Miksi ei ole lakia että pakko

Anonyymi

Pitää maskia jos tilanne vaatii :?

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      On Suomessa monta muutakin asiaa, joista ei ole erikseen lakia, tämä on yksi.
      Kauppiaat voivat kuitenkin ilmoittaa, etteivät he tee kauppaa muiden kuin niiden kanssa, jotka käyttävät maskia syyllistymättä syrjintään.
      Ostotapahtuma kaupasta on kauppiaan ja asiakkaan välinen sopimus, jos sopimusta kauppiaan kanssa ei synny, niin ei kaupasta väkisin voi ostaa mitään.

      • Anonyymi

        Vaikka laki olisikin ei se yleensä velvoita mihinkään. Vain rikoslakiin kirjattujen seikkojen rikkominen pistää rikospoliisin tutkimaan ja ajamaan asiaa oikeudenkäynnin ja rankaisemisen suuntaan (jos saa asiasta tiedon).

        Muun main rikkomisesta voi vahinkoa kärsinyt haastaa "syyllisen" käräjille. Muuten asia jää silleen ja "konna" jatkaa huolettomana eteenpäin.


    • Anonyymi

      Johtuisikohan se siitä, että ei olla koskaan aikaisemmin oltu sellaisessa tilanteessa, että lakia olisi tarvittu.

    • Anonyymi

      Perustuslaki estää maskipakon joten vain suositus on mahdollinen eikä perustuslain muuttaminen ainakaan kovin nopeasti onnistu. Joissain maissa kuten esim. Ruotsissa ei rauhan aikana voi ottaa käyttöön edes poikkeuslakia ja siksi siellä tuli ruumiita niin paljon. Aika monessa maassa tuollainen maskipakko on mutta sekään ei näytä estävän koronan leviämistä vaan ruumita on tullut ja vielä tulee ja paljon. Joku 5-10 metrin turvaväli olisi kaikkein tehokkain keino mutta käytännössä usein aika mahdoton toteuttaa.

      • Anonyymi

        Perustuslain kohtia voi muuttaa laatimalla poikkeuslaki. Esim. perustuslain takaama yhdenvertaisuus on poikkeuslailla (yksityistielaki) poistettu koskemasta tieosuuskunnan sisäisiä erimielisyyksiä, jotka sitten saa ratkaista käräjillä mikäli vääryyttä (esim. epä-yhdenvertaisuutta kokenut haastaa tiekunnan. Tasavertaisuutta voi siten yrittää ostaa käräjiltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perustuslain kohtia voi muuttaa laatimalla poikkeuslaki. Esim. perustuslain takaama yhdenvertaisuus on poikkeuslailla (yksityistielaki) poistettu koskemasta tieosuuskunnan sisäisiä erimielisyyksiä, jotka sitten saa ratkaista käräjillä mikäli vääryyttä (esim. epä-yhdenvertaisuutta kokenut haastaa tiekunnan. Tasavertaisuutta voi siten yrittää ostaa käräjiltä.

        Voidaan kyllä muuttaa ihan mitä tahansa, jos niin halutaan. Meillä kuitenkin suhtaudutaan poikkeuslakien säätämiseen erittäin vastahakoisesti, koska niillä aina kavennetaan kansalaisten oikeuksia. Perustusoikeuksia voidaan rajoittaa vain silloin, kun se on viimeinen keino. Kun katsotaan THL:n lukuja sairastuneista ja kuolleista on täysin mahdotonta perustella sitä, että perusoikeuksia voitaisiin rajoittaa. Lisäksi maskien käytöstä ei ole edes olemassa tieteellisiä tutkimuksia, jotka todistaisivat niiden tehon. Köytössä olevat tutkimukset on tehty tehveydenhoidon ammattilaisille kontrolloidussa sairaalaympäristössä, joten niiden perusteella ei voi tehdä johtopäätöksiä osaamattomien siviilien joukossa. Lisäksi ko. tutkimukset ovat ns. havaintotutkimuksia eivätkä täytä tieteellisyyden vaatimuksia, joten niiden tulokset ovat myös sairaaloissa epävarmoja.


    • Anonyymi

      Milloin tilanne sitten vaatisi? Kuka päättäisi että nyt vaatii?

      • Anonyymi

        Se, joka yleensäkin lakeja väsää. Eduskunta eli poliittiset puolueet. Tosin poikkeuslain tekemiseen tarvitaan melkoinen enemmistö. Suurten puolueiden kannattajien on saatava lakimuutoksesta hyötyä.
        Esimerkkinä yksityistielain muuttaminen, jopa perustuslakia loukaten, niin että ulkopuoliset voivat helpommin käyttää yksityisteitä, sopi erinomaisesti porvareille ja sossuille .


    • Anonyymi

      Minä vaadin kavereilta.Lentää ulos bailuista jos säheltää ja ei enään ikinä pääse jahdilla bailuihin ja jokainen joka pitää siihen pullikoivaan kaveriin yhteyttä saa posttikiellon pysyvän reiveihin.Helppoa ja laki ei voi sanoa mitään.

      • Anonyymi

        Sinulla mitään jahtia ole, eikä kukaan muutenkaan taida olla kanssasi kiinnostunut bailaamaan.


    • Anonyymi

      Terveysviranomaiset ei ole antanut kehoitusta, vain paksusti voiva kaupunkin pormestarii on tehnyt omia johtopäätöksiä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1595
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      922
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      816
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe