Elämä on niin monella tapaa raskasta

Anonyymi

Mitä enemmän muistan sitä enemmän vihaan itseäni. En pysty hyväksymään itseäni sellaisena kuin olen. En osaa kantaa vastuuta itsestäni enkä omista teoistani. Satutan aina toisia, valitsen aina väärät sanat, mokaan aina kaiken, jopa arkielämän yksinkertaisimmat asiat. En tiedä, miksi? Kaipa olen vain tyhmä ihminen. Olenhan kuullut koko ikäni olevani tyhmä hullu huora, josta ei koskaan tule mitään. En jaksa enää yrittää, haluan luovuttaa. Haluan kuolla.

Mitä järkeä on elää, kun jokainen päivä on yhtä helvettiä? Epäonnistumisia toisen perään, huonoja valintoja, vääriä tekoja... Missään ei ole mitään järkeä enää. Olen pelkkä rasite ympäristölle. Elämä on niin raskasta. Ei ole enää voimavaroja jatkaa.

Tuntuu, että pelkkä terapiaan menokin oli huono asia. 10 vuotta ja pelkkää alamäkeä! Ei minusta enää tule toimivaa yksilöä, olen liian rikki. Vaikka olen kuinka yrittänyt etsiä ongelmiini ratkaisuja, en ole niitä kyennyt löytämään. Ainoa ratkaisu on itsemurha. Uskon ihmisten olevan helpottuneita tai jopa iloisia, kun tapan itseni. Tiedän ihmisten vihaavan ja halveksuvan minua, eikä heitä voi siitä syyttää. Ansaitsen kaiken pahan, olen huono ihminen niin monella tapaa.

Maailma on parempi paikka ilman minua. On yksi paha ihminen vähemmän.

5

61

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Älä sellaista tee. Olet arvokas ja ainutlaatuinen ihminen. Ei paha ole kenkään ihminen. On vain toinen heikompi toista.

    • Anonyymi

      Entä jos koettaisit vain kohdata ne ihmiset. Pyytää anteeksi, ei siihen kuole, ainakaan useimmissa tapauksissa. Miksi pitäisi kuolla ennemmin.

    • Anonyymi

      Aina voit auttaa muita ihmisiä, vaikka itse kokisit olevasi ties mikä. Jos oikeasti rakastat muita, niin älä ainakaan sen nimissä tee itsellesi mitään,koska susta oikeasti voi olla apua hyvinkin monelle ihmiselle, vaikka et sitä tiedostaisi. Ja muutenkin tuskin olet täysin realistinen tossa maailmassa. Olen lähes 100 varma että sinulla on huonon itsetunnon takia vain vääristynyt maailmankuva huonoon suuntaan.

      Voimia sinne!

    • Anonyymi

      Huh! Aika rankkaa itsensä soimaamista. Jos tietäisin miten auttaa niin tekisin sen.

    • Anonyymi

      Tiedän, helpommin sanottu kuin tehty. Olet kuitenkin tehnyt työtä itsesi tähden 10-vuotta. Se on aikamoinen saavutus. Olet ottanut vastuuta itsestäsi, joten tuo mitä sanot ei ole täysin totta.

      Ehkä kaipaamasi muutos onkin käytännön asia eikä sitä voi hyväksyvän terapian avulla selvittää? Sinun pitäisi löytää paikkasi tai ihmisesi. Ajattelen asiaa siten että ympärilläsi on ollut vääränlaisia ihmisiä ja olet hyvin itsekriittinen tällä hetkellä.

      On ehkä kliseistä mainita uskonnon merkityksestä mutta usko Jumalaan saattaa avata sinulle ovia uudenlaiseen ajattelumalliin. Ja sitten käy mielessä ovatko terapeuttisi sinulle sopivia. Tai onko istunnot jotain mikä on ollut pakkopullaa ja tulisit toimeen ilmankin.

      Buddhalaisuuden mukaan elämä onkin kärsimystä, kulttuuri viestii usein kuinka asioiden pitäisi ollakin helppoa. Se ei ole täysi totuus. Kaikki itsekehitys kuten elämäkin on hyvin vaikeaa. Vasta kun asiat järjestyvät ne voivat olla helpompia. Älä vertaa itseäsi niihin joille kaikki on helppoa.

      On varmasti asioita joissa olet hyvä. Rakenna elämää omien mielenkiintojesi varaan. Mutta älä luovuta. Etsi enemmän tarkoitusta, älä niinkään ratkaisua. Elämä on elämistä varten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5148
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3367
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1333
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      938
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe