoituksen erään ruokamarketin ilmoitustaululla ja siitä se lähti. Paikallislehdessä tällainen nuori soitonopettaja mainosti pianotunteja lapsille, mutta minä hänelle sitten soitin, että riittääkö jos on lapsenmielinen. Hyvin meillä on sujunut. Niin ihanalta tuntuu. Se on hyvää aivojumppaa, kun noita lauluja soittelee. Mieskään ei ole motkottanut, kun hänellä on ne omat kotkotuksensa aurinkosähkön kanssa ja kalojen savustuksen kanssa. Ihan uusi elämä meillä on alkanut. Ollaan tultu vissiin jonkin sortin kylähulluiksi. Ei mietitä, mitä muut meistä ajattelee. Pitkään asuttiin isossa kaupungissa, mutta nykyään eletään miten tahdotaan. Lastenkin mielestä me ollaan hullaannuttu tai hulluunnuttu. Ei ne pahaa tykkää kuitenkaan. Lapsiaankin päästävät tänne lomille ;)

    • Anonyymi

      Aatekaa jos meidän lapset voisi saada hyviä mantroja mitkä vahvistaa heitten itsetuntoa ja itsekuvaa! Tämä antaisi heille hyvän itseluottamuksen, mikä tekisi heistä vahvoja ja rohkeita kun he kasvaa aikuiseksi.

      Mantrat voi olla niinkun joku kertoi aikaisemmin, siis tyyppi: Mä olen vahva, fiksu, rohkee, ja jos meidän mukulat sanoo nämä lauseet kymmenen kertaa aamusin niin eikö heistä tulisi aika vahvoja ihmisiä ajan mittaan? Ja aikuisena he olisi täysin vahvoja ihmisiä.

      Mä vertailen siihen kun ennen vanhaan täyty pakottaa lapset rukoilemaan tietty raamatun kirjaaksuja joka ilta ja aamu, niin miksi ei voisi tehdä sama asia vahvistaa omatuntoa, niin se olisi aivan mahtava asia.

      Ne ketkä ovat syrjittyjä jossain, tämä olisi mahtava asia vahvistaa tulevat sukupolvet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      276
      2974
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      76
      1538
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      36
      1270
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1190
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1187
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1077
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe