Luukatolääkitys?

Anonyymi

Prolia tuntuu olevan riskialtis aine,mitä olen tutkinut. Ei saa edes lopettaa tai luusto alkaa hajota... on biologinen lääke. Kaikissa luukatolääkkeissä riskejä! Onko kokemuksia aineesta joka on auttanut ilman pahoja sivuoireita? Onko Aclasta tiputuksena vaaraton ja toimiva? Ei hammasongelmia?

3

1410

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Minulla todettiin muistaakseni ensin osteopenia, vuonna 2010. Perussairautena nivelreuma (2007) ja siihen olen syönyt ja syön muuten edelleen mm. kortisonia. Jossakin vaiheessa söin jotakin osteoporoosilääkettä vähän aikaa (joku pilleri, joka otettiin kerran viikossa). En siis kauaa ja sitten olen ollut ilman virallista lääkettä. 2016 tehdyssä luuntiheysmittaus: lannerangan luun tiheydessä todetaan osteopeniaa, matalin T-arvo L1 nikamassa -1.5 sd ja tämä n. 3 % edelliseen tutkimukseen verrattuna huonontunut. Lonkissa osteoporoosia. T-arvo -3.1 ja tiheys huonontunut 11 % 2010 kuvaukseen verrattuna ja n. 1 % huonompi kuin kolmisen vuotta sitten.
   Olen kiinnittänyt nyt parin viime vuoden aikana suurtakin huomiota ruokavalioon ja syönyt luustolle tarkoitettua ravintolisää (antioksidanttiklinikan määräämää), D-vitamiinia ja muitakin vitamiineja. Ja mikä tärkeää, lopettanut tupakanpolton.
   Kävin nyt lokakuussa (2020) luuntiheysmittauksessa ja lääkäri totesi nyt näin: lanneranka normaalin ja osteopenian rajalla, lonkat keskellä osteopeniaa. Arvot olivat muistaakseni lanneranka -0,9 ja lonkat -2,1.
   Näinkin voi siis käydä.

   • Anonyymi

    Niin muuten, minullekin määrättiin Proliaa vuonna 2016, mutta en arvannut sitä aloittaa. Lisäksi työterveyslääkäri tuki tätä ratkaisua, eikä myöskään suositellut ylimääräistä kalsiumia, vaan sanoi, että kalsium tulee saada ruoasta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niin muuten, minullekin määrättiin Proliaa vuonna 2016, mutta en arvannut sitä aloittaa. Lisäksi työterveyslääkäri tuki tätä ratkaisua, eikä myöskään suositellut ylimääräistä kalsiumia, vaan sanoi, että kalsium tulee saada ruoasta.

    myös täällä, itselläni todettu, luukato, ja Proliaa määrätään injektiona, 2 x vuosi, koko loppuikä.
    arveluttaa tuo Prolia-lääke, -haittavaikutusten takia . .. ja yhtä paljon "pelottaa nyt oleva, luukato / on: luukato LI T -score -3,0 ja femur-kaulatkin -2,5 / -2,1, että aika "reipas . . .

    uskaltaisinkohan myös aloittaa "vain" D-vitamiini-lääkityksen, ja kalsium, jne ??
    luukato myös oireilee jonkin verran, esim. liikunnan jälkeen aina yläselkä kipeä, myös jaloissa, joninlaista kipua, jne. vaikka liikuntaa harrastanut lähers koko ikäni (lenkkeily, reipas sauvakävely, yms. nyt ei oikein uskalla, kovin paljon "rääkätä", ehkä vain rauhallista, kevyttä liikuntaa, ja ruokavalio, kuten, kalaa, sieniä, kalsiumia, D-vitamiinia purkista, ym.
    huolestuttaahan tällainenkin oire, ja kuinka paljon sitten tulee vaikuttaan, päivittäiseen toimintaan, tekeminen, liikunta, jne,ja kun ei istuminenkaan ole hyväksi . . .
    voi hitto, tuo Prolia varmasti vahva (hyvä?) lääke, luin vain lääkesivustolta, että Prolia sisältää jonkin verran huumetta . . . siinähän sitten riippuvuus "taattu", huh, huh ??
    hoidolla olisi kai aika kiirekin, en vain vielä varannut edes uutta aikaa lekurille . . .


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halpa on lapsen henki

   "POHJOIS-KARJALAN käräjäoikeus on antanut torstaina tuomionsa 4-vuotiaan lapsen kuolemaa koskevasta tapauksesta. Sebast
   Joensuu
   348
   6107
  2. Riikka Purra-leikkuulauta, hyvää huumoria vaiko räikeän mautonta pilkantekoa kansalaisia kohtaan?

   "Riikka Purra vitsaili leikkaamisesta – puisessa leikkuulaudassa viesti" https://www.is.fi/politiikka/art-2000010263746
   Perussuomalaiset
   238
   1634
  3. En olisi voinut kuvitella

   Surullisempaa päätöstä kaikelle mitä meidän välillä ikinä oli kuin se, että päätit ghostata. Nyt tiedän miten helppoa su
   Ikävä
   145
   1371
  4. Kivaa karkauspäivää

   Ystäville ja miksi ei ystävän oloisillekin. :)
   Ystävyys
   228
   1335
  5. Alexander Stubb presidenttipuheessaan: "Uuden maailmanjärjestyksen rakentamiseen menee aikaa"

   "Uuden maailmanjärjestyksen rakentamiseen menee aikaa. Tulemme näkemään niin vallan alueellistumista kuin epäpyhiä liitt
   Maailman menoa
   117
   1083
  6. Käteismaksuihin lisättävä 10 % + 2 eur palvelumaksu

   Alla muutama esimerkki, kuinka ostosten loppusummaan lisättävä palvelumaksu kannustaa siirtymään pois kalliista ja hitaa
   Maailman menoa
   244
   943
  7. Mä rakas niin

   haluaisin nähdä sut kun olet mun mielessäni kaiken aikaa. Ja meillähän on sitä yhteistä menneisyyttäkin. Minun suojeluse
   Ikävä
   36
   857
  8. Mitä uskollisuus sinulle merkitsee?

   Vai onko se uskollisuus sinulle tilanne kohtaista. Siis kun toinen pettää niin anteeksi antamatonta mutta kun itse petät
   Ikävä
   100
   826
  9. Elämässä harmittaa jos

   Asioita jää sanomatta tai välit jäävät huonoiksi.
   Ikävä
   50
   806
  10. Olen päättänyt luovuttaa meidän suhteen

   Aika on osoittanut, että et ole lähtenyt selvittämään asioita vaikka tarjosin siihen kuin tarjottimella mahdollisuuden.
   Ikävä
   25
   770
  Aihe