Nuoret ja kiusaaminen

Anonyymi

Olen 13.v tyttö ja oon lyhyempi kuin jotkut 3.lk.... Ja jotkut 1.lk on pidempiä... Sitten minun kaverini haukkuvat ku olen niin lyhyt ja jne. Enkä oikeastaan viihy heidän kanssaan.... Olen koittanut tutustua toisiin mutta he lähtevät aina jokainen pois ainoat on pojat jotka hyväksyvät minut.. Mutta haluaisin myös omani sukupuolelta olevia kavereita mutta he eivät oikeen välitä minusta ja kiusaa siitä kun olen lyhyt ja pojat tykkää minusta. Ja minulla on ollut monta kertaa lääkärin kanssa asioissa että kun olen niin lyhyt ja kaikki haukkuu mutta he sanovat että minä en kasva enempään ja joudun olemaan tän pituisena loppuun asti.... Oisko teillä mitään keinoja millä saisin omani sukupuolen kavereita????

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kerro aikuiselle. Ja sano, että maailmassa on niin paljon muitakin sinun pituisia

      • Anonyymi

        Olen sanonut, mutta kotona on vähän ongelmia.. Isä seurustelee toisen kanssa ja on kahden kanssa yhdessä... Äiti taas juo juo ja käy baareissa... Joten he eivät oikeen välitä siitä... Ja olen itse sanonut opettajille ja jne mutta ne kääntävät selkää tai sanoo että voi sinua raukkaa kun olet noin lyhyt.... Elikkä kukaan ei melkeinpä kuuntele minua paitsi pojat


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen sanonut, mutta kotona on vähän ongelmia.. Isä seurustelee toisen kanssa ja on kahden kanssa yhdessä... Äiti taas juo juo ja käy baareissa... Joten he eivät oikeen välitä siitä... Ja olen itse sanonut opettajille ja jne mutta ne kääntävät selkää tai sanoo että voi sinua raukkaa kun olet noin lyhyt.... Elikkä kukaan ei melkeinpä kuuntele minua paitsi pojat

        Hei!

        https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

        Tuolta löytää ihmisiä jotka ymmärtää sinua ja osaa auttaa. Heillä on tällaisia asioita varten kokemusta ja koulutusta, niin tulee varmasti viisaampia neuvoja mitä me osataan täällä antaa.


    • Anonyymi

      Kuule ne kadehtii sun suosiota sellaista elämä on.

    • Anonyymi

      Tiedätkö mitä? On hyvin mahdollista, että vielä kasvat, sillä toiset kasvavat n. jälkijunassa erilaisen hormonitoiminnan seurauksesta.
      JA JOS ET KASVAISI - pituutesi häiritsee sinua mahdollisesti vain yläasteen ajan. Yritä ajatella asiaa siten, että muutamien vuosien päästä harmitus on ohi ja sinulla on koko elämä edessäsi. Olen itse aikuinen ja minulla on pikkusisko, joka on minua huomattavasti lyhyempi. Hän kutsuu itseään pituusrajoitteiseksi - huumorilla, ja ottaa asiasta ilon irti pyytämällä kaupassa apua pidemmiltä aikuisilta ;D . Häntä häiritsi lyhyys teininä mutta se katosi mitä vanhemmaksi hän tuli.

      On hyvin valitettavaa, että sua kiusataan. Niin valitettavasti monia muitakin; pituudesta, ylipainosta, vääränvärisistä hiuksista jne. Teiniaika ei ole helppoa (en ole unohtanut!) mutta pidä katse tulevaisuudessa. Mitä vielä kiusaamiseesi tulee; kuten edellä kirjoitettiin, syynä on todennäköisesti kateus. Olet todennäköisesti hyvin luonteva poikien kanssa ja saat heiltä huomiota..no sekös muita tyttöjä ärsyttää ;)
      En tiedä missä päin asut mutta kaupunki usein tarjoaa erilaisia nuoriso-ohjelmia, joihin voi liittyä, sieltä saatat löytää itsellesi seuraa. Myös harrastukset ovat hyviä paikkoja löytää kavereita, koska teillä on harrastuksesta yhteinen puheenaihe ja he eivät koe sua uhkaksi poikien huomiosta. Lisäksi toivon, että vaatisit koulusi kuraattoria kuuntelemaan ja auttamaan sinua. On tärkeää, että sinua kuunnellaan. Samalla kysyisit suoraan häneltä näistä ohjelmista, sillä sinulla on oikeus myös samaa sukupuolta oleviin kavereihin! Tsemppiä elämääsi ja muista, että *muutama vuosi on koko elämän matkalla lyhyt ajanjakso!* t. teinielämän läpi käynyt aikuinen

      • Anonyymi

        Miekin olen tosi lyhyt enkä koskaan kasvanut niin pitkäksi kuin luvattiin. Kukaan ei tänäkään päivänä minua näe ja jos en väistä tai pidä ääntä niin törmätään vain päälle koska olen pienempi. Miehet tekee tuollaista enemmän, kun tottuneet, että muut väistää.

        Sitä myöten minusta on tullut hyvä äänen käyttäjä ja ennen kuin levähdin liikaa niin lastenpuolelta sai halvempia vaatteita. Hätätilanteissa olen aina myös se joka pystyy esim. väkijoukossa livahtamaan sujuvasti hakemaan apua tai jos jokin on pituuden takia liian vaikeaa, oppii keksimään kaikkea uutta pärjätäkseen normaalipituisille tehdyssä maailmassa.

        Minä aikanaan uhosin, että minusta tulee Suomen lyhin poliisi, kun pituusmitatkin poistettiin ja laitettiin urheilutesteihin vain ns. korkeammat esteet sen sijaan. Muista terveyssyistä ja sen takia, että näköni on niin huono en voinut hakea poliisiksi.. Mutta ei se pituus olisi minua estänyt.
        Ja tähän päivään mennessä ei ole tullut yhtäkään aivotärähdystä tai kuhmua otsaan sen takia koska kaapin reuna tai jonkin matalan oven karmi olisi osunut päähän. Ihan parasta kun ei noihin kolhi päätänsä.

        Ainoa haitta, että T-paidan hiha jää turhan usein kiinni ovenkahvoihin. Minusta tällaiset muka turvalliset ovenkahvat on vaarallisempia kuin pyöreät. Nappaavat kiinni! Sekä liian helppoja jos lapset tai lemmikit suunnittelee karkaamista.

        Jotenkin ajan kanssa oppii tällaisia eri puolia omasta pituudestaan ja kehostaan. Muut on ihan idiootteja jso ne keskittyy toisten kehojen arvostelemiseen - huolehtisivat heidän omasta tontistaan niin silloin kehittyvät ehkä taaperotason tavoista toiselle levelille.

        Lyhyydestä voi tehdä vahvuuden ja sellaisia, jotka ei ole samaa massaa niin on helppo tyhmien kiusata. Vaikka olisi lyhyempi niin nousee heitä korkeammalle vain sillä, ettei itse ala kiusaamaan tai/ja ei kiusaajien juttuihin lähde mukaan. Laittaa he omaan arvoonsa ja kasvaa itse heitä paremmaksi ihmiseksi.


      • Anonyymi

        Kiitos avusta tosi paljon


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe