ETELÄ-SAIMAAN päätoimittajan puolueellisuus

Anonyymi

Eeva Sederholmin kanta jäähalliasiassa tuli jälleen päivän lehdestä (7.10.2020) selväksi. Uskomatonta että päätoimittaja hehtaa omaa kantaansa saada lehden kaikkien toimittajienkin suulla väkisin lävitse. Hänen taloyhtiössä on lehden perusteella ilmeisesti keskusteltu parvekkeiden lasituksesta :)

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jep..
      Keskustahalli elävöittäisi keskustaa kuten teatteri isokristiinaa tai lentokenttä Lappeenrannan turismia 😃

    • Anonyymi

      Etelä-Saimaata ei enää kehtaa lukea,, se on kuin Pravda !
      Ja nykyisessä kotona kuppa tauti tilanteessa ei kymmeniin tuleviin vuosiin enää tarvita joukko kokoontumispaikkoja.. ajat ovat muuttuneet.
      Tulevaisuudessa eristäydytään ja hajasijoitetaan.
      Tai kuollaan pois kasvukeskuksiin.

    • Anonyymi

      Tilasin juuri Etelä-Saimaan, paperiversion, tuli hyvä tarjous. Aamun lehti aamupalan kanssa on ihan yees.

      Erilaisia mielipiteitä esiintyy. Ihmisellä on kaksi korvaa ja yksi suu. Siinä suhteessa. Se, mitä korvien välissä tapahtuu on kuitenkin tärkeintä. Moni ei osaa prosessoida erilaisia mielipiteitä. Se on paha puute. Ei pidä luulla, että itse on aina oikeassa.

      Sitten kysymys poliitikoista. Suomalaisista vain 10 % uskoo poliitikkoihin, joiden sanoma on puoluekokouksessa päätetty mantra tai peräisin yli 100 vuoden päästä Forssan kokouksesta tai jopa iskostettu mieleen aatteen mukaisessa retriitissä viikonloppuseminaarin aikana jossain metsään rakennetussa aivopesulassa. Se harrastustoiminta pitäisi jättää ihan omaan onnelaan.

      Jotkut harrastaa koiria, jotkut politiikkaa. Virhe on se, että poliitikoille annetaan valta päättää veronmaksajien asioista. Siis ajatelkaa, ihmisille, jotka puhuvat etupäässä asian vierestä ja joiden puheisiin vain 10% luottaa, siis 90% ei luota, niin heille annetaan valta ja heitä kuunnellaan ja nyökytellään. Hei haloo! Aattelepa sitä vähän aikaa.

      Puolueiden jäseniltä edellytetään samankaltaista käytöstä olivatpa he itse mitä mieltä vain. Sitä nimitetään ryhmäkuriksi. Ehei, polueissa ei tunnusteta ryhmäkurin vaatimusta, koska se olisi lain vastaista toimintaa, siinä rajoitettaisiin sananvapautta jne. Mutta, jos äänestät eri tavalla, niin vasemmistopuolueissa ainakin joutuu puhutteluun ja uhattaan erottaa ryhmästä. Siis koulukiusaamista, erotetaan ryhmästä ja osoitellaan sormella. Keskisormella. Ryhmäkurin takia enemmistön mielipide ei välttämättä voita. Se ei ole demokratiaa. Vai onko mielestäsi demkoratiaa se, että vähemmistön mielipiteen mukaan mennään? Mietipä sitä vähän aikaa.

      Jäähallikysymykseen tultaessa, uutisoitiin, että sdp on sitä mieltä, että... EI OLE. Se on paskapuhetta, koska demareista x% on sitä mieltä ja y% on toista mieltä. Se on totuus. Siis sdp ei ole yhtä mieltä. Kun jokaisessa puolueessa on samalla tavalla, niin kuinka monta prosenttia on yhtä mieltä ja kuinka monta prosenttia on toista mieltä? Enemmistömieltä kaikki yhteensä on demokraattinen yees. Ei vähemmistömieltä. Mutta nyt ei tiedetä, kuinka moni on mitäkin mieltä, kun puolueet kaappaavat sinun mielipiteesi. Jälki on muuten sen mukaista: puolueisiin ei luoteta ja kaupungin talous on kuralla ja muutkin asiat miten sattuu kompromissisti. Maailma ei ole kompromissi. Se on sekä-että ja joko-tai. Ei mikään kompromissi.

      Tämäkin voidaan korjata seuraavissa vaaleissa valitsemalla valtuustoon henkilöitä, jotka sitoutuvat ajattelemaan omilla aivoilla ja äänestämään aina omantunnon mukaan. Siispä sitoutumattomien pitkä ehdokaslista esiin, että minäkin voin valita sieltä parhaan edustamaan minua ja kaikki kaupunkilaisia eikä vaan pientä osaa siitä.

      Kolmas tai neljäs vai oliko se viides mahti, lehdistö on vaikeassa paikassa. Suomessa sentään ollaan suhteellisen vapaassa asemassa, mutta esimerkiksi Venäjällä on vain Putinin totuus. Se on ikävää. Mutta Suomessakin kysytään, "missä niin lukee?", kun epäillään totuutta. Niinpä on tärkeää, että lehdistö kirjoittaa totta. Se, miten kukin meistä totuuden ottaa vastaan, voi olla puute korvien välissä. Voi kuvitella, että jos demari kirjoittaa demarilehdessä toista demaria miellyttääkseen, niin se totuus on toisenlainen kuin reaalimaailmassa on oikeasti. Niinpä tämänkin ketjun aloittaja voi olla väärässä ja lehdessä luki totuus tai sitten ei.

      Palataan siis vielä jäähalliin. Kisapuiston jäähalli pitää uusia (totta). Ehkä ei kannata korjata, on edullisempaa rakentaa uusi (totta). Joku on alkanut tässä tilanteessa puhumaan monitoimihallista, että sellainen tarvitaan (epätosi), Sitten aletaan puhumaan keskustan elävöittämisestä ja yrittäjien tarpeista, että monitoimihalli pitäisi olla keskustassa (totta). Siis ei tarvita monitoimihallia, mutta jos tehdään jostain syystä sellainen, niin sen pitäisi olla keskustassa asiakasvirtojen takia, ei jäähallin takia (totta).

      Jos olisikin sekä että? Tehtäisiin se uusi jäähalli sinne omalle paikalleen ja sitten ne yrittäjät ja keskustan elävöittäjät perustaisivat busineksensä ihan vaikka Valtakadun tai Gallerian tyhjiin liiketiloihin. Siinä saataisiin jäähalli JA keskusta kehittyisi. Jos Saipan pitää kerätä rahaa busineksen kautta, niin voisihan Iso Kristiinan Saipa-kaupan viereen perustaa vaikka Saipa-pubin, josta saa höyrymakkaraa ja olutta. Ei tarvitse mennä edes hallille kannattaakseen joukkuetta. Ja voisi käydä useammin hörymakkaralla ja kaljalla, win-win. Hyvää syksyn jatkoa.
      Taneli

      • Anonyymi

        Hyvä kirjoitus sinulta Taneli. Minulle ei nykyisin tule enää E-Saimaan lehtiversiota. 50 vuoden tilaajana olon jälkeen olen joutunut karsimaan menojani niin että vain välttämättömään kuten asumis- ja terveys ja ruokamenoihin on varaa. Onneksi en tarvitse uusia vaatteita kun en käy enää missääm. Valitettavasti minulle ei selvinnyt mitä mieltä Eeva Sederholm oli asiasta koska en ole juttua lukenut, mutta olen sitä mieltä että jokaisella saa olla mielipide asioista ja sen saa tietysti julkaista yleisöllekin kun sen tekee omalla nimellään. Lukijoillakin on varmasti omat mielipiteensä.


    • Anonyymi

      Todellisuus,, ei ole rahaa !
      ( onneksi ! niin ei tule hukkainvestointeja ).
      Ja verorahaa, käyttää, investoida tulisi vain tuottavaan työhön.
      ei siis turha viihteeseen ja vapaa-aikaan..........
      ( se on bisnesmiesten asia se.. viihde sirkus...).
      Ja korona kuppa kestää kymmeniä vuosia.
      Ei tarvita kokoontumisia, korona linkoja, vaan hajasijoitusta ja terv. hoitoa. Ja tuottavaa työtä, teollisuutta.

      Vanhentunutta ajattelua on pakko kulttuurimarxismi vallankumous, ja kulutus rosvo kapitalismi,
      Ajattelua on muutettava terveemmäksi, rakentavaksi ja toimivaksi.
      Toimimaton, Vanhentunut idea on jatkuva puhe esim. populistisesti suunnassa,
      yhteisöllisyys ja kasvukeskukset yms, globaali kulutus humppa.
      Myös turvaton monikulttuuri basaari pakko rakennus on irvokasta idealismia ja elintason laskua. kaikilla elämänaloilla ! Verovarojen haaskausta.

      • Anonyymi

        Hallinto ei ole ajantasalla!
        Vanhentuneita poliittisia sloganeita ovat ; yhteisöllisyys, tiivis asuminen, kehittyvät kaupunkikeskukset, kasvukeskukset, globaali rahanjako, eu vastuun ( rahan) jako, turha-matkailu, metro, joukkoliikenne, monikulttuuri-turvattomuus-terrori malli, oman kansan ja kulttuurin vihaaminen, jne
        Nämä nyt vanhentuneet vihreä vas. kokoomus ideat lisäävät tautivaaraa, korona saastumista. Ja tuhoavat yhteiskuntaa.

        Unohdetaan nyt tuo vihreä- ja markkinatalous valheet ja rakennetaan suomea hajautetusti, turvallisesti, uuteen itsenäisyyteen. Omaan vakauteen ja vaurauteen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      88
      3728
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      588
      3531
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3432
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      52
      2187
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2151
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      320
      1936
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1905
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      159
      1657
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1361
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1332
    Aihe