Terveysperusteinen vero

Anonyymi

Marinin hallitsohjelmassa suunnitellaan otettavaksi jo tänä syksynä käyttöön kansanterveyttä edistävä vero. Tähän asti on nostettu sokeria sisältävien tuotteiden hintaa. Nostetaankohan nyt myös huonolaatuisia rasvoja ja valkoisia vehnäjauhoja sisältävien tuotteiden hintaa. Saapa nähdä laihduttaako hallitus kansan.

67

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lopettiko kieltolaki alkoholin käytön 🥂🍾😂

      • Anonyymi

        Ei lopettanut, mutta alkoholin hinnan nousulla on korrelaatiota käyttömäärän kanssa. Ihmisten ohjaaminen ravitsemuksellisesti terveempään suuntaan vaikka sitten verotuksella, on hallitukselta vastuullista toimintaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei lopettanut, mutta alkoholin hinnan nousulla on korrelaatiota käyttömäärän kanssa. Ihmisten ohjaaminen ravitsemuksellisesti terveempään suuntaan vaikka sitten verotuksella, on hallitukselta vastuullista toimintaa.

        Meinaatko oikeasti ja tosissasi, että se muutaman sentin tai euron korotus vaikuttaa kenenkään juomiseen yhtään mitään? - Nm. Ei pätkän vertaa


    • Anonyymi

      Täytyy olla persu, jos luulee tosissaan, että hallitus alkaa kansaa laihduttamaan ?!
      Persuillahan ei ole mitään käsitystä hallituksen tehtävistä.
      Ei ole hallituksen tehtävä laihduttaa kansaa eikä se sitä aio,
      mutta uusia verolähteitä on löydettävä.

      • Juu, ei kansaa ole tarkoitus laihduttaa, vaan kansan kukkaroa.
        Vaan, jos käy niin, ettei kansa ostakaan näitä terveysverotuotteita, jää ne verotkin saamatta.


      • Anonyymi
        Eliaana kirjoitti:

        Juu, ei kansaa ole tarkoitus laihduttaa, vaan kansan kukkaroa.
        Vaan, jos käy niin, ettei kansa ostakaan näitä terveysverotuotteita, jää ne verotkin saamatta.

        Kostummusmittaukset pitäisi tehdä viiden vuoden välein joko työterveyshoidossa tai terveyskeskuksessa.
        Silloin tietää, onko rasvapallo eli kerää muita terveyden riskitekijöitä.
        Beng
        Muuten. Omakannassa on palkki: hyvinvointisuunnitelms. Mitä teillä on siinä kohdassa.
        Minulla on tyhjää täynnä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kostummusmittaukset pitäisi tehdä viiden vuoden välein joko työterveyshoidossa tai terveyskeskuksessa.
        Silloin tietää, onko rasvapallo eli kerää muita terveyden riskitekijöitä.
        Beng
        Muuten. Omakannassa on palkki: hyvinvointisuunnitelms. Mitä teillä on siinä kohdassa.
        Minulla on tyhjää täynnä.

        Minulla ei sellaista palkkia ole ollenkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulla ei sellaista palkkia ole ollenkaan.

        Palkki Oy oli rakennusliike. Olin siellä töissä 70-luvulla. Muista palkeista en tiedä mutta haitarissa on palkeet ja se ei ole hanurista.
        Herneen palkeet.
        Mikä on oma kanta?


      • Pakkohan niitä uusia verolähteitä on löytää, kun tupakkaverojenkin saanti on vähentynyt vaikka kuinka ovat nostaneet tupakkaveroa.


      • Tellukka kirjoitti:

        Pakkohan niitä uusia verolähteitä on löytää, kun tupakkaverojenkin saanti on vähentynyt vaikka kuinka ovat nostaneet tupakkaveroa.

        Niin-i. Aattelepa kun nyt suitsutetaan sähköautojen ja muiden vähäpäästöisten nimeen..
        Sitten verotetaan niitä vanhoja autoja entistä enemmän.
        Ensinnäkin se verotus koskee vähävaraisempia, joilla ei ole varaa ostaa mitään vähäpäästöisiä, vaan mummut ja vaarit ajavat ne kauppareissunsa niillä vanhoilla.
        Noh, jos ajatellaan mummujen ja vaarien 10-20-vuotta vanhat autot, joilla ajetaa alle 5000km vuodessa versus uusia autoja, joita äveriäille valmistetaan 3 vuoden välein verohelpotuksineen, ja ajavat teitä kuluttaen satoja tuhansia kilometrejä vuodessa.
        Kummatkohan saastuttaa enemmän.
        Jos kuvitellaan, että kaikilla olisikin nämä sähköautot, mistä ja keneltä otetaan ne verotulot, jotka bensiinistä ja dieselistä jäävät saamatta.
        Mistä sitten tehdään se lypsylehmä.


      • Eliaana kirjoitti:

        Niin-i. Aattelepa kun nyt suitsutetaan sähköautojen ja muiden vähäpäästöisten nimeen..
        Sitten verotetaan niitä vanhoja autoja entistä enemmän.
        Ensinnäkin se verotus koskee vähävaraisempia, joilla ei ole varaa ostaa mitään vähäpäästöisiä, vaan mummut ja vaarit ajavat ne kauppareissunsa niillä vanhoilla.
        Noh, jos ajatellaan mummujen ja vaarien 10-20-vuotta vanhat autot, joilla ajetaa alle 5000km vuodessa versus uusia autoja, joita äveriäille valmistetaan 3 vuoden välein verohelpotuksineen, ja ajavat teitä kuluttaen satoja tuhansia kilometrejä vuodessa.
        Kummatkohan saastuttaa enemmän.
        Jos kuvitellaan, että kaikilla olisikin nämä sähköautot, mistä ja keneltä otetaan ne verotulot, jotka bensiinistä ja dieselistä jäävät saamatta.
        Mistä sitten tehdään se lypsylehmä.

        Sitten, kun kaikki ajavat sähköautoilla, niin jätetään sellainen verohelpotus pois ja laitetaan kovat sähköverot.


      • Tellukka kirjoitti:

        Sitten, kun kaikki ajavat sähköautoilla, niin jätetään sellainen verohelpotus pois ja laitetaan kovat sähköverot.

        Jotain tuonsuuntaista varmaan on odotettavissa, mutta nyt jo on sähkövero ja sen lisäksi arvonlisävero.
        Kun esim. täällä mökillä talvisaikaan sähkön kultus on 3 euroa (vesiosuuskunnan pumppaamo) niin sähkölaskuni siirron ja verojen kanssa on noin 70 euroa.


    • Anonyymi

      Ns. sokerivero poistettiin aikaa päiviä, sen peruste oli epäoikeudenmukainen tuotteiden valmistajille.

    • Anonyymi

      Kansanterveys.

      Kyllähän se on poliittinenkin asia, siihen voi vaikuttaa just verotuksenkin kautta. Joku mainitsikin kieltolain- siinä ei lainsäädäntö auttanut mitään. Muitakin esimerkkejä on, nykyisin kai nuuska paras osoitus, ei lainsäädäntö välttämättä ole oikein tehokas työkalu.

      Sokerista puhutaan paljon. Vaan ongelma se on suolakin. Kumpaakin tahtoo kulua liikaa. Jostain syystä suolaverosta ei kukaan ole mitään puhunut.

      Mulla kutina, ei verottamalla oikein terveysasiat etene. Priorisointi terveydenhoidossa toimii liian myöhään, se ei ennaltaehkäise, mutta vähentää hoitokuluja. Kyllähän terveyspropagandaa tunkee joka tuutista, mutta ihmiset turtuu siihenkin, ei valistuskaan tahdo toimia. Pitää käyttää muita keinoja.

      Mitä keinoja, mistä mä sen tietäisin.

      Sokeriverossa ois kyllä se hyvä puoli, sais fyrkkaa lisää hoitopuolelle. Mutta mun mielestä pitäis kyllä samalla säätää suolaverokin, suola sairastuttaa ja tappaa kansaa varmasti aivan yhtä tehokkaasti, kuin sokerikin.

      =DW=

      • Jos ei ollenkaan saa sokeria ja suolaa, kuolee siihenkin.


      • Anonyymi
        Eliaana kirjoitti:

        Jos ei ollenkaan saa sokeria ja suolaa, kuolee siihenkin.

        Hiilihydraatit ovat "sokereita". Sokeria saa ilman, että sitä pitää lisätä elintarvikkeisiin.
        Suolan suhteen on ongelmana se, että sitä saa useista elintarvikkeista niin paljon, että ainakin valmisruokia syömällä päivittäinen saanti ylittyy. Miehistä 98 % ylittää päivittäisen suolansaantisuosituksen ja naisitakin 86%. Tarve olisi alle 5 g päivässä ja miehillä saanti on keskimäärin 8,9 g.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hiilihydraatit ovat "sokereita". Sokeria saa ilman, että sitä pitää lisätä elintarvikkeisiin.
        Suolan suhteen on ongelmana se, että sitä saa useista elintarvikkeista niin paljon, että ainakin valmisruokia syömällä päivittäinen saanti ylittyy. Miehistä 98 % ylittää päivittäisen suolansaantisuosituksen ja naisitakin 86%. Tarve olisi alle 5 g päivässä ja miehillä saanti on keskimäärin 8,9 g.

        Juu, ajattelinkin noin yleensä sokeria ja suolaa.
        Onhan noita eri sokerilajeja, makein taitaa olla fruktoosi.
        Käytän vähän valmisruokia, kesäisin jonkinverran, talvella en juuri ollenkaan.
        Sen olen huomannut, ihan maun perusteella, että suolaa on vähennetty niissäkin.


      • Anonyymi
        Eliaana kirjoitti:

        Jos ei ollenkaan saa sokeria ja suolaa, kuolee siihenkin.

        Ei voi olla saamatta suolaa ja sokeria. Melkein jokainen syö leipää
        tai puuroa tai perunaa yms. kaikissa niissä on hiilihydraattia eli sokeria.
        Mm. leikkeleissä on suolaa.

        Lääkärit kai kertovat, ettei ihminen tarvitse tarvitse suolaa ollenkaan ?
        Ettei se ole välttämätön.
        Itselläni on sairaus, jossa on suositus olla käyttämättä yhtään suolaa.
        En lisää suolaa mihinkään, en tekemääni ruokaankaan,
        mutta saan suolaa tietysti vähän, koska ostan leivän kaupasta
        jne. ja jos joskus oikein heikottaa, syön muutaman suolakiteen.
        Se ikäänkuin "voimistaa", kun olo on veltto kuin keitetty makaroni.

        En osaisi enkä pystyisi olemaan ihan ilman suolaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei voi olla saamatta suolaa ja sokeria. Melkein jokainen syö leipää
        tai puuroa tai perunaa yms. kaikissa niissä on hiilihydraattia eli sokeria.
        Mm. leikkeleissä on suolaa.

        Lääkärit kai kertovat, ettei ihminen tarvitse tarvitse suolaa ollenkaan ?
        Ettei se ole välttämätön.
        Itselläni on sairaus, jossa on suositus olla käyttämättä yhtään suolaa.
        En lisää suolaa mihinkään, en tekemääni ruokaankaan,
        mutta saan suolaa tietysti vähän, koska ostan leivän kaupasta
        jne. ja jos joskus oikein heikottaa, syön muutaman suolakiteen.
        Se ikäänkuin "voimistaa", kun olo on veltto kuin keitetty makaroni.

        En osaisi enkä pystyisi olemaan ihan ilman suolaa.

        Ei kukaan voi olla ilman suolaa. Elimistössä pitää vallita ns. suolatasapaino, jotta ihminen voi hyvin.
        Ihminenhän on suurelta osin suolavettä.


      • Anonyymi
        Eliaana kirjoitti:

        Ei kukaan voi olla ilman suolaa. Elimistössä pitää vallita ns. suolatasapaino, jotta ihminen voi hyvin.
        Ihminenhän on suurelta osin suolavettä.

        Karkeaa merisuolaa on hyvä olla olemassa. Jos heikottaa, pistää sieltä muutaman murusen kielen alle (pari kolme) niin taas palaa virta.
        En ole kokeillut mutta uskoisin niin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Karkeaa merisuolaa on hyvä olla olemassa. Jos heikottaa, pistää sieltä muutaman murusen kielen alle (pari kolme) niin taas palaa virta.
        En ole kokeillut mutta uskoisin niin.

        Eiku olempas kokeillut, joskus oli suonenveto kramppeja, kyllä auttoi.
        Siitä on aikaa.


      • Anonyymi
        Eliaana kirjoitti:

        Ei kukaan voi olla ilman suolaa. Elimistössä pitää vallita ns. suolatasapaino, jotta ihminen voi hyvin.
        Ihminenhän on suurelta osin suolavettä.

        Miten luontokappaleet elävät ilman sokereita ja suoloja? Ei ihminen sen kummempi tarpeiltaan ole ja on elänyt ainakin ne ensimmäiset 200000 vuotta sokeriruoista tms. mitään tietämättä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miten luontokappaleet elävät ilman sokereita ja suoloja? Ei ihminen sen kummempi tarpeiltaan ole ja on elänyt ainakin ne ensimmäiset 200000 vuotta sokeriruoista tms. mitään tietämättä.

        Ravinto on se mistä tarpeelliset aineet saadaan.
        Ihmisen elimistö valmistaa jostain aineista toisia ja säätelee toimintoja. Esim. hormoonit näyttelevät suurta osaa säätelyssä.
        Ihmisen fysiologiasta on jo paljon tietoa olemassa, vaikka emme kaikkea vielä tiedäkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten luontokappaleet elävät ilman sokereita ja suoloja? Ei ihminen sen kummempi tarpeiltaan ole ja on elänyt ainakin ne ensimmäiset 200000 vuotta sokeriruoista tms. mitään tietämättä.

        Sokereita ja suoloja saa luonnosta aivan riittämiin.
        Se suonenvetokin johtuu kaliumin puutteesta, ei natriumin. Hermostossa signaali kulkee ns. natrium/kalium pumppujen kautta, jotka saavat aikaan aktiopotentiaalin ylityksen ja hermosignaalin laukeamisen. Natriumia on ylenmäärin, mutta jos ihminen vaikka kovilla helteillä hikoilee liikaa, kaliumia poistuu ja motoriset hermosignaalit alkavat toimia spontaanisti kaliumin puutteen takia. Se aiheuttaa "suonenvetoja" eli lihasten motooristen yksiköiden supistustiloja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten luontokappaleet elävät ilman sokereita ja suoloja? Ei ihminen sen kummempi tarpeiltaan ole ja on elänyt ainakin ne ensimmäiset 200000 vuotta sokeriruoista tms. mitään tietämättä.

        Eläimetkin etsivät luonnosta, kasveista, juurista, kivistä ym suolan ja sokerin tarpeensa. Jos tuotantoeläimet eivät saa tarpeeksi natriumia ja muita mineraaleja niin niitähän lisätään rehuihin, suolakivien lisäksi.
        Siksi kait ennen kun kuiva heinä tallattiin ladoissa aina välillä nakattiin karkeaa suolaa sekaan. Näin eläimet talvella saivat natriumia kuivaheinässä kun joutuivat olemaan sisätiloissa monet kuukaudet. Miten lienee nykyään kun kuivaheinä muovitetaan, muistavatko nakata suolaa ennen muovittamista?
        Melassissa oli sitten sokeria ja muita mineraaleja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten luontokappaleet elävät ilman sokereita ja suoloja? Ei ihminen sen kummempi tarpeiltaan ole ja on elänyt ainakin ne ensimmäiset 200000 vuotta sokeriruoista tms. mitään tietämättä.

        Minä en pärjää ilman suolaa. On päiviä jolloin en saa suolanmuruakaan, kun syön marjoja, luonnonjugurttia, tuorepuuroa ja raasteita. Verenpaine putoaa ja alkaan huimata, kunnes muistan ripotella vähän suolaa kielelle. Käytän vain jodisuolaa, koska oletan että jodikin on tarpeellista elimistölle. Toki sitä on kananmunissa, kalassa ja maitotuotteissa, kun eläimille syötetään rehuja jossa on jodia.


    • Anonyymi

      Miten aloittajan mainitsema vero peritään? - Nm. Aika hyvä

      • Anonyymi

        Luovuttamalla pankkikortti verottajalle määräajaksi. Esimerkiksi 6 kk.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luovuttamalla pankkikortti verottajalle määräajaksi. Esimerkiksi 6 kk.

        Luuletko olevasi viisas vai vitsikäs? - Nm. Kumpi on kampi


      • Anonyymi

        Korottamalla hintaa tuotteilla, jotka sisältävät epäterveellisiä ainesosia. Luulisin. Oiskohan demareiden hallitusohjelma luettavissa netissä, tässä linkki. en jaksa lukea
        https://sdp.fi/fi/hallitusohjelma/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korottamalla hintaa tuotteilla, jotka sisältävät epäterveellisiä ainesosia. Luulisin. Oiskohan demareiden hallitusohjelma luettavissa netissä, tässä linkki. en jaksa lukea
        https://sdp.fi/fi/hallitusohjelma/

        Mutku ne korotukset ovat aina yleensä sellaista luokkaa, ettei niillä ole yhtään mitään merkitystä mihinkään aiheeseen. Karkin syöjät eivät lopeta mussutustaan eivätkä viinan juojat juopotteluaan, j n e ... - Nm. Turha toimi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luuletko olevasi viisas vai vitsikäs? - Nm. Kumpi on kampi

        Olen täydellinen - MIES.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen täydellinen - MIES.

        Sorry baby, ei sellaisia ole. - Nm. Hah


      • Anonyymi

        Nostamalla tuotteiden hintaa, hyvin helppoa ja yksinkertaista!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nostamalla tuotteiden hintaa, hyvin helppoa ja yksinkertaista!

        Mutku niitä ei ikinä nosteta kuin niiin minimaalisen vähän, ettei sillä ole mitään merkitystä. - Nm Ei vaikutusta


    • Anonyymi

      Hallitus varmaan kertoo uusista veroista, kun on päätetty.

    • Anonyymi

      Hyvä on vähän lisää veroja keksiä. Meillä kun eivät enää aikoihin ole olleet käytössä esim. peruukki- tai ikkunaverot. Se oli ruotsinvallan aikaa kun peruukit laitettiin verolle ja lasi- ikkunoiden ilmestymisen aikaa kun tiettyä mittaa korkeammista lasi- ikkunoista perittiin veroa. Niin myös uloslämpiävällä tulisijalla varustetuista mökkeröisistä määrättiin vero ja siitä jäikin pitkiksi ajoiksi elämään kylien kokoa määritellyt käsite, niin ja niin monen savun kylä.

      • Nuo olivat, ehkä nykykielellä sanottuna, ylellisyysveroja.
        Ehkäpä siinä olisi mallia, mistä päästä niitä veroja pitäisi keksiä.


    • Anonyymi

      Esim. alkoholia, tupakkaa ja makeisia verotetaan siis jo. Ongelma on siinä että köyhän ei ole varaa ostaa terveellistä ruokaa. Einespitsan saa halvalla. Jos meinaa syödä itsensä kylläiseksi vihanneksilla, niin kalliiksi tulee.

      • Anonyymi

        Höpö-höpö. - Nm. Tutki tarkemmin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö-höpö. - Nm. Tutki tarkemmin

        Koskenkorvapullollisen valmistuskustannukset ovat muutamia kymmeniä centtejä, kuljetus maksaa pikkuisen lisää, mutta lopullisesta myyntihinnasta enin osa on veroa, samoin on aina ollut tupakan tilanne. Ja esim. polttoaineet sitten, miten se menikään, veroa kai 90 % hinnoista.
        Esim. perunat maksavat kaupoissa saman kaikille, edullisia ovat, puuroainekset samoin jne. Tuo on se tyypillinen väite ettei köyhällä ole varaa ostaa terveellistä ruokaa...Kuitenkin myös vähävaraiset usein tuppaavat lihomaan, miten se on mahdollista jos heillä ei ole varaa ostaa ruokaa, he(kin) siis syövät enemmän kuin tarvitsisivat: Ihmisen elimistö ei tunnista mitä ruoka on maksanut, se tunnistaa ruoan vain energiana, enemmän energiaa kuin tarvitaan johtaa lihomiseen.
        Kyse on paljolti vain ja ainoastaan totutuista tavoista, käytännöistä ja asenteesta, jo tämä pakeneminen tähän iänikuiseen väitteeseen ettei köyhällä ole varaa, sehän on kuin lupa sille ettei pieneenkään muutokseen edes tarvitse pyrkiä...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koskenkorvapullollisen valmistuskustannukset ovat muutamia kymmeniä centtejä, kuljetus maksaa pikkuisen lisää, mutta lopullisesta myyntihinnasta enin osa on veroa, samoin on aina ollut tupakan tilanne. Ja esim. polttoaineet sitten, miten se menikään, veroa kai 90 % hinnoista.
        Esim. perunat maksavat kaupoissa saman kaikille, edullisia ovat, puuroainekset samoin jne. Tuo on se tyypillinen väite ettei köyhällä ole varaa ostaa terveellistä ruokaa...Kuitenkin myös vähävaraiset usein tuppaavat lihomaan, miten se on mahdollista jos heillä ei ole varaa ostaa ruokaa, he(kin) siis syövät enemmän kuin tarvitsisivat: Ihmisen elimistö ei tunnista mitä ruoka on maksanut, se tunnistaa ruoan vain energiana, enemmän energiaa kuin tarvitaan johtaa lihomiseen.
        Kyse on paljolti vain ja ainoastaan totutuista tavoista, käytännöistä ja asenteesta, jo tämä pakeneminen tähän iänikuiseen väitteeseen ettei köyhällä ole varaa, sehän on kuin lupa sille ettei pieneenkään muutokseen edes tarvitse pyrkiä...

        Niin vähävaraiset kuin varakkaammat syövät liikaa runsaasti hiilihydraatteja sisältäviä
        ruokia, ylimääräinen hiilihydraatti varastoituu rasvana kroppaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koskenkorvapullollisen valmistuskustannukset ovat muutamia kymmeniä centtejä, kuljetus maksaa pikkuisen lisää, mutta lopullisesta myyntihinnasta enin osa on veroa, samoin on aina ollut tupakan tilanne. Ja esim. polttoaineet sitten, miten se menikään, veroa kai 90 % hinnoista.
        Esim. perunat maksavat kaupoissa saman kaikille, edullisia ovat, puuroainekset samoin jne. Tuo on se tyypillinen väite ettei köyhällä ole varaa ostaa terveellistä ruokaa...Kuitenkin myös vähävaraiset usein tuppaavat lihomaan, miten se on mahdollista jos heillä ei ole varaa ostaa ruokaa, he(kin) siis syövät enemmän kuin tarvitsisivat: Ihmisen elimistö ei tunnista mitä ruoka on maksanut, se tunnistaa ruoan vain energiana, enemmän energiaa kuin tarvitaan johtaa lihomiseen.
        Kyse on paljolti vain ja ainoastaan totutuista tavoista, käytännöistä ja asenteesta, jo tämä pakeneminen tähän iänikuiseen väitteeseen ettei köyhällä ole varaa, sehän on kuin lupa sille ettei pieneenkään muutokseen edes tarvitse pyrkiä...

        Olen kanssasi Tänään 09:23 samaa mieltä mutta myös Eilen 18:37 kanssa.
        Hoikkana pitävä ruoka sekä maksaa paljon tai jos terveellisen ruoan yrittää tehdä edullisesti, vaatii vaivaa paljon. Puhun kokemuksesta, liikun paljon, ruokahalu on kova mutta hoikkana pitäydyn.
        Valmisruoilla ja valmispitsalla, niitä on usein tarjouksessa, lihoisin koska niissä on liikaa rasvaa ja liian vähän proteiinia ja muita tarpeellisia ravintoaineita. Ei pidä pitkään nälkää. Ostan siis rasvatonta lihaa, halvimmat ovat 10 euroa/kg. Herneet ja pavut ovat edullisia, mutta vaativat liotuksen ja pitkän keittoajan, siis vaivaa, käytän. Kasvikset ostan sesongin mukaan, harvoin avocadoja tai kiivejä, ovat kalliita. Juustoista vähärasvaiset ovat kalleimpia, käytän. Raejuusto on edullista, samoin useat maitotuotteet. Kalat ovat hintavia kaikki, ostan tarjouslohen, josta itse osan graavaan, loput käytän taraksti keittoon. Sekä tarjousmuikkuja ja silakoita ja perkaan itse. Kana on edullista. Kokojyvähiutaleet, kaura, ruis ja vehnä, ovat n. puolet kalliimpia kuin tarjouksissa olevat, käytän vain kokojyvää.
        Kokohyväruisleipä on edullista ja usein tarjoushintaan.
        Rasvoista terveelliset oliivi- ja avocado ovat huippukalliita, 8 euroa/pullo, myös kylmäpuristetut rypsiöljyt, käytän vaihdellen. Halvat öljyt ovat huijausta.
        Kerään marjat, sienet, käytän luonnonkasveja, se vasta vaivaa vaatii ja terveyttä. Viljelen tillin, persiljan ja lehtisalaatin. Lääkkeitä ja vitamiineja (paitsi D ja Vagifem) en tarvitse.
        Mielestäni tässä yhteiskunnassa on työlästä olla terve ja normaalipainoinen. Kaupassa on ihan vääriä tavaroita hyllyt pullollaan.


      • Anonyymi

        Joop.

        Ruokaa monenhintaista, erittäinkin monenhintaista. Kun rahat tarkalla, kattoo tarkkaan ruuan hintaakin. Tosiasia on, nuudelipussin saa muutamalla kymmenellä sentillä, halpislenkki maksaa eken, kauraryynipaketin saa halvalla. Siis mahantäyte ei ole kallista, kilohinnaltaan. Vaan, mahan voi täyttää kalliistikin, perjantaipitsa, sisäfile, erikoismysli aivan erihintaisia tuotteita.

        Monesti kauppias päättää, mitä syödään, siis tarjoushinnoittelu ratkaisee paljon. Samaten sesongit ja vuodenkierto.

        Sinällää monet elintarvikkeet on aika halpoja aina, panaanit, potut, just kaurahiutaleet jne. Vaan tollanen terveellinen, ruokaympyrän mukainen sapuska on väkisinkin hinnakkaampaa. Kalaa juu hyvä syödä, ongelmaa kaupassa, koska halpa kala tarkoittaa yleensä kirjolohta, ehkä silakkaa, muu kala onkin sitten jo hinnakkaampaa. Noh, jos kala maksaa kympin kilo ja lenkkimakkara kolme ekeä kilo, lompakon perusteella valitessa kala jää ostamatta.

        Vihannespuoli vaatii yleensä kaveriksi muutakin, kyllähän raakakaalista ja porkkanoista saa oikein hyvää raastetta halvalla, mutta kuka hitto viitsii päivät päästään sitä tunkea naamaansa. Kun lisäilee muita aineita, salaatti alkaa helpolla maksaakkin sitten enenpi.

        Nyt täytyy muistaa, ei kaikki kokkaa. Suomessakin hitosti sinkkuja, jossain tsadissa pian puolet ruokakunnista. Se liki sama duuni tehdä ruoka yhdelle, kuin vaikkapa nelihenkiselle jengille. Se ja kiirekkin laittaa suosimaan eineksiä, takeawy muonaa jne. Kyllähän kympillä käy pitsalla, sillä tosin saisi hiton ison kattilallisen keitettyä makaroonia.

        Ihmiset syö paljon ulkona ja just einestä. Kilohintaa toki kertyy, mutta säästyy aikaa ja vaivaa, sitäpaitsi, joku pitsa paljon mainettaan terveellisempää ruokaa, samassa ruuassa viljatuotteita, maitotuotteita, liha/kalatuotteita, vihannesta, salaatin kun ottaa huomioon, aika paljonkin vihannesta. Aika duuni vääntää itelle himassa pitsa ja salaatti, sen aineetkin maksaa rahaa. Lisäks tietenkin sähkökulut, tiskiaineet, jne.

        Ruuan hinnassa aletaan viimein ottaa huomioon hävikki. Vihanneksista menee yleensä kuoret, siemenet jne roskiin. Osa mätänee jääkaappiin, jää tähteitä jne. Jossain oli, eniten hävikkiä tulee kahvista, ihmiset keittää liikaa kahvia kerralla ja sitten kaatelevat liiat viemäriin. Voi olla tottakin, ite en paljoa kahvia juo ja lämmittelen pannun loppuun mikrossa, mutta jos kertajuonnin ajattelisi, monesti puol pannua jäis yli ilman mikroa.

        Ruokatalous tärkeä asia kokonaistaloudessa. Ja helpolla ekoja, missä voi säästää, koska vuokrat, sähköt jne on aina maksettava päältä ekana. Kyllä köyhät lihoo usein just rahapulankin takia, halpa ruoka ei välttämättä ole teveellistä, mutta nuudeleilla ja tarjouslenkillä näkkärin päällä saa mahan täyteen. Jotain aineita jää saamatta, mutta ihan varmasti hiilihydraatit, sokerit ja rasvat kyllä saa.

        =DW=


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joop.

        Ruokaa monenhintaista, erittäinkin monenhintaista. Kun rahat tarkalla, kattoo tarkkaan ruuan hintaakin. Tosiasia on, nuudelipussin saa muutamalla kymmenellä sentillä, halpislenkki maksaa eken, kauraryynipaketin saa halvalla. Siis mahantäyte ei ole kallista, kilohinnaltaan. Vaan, mahan voi täyttää kalliistikin, perjantaipitsa, sisäfile, erikoismysli aivan erihintaisia tuotteita.

        Monesti kauppias päättää, mitä syödään, siis tarjoushinnoittelu ratkaisee paljon. Samaten sesongit ja vuodenkierto.

        Sinällää monet elintarvikkeet on aika halpoja aina, panaanit, potut, just kaurahiutaleet jne. Vaan tollanen terveellinen, ruokaympyrän mukainen sapuska on väkisinkin hinnakkaampaa. Kalaa juu hyvä syödä, ongelmaa kaupassa, koska halpa kala tarkoittaa yleensä kirjolohta, ehkä silakkaa, muu kala onkin sitten jo hinnakkaampaa. Noh, jos kala maksaa kympin kilo ja lenkkimakkara kolme ekeä kilo, lompakon perusteella valitessa kala jää ostamatta.

        Vihannespuoli vaatii yleensä kaveriksi muutakin, kyllähän raakakaalista ja porkkanoista saa oikein hyvää raastetta halvalla, mutta kuka hitto viitsii päivät päästään sitä tunkea naamaansa. Kun lisäilee muita aineita, salaatti alkaa helpolla maksaakkin sitten enenpi.

        Nyt täytyy muistaa, ei kaikki kokkaa. Suomessakin hitosti sinkkuja, jossain tsadissa pian puolet ruokakunnista. Se liki sama duuni tehdä ruoka yhdelle, kuin vaikkapa nelihenkiselle jengille. Se ja kiirekkin laittaa suosimaan eineksiä, takeawy muonaa jne. Kyllähän kympillä käy pitsalla, sillä tosin saisi hiton ison kattilallisen keitettyä makaroonia.

        Ihmiset syö paljon ulkona ja just einestä. Kilohintaa toki kertyy, mutta säästyy aikaa ja vaivaa, sitäpaitsi, joku pitsa paljon mainettaan terveellisempää ruokaa, samassa ruuassa viljatuotteita, maitotuotteita, liha/kalatuotteita, vihannesta, salaatin kun ottaa huomioon, aika paljonkin vihannesta. Aika duuni vääntää itelle himassa pitsa ja salaatti, sen aineetkin maksaa rahaa. Lisäks tietenkin sähkökulut, tiskiaineet, jne.

        Ruuan hinnassa aletaan viimein ottaa huomioon hävikki. Vihanneksista menee yleensä kuoret, siemenet jne roskiin. Osa mätänee jääkaappiin, jää tähteitä jne. Jossain oli, eniten hävikkiä tulee kahvista, ihmiset keittää liikaa kahvia kerralla ja sitten kaatelevat liiat viemäriin. Voi olla tottakin, ite en paljoa kahvia juo ja lämmittelen pannun loppuun mikrossa, mutta jos kertajuonnin ajattelisi, monesti puol pannua jäis yli ilman mikroa.

        Ruokatalous tärkeä asia kokonaistaloudessa. Ja helpolla ekoja, missä voi säästää, koska vuokrat, sähköt jne on aina maksettava päältä ekana. Kyllä köyhät lihoo usein just rahapulankin takia, halpa ruoka ei välttämättä ole teveellistä, mutta nuudeleilla ja tarjouslenkillä näkkärin päällä saa mahan täyteen. Jotain aineita jää saamatta, mutta ihan varmasti hiilihydraatit, sokerit ja rasvat kyllä saa.

        =DW=

        Taas päästiin sinne Tsadiin vaikka on matkustusrajoitukset ja kaikki.
        Minä keitän kerralla mukillisen kahvia, sen myös juon, kahvinkeitintä en käytä, se ei käytännössä helpota muuta kuin ehkä juuri sitä hukkaan menevän kahvin osuutta.
        Jääkaappiini ei ruokia mätäne, tätä en kyllä ymmärrä että jos se ruoka on niin kallista, miksi sitä hankitaan niin paljon että osa lahoaa jääkaappiin?
        Kukaan ei liho rahapulan takia, lihominen tapahtuu kun elimistö saa enemmän energiaa kuin tarvitsee. Elimistö ei tunnista tuleeko se energia kalliista vai edullisemmasta ruoasta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taas päästiin sinne Tsadiin vaikka on matkustusrajoitukset ja kaikki.
        Minä keitän kerralla mukillisen kahvia, sen myös juon, kahvinkeitintä en käytä, se ei käytännössä helpota muuta kuin ehkä juuri sitä hukkaan menevän kahvin osuutta.
        Jääkaappiini ei ruokia mätäne, tätä en kyllä ymmärrä että jos se ruoka on niin kallista, miksi sitä hankitaan niin paljon että osa lahoaa jääkaappiin?
        Kukaan ei liho rahapulan takia, lihominen tapahtuu kun elimistö saa enemmän energiaa kuin tarvitsee. Elimistö ei tunnista tuleeko se energia kalliista vai edullisemmasta ruoasta!

        Hinta.

        Oli aika, kun kaupassa ei ollut lihapiirakoita, kuin kymmenen pakkauksessa. Nykyisin voi ostaa yhdenkin kappaleen, kilohintaero "perhepakkaukseen on valtava. Koska ruokakuntien koko jatkuvasti pienenee, myös elintarvikkeiden pakkauskoot markkinoiden mukaan pienenevät. Mutta, yksittäispakkaukset kalliimpia valmistaa jne, joten itse ruuan kilohinta on sitten korkeampi.

        Kaupasta turha ostaa biojätettä, mutta tahtoo sitä tulla, just vaikkapa juureksien kuoret, hedelmien siemenet jne. Valmisruokien suosion kyllä ymmärtää, suosin itsekin niitä. Ei kokkailu ole aina järkevää, paljon duunia, paljon jätettä, paljon tiskiä. Ja jos joku väittää, että jääkaapista ei joskus löydy biojätteeksi luokiteltavaa entistä ruokaa, valehtelee.

        Kun niukasti fyrkaa käytössä, ostaa tottakai halvempaa. Se totta, ruokavalio helpolla epäterveellisempää ja kaloripitoisempaa, joten lihominen johtuu nimenomaan ruuan liian suuresta energiapitoisuudesta.

        Ikinä en ole keittänyt kupillista kahvi. Mutta aikanaan oli kahden mukin keitin, sillä nyt sai tehtyä kaks kupillista. Oli metallisuodatinkin, ei niitä kuluja. Kapselikahveja en ole kokeillut, käsittääkseni kapselit maksaa enenpi, kuin k-kaupan tarjouskahvi. Pikakahvit olleet mun mielestä enenpi pikakahvin, kuin kahvin makuisia. Mutta juu, ei mulla mene kahvia viemäriin, nimenomaan mikron ansiosta. Tokikin kaikki kahvigurut niittaa mikron. Mutta ei maku mun mielestä edes muutu, kun heti katkaisee virrat keittimestä, että kahvi ei siinä sitten haudu, lämmitystä odotellessa.

        Piti mainostamani metallisuodattimia. Mulla oli ennen käytössä sellainen normikeittimessäkin. Eka kesti kauan, kai useamman vuoden. Sitten tuntuu, laatu laski ja net jotenkin niinkuin alkoi kulumaan ja kahvista alkoi tulla turhan sakeeta. Mutta pitänee joskus aktivoitua ja kokeilla, jos sattuis osumaan taas kestävämpi.

        =DW=


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hinta.

        Oli aika, kun kaupassa ei ollut lihapiirakoita, kuin kymmenen pakkauksessa. Nykyisin voi ostaa yhdenkin kappaleen, kilohintaero "perhepakkaukseen on valtava. Koska ruokakuntien koko jatkuvasti pienenee, myös elintarvikkeiden pakkauskoot markkinoiden mukaan pienenevät. Mutta, yksittäispakkaukset kalliimpia valmistaa jne, joten itse ruuan kilohinta on sitten korkeampi.

        Kaupasta turha ostaa biojätettä, mutta tahtoo sitä tulla, just vaikkapa juureksien kuoret, hedelmien siemenet jne. Valmisruokien suosion kyllä ymmärtää, suosin itsekin niitä. Ei kokkailu ole aina järkevää, paljon duunia, paljon jätettä, paljon tiskiä. Ja jos joku väittää, että jääkaapista ei joskus löydy biojätteeksi luokiteltavaa entistä ruokaa, valehtelee.

        Kun niukasti fyrkaa käytössä, ostaa tottakai halvempaa. Se totta, ruokavalio helpolla epäterveellisempää ja kaloripitoisempaa, joten lihominen johtuu nimenomaan ruuan liian suuresta energiapitoisuudesta.

        Ikinä en ole keittänyt kupillista kahvi. Mutta aikanaan oli kahden mukin keitin, sillä nyt sai tehtyä kaks kupillista. Oli metallisuodatinkin, ei niitä kuluja. Kapselikahveja en ole kokeillut, käsittääkseni kapselit maksaa enenpi, kuin k-kaupan tarjouskahvi. Pikakahvit olleet mun mielestä enenpi pikakahvin, kuin kahvin makuisia. Mutta juu, ei mulla mene kahvia viemäriin, nimenomaan mikron ansiosta. Tokikin kaikki kahvigurut niittaa mikron. Mutta ei maku mun mielestä edes muutu, kun heti katkaisee virrat keittimestä, että kahvi ei siinä sitten haudu, lämmitystä odotellessa.

        Piti mainostamani metallisuodattimia. Mulla oli ennen käytössä sellainen normikeittimessäkin. Eka kesti kauan, kai useamman vuoden. Sitten tuntuu, laatu laski ja net jotenkin niinkuin alkoi kulumaan ja kahvista alkoi tulla turhan sakeeta. Mutta pitänee joskus aktivoitua ja kokeilla, jos sattuis osumaan taas kestävämpi.

        =DW=

        Jos laittaa suodatinpaperin irralliseen suppiloon, asettaa suppilon mukin yläpuolelle ja kaataa sopivan määrän kuumaa vettä läpi, siinä on mukillnen kahvia, yksi kahvi. Metallisuppilokin jossain taitaa olla mutta olen nyt ainakin noin 20 vuotta käyttänyt tuollaista muovista, toiset 20 vuotta se tällä menolla pelittänee jos noin muuten virtaa...
        Tiskivesiä ei paljoa kulu, ani harvoin tiskaan yhden ruokailukerran jälkeen lautasta, sitä kun vähän tarvittaessa talouspaperilla pyyhkäisee niin hyvin kelpaa sellaisenaan huomennakin. Ja kun pesen, lasken veden yleensä esim. parin litran kattilaan ja pikkuisen pesuainetta sekaan, kun vettä on vähän, riittävän vahvan pesuaineliuoksen saa vähällä pesuaineella. Ja sillä vedellä sitten pesen astiat ja pienellä määrällä juoksevaa vettä huuhtelen.
        Hyvin pienellä pärjää mainiosti kun sen oivaltaa ja on käytännöllinen.
        Perunoiden keitinvedellä voi ruokailun päätteeksi tehdä kahvin...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koskenkorvapullollisen valmistuskustannukset ovat muutamia kymmeniä centtejä, kuljetus maksaa pikkuisen lisää, mutta lopullisesta myyntihinnasta enin osa on veroa, samoin on aina ollut tupakan tilanne. Ja esim. polttoaineet sitten, miten se menikään, veroa kai 90 % hinnoista.
        Esim. perunat maksavat kaupoissa saman kaikille, edullisia ovat, puuroainekset samoin jne. Tuo on se tyypillinen väite ettei köyhällä ole varaa ostaa terveellistä ruokaa...Kuitenkin myös vähävaraiset usein tuppaavat lihomaan, miten se on mahdollista jos heillä ei ole varaa ostaa ruokaa, he(kin) siis syövät enemmän kuin tarvitsisivat: Ihmisen elimistö ei tunnista mitä ruoka on maksanut, se tunnistaa ruoan vain energiana, enemmän energiaa kuin tarvitaan johtaa lihomiseen.
        Kyse on paljolti vain ja ainoastaan totutuista tavoista, käytännöistä ja asenteesta, jo tämä pakeneminen tähän iänikuiseen väitteeseen ettei köyhällä ole varaa, sehän on kuin lupa sille ettei pieneenkään muutokseen edes tarvitse pyrkiä...

        Juurikin noin. Köyhyys ilmenee usein tiedon puutteena; kaupasta löytyy pulla ja eines, jotka lihottavat, muttei halvat, terveelliset tarvikkeet, joista voisi valmistaa itselleen edullista, oikeaa, ravitsevaa ruokaa. - Nm. Köyhyys muualla kuin lompsassa


      • Anonyymi kirjoitti:

        Juurikin noin. Köyhyys ilmenee usein tiedon puutteena; kaupasta löytyy pulla ja eines, jotka lihottavat, muttei halvat, terveelliset tarvikkeet, joista voisi valmistaa itselleen edullista, oikeaa, ravitsevaa ruokaa. - Nm. Köyhyys muualla kuin lompsassa

        Se mitä Suomessa sanotaan köyhyydeksi, olisi rikkautta monen oikeesti huonoissa oloissa elävien ihmisten keskuudessa.
        Kaikki on suhteellista.


      • Anonyymi
        Eliaana kirjoitti:

        Se mitä Suomessa sanotaan köyhyydeksi, olisi rikkautta monen oikeesti huonoissa oloissa elävien ihmisten keskuudessa.
        Kaikki on suhteellista.

        Niiin-niiin, mutta miksi ihmiset eivät näe sitä ja ajattele - kuin munuaisillaan. - Nm. Köyhyys korvain väliss'


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos laittaa suodatinpaperin irralliseen suppiloon, asettaa suppilon mukin yläpuolelle ja kaataa sopivan määrän kuumaa vettä läpi, siinä on mukillnen kahvia, yksi kahvi. Metallisuppilokin jossain taitaa olla mutta olen nyt ainakin noin 20 vuotta käyttänyt tuollaista muovista, toiset 20 vuotta se tällä menolla pelittänee jos noin muuten virtaa...
        Tiskivesiä ei paljoa kulu, ani harvoin tiskaan yhden ruokailukerran jälkeen lautasta, sitä kun vähän tarvittaessa talouspaperilla pyyhkäisee niin hyvin kelpaa sellaisenaan huomennakin. Ja kun pesen, lasken veden yleensä esim. parin litran kattilaan ja pikkuisen pesuainetta sekaan, kun vettä on vähän, riittävän vahvan pesuaineliuoksen saa vähällä pesuaineella. Ja sillä vedellä sitten pesen astiat ja pienellä määrällä juoksevaa vettä huuhtelen.
        Hyvin pienellä pärjää mainiosti kun sen oivaltaa ja on käytännöllinen.
        Perunoiden keitinvedellä voi ruokailun päätteeksi tehdä kahvin...

        Jos käytät hyvin vähän vettä, lavuaarin viemäriputki tukkeentuu. Se avataan päästämällä valtava määrä kuumaa vettä ja käyttämällä imukuppia. Siinä menee kerralla kaikki säästöt. On kokemusta.
        Siskonmieheni oli poikasena mennyt naapuriin ja emäntä oli keittänyt hälle kahvit - siihen veteen, jossa oli ensin keittänyt kananmunat. Säästöä sekin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos käytät hyvin vähän vettä, lavuaarin viemäriputki tukkeentuu. Se avataan päästämällä valtava määrä kuumaa vettä ja käyttämällä imukuppia. Siinä menee kerralla kaikki säästöt. On kokemusta.
        Siskonmieheni oli poikasena mennyt naapuriin ja emäntä oli keittänyt hälle kahvit - siihen veteen, jossa oli ensin keittänyt kananmunat. Säästöä sekin.

        Itse olen taloni putket asentanut, yli 20 vuotta ovat ilman ongelmia pelanneet, vähät vedet ovat jonnekin pois menneet. Ja noin muuten, mikä juuri sen lavuaarin viemärin tukkisi, ei minulla ole tapana kiinteitä jätteitä tai esim. perunankuoria sinne tunkea. WC:n poistoon joskus tuleekin kuin varmistukseksi vähän ylimääräistä vettä päästettyä vaan eipä sielläkään koskaan ole tukoksia ollut. Kun esim. käsienpesuvesi vessassa päätyy samaan viemärin runkoputkeen niin siinähän sitä tulee lisävettä lasketeltua kun näin korona- aikaan yksinasujana noin 30 kertaa päivässä pesee kädet, vähintään 20 s kerrallaan...pihalla kun piipahtaa niin jo palatessa pitää käydä pesemässä kädet ettei saa virusta...
        Ja enimmän osan perunankuorista tungen kyllä mielellään nenäni alapuolella olevaan reikään, hyvää ruokaa. Kuori ja välittömästi sen alla oleva osa sisältävät perunan mineraalit ja vitamiinit yms. Eli juuri se osa jonka useimmat kuorivat ja heittävät pois ja syövät sitten sen selluloosan...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse olen taloni putket asentanut, yli 20 vuotta ovat ilman ongelmia pelanneet, vähät vedet ovat jonnekin pois menneet. Ja noin muuten, mikä juuri sen lavuaarin viemärin tukkisi, ei minulla ole tapana kiinteitä jätteitä tai esim. perunankuoria sinne tunkea. WC:n poistoon joskus tuleekin kuin varmistukseksi vähän ylimääräistä vettä päästettyä vaan eipä sielläkään koskaan ole tukoksia ollut. Kun esim. käsienpesuvesi vessassa päätyy samaan viemärin runkoputkeen niin siinähän sitä tulee lisävettä lasketeltua kun näin korona- aikaan yksinasujana noin 30 kertaa päivässä pesee kädet, vähintään 20 s kerrallaan...pihalla kun piipahtaa niin jo palatessa pitää käydä pesemässä kädet ettei saa virusta...
        Ja enimmän osan perunankuorista tungen kyllä mielellään nenäni alapuolella olevaan reikään, hyvää ruokaa. Kuori ja välittömästi sen alla oleva osa sisältävät perunan mineraalit ja vitamiinit yms. Eli juuri se osa jonka useimmat kuorivat ja heittävät pois ja syövät sitten sen selluloosan...

        Niinpä, olen kokeillut myös muita kuin perunankuoria. Hyvin menee lantun ja punajuuren kuoret porkkanan kuorista puhumattakaan. Pesen karhunkielellä tai kasvisharjalla kasvikset ja keitän kuorineen. Jos raastan, silloin kuorin lantun ja punajuuren, porkkanaa en. On turha kasvattaa jätettä sillä minkä voi syödä. Kotimaisen itsepoimitun omenan syön kuorineen, ulkomaisen ehkä pesisin, en osta kun tankkaan kotimaisella ähkyyn asti kesän ja syksyn mittaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö-höpö. - Nm. Tutki tarkemmin

        Halpa einespitsa maksaa vähän päälle euron. Paljonko vihanneksia saa eurolla?


    • Anonyymi

      "Aika duuni vääntää itelle himassa pitsa ja salaatti, sen aineetkin maksaa rahaa. Lisäks tietenkin sähkökulut, tiskiaineet"

      Aikaa ei kannata käyttää turhiin järkeviin
      että jää enemmän someen ja suomi24- palstaan

      • Anonyymi

        Juuri niin, samalla vaivalla "vääntää" jonkun kunnollisen ruoka- annoksen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri niin, samalla vaivalla "vääntää" jonkun kunnollisen ruoka- annoksen.

        Tavallaan totta.

        Samalla vaivalla, kuin tilaa pitsan himaan, voi myös tilata melkein mitä tahansa muutakin ravintolaruokaa, vaikkapa voltin kautta.

        Vaan pitsan tekee kyllä himassa paljon nopeemmin, kuin vaikkapa just pihviaterian lisukkeineen. Ja menee siinä pitsan tekemisessäkin jonkin verran aikaa ideasta lautaselle.

        =DW=


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tavallaan totta.

        Samalla vaivalla, kuin tilaa pitsan himaan, voi myös tilata melkein mitä tahansa muutakin ravintolaruokaa, vaikkapa voltin kautta.

        Vaan pitsan tekee kyllä himassa paljon nopeemmin, kuin vaikkapa just pihviaterian lisukkeineen. Ja menee siinä pitsan tekemisessäkin jonkin verran aikaa ideasta lautaselle.

        =DW=

        Possun sisäfilepihvin paistaa alle parissa minuutissa mediumiksi, mikä on suosikkipaistoasteeni. Hinta noin 10 euroa kg. Se painaa noin 500 gr
        ja siitä tulee kahdelle kahdeksi kerraksi muutama pikkupihvi (jonkun lisukkeen kylkeen)
        Eihän kukaan kai paista pihviä kuin sisäfileestä.
        Naudan sisäfilee on kallista, mutta possun on kohtuullisen hintaista ja yhtä hyvää,
        parempaakin. Makuasia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Possun sisäfilepihvin paistaa alle parissa minuutissa mediumiksi, mikä on suosikkipaistoasteeni. Hinta noin 10 euroa kg. Se painaa noin 500 gr
        ja siitä tulee kahdelle kahdeksi kerraksi muutama pikkupihvi (jonkun lisukkeen kylkeen)
        Eihän kukaan kai paista pihviä kuin sisäfileestä.
        Naudan sisäfilee on kallista, mutta possun on kohtuullisen hintaista ja yhtä hyvää,
        parempaakin. Makuasia.

        Sian lapa.

        Suotta aliarvostettu edukas ruhonosa. Nykyisin tosin niin vähäläskisiä, pitää voissa paistaa.

        Niin, kyllähän pihvi paistuu pian. Vaan tekases kyytipojaksi valkosipulipotus, kastike ja salaatti. Menee siinä ideasta siihen, että tiskit puhtaana kaapissa melkoinen aika kaikkinensa.

        Tässä nyt korostanut tota aikaa, sitä menee keittiöhommissa. Toisekseen, kun ostelee kaikki ainekset ja aattelee mausteet, rasvat, tiskiaineet jne, ei kotiruoka ole ilmaista. Siis, kun nuudeli pussi maksaa muutaman kymmenen senttiä ja lenkkimakkara reilun eken.

        Kympillä saa iskenderkepapin himaan, siitä syö kaks kertaa. Tekases kahesti kepappi. Noin muuten, moniko lie tehnyt ite maksalaatikkoa? Helppo ja hyvä ruoka, mutta ikinä en ole ite tehnyt, einekset ihan ok.

        =DW=


    • Anonyymi

      SOkerivero voisi olla paljon korkeampikin, samoin tupakka ja viina (kyllä, poltan itsekin silloin tällöin, samoin käytän alkoa) . Liikalihavuus sekä alkoholin että tupakan käyttö aiheuttaa yhteiskunnalle rutkasti terveydenhoitomenoja, ei pelkästään niiden käytöstä johtuvien sairauksien vaan myös niiden käytön seuraamuksista kuten lastensuojelu, työkyvyttömyys, lasten lihavuuden tuomat yksilötason ongelmat jne.jne.

      Nautintoainevero olisi paikallaan. En lue vehnäjauhoa miksikään syyksi tai ongelmien aiheuttajaksi.

      • Anonyymi

        "Lue" vain, vehnäjauho tukkii suolen. - Nm Hah


    • Anonyymi

      Jos huonolaatuisia tuotteita aletaan verottamaan niin suurin osa lisäravinteista kallistuu?

      https://www.pispalanwoima.info/40850 "Kovin moni sen sijaan ei tiedä, että lisäravinteissa on olemassa kolmea eri laatuluokkaa, Feed grade(eläimille tarkoitettu), Food grade(elintarvikelaatuinen) ja Pharmaceutical grade(farmaseuttinen laatu).
      Erään tutkimuksen mukaan maailmalla myytävistä lisäravinteista n.97% on korkeintaan Food grade laatuisia, joten niitä erittäin korkealaatuisia tuotteita ei ihan joka hyllystä löydy. "

      Onkohan totuus lusäravinteista oikeasti noin karu?

      • Anonyymi

        Lisäravinne on ruokaa, toisenlaisessa muodossa vain. Tarjotaanhan oikeaa normiruokaakin kaiken tasoisena, joskus on hyvää, joskus tavallista, joskus taivaallista, joskus varmaan alta arvosteluyksikönkin. - Nm. Ravintoarvo tärkein


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5309
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3437
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1572
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      192
      1463
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      988
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      779
    Aihe