Elämä on niin monella tapaa raskasta

Anonyymi

Mitä enemmän muistan sitä enemmän vihaan itseäni. En pysty hyväksymään itseäni sellaisena kuin olen. En osaa kantaa vastuuta itsestäni enkä omista teoistani. Satutan aina toisia, valitsen aina väärät sanat, mokaan aina kaiken, jopa arkielämän yksinkertaisimmat asiat. En tiedä, miksi? Kaipa olen vain tyhmä ihminen. Olenhan kuullut koko ikäni olevani tyhmä hullu huora, josta ei koskaan tule mitään. En jaksa enää yrittää, haluan luovuttaa. Haluan kuolla.

Mitä järkeä on elää, kun jokainen päivä on yhtä helvettiä? Epäonnistumisia toisen perään, huonoja valintoja, vääriä tekoja... Missään ei ole mitään järkeä enää. Olen pelkkä rasite ympäristölle. Elämä on niin raskasta. Ei ole enää voimavaroja jatkaa.

Tuntuu, että pelkkä terapiaan menokin oli huono asia. 10 vuotta ja pelkkää alamäkeä! Ei minusta enää tule toimivaa yksilöä, olen liian rikki. Vaikka olen kuinka yrittänyt etsiä ongelmiini ratkaisuja, en ole niitä kyennyt löytämään. Ainoa ratkaisu on itsemurha. Uskon ihmisten olevan helpottuneita tai jopa iloisia, kun tapan itseni. Tiedän ihmisten vihaavan ja halveksuvan minua, eikä heitä voi siitä syyttää. Ansaitsen kaiken pahan, olen huono ihminen niin monella tapaa.

Maailma on parempi paikka ilman minua. On yksi paha ihminen vähemmän.

5

69

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Älä sellaista tee. Olet arvokas ja ainutlaatuinen ihminen. Ei paha ole kenkään ihminen. On vain toinen heikompi toista.

  • Anonyymi

   Entä jos koettaisit vain kohdata ne ihmiset. Pyytää anteeksi, ei siihen kuole, ainakaan useimmissa tapauksissa. Miksi pitäisi kuolla ennemmin.

  • Anonyymi

   Aina voit auttaa muita ihmisiä, vaikka itse kokisit olevasi ties mikä. Jos oikeasti rakastat muita, niin älä ainakaan sen nimissä tee itsellesi mitään,koska susta oikeasti voi olla apua hyvinkin monelle ihmiselle, vaikka et sitä tiedostaisi. Ja muutenkin tuskin olet täysin realistinen tossa maailmassa. Olen lähes 100 varma että sinulla on huonon itsetunnon takia vain vääristynyt maailmankuva huonoon suuntaan.

   Voimia sinne!

  • Anonyymi

   Huh! Aika rankkaa itsensä soimaamista. Jos tietäisin miten auttaa niin tekisin sen.

  • Anonyymi

   Tiedän, helpommin sanottu kuin tehty. Olet kuitenkin tehnyt työtä itsesi tähden 10-vuotta. Se on aikamoinen saavutus. Olet ottanut vastuuta itsestäsi, joten tuo mitä sanot ei ole täysin totta.

   Ehkä kaipaamasi muutos onkin käytännön asia eikä sitä voi hyväksyvän terapian avulla selvittää? Sinun pitäisi löytää paikkasi tai ihmisesi. Ajattelen asiaa siten että ympärilläsi on ollut vääränlaisia ihmisiä ja olet hyvin itsekriittinen tällä hetkellä.

   On ehkä kliseistä mainita uskonnon merkityksestä mutta usko Jumalaan saattaa avata sinulle ovia uudenlaiseen ajattelumalliin. Ja sitten käy mielessä ovatko terapeuttisi sinulle sopivia. Tai onko istunnot jotain mikä on ollut pakkopullaa ja tulisit toimeen ilmankin.

   Buddhalaisuuden mukaan elämä onkin kärsimystä, kulttuuri viestii usein kuinka asioiden pitäisi ollakin helppoa. Se ei ole täysi totuus. Kaikki itsekehitys kuten elämäkin on hyvin vaikeaa. Vasta kun asiat järjestyvät ne voivat olla helpompia. Älä vertaa itseäsi niihin joille kaikki on helppoa.

   On varmasti asioita joissa olet hyvä. Rakenna elämää omien mielenkiintojesi varaan. Mutta älä luovuta. Etsi enemmän tarkoitusta, älä niinkään ratkaisua. Elämä on elämistä varten.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Merikarvian nuoriso

   taitaa olla persukasvatuksen tuotosta kun jopa kirkkoherralla palaa käämit näihin paskahousuihin :D
   Yleistä Satakunnasta
   19
   3264
  2. Pimahdan kohta ihan kunnolla

   Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
   Ikävä
   69
   3099
  3. Naiselle, rakkaalle!

   Pitäiskö nyt vähän jutella, on se sitten mitä tahansa. Mä oon sun puolella, hiljaisuutes aion rikkoa. Tulen vaikka karmi
   Tunteet
   40
   2535
  4. Antaisitko mies minulle jonkun vinkin

   Että tietäisin, että minun kannattaa uskoa vielä meihin. Nyt just heikko hetki ja usko meinaa loppua. Pelkään, että tila
   Ikävä
   79
   2411
  5. Toivottavasti vielä kohdataan mies

   Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
   Ikävä
   148
   1949
  6. Morning has broken

   Simmut aukaistaan. Ja noustaan päivään valkeaan. Hyvää huomenta. 😊☀️🍳☕❤️
   Ikävä
   149
   1520
  7. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

   kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
   Ikävä
   133
   1508
  8. Tästä tiedämme että raamattu ON muutettu

   https://rivalnations.org/censored-bible/ Raamattusi on sensuroitu Raamattu, joka sinulla on kotonasi tai taskussasi, on
   Hindulaisuus
   550
   1465
  9. Aitolais-kirkkoherran rippileirille tyly loppu

   Merikarvian rippileiriä vetänyt kirkkoherra Tom Broberg ajautui törmäyskurssille rippileiriläisten kanssa ja ylempi taho
   Luterilaisuus
   63
   1420
  10. Jos et kaipaakaan minua täällä

   Niin miksi sinua ehkä häiritsee se, että minä kaipaan sinua? Miehelle.
   Ikävä
   18
   1254
  Aihe