Poroa saa seuravista:
www.paliskunnat.fi --> markkinapaikka
Muita:
http://www.ulapland.fi/home/sakk/porok.html
http://www.ulapland.fi/home/sakk/lea.html
http://www.tenonluonnontuote.fi/luonnontuote.html
http://www.arctifood.fi/
http://www.opintiet.fi/pics/lomake2.pdf
http://www.inari.fi/elinkeino/raakaaineet/
Hyviä reseptejä:
http://www.paliskunnat.fi/pororeseptit
Ostakaa poroa, se on terveellistä ja hyvää
26
1774
Vastaukset
- Lääkäri
Tshernopylin suurin laskeutuma oli suomessa lapissa. Ja eniten radioaktiivisuus kerääntyy sieniin ja jäkälään (jäkälä on sieni), säilyy kymmeniä vuosia, tai niin kauan kun poro syö sen.
Porossa se kerääntyy lihaan ja jos syöt poroa sairastut aika nopeasti vatsa tai paksunsuolen syöpään. Jos syöt poroa yli kolme kertaa viikossa vaikuttaa radioaktiivisuus myös kykyysi, sekä aiheuttaa muutoksia siittiöissä ja perimässä.
ELI ÄLKÄÄ OMAN TERVEYTENNE VUOKSI SYÖKÖ POROA. Kaiken lisäksi poromiehet ovat myynninedistämismielessä liittoutuneet rikollisjärjestö greenpeacen kanssa.- lihansyöjä
laskeutumat eivät suinkaan olleet suurimmat lapissa.Nämä laskeutumat yleensäkin ovat täysin pöllöjen aikaansaannosta.Siinä luulossa että vieläkin pöllömpiä löytyisi jotka tähän uskoisivat.Ja löytyyhän niitä.
Etenkin maanviljelijöitten kiinnostuksen kohteenahan luonnollisesti on antaa yksinkertaisen kansan ymmärtää että nämä laskeutumat ovat keskittyneet vain metsämaille saastuttamaan riistaa.He voivat jopa itsekin yksinkertaisuudessaan uskoa että nämä saasteet ovat kiertäneet pellot täydellisesti.Asiahan nyt kumminkin on aivan toisenlainen.Suomen pellot ovat kyllä ottaneet entisten traktorinpolttoaine jätteitten lisäksi suuren osan myös näistä Tzernobylin jätteistä.
Poronliha on suurella varmuudella ainakin terveellisempää kuin Suomen pelloilla tuotettu ravinto.
- Lihaahmatti
hintavertailuhommiksi.
- parempaa
Prismassa maksaa sonnin sisäfilee ( brasilialainen) 16 EUROA KILO Tarjouksessa. Normaalisti 20 euroa kilo ja on parempaa kuin sitkeä poronliha. Poronliha maksoi 45 euroa kilo.
- Lihaahmatti
parempaa kirjoitti:
Prismassa maksaa sonnin sisäfilee ( brasilialainen) 16 EUROA KILO Tarjouksessa. Normaalisti 20 euroa kilo ja on parempaa kuin sitkeä poronliha. Poronliha maksoi 45 euroa kilo.
ettet ole poronlihaa syönyt.Sitkeää se ei missään nimessä ole.Tiedän kyllä että sonnin niinkuin siankin file on monelle mieleen.Itselleni taas file yleensäkin on mauttominta lihaa.Olen maistanut niin kengurua,krokodiilia,seebraa ja Amerikkalaista biisonia tuolla 45 euron hinnalla.Myönnän että on turhan kallista poroksikin jos tuo nyt pitää paikkansa.
Itse ostin vasta muutama päivä sitten mureata luutonta poron paistia 20 eurolla kilo.Tämän hinnan olen luuttomasta paistista valmis maksamaankin isommastakin määrästä.Lapista tilattuna nyt kumminkin syksyllä on mahdollisuus saada valmiiksi paloiteltua lihaa rahteineen luuttomaksi lihaksi laskettuna noin 16 eurolla.Tulen myös tilauksen tekemään. - kokemuksen syvällä rintaään...
Lihaahmatti kirjoitti:
ettet ole poronlihaa syönyt.Sitkeää se ei missään nimessä ole.Tiedän kyllä että sonnin niinkuin siankin file on monelle mieleen.Itselleni taas file yleensäkin on mauttominta lihaa.Olen maistanut niin kengurua,krokodiilia,seebraa ja Amerikkalaista biisonia tuolla 45 euron hinnalla.Myönnän että on turhan kallista poroksikin jos tuo nyt pitää paikkansa.
Itse ostin vasta muutama päivä sitten mureata luutonta poron paistia 20 eurolla kilo.Tämän hinnan olen luuttomasta paistista valmis maksamaankin isommastakin määrästä.Lapista tilattuna nyt kumminkin syksyllä on mahdollisuus saada valmiiksi paloiteltua lihaa rahteineen luuttomaksi lihaksi laskettuna noin 16 eurolla.Tulen myös tilauksen tekemään.Leikkivät eteläläistä kuluttajaa, mutta ovat heinäkenkiä napapiirin pohjoispuolelta ja lähettävät kaikki rontot auton alle kuolleista puhumattakaan.
Poromiehet ovat sen verran kieroa porukkaa, että kannattaa mennä erotukseen ja osoittaa sormella nulkkaavaa poroa ja sanoa, että pankaa tuo lihoiksi. Tällöinkään ei kannata maksaa kilolta neljää euroa enempää, nimittäin kuittia et saa ja arvatkaa tilitetäänkö ruhosta alv. KOKEMUSTA ON.
Jos halpaa ja hyvää lihaa haluaa niin ensi syksynä on taas hirven liha halpaa. Ruhoja ja puolikkaita saa alle 4 € / kg. Siinä on sitten matkassa kaikki fileestä kieleen paisteineen. Jos luuliha (kyljet ym) ei kelpaa niin metsästysseurat vie ne kyllä haaskantappopaikoille. - Lihaahmatti
kokemuksen syvällä rintaään... kirjoitti:
Leikkivät eteläläistä kuluttajaa, mutta ovat heinäkenkiä napapiirin pohjoispuolelta ja lähettävät kaikki rontot auton alle kuolleista puhumattakaan.
Poromiehet ovat sen verran kieroa porukkaa, että kannattaa mennä erotukseen ja osoittaa sormella nulkkaavaa poroa ja sanoa, että pankaa tuo lihoiksi. Tällöinkään ei kannata maksaa kilolta neljää euroa enempää, nimittäin kuittia et saa ja arvatkaa tilitetäänkö ruhosta alv. KOKEMUSTA ON.
Jos halpaa ja hyvää lihaa haluaa niin ensi syksynä on taas hirven liha halpaa. Ruhoja ja puolikkaita saa alle 4 € / kg. Siinä on sitten matkassa kaikki fileestä kieleen paisteineen. Jos luuliha (kyljet ym) ei kelpaa niin metsästysseurat vie ne kyllä haaskantappopaikoille.sitten oikea ajattelijatähti on esitellyt itsensä.
Saakos siitä hirvenlihasta sitten kuitin?Periaatteessa en oikeastaan kuittia tarvitsekaan.Itse olen kerran rahoistani veron maksanut.On melko yksinkertaista kuvitella yleensäkään että se lihan myyjä maksaa veron vain siksi että kuitilla liha on veron osan kalliimpaa.
Minä se olen joka hänen veron maksan.Toiseen kertaan tienaamistani rahoista.Pidän kyllä hirven lihaa lähes poronlihan veroisena.Joten hintasi kyllä selvästi kiinnostaa.Odotan kylläkin vaikeuksia lihan kotiin saamisessa. - joopa
Lihaahmatti kirjoitti:
sitten oikea ajattelijatähti on esitellyt itsensä.
Saakos siitä hirvenlihasta sitten kuitin?Periaatteessa en oikeastaan kuittia tarvitsekaan.Itse olen kerran rahoistani veron maksanut.On melko yksinkertaista kuvitella yleensäkään että se lihan myyjä maksaa veron vain siksi että kuitilla liha on veron osan kalliimpaa.
Minä se olen joka hänen veron maksan.Toiseen kertaan tienaamistani rahoista.Pidän kyllä hirven lihaa lähes poronlihan veroisena.Joten hintasi kyllä selvästi kiinnostaa.Odotan kylläkin vaikeuksia lihan kotiin saamisessa.ei hirven lihasta tarvi kuittia, se on verotonta tuloa metsästysseuroille eli tulo ei mene yhden tai muutaman ihmisen taskuun ,koska se ei ole kenenkään elinkeino. hirven lihan hinta on ainakin meidän metsästys seurassa n.5-6euroa/kg. mutta kaupassa saman lihan hinta on n.15-20 euroa/kg. poron lihan hinta on n.3 euroa/kg
- Lihaahmatti
joopa kirjoitti:
ei hirven lihasta tarvi kuittia, se on verotonta tuloa metsästysseuroille eli tulo ei mene yhden tai muutaman ihmisen taskuun ,koska se ei ole kenenkään elinkeino. hirven lihan hinta on ainakin meidän metsästys seurassa n.5-6euroa/kg. mutta kaupassa saman lihan hinta on n.15-20 euroa/kg. poron lihan hinta on n.3 euroa/kg
poronliha tuntuu tosi halvaltakin vielä.Voi ottaa viisasteluna.Tarkoitit kai 30 euroa,joka tosiaan on jo vähän kallista.Keskusteluahan tämä vain on.Itse kyllä,kuten on varmasti tullut selvillekin saan poroa huomattavasti halvemmalla kuin 30 euroo ihan verollisenakin.
Hirvenlihaa todellakin arvostan myös mutta myyjiä ei ole sattunut kohdalle.Ei ehkä ole tullut tosissaan yritettyäkään.Ei sitä yleensä edes ajattele että seuroista voi vaikka suoraankin ostaa.Eikäpähän he juuri tarvitse tarjollekaan tulla.
Keskittymisvaikeuksiin tietenkin myös vaikuttaa että omat tarpeet ovat kumminkin melko vaatimatonta 50 kg luokkaa.
Aina on kumminkin mielenkiintoista saada tietoja eri mahdollisuuksista,niin hinnan kuin saatavuudenkin suhteen.Riista on kumminkin aina riistaa.
- Hyi olkoon
Tässä muutama vuosi sitten oli lehdessä kuvia miten teurastettuja ja puolimätiä poronruhoja säilytettiin ulkona pressun alla. Näitäkös sitä pitäisi kalliilla hinnalla ostaa. Mutta sehän onkin luontainen energiaa säästävä säilytystapa, joten myykää greenpeace kavereillenne.
- Professori
niitä "pidä"ostaa,sehän on täysin vapaaehtoista.
Oletkohan muuten perintönä saanut tuon kieroutuneen mielikuvituksen vai johtuukohan kasvatuksesta?
- hamppuneito
Ei se poronliha ole niin radioaktiivista kun luullaan, sillä suurin ydin laskeuma tuli pirkanmaan seudulle. Lappiin tuli kaikkein vähiten koko maasta tuota jätettä!
- etelän ihme
Monta kertaa on sukulaiset ostanu poroa Lapin reissuillaan. Minä en ole syönyt ja niin olen välttynyt vatsavaivoilta! Eikös näistä puutteellisista hygieniaolosuhteista poronlihan suhteen ollut takavuosina oikein juttuakin. Tietysti lappalaiset eivät ole tottuneet puhtauteen sillä lailla kuin etelän ihmiset. Vuosisadat on asuttu kodassa ja ruuantähteet heitetty lattialle. Poron ruhoja säilytetään lämpimässä vähän siellä sun täällä. Eikös sitä voisi pitää perinneruokana ja vähän rajoittaa poron syöntiä etelässä ja maksaa niille jotain tukia, niitähän ne muutenkin saa vaikka miten paljon. Eli leipänsä ja viinansa (jota kyllä pohjoisessa kuluu) hankkivat marisemalla ja tukia nostamalla.
- utelias
Jos näin kerta on,niin miksihän poro-miehiltä mitattiin sitten radioaktiivisuus pitoisuuksia,mitä muualla Suomessa ei tehty?!
- atomi
utelias kirjoitti:
Jos näin kerta on,niin miksihän poro-miehiltä mitattiin sitten radioaktiivisuus pitoisuuksia,mitä muualla Suomessa ei tehty?!
koska JOS jotain laskeumaa tulee, niin poronlihan syöjissä se näkyy herkimmin, ovat siis eräänlaisia indikaattoreita. Jäkälä-poro-ihminen -ravintoketju on lyhyt ja jo vähäiset määrät näkyvät helposti mittauksissa.
- Professori
etelän ihme kirjoitti:
Monta kertaa on sukulaiset ostanu poroa Lapin reissuillaan. Minä en ole syönyt ja niin olen välttynyt vatsavaivoilta! Eikös näistä puutteellisista hygieniaolosuhteista poronlihan suhteen ollut takavuosina oikein juttuakin. Tietysti lappalaiset eivät ole tottuneet puhtauteen sillä lailla kuin etelän ihmiset. Vuosisadat on asuttu kodassa ja ruuantähteet heitetty lattialle. Poron ruhoja säilytetään lämpimässä vähän siellä sun täällä. Eikös sitä voisi pitää perinneruokana ja vähän rajoittaa poron syöntiä etelässä ja maksaa niille jotain tukia, niitähän ne muutenkin saa vaikka miten paljon. Eli leipänsä ja viinansa (jota kyllä pohjoisessa kuluu) hankkivat marisemalla ja tukia nostamalla.
näitä vaivoja alkaa nykypäivänä olla vähän useimmilla kuin muutamilla.Vaivat eivät yleensäkään johdu sen enempää poronlihan kuin muunkaan ravinnon heikosta laadusta.Nämä ongelmat johtuvat enemmänkin sinun ja sukulaistesi huonosta laadusta.Toistan:Tällaisten"huonosta" hygieenista kärsivien määrä tulee rajusti lisääntymään,ei suinkaan huonon ruuan vaan yleisen idioottimaisuuden ansiosta.Sinunkin jälkeläisesi,ainakin heidän jälkeläisten jälkeläiset tulevat automaattisesti karsiutumaan pois luonnon kilpailussa jos nyt eivät satu löytämään vähän järkevämpää henkilöä jonka kanssa sukua jatkaa.
Ne jotka selviävät pienimmillä lääkemäärillä ovat ne joilla kauimmin järki pelaa.
Tiedän ettei tässä yhteydessä ole välttämätöntä tuoda esille esi-isiemme ruokatavoista ja sen säilyttämisestä.Vähän älykkäämmille voi kumminkin mainita että esi-isämme ovat pärjänneet pari miljoonaa vuotta suurinpiirtein raatoja vastaavaa ravintoa syömällä.Me emme sataprosenttisella varmuudella tule olemaan esi-isiä kahden miljoonan vuoden päässä eläville jälkeläisillemme.Syy on liian saastaisen ruoan syöminen yritimmepä tehdä sen kuinka steriiliksi tahansa.
Sitäpaitsi olet suuri pelle enemmän tai vähemmän asiattomine turinoiminesi.Poronliha kyllä käsitellään kokonaan toisella tavalla kuin mitä kaikista yksinkertaisimmat olettavat. - hamppuneito
atomi kirjoitti:
koska JOS jotain laskeumaa tulee, niin poronlihan syöjissä se näkyy herkimmin, ovat siis eräänlaisia indikaattoreita. Jäkälä-poro-ihminen -ravintoketju on lyhyt ja jo vähäiset määrät näkyvät helposti mittauksissa.
suomen säteilyturvakeskuksen sivuille ihmiset opiskelemaan missä päin sitä säteilyä suomesta löytyy
http://www.stuk.fi/cgi-bin/search.pl - etelän ihme
Professori kirjoitti:
näitä vaivoja alkaa nykypäivänä olla vähän useimmilla kuin muutamilla.Vaivat eivät yleensäkään johdu sen enempää poronlihan kuin muunkaan ravinnon heikosta laadusta.Nämä ongelmat johtuvat enemmänkin sinun ja sukulaistesi huonosta laadusta.Toistan:Tällaisten"huonosta" hygieenista kärsivien määrä tulee rajusti lisääntymään,ei suinkaan huonon ruuan vaan yleisen idioottimaisuuden ansiosta.Sinunkin jälkeläisesi,ainakin heidän jälkeläisten jälkeläiset tulevat automaattisesti karsiutumaan pois luonnon kilpailussa jos nyt eivät satu löytämään vähän järkevämpää henkilöä jonka kanssa sukua jatkaa.
Ne jotka selviävät pienimmillä lääkemäärillä ovat ne joilla kauimmin järki pelaa.
Tiedän ettei tässä yhteydessä ole välttämätöntä tuoda esille esi-isiemme ruokatavoista ja sen säilyttämisestä.Vähän älykkäämmille voi kumminkin mainita että esi-isämme ovat pärjänneet pari miljoonaa vuotta suurinpiirtein raatoja vastaavaa ravintoa syömällä.Me emme sataprosenttisella varmuudella tule olemaan esi-isiä kahden miljoonan vuoden päässä eläville jälkeläisillemme.Syy on liian saastaisen ruoan syöminen yritimmepä tehdä sen kuinka steriiliksi tahansa.
Sitäpaitsi olet suuri pelle enemmän tai vähemmän asiattomine turinoiminesi.Poronliha kyllä käsitellään kokonaan toisella tavalla kuin mitä kaikista yksinkertaisimmat olettavat.Ööööö...ööööö....tulkitsinko nyt oikein, että oikein rohvessorimies on täysin samaa mieltä kanssani, mutta myöntää kuitenkin olevansa pelle?
- Historioitsija
Professori kirjoitti:
näitä vaivoja alkaa nykypäivänä olla vähän useimmilla kuin muutamilla.Vaivat eivät yleensäkään johdu sen enempää poronlihan kuin muunkaan ravinnon heikosta laadusta.Nämä ongelmat johtuvat enemmänkin sinun ja sukulaistesi huonosta laadusta.Toistan:Tällaisten"huonosta" hygieenista kärsivien määrä tulee rajusti lisääntymään,ei suinkaan huonon ruuan vaan yleisen idioottimaisuuden ansiosta.Sinunkin jälkeläisesi,ainakin heidän jälkeläisten jälkeläiset tulevat automaattisesti karsiutumaan pois luonnon kilpailussa jos nyt eivät satu löytämään vähän järkevämpää henkilöä jonka kanssa sukua jatkaa.
Ne jotka selviävät pienimmillä lääkemäärillä ovat ne joilla kauimmin järki pelaa.
Tiedän ettei tässä yhteydessä ole välttämätöntä tuoda esille esi-isiemme ruokatavoista ja sen säilyttämisestä.Vähän älykkäämmille voi kumminkin mainita että esi-isämme ovat pärjänneet pari miljoonaa vuotta suurinpiirtein raatoja vastaavaa ravintoa syömällä.Me emme sataprosenttisella varmuudella tule olemaan esi-isiä kahden miljoonan vuoden päässä eläville jälkeläisillemme.Syy on liian saastaisen ruoan syöminen yritimmepä tehdä sen kuinka steriiliksi tahansa.
Sitäpaitsi olet suuri pelle enemmän tai vähemmän asiattomine turinoiminesi.Poronliha kyllä käsitellään kokonaan toisella tavalla kuin mitä kaikista yksinkertaisimmat olettavat.Esi-isämme elivätkin vain keskimäärin 32 vuotiaiksi.
- lihoiksi, kuka vain
kun haluaa, niin voi metsästää tätä riistaeläintä.
eivät ole kenenkään yksityisen omistuksessa, jos pelkällä korvamerkillä saa ne omistukseensa niin minä merkkaan kaikki suomen hirvet. - Wagner
Ostin ennen joulua erään tuttavani välityksellä poroneljänneksen 8 €/kg. Kuinkas ollakaan, liha maistui oudolle, oli veristä ja soppalihavaiheessa luista havaitsin lihojen mitä ilmeisimmin olevan peräisin liikenneonnettumuuseläimistä niiden luunmurtumien luonteen perusteella.
Hyvää proronlihaa myy Rovaniemellä Lapin Liha Oy, tavara on taatusti tarkastettua ja asiallisesti teurastettua, ei tienvieriltä koottua "Lapin lihaa". Myymälästä saa lihajalosteita edullisesti metvursteja myöten. Suosittelen.
RÖH~- Rölli
ehkä lukea pussin kupeesta mikä on nimenomaan tarkoitettu koiran ruoaksi ja mikä ihmisen.
- arvaamaton on poromies
huijari saa kaksinkertaisen hinnan; valtiolta korvaus ja vielä paskalihat myyntiin, on niin monesti nähty kun raato on esimerkiksi savustettu paloina, sillä tavalla saadaan mädäntyneestäki lihasta jonkulaista.
en enää ikinä osta poronlihaa joka edes jotenki liittyy södankylään. - Rölli
arvaamaton on poromies kirjoitti:
huijari saa kaksinkertaisen hinnan; valtiolta korvaus ja vielä paskalihat myyntiin, on niin monesti nähty kun raato on esimerkiksi savustettu paloina, sillä tavalla saadaan mädäntyneestäki lihasta jonkulaista.
en enää ikinä osta poronlihaa joka edes jotenki liittyy södankylään.kusekaan sinnepäin.On meitä ostajia ja halvalla saakin kun muutama jättää väliin.
Tosi se on että ostajia on liikaa. - mainosko
paistaa läpi... voihan sitä markkinoida näinkin .. hahhhaahhaaaaaaaaaa
- Anonyymi
Poronliha on parasta mitä on. Etenkin kylmäsavuporo. Jos asuu tai vierailee Tampereella, niin kannattaa käydä Koivistolta Tampereen Kauppahallista hakemassa. Sieltä löytyy Poroa monessa muodossa. Poronkäristystä, kylmäsavustettuna, sisä- ja ulkopaistia jne.
Lisäinfoa -> https://www.leikkeleliike.com/tuotteet
Helppo löytää -> https://www.leikkeleliike.com/yhteystiedot
https://www.leikkeleliike.com
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensitreffit Jenni laukoo viinilasin ääressä suorat sanat Jyrkin aikeista: "Mä sanoin, että älä"
Voi ei… Mitä luulet: kestääkö Jennin ja Jyrkin avioliitto vai päättyykö eroon? Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde212656Ymmärrän paremmin kuin koskaan
Roikut kädessäni ja vedät puoleesi. Näen kuitenkin tämän kaiken lävitse ja kaikkien takia minun on tehtävä tämä. Päästän292282- 1482254
Hullu liikenteessä?
Mikä hullu pyörii kylillä jos jahti päällä? Näitä tosin kyllä riittää tällä kylällä.532160Niina Lahtinen uudessa elämäntilanteessa - Kotiolot ovat muuttuneet merkittävästi: "Nyt on...!"
Niina, tanssejasi on riemukasta seurata, iso kiitos! Lue Niinan haastattelu: https://www.suomi24.fi/viihde/niina-lahti211772Kun Venäjä on tasannut tilit Ukrainan kanssa, onko Suomi seuraava?
Mitä mieltä olette, onko Suomi seuraava, jonka kanssa Venäjä tasaa tilit? Ja voisiko sitä mitenkään estää? Esimerkiks3881627Ano Turtiainen saa syytteet kansankiihoituksesta
Syytteitä on kolme ja niissä on kyse kirjoituksista, jotka hän on kansanedustaja-aikanaan julkaissut Twitter-tilillään961566- 2901454
- 1331408
Varokaa! Lunta voi sataa kohta!
Vakava säävaroitus Lumisadevaroitus Satakunta, Uusimaa, Etelä-Karjala, Keski-Suomi, Etelä-Savo, Etelä-Pohjanmaa, Pohjanm131399