Hiustenlähtö 16v

Anonyymi

Joo eli olen tosiaa 16 vuotias poika hiuksia lähtee melko paljon aina kun käyn suihkussa, ikinä ei kyllä ole ohimoilla oikein ole ollut hiuksia mutta tuntuu että alue on ehkä hiuman kasvanut. (EN OLE VARMA) Kävin lääkärissä mutta lääkäriä ei tuntunut oikeen asia kiinostavan. Itseäni asia huolettaa itsetuntoni ei muutenkaan ole kovin korkealla niin en nyt enään kaljuuntua haluasi ainakaan näin nuorena. Isäni on kaljuuntunut tosin hänellä kaljuuntuminen alkoi noin 30 vuotiaana.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Joskus kaljuuntuminen alkaa aikaisemmin, mutta joskus kyse voi olla lääkkeestä, allergiasta, stressistä tai jostain sairaudesta. Se vain hankala tuossa hiustenlähdössä on, että yksinään oireena sopii niin moneen asiaan, että on vaikea tutkia ja siksi ei lääkärit siitä kiinnostukaan ilman muita oireita.
      Myös teini-ikä harventaa hiuksia monella, ihan tytöilläkin, koska hormonaaliset muutokset on kehollo niin stressaavia. Siksi lapsilla on usein tuuheat pellavapäät mutta teini iän jälkeen ei olekaan enää sitä tuuheutta niin paljon.

      Tiedän, että on vaikeaa, mutta jos muita oireita ei ole niin parasta olisi pitää perushygienia kunnossa ja yrrittää olla stressamatta. Mitä enemmän ajattelet asiaa niin siitä tulee sellainen stressiä ja itsetuntoa pahentava kierre. Ei kukaan muu sitä huomaa ellet itse tuo epävarmuuttasi hiuksista ilmi toisille.

      Minun arvaus on, että tämä murrosikä vain nyt koettelee sinun hiuksia ja ihoa niin kuin kaikilla ja sinulla se ilmenee näin. Keskity johonkin sellaiseen hyvään asiaan mikä veisi huomion pois huolestasi, niin et vahingossa ruoki ongelmaa pahemmaksi.

      • Anonyymi

        Kiitos vastauksesta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta

        Tulipa nopeasti vastaus ja kiitos heheee


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulipa nopeasti vastaus ja kiitos heheee

        Joskus tulee. Käyn säännöllisesti silloin kun on ylimääräistä aikaa ja satuin just vilkaisemaan. Ajoitus sattui olemaan sopiva.


    • Anonyymi

      Oon 17v poika ja, kun olin 15v nii mullakin tuntui hiuksia lähtevän. Elin todella epäterveellisesti ja vaikka en lihava ollutkaan niin silti se näkyi kunnossa ja käsittääkseni hiustenkin lähtö ollaan joskus yhdistetty tähän epäterveelliseen elämään. Hiustenlähtö oli vain pieni ongelma, kun verrataan rytmihäiriöihin mitä mun sydämeen tuli ekan kerran 2018 jouluna. Kun kannoin roskia 100metrin päässä olevaan roskikseen tuntui sellaista muljahtelua ja pistelyä rinnassa ja oli huono olo. Ei kuitenkaan onneksi edennyt rytmihäiriöistä sydänpysähdykseen vaan meni ohi, kun pääsin sohvalle lepäämään. Seuraavana aamuna kerroin ja vanhemmat veivät tietenkin tarkastukseen ja korkea verenpaine ja joku sivuääni, mutta silloin ei enää ollut muljahtelua tai huono olo. Aloin kohentaa kuntoa pikku hiljaa. Menin ensin vain pieniä lenkkejä ja pyöräilin muutaman kilsan päivässä. Asumme 4kerroksisessa kerrostalossa ja täälä on nykyään hissi, mutta silloin ei ollut ja usein portaat tuntuivat jo nelos kerrokseen mennessä todella raskailta. Usein oli tullut niissäkin sellainen huono olo, mutta nykyään ne menee tosi hyvin. Hissi on nyt asennettu ja käyttövalmis , mutta oon käyttänyt sitä vain kerran. Nykyään myös teen 10km pituisia juoksulenkkejä ja ei ole lääkärikään valittanut, että kunto olisi kovin huolestuttava vaikka se sydän elääkin vähän omaa elämäänsä. Hiuksiakaan ei ole enää oikein lähtenyt.

      Koitan tässä sanoa, että ehkä sinunkin hiustenlähtö pysähtyy tai ainakin hidastuu jos lisäät liikuntaa ja parannat esim ruokailutottumuksia.

      Jos niissä ei ole mitään parannettavaa niin sitten tuo sinun hiustenlähtö johtuu jostain muusta ja siinä minä en osaa auttaa.

    • Anonyymi

      Itse oon sun ikäinen enkä pystyis ees ajattelee mitä tekisin jo nyt hiukset lähtis.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe