Etsitään psykoterapeuttia narsistisesta persoonallisuushäiriöstä kärsivälle!

Anonyymi

Hei!
Onko kenelläkään suositella terapeuttia, joka tarjoaa terapiaa narsistisesta persoonallisuushäiriöstä kärsivälle? Tätä eivät terapeutit yleensä erikseen mainitse sivuillaan. Helpottaisi kovasti etsintää, ja toisi paranemisen mahdollisuuksia kun tietää kuka jaksaa tällaisesta häiriöstä kärsivän kanssa työskennellä. Mieluiten Oulun seudulta.

Kiitoksia etukäteen.

5

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei kannattaisi ottaa noita diagnooseja niin vakavasti. On paljon päteviä ja kokeneita terapeutteja, jotka kyseenalaistavat psykiatristen diagnoosien perusteet ja ajattelevat, että heidän asiakkaansa ovat ennen kaikkea ihmisiä, joilla on erilaisia elämän ongelmia ja traumakokemuksia.

      Mielenterveysalalle koulutettuna tiedän kyllä mitä tarkoitetaan mainitsemallasi diagnoosilla, ja mielestäni se on leima, johon ei kannattaisi kenenkään takertua eikä antaa sen vaikuttaa identiteettiinsä. Se, minkä diagnoosin sattuu saamaan, riippuu paljon psykiatrista, hänen tietotasostaan ja arvomaailmastaan, ja siitä millainen vuorovaikutus asiakkaalla syntyy tietyn psykiatrin kanssa.

      Moni terapeutti pystyy ja ja hoitaa mielellään ihmisiä, jotka ovat saaneet mainitsemasi diagnoosin. En tiedä tarkemmin juuri Oulun seudulta, mutta suosittelen etsimään sellaisia terapeutteja, joilla on riittävän pitkä koulutus ja jotka ovat käyneet oman psykoterapiansa riittävän perusteellisesti, jotta heillä on oma psyyke kunnossa. Oma terapiakaan ei aina takaa tätä, mutta se on kuitenkin ensimmäinen askel, ennen kuin alkaa ketään muuta hoitamaan. Tärkeää on myös, että kun löydät sopivat kriteerit täyttävän terapeutin, kuulostelet itseäsi, miltä tuntuu olla hänen seurassaan ja tuntuuko hän ymmärtävän sinua. Terapeutteja kannattaa haastatella useampia ennen kuin tekee valinnan, ja on mahdollista vaihtaa jossain vaiheessa, jos tuntuu että ei saa tarvitsemaansa apua. Onnea yritykselle:)

    • Anonyymi

      Narsistisesta persoonallisuushäiriöstä ei voi parantua. Narsu oppii siellä vaan käyttäytymismalleja miten ”normaalit” ihmiset yleensä käyttäytyvät eri tilanteissa ja pystyy entistä ovelammin käyttämään kaikkia hyväkseen omia tarkoitusperiä palvellen. Joten entiedä onko terapia hyväksi vai huonoksi kanssa eläjille.

      • Anonyymi

        "Narsisti" on sanana demonisoitu syyttä. Ihan niinkuin kaikki ihmiset eivät palvelisi omia tarkoitusperiään.

        Liioitellusti hyväksikäyttäviin, nöyryyttäviin, kiusaaviin ja alistaviin ihmisiin ei mielestäni tarvitse liittää "narsisti" sanaa. Terve narsismi on sitä että on itsetuntoa, sekä että tietää omat rajansa


    • Anonyymi

      Jos olet oikea narsisti, mihin tarvit terapiaa? Tietysti hoiva voi olla tarvitsemaasi huomiota, mutta ei se sua paranna eli hukkaan menee.

    • Anonyymi

      Oulussa taisi Oulun Yliopistolla olla jokin vuosi sitten jonkinlainen projekti narsismin hoidosta
      https://www.kaleva.fi/narsistin-voi-parantaa/2322021

      Kyllä narsisteja voidaan hoitaa. Käsitys siitä ettei voisi tulee Suomeen piintyneestä psykoanalyyttisesta ajattelumallista. Jokainen valitsee terapeutin mieltymystensä mukaan mutta tuon psykoanalyytikkojen tarjoamaa käytäntöä kannattaa varoa. Se voi olla hyvinkin vaarallinen haavoittuneelle ihmiselle, jollainen narsisti todellisuudessa on. Riskinä ovat psykoosi tai jopa itsemurha lisäksi se on aikaa vievää ja kallista. Nopeasti ei tietenkään mikään hoito mene.

      "Sitä paitsi on huomattu, että persoonallisuushäiriön diagnoosi johtaa joskus huonompaan hoitoon kuin diagnosoimattomuus, sanoo Hannu Lauerma, psykiatrisen vankisairaalan vastaava ylilääkäri ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n tutkimusprofessori."
      https://www.terve.fi/artikkelit/80147-mista-tunnistaa-narsistin-ja-psykopaatin-laakari-kertoo

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe