Toinenkin yritys syyttää kuntaa yritystoiminnan vaikeuttamisesta.

Anonyymi

Toisellakin sysmäläisellä yrittäjällä on riitaa Sysmän kunnan ja kunnanjohtaja Marketta Kitkiöjoen kanssa. Leonotis Oy halusi vuokrata maa-alueen kunnalta perustaakseen kirkonkylän tuntumaan, Ohrasaareen, kiipeilypuiston.

Maanvuokrasopimus kuitenkin purettiin tällä viikolla yrittäjän aloitteesta. Yrittäjä Kalle Sinor näkee mahdottomaksi hoitaa yritystoimintaa alueella. Hänen puolisonsa Annika Sinor kertoo, että kunnanjohtaja vaikeuttaa tietoisesti kaikkea yritystoimintaa, missä Sinorin pariskunta on mukana.

– Kiipeilypuiston toiminta on niin luvanvaraista, että on mahdotonta harjoittaa sellaista liiketoimintaa, mikä ei suju kunnan kanssa hyvässä yhteistyössä, sanoo Annika Sinor.

Kunnanhallitus päätti vuokrata maa-alueen Sinorin yritykselle helmikuussa. Sopimuksen allekirjoitus jäi kunnan viranhaltijoiden kontolle. Allekirjoitustilaisuutta ei järjestynyt yrittäjän useista pyynnöistä huolimatta.
Kunnanjohtaja Marketta Kitkiöjoki kiistää tietoisen viivyttelyn. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Juho Hopeasaari (kesk.)kuitenkin kertoo, että kunnanhallitus joutui erikseen sanomaan kunnanjohtajalle sopimuksen allekirjoittamisesta, kun kunnanhallitukselle selvisi, että sopimus oli edelleen kolme kuukautta päätöksenteon jälkeen tekemättä.

Sinorit ovat aiemmin käyneet oikeutta Sysmän kuntaa vastaan. Vuonna 2013 Annika Sinor ja Sysmän kunta tekivät sovintosopimuksen työsuhteen irtisanomisesta ja vuonna 2018 markkinaoikeus kumosi Sysmän kunnan tekemän hankinnan talvikunnossapidosta, josta Sinorit tekivät valituksen. Kunta joutui maksamaan Sinoreiden yrityksen oikeudenkäyntikulut.
Hienosti M K hoitaa yritystoimintaa Sysmässä.

12

1064

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ETUSIVU 19.8.2016 19:45

      Sysmän valtuuston puheenjohtajan mitta täyttyi: Kunnanjohtaja haukkuu niin kuntalaiset kuin päättäjät.

    • Anonyymi

      kipaiseppa lukemassa pöytäkirjakopio puskaradiosta, niin näet miten vuokraaja on muutellut ja veivannut sopimiksen kanssa. Nää aiheettomat mustamaalaukset sataa kyllä valitettavasti Marketan laariin.

    • Anonyymi

      Luontopakohuonepeli ohrasaareen mobiili

    • Anonyymi

      Kun hallintosääntöä ei tunneta saati kunnioiteta, tapahtuu lipsahduksia. Päätöksiä tehdään ilman toimivaltaa ja osa asioista jää hoitamatta.

      • Anonyymi

        Juuri näin.


    • Anonyymi

      Jos puukon kanssa ravintolassa heilutaan, niin ei tartte kuntaan tarjousta laittaa koulujen pihojen aurauksesta (toimintaa lapsien lähellä). ei myöskään edistä muidenkaan tarjousten läpimenoa.

    • Anonyymi

      Kyllä ulkomaanelävät ovat todellankin tervetulleita myös Sysmään yrittämään, mutta eletään kuitenkin maassa maan tavalla,; Ei ravintolassa tai baarissa juoda omasta pullosta ihan avoimesti kielloista huolimatta! Nimimerkki viereisessä pöydässä istunut.

    • Anonyymi

      Niinpä, kanattaisi elää maassa maan tavalla ilman turhaa häiriköintiä.

    • Anonyymi

      Kyllä varmaakin Sinooreilla on ihan oikeaa ja hyvin toimivaa yritystoimintaa Sysmässä, mutta ehkä myös jotain parannettavaa asioissaan. Menestystä teille ja ottakaa myös opiksenne täällä ilmenneistä jutuista. Olette kuitenkin niin pitkään täällä jo olleet, että sysmäläisiksi teitäkin voidaan kutsua.

      • Anonyymi

        Mitäs se oli? 2004?


    • Anonyymi

      Kiipeilypuisto sopisi jonnekin missä on isoja puita, se vaatii ison alueen, ratoja on monta ja paljon henkilökuntaa. Maaston pitäisi olla avara ja tasainen. Kunnon kiipeilypuistossa on monta eritasoista rataa. Ohrasaaren pikkupuut eivät riitä. Aluskasvillisuus on sen verran sakeaa ettei sinne punkkien keskelle kukaan halua mennä kävelemään. Ohrasaaressa on paljon punkkeja. Ohrasaaren polut on heikosti hoidettuja nykyisin. Ja polut on kuoppaisia. Viitat on surkeita. Ei kukaan tiedä missä on portaat. Ehkä puskassa on myös frisbee golf teline. Surkeaa liikuntapaikkojen mukahuoltoa ja kehnoa sijoittelua. Miksei ne frisbee korit ole rannan nurmikko alueilla? Paremmin ne sinne sopivat

      • Anonyymi

        Sinun onneksi on saari ettet pääse pahasti eksymään. Tosin taidat olla jo pahasti eksyksissä sillä kirjoittamasi tekstin perusteella et ole vielä koko Ohrasaarta löytänyt.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1665
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      19
      1525
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1434
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      45
      1401
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1323
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1268
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      9
      1147
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1105
    Aihe