Aihe

Henkselit paukkuu ja rahaa kuluu

Anonyymi

Henkselit paukkuivat, kun uutta vilkasta junayhteyttä Suomesta Kiinaan markkinoitiin – vakuuttelu jatkuu, vaikka juna on seissyt paikoillaan yli vuoden.
https://yle.fi/uutiset/3-11581143

7

63

  Vastaukset

  • Hyödynnetään olemassa olevaa Itärataa Kouvolasta Kotkaan. Kotkan satamasta lähtee laivoja Kiinaan.

  • Yrittäjät kannattavat itäistä rantarataa
   Yrittäjät suunnitellun rantaradan varrella sen sijaan ovat kautta linjan kannattaneet vaihtoehtoa Itäisestä rantaradasta, Itärata on jo olemassa.

   Miljardi-investoinnin tekeminen muutaman minuutin ajansäästön vuoksi Kouvolaan tai Kuopioon olisi vastuutonta varojen käyttöä tässä taloudellisessa tilanteessa.

   Itäinen rantarata tukisi koko alueen ympäristökehitystä, vientiteollisuutta, satamia, transitoliikennettä ja matkailua sekä monipaikkaista työskentelyä ja asukkaiden liikkumista. Se olisi myös tärkeä osa Suomen raideverkoston laajenemista uusille alueille, josta sekä ihmiset, yritykset että ympäristö ja maamme ulkomaankauppa hyötyisivät.

   • 26.8.2020 15:17

    Uu­den­maan maa­kun­ta­val­tuus­to li­put­taa ran­ta­ra­dan puo­les­ta

    Uu­den­maan maa­kun­ta­val­tuus­to on hy­väk­sy­nyt maa­kun­ta­kaa­van, jos­sa Itäi­nen ran­ta­ra­ta on mer­kit­ty oh­jeel­li­sek­si lin­jauk­sek­si. Itäi­sen ran­ta­ra­dan lin­jaus kul­kee Hel­sin­gis­tä Por­voon, Lo­vii­san, Kot­kan ja Ha­mi­nan kaut­ta Itä-Suo­meen.

    Kaa­vas­sa kil­pai­le­va Kou­vo­laan me­ne­vä oi­ko­ra­ta on mer­kit­ty yh­teys­tar­ve­nuo­lel­la, joka on hei­kom­pi mer­kin­tä.
    Li­säk­si Kot­kan kaut­ta kul­ke­va lin­jaus vas­taa pa­rem­min tar­vet­ta osoit­taa lin­jaus tu­le­vai­suu­den suur­no­peus­ra­dal­le Pie­ta­rin suun­taan.


  • Kouvola on talousmielessä jo NoGo alue. Ketä kiinnostaa.

  • Supon päällikkö varoittaa Uutissuomalaisessa: Vieraat valtiot saattavat käyttää hyväksi Kouvolan huonoa kuntataloutta. Kiina juna kiskoilta.

   • "Suomi kiinnostaa ainakin Kiinaa ja Venäjää". Venäjä kiinnostaa kouvolalaisia sekoomuksessa ja persuissa.


  • Visitkouvola mutta älä vaan jää.

   150 vuotta sitten, keisari Aleksanteri II:n nimipäivänä, 11. syyskuuta 1870 avattiin ensimmäinen rautatieyhteys Suomen ja Venäjän välille. Rautatien ansiosta Kouvolasta alkoi kehittyä merkittävä asutuskeskus.

   Vuonna 1875 avattiin liikenteelle Valkealan Kouvolan kylän asumattomalle takamaalle perustettu ”Kouvolan asema”. Tämä oli paikallisen puunjalostustehtailijan ansiota.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   13080
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   93
   9044