Kalliin valokuidun kompensointi ensiostajille?

Anonyymi

Milloin KSVV aikoo jotenkin kompensoida hintojaan niille jotka alussa ostivat n. 1500€ maksaneen liittymän. Ei ole mitään näkynyt. Myydään kyllä uusia alle 100€. Tähän pitäisi omistajakuntien luoda joku strategia. Muuten asia ei ole reilu eikä oikeudenmukainen. Haloo päättäjät!!!

22

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei kait vaan ole Telia ex Sonera??😭😂😅🤣

      • Anonyymi

        Koko juttu haisee kauas. Jos kunnat toimisivat kuin normaalit yritykset, niin ei olisi tällaista jälkeä. Helppoa sitä on pelata verovaroilla, joita ei tarvitse otsa hiessä tienata. Sen käyttö n budjetoi.


    • Anonyymi

      Niin ,toiset saa palkkaa 10.000 eur ja minä 1200. eikä mheirä tekonsa näy senkummemmin missään, jos sitäkään. Hyvä,et joskus toisinkinpäin.

      • Anonyymi

        Etätyön lisääntyessä koronankin takia, tarvitaan taas valokuituja. Näin maailma muuttuu Eskoseni. Tänne vaan haalimaan etätyöntekijöitä paluumuuttajaksi. Kunnan pitäisi alentaa tonttiensa hintoja ja ajaa lisämaata PAvenuen päässä oleville rantatonteille, jotta pohjavesi ei vaarantaisi rakennusta.


    • Anonyymi

      Paaluttaa pitää, muuten paska ja turve haisee sisällä jossain vaiheessa.

      • Anonyymi

        Paalutus ilman muuta mutta kyllä Pääjärven veden ollessa korkealla, on näillä tonteilla ongelma.


    • Anonyymi

      Kyllä se pitäisi kokonaan kompesoida 150e omavastuuseen saakka mahdolisimman pian.

    • Anonyymi

      Ei sitä enää sa 99 eurolla, niinkuin täs K.järvellä, mut hyvä se on ja ei pätki, ja lisää kun maksaa saa aina parempaa nopeutta ja palvelua, mulle riittää hyvin tä 26 eur kk.

    • Anonyymi

      Kyllä tonnin korvaus olis oikeaa luokkaa..

    • Anonyymi

      Niihä se pitäis, ? Minunkin pitäis olla lottovoittaja, mut empäs vain ole !

    • Anonyymi

      Laskut Anne Kalmarille ja Mauri Pekkariselle. Nämä olivat harhaanjohtajina. Lauri Ihalainenkin on mainittava. Kysykää näiltä miten saatte korvaukset. Viitasaaren Kinnunen ja Pihtiputaan Kinnunen voisivat olla myös seuraava osoite.

    • Anonyymi

      Kyllä tupee Pekkanen on ollut Suomelle järisyttävän kallis mies.

      • Anonyymi

        Taitaa tämä hameväki tulla moninkerroin kalliimmaksi.


    • Anonyymi

      KRP tutkii kuntien johtavien virkamiesten menettelyä Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n rahoituskuvioissa – kahta jo syytä epäillä

      Keskusrikospoliisi selvittää kuntien johtavien virkamiesten menettelyä Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n rahoituskuvioissa.
      Mites tässä näin kävi? Onko kepulla pullat hyvin uunissa?

    • Anonyymi

      Joko alkaa ola kylmärinki syyllisten persuuksissa? Toivottavasti rikolliset joutuvat telkien taakse toviksi.

    • Anonyymi

      On se hyvä ja halpa systeemi tuo kuitu. Ja pelittää.

      • Anonyymi

        Muutamalle halpa. Monelle kallis. Kunnat ne kaatuu


    • Anonyymi

      Näin se on elämässä aina.

    • Anonyymi

      KHO löi sinetin kiistalle Multian laajakaistatuesta.

      Julkisen tuen laissa säädetty enimmäismäärä tuli täyteen. Myöhempi rahoituskuvio ei auta asiaa.

      Tekikö Viestintävirasto oikein, kun se katkaisi tuen maksamisen Multian laajakaistahankkeelle vuonna 2017 ennen kuin myönnetty summa tuli kokonaan maksettua? Teki, koska laissa säädetty julkisen tuen enimmäismäärä tuli täyteen, päätti korkein hallinto-oikeus 13. marraskuuta 2020.Kuva: Toni Panula

      Harri Mertaniemi

      19.11.2020

      Korkein hallinto-oikeus on hylännyt Multian laajakaistahankkeelle myönnetyn julkisen tuen maksamatta jätetystä osasta tehdyn valituksen.

      Viestintävirasto, nykyisin Liikenne- ja viestintävirasto katkaisi vuonna 2017 Multian kunnan valokuituverkon rakentamiseen myönnetyn valtionavun maksamisen, koska katsoi verkon rakentamiseen säädösten mukaan myönnettävissä olevan tuen enimmäismäärän täyttyneeksi.

      Kesken verkon rakentamisen taloudellisiin vaikeuksiin joutuneelta Verkko-osuuskunta Kuuskaistalta verkon valmiiksi saattaakseen ottanut Keski-Suomen Valokuituverkot Oy valitti asiasta Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen.

      Hallinto-oikeus totesi tammikuussa 2019, että hanke oli saanut maksamisten keskeytyessä julkista tukea yhteensä 2 121 956 euroa, eikä enemmän myöntämiselle tai maksamiselle ollut laillisia edellytyksiä.

      Koska laissa säädettyä tuen enimmäismäärää ei voi harkinnalla ylittää. Viestintäviraston tuli määrätä valtionavustuksen maksaminen lopetettavaksi.

      Keski-Suomen Valokuituverkot Oy valitti hallinto-oikeuden päätöksestä Korkeimpaan hallinto-oikeuteen ja vaati sekä hallinto-oikeuden että Viestintäviraston päätösten kumoamista.

      Yhtiö vaati KHO:lta asian palauttamista liikenne- ja viestintävirastolle käsiteltäväksi siten, että Multian laajakaistahankkeelle myönnetään ja maksetaan valtiontuki alkuperäisen hakemuksen mukaisesi.

      Yhtiön mukaan Multian ja muiden Kuuskaistalta kesken jääneiden valokuituverkkojen rakennuttajakuntien verkkojen valmistumiseksi tehdyt rahoituskuviot eivät olleet julkista tukea, vaan sijoitus valmiina tuottavaan verkkotoimintaan.

      Korkein hallinto-oikeus hylkäsi valituksen 13 marraskuuta todeten, ettei Viestintäviraston tekemän valtionavustuksen katkaisemispäätöksen lainmukaisuuden arvioinnissa ole merkitystä päätöksen ajankohdan jälkeen tehdyillä Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n rahoitusjärjestelyjen muutoksilla.

      https://www.suurkeuruu.fi/uutiset/art-2000007621923.html

    • Anonyymi

      Katsokaapa mitä kansanedustaja ANNE KALMARI puhelee eduskunnan täysistunnossa laajakaistan rahoituksesta. Muka Valtio petti.

      Kumpaan tulisi luottaa enemmän. Hallinto-oikeuden ja Korkeimman hallinto-oikeuden langettavaan päätökseen, joka vahvistaa, että Valtio on toiminut oikein lain mukaisesti vai Anne Kalmariin, joka ei suostu hyväksymään, että kuntien hallinto itse töpeksi koko asian ja menetti tuet omilla päätöksillään.

      Pöytäkirja PTK 147/2020 vp
      Hyväksytty

      Pöytäkirja
      Täysistunto
      Keskiviikko 18.11.2020 klo 13.59—21.31
      Täysistunto alkoi klo 13.59. Täysistunto päättyi klo 21.31.
      Puhetta johtivat toinen varapuhemies Juho Eerola (13.59—15.55 ja 19.58—21.31), ensimmäinen varapuhemies Antti Rinne (15.55—17.58) ja puhemies Anu Vehviläinen (17.58—19.58).

      19.09 ANNE KALMARI kesk:

      Arvoisa rouva puhemies! Tämä lakiehdotus on erittäin hyvä ja kannatettava ja tärkeä, ja toivon ja vaadinkin vahvasti sitä, että EU:n elpymispaketin varoja ohjataan myös laajakaistaverkkoon. Se jos joku mahdollistaa tasa-arvoiset elämisen mahdollisuudet tai vapaa-ajan viettämisen mahdollisuudet kaikkialla Suomessa.

      Itse asiassa, tunnetteko jo sen havinan, miten ihmisten mieli sekä Suomessa että maailmalla on muuttunut? Kun ennen ehkä unelmien täyttymys oli se, että mennään asumaan kaupungin keskustaan ja sieltä ehkä lennetään muutama kerta vuodessa ulkomaille virkistäytymään, niin nyt ihmiset haaveilevat paljolti siitä, että voidaan ainakin osa ajasta viettää vapaa-ajan asuinkunnassa ja tehdä sieltä käsin töitäkin. Mutta tätä kaikkea ei ole mahdollista tehdä, jos siellä ei ole kunnolliset yhteydet, kuten tässä monessa puheenvuorossa on tullut ilmi.

      Siksi toivonkin hyvää käsittelyä ja toivon myös sitä, että LUOTTAMUS VALTION RAHOITUKSEEN SÄILYY, niin että esimerkiksi Keski-Suomessa voidaan jatkaa laajakaistan rakentamista. OLI NIIN KOVA KOLAUS, ETTÄ VALTIO PETTI LUPAUKSENSA EDELLISELLÄ KERRALLA, KUN NÄITÄ LAAJAKAISTAHANKERAHOJA ENSIN MYÖNNETTIIN, MUTTA SITTEN EI MAKSETUKAAN, eli vaatii aikamoisen ponnistelun, että se luotto jälleen kerran tulee. Itse ainakin aion kannustaa eri yhteisöjä tätä rahoitusta käyttämään.

      https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Poytakirja/Documents/PTK_147 2020.pdf

      Tässä koko orkesteri: 10 Keski-Suomen kunnan talouksien romahdusten ”aiheuttajista” laajakaistasotkussa

      Laajakaistayhteydet puhuttivat Keski-Suomen keskustan piirikokouksessa. Kokouksessa nimettiin myös eduskuntavaaliehdokkaita. Kuva: Saara Koskinen (kuvakaappaus Suomenmaan Uutisista 2014)

      https://lh3.googleusercontent.com/HPUovFsCcSV3noB9c_-G6S42RetB_V_VATWsHNLuoHAFIVTVSqR_JfxMyYz4ZpgtpD560Im9bNGrFFM8nR7qi40Y1nWv__oOSPr5IhwDHad_9Gys9g05hR9zHS8qPub0YzGIxds-hG9oGsEneQ

      http://ilpomanninen.blogspot.com/

    • Anonyymi

      Jos Anne Kalmari oli oikeassa niin silloin Korkeimman hallinto-oikeus olis väärässä?

      • Anonyymi

        Anne Kalmari ei voi olla oikeassa, koska Korkeimmalla Hallinto-oikeudella on asiaan viimeinen ja lopullinen sananvalta. Siitä ei voi enää edes valittaa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2941
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      2065
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2024
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1845
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe