kurkkukipu & yskä

maisa

Mulla on ollut kurkkukipua nyt kahden viikon ajan. Varsinkin aamuisin on kurkku hirveän kipeä. Samaten yskä on ollut kaksi viikkoa, se on aamuisin sellaista "limaista" yskää ja loppupäivän sitten vaan ärsyttävää..Illalla se menee yleensä siihen etten voi hengittää syvään tai alkaa yskittään. Pientä nuhaakin on...Kaksi viikkoa sitten oli kyllä päivän ajan kuumettakin..Mutta rasittavaa tämä on, ois kiva jo parantua. Syön tosi terveellisesti ja olen tottunut liikkumaan, joten ärsyttää kun en voi tehdä mitään. Onko kellään ollut samanlaista kurkkukipua&yskää? Kuuluuko se tänä keväänä johonkin virukseen?

10

8729

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Perhonen

      mulla on ollu kans kurkku kipee noin 2 viikkoa..mulla on illalla ja aamulla kurkku aivan sairaan kipeä. :( mikä siihen auttaa..kertokaa vinkkejä..en kestä sitä kurkkukipua..en pysty edes nielaisemaan kun kurkkuun käy. :( auttakaa. :D siis vinkkejä kurkkukipuun?!?!?!?!

      • Ninna

        Moi! Kuiva ilma voi aiheuttaa kurkkukivun, joka on aamulla pahinta, kun yöllä syljen/limaneritys on vähäisintä. Kokeile ilmankostutinta, jos auttaisi.


    • Hmm...

      Oletko sulkenut poskiontelotulehduksen mahdollisuuden pois laskuista. Itselläni oli pienoisen flunssan ja kurkkukivun jälkeen sitkeä yskä ja kun menin asiaa lääkäriin valittamaan, niin selvisi, että minulla olikin poskiontetulehdus. Tämä tulehdus ja siitä johtuva eritteen valuminen kurkkuun aiheutti yskän ja samalla myös kurkkukipua (kohdallani tosin melko lievää). Tämä tapahtui siis noin vuosi sitten. Sama tilanne tosin uusiutui viime viikolla ja jälleen kyseessä oli poskieontelotulehdus.

    • jjjjjjo

      Kanattaa käydä lääkärissä ettei pian tule kurkkukivusta ja yskästä angiina

    • mullakin on

      sama minulla. nyt ollut viikon kurkku kipeä, vähän kuumetta välillä ja flunssainen olo vaikka nenä ei vuoda. yskääkin välillä. eilen katselin niiin jokin valkea rakkula siellä oli risoissa. Pitäis kai pyytää antibiootteja kun pääsen käymään joskus loppuviikosta.

    • samaa

      kurkkukipu ja yskää.Yskää jos limainen niin muldovic-yskälääke koska se toimii ja paranee viikossa.Kurkkukipu voi apua nimeltä bafucin-imeskelytabletit kun ottaa joka toinen tuntia.Toinen myös bisolvon-lääke apua yskään.Olin ollut kovasta kurkkukivusta esim.nieleminen sattuu,mutta ei se kauan mennä.Suosittelen kutenkin bafucin käyttää.

      • kurkku kipeä

        eli täällä sama vika aamulla limaa kurkus ja sitten yskittää mikään ei auta nii mitä lääkettä apteekista haen?


    • sdyuhejkglhkyik

      Mulla on ihan sama juttu itelläni ! Kyllä se hermoille käy, kun joutuu kokoajan vaan makaamaan sängyssä kun niin heikko olo on ettei voi mihinkään lähteäkkään. Itse en voi edes yskänlääkettä ottaa, vaikka kovasti tekisi mieli ottaa ihan vaan jos se edes vähän auttaisi tähän kamalaan yskään, mutta mulla ei vaan kertakaikkiaan mene alas. Turha edes yrittää nielaista kun tulee ylös saman tien. En tiiä mikä siinä sitten on. Mutta ite olen ainakin havainnut hunajan hyväksi, se auttaa kurkun karheuteen ja pehmentää mukavasti :)

    • Kurkkukipuinen

      Minulla on myöskin kurkkukipu ja se on pahimmillaan aamulla milloin on räkäistä yskää. Äänikin on lähtenyt kokonaan. Kuumetta on ollut 37.8 korkeimmillaan. Ja siis kaikki tämä on kestänyt 4 päivää. Nieleminen on aivan kamalaa, koska kipu on niin kova. Toivon että parantuisin pian niin itsekkin otan vastaan keinoja joilla lievittää kipua ja yskää. Paranimisia muille! :)

    • nipsuliinii

      Itselläni on ollut kuumeetonta flunssaa tässä muutaman viikon. Kyllä tuota ollu enempikin ystäväpiirissä ja sitkeetä semmosta. Aamulla se inhottavin tunne ja lähtee sitkastakin limaa. Aamulla ja illalla juon lämmintä, niin pistää vähän limaa liikkeelle. Imeskelytabletteja kurkkukipuun ja nenäsumutetta tukkoisina öinä. Ihan hyvin pärjää..
      Toki jos vielä pitkään jatkuu niin lekuriin. Ensimmäisen pölyherkät allergisoi jo tääl etelässä. Voi joillain liittyä siihenkin ne flunssan tapaiset oireet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      140
      10142
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2934
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      192
      2747
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2097
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1556
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe