Etsitään psykoterapeuttia narsistisesta persoonallisuushäiriöstä kärsivälle!

Anonyymi

Hei!
Onko kenelläkään suositella terapeuttia, joka tarjoaa terapiaa narsistisesta persoonallisuushäiriöstä kärsivälle? Tätä eivät terapeutit yleensä erikseen mainitse sivuillaan. Helpottaisi kovasti etsintää, ja toisi paranemisen mahdollisuuksia kun tietää kuka jaksaa tällaisesta häiriöstä kärsivän kanssa työskennellä. Mieluiten Oulun seudulta.

Kiitoksia etukäteen.

5

87

  Vastaukset

  • Ei kannattaisi ottaa noita diagnooseja niin vakavasti. On paljon päteviä ja kokeneita terapeutteja, jotka kyseenalaistavat psykiatristen diagnoosien perusteet ja ajattelevat, että heidän asiakkaansa ovat ennen kaikkea ihmisiä, joilla on erilaisia elämän ongelmia ja traumakokemuksia.

   Mielenterveysalalle koulutettuna tiedän kyllä mitä tarkoitetaan mainitsemallasi diagnoosilla, ja mielestäni se on leima, johon ei kannattaisi kenenkään takertua eikä antaa sen vaikuttaa identiteettiinsä. Se, minkä diagnoosin sattuu saamaan, riippuu paljon psykiatrista, hänen tietotasostaan ja arvomaailmastaan, ja siitä millainen vuorovaikutus asiakkaalla syntyy tietyn psykiatrin kanssa.

   Moni terapeutti pystyy ja ja hoitaa mielellään ihmisiä, jotka ovat saaneet mainitsemasi diagnoosin. En tiedä tarkemmin juuri Oulun seudulta, mutta suosittelen etsimään sellaisia terapeutteja, joilla on riittävän pitkä koulutus ja jotka ovat käyneet oman psykoterapiansa riittävän perusteellisesti, jotta heillä on oma psyyke kunnossa. Oma terapiakaan ei aina takaa tätä, mutta se on kuitenkin ensimmäinen askel, ennen kuin alkaa ketään muuta hoitamaan. Tärkeää on myös, että kun löydät sopivat kriteerit täyttävän terapeutin, kuulostelet itseäsi, miltä tuntuu olla hänen seurassaan ja tuntuuko hän ymmärtävän sinua. Terapeutteja kannattaa haastatella useampia ennen kuin tekee valinnan, ja on mahdollista vaihtaa jossain vaiheessa, jos tuntuu että ei saa tarvitsemaansa apua. Onnea yritykselle:)

  • Narsistisesta persoonallisuushäiriöstä ei voi parantua. Narsu oppii siellä vaan käyttäytymismalleja miten ”normaalit” ihmiset yleensä käyttäytyvät eri tilanteissa ja pystyy entistä ovelammin käyttämään kaikkia hyväkseen omia tarkoitusperiä palvellen. Joten entiedä onko terapia hyväksi vai huonoksi kanssa eläjille.

   • "Narsisti" on sanana demonisoitu syyttä. Ihan niinkuin kaikki ihmiset eivät palvelisi omia tarkoitusperiään.

    Liioitellusti hyväksikäyttäviin, nöyryyttäviin, kiusaaviin ja alistaviin ihmisiin ei mielestäni tarvitse liittää "narsisti" sanaa. Terve narsismi on sitä että on itsetuntoa, sekä että tietää omat rajansa


  • Jos olet oikea narsisti, mihin tarvit terapiaa? Tietysti hoiva voi olla tarvitsemaasi huomiota, mutta ei se sua paranna eli hukkaan menee.

  • Oulussa taisi Oulun Yliopistolla olla jokin vuosi sitten jonkinlainen projekti narsismin hoidosta
   https://www.kaleva.fi/narsistin-voi-parantaa/2322021

   Kyllä narsisteja voidaan hoitaa. Käsitys siitä ettei voisi tulee Suomeen piintyneestä psykoanalyyttisesta ajattelumallista. Jokainen valitsee terapeutin mieltymystensä mukaan mutta tuon psykoanalyytikkojen tarjoamaa käytäntöä kannattaa varoa. Se voi olla hyvinkin vaarallinen haavoittuneelle ihmiselle, jollainen narsisti todellisuudessa on. Riskinä ovat psykoosi tai jopa itsemurha lisäksi se on aikaa vievää ja kallista. Nopeasti ei tietenkään mikään hoito mene.

   "Sitä paitsi on huomattu, että persoonallisuushäiriön diagnoosi johtaa joskus huonompaan hoitoon kuin diagnosoimattomuus, sanoo Hannu Lauerma, psykiatrisen vankisairaalan vastaava ylilääkäri ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n tutkimusprofessori."
   https://www.terve.fi/artikkelit/80147-mista-tunnistaa-narsistin-ja-psykopaatin-laakari-kertoo

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   198
   6884
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   110
   5224
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   3865
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3112