Perustulossa tärkeintä on maksun jatkuvuus

Anonyymi

Maat jossa sosiaaliturva on heikko, he hädin tuskin uskovat perustuloon.
Saattavat jopa kieltää sen tulon.

Todellisuudessa he ehkä eivät usko sellaisen olevan.

Ellei he lukevat Wikipediasta Global Basic Incomista.

Huomasin, että perustulon idea on se, että sen pitää olla jatkuva.
Perustulon ei saa loppua kesken tai saajan olla saamatta perusrahoja erilaisissa tilanteissa.
Tilanteita voi syntyä monia kuten valtion talous kärsinyt, sota alkoi, rotujen väliset selvittelyt, henkilökohtaiset ongelmat, asiakas itse vastustaa...

Kansalaisen luottamus valtioon syntyy kun perustulo on jotkuva eikä lopu kolmansista syistä.

Perustulo puolustaa perustarpeita. Kun perustarpeet ovat tyydyttyneitä, niin suhde kansalaiseen toimii ja kansalainen on omaaloitteinen ja kuulolla, mitä yhteiskunnallista asiaa voi tehdä.

Valtion talouteen kuuluu tietenkin yksilön vastuu, että kun valtiolla on huono paikka, niin yksilön velvollisuus on mennä ja korjata puuttuva kohta.

Siis valtio voi kutsua ja 'pakottaa' yksilön palvelukseen kun on tarvetta.
Mutta kun perustarpeet ovat kunnossa, niin yksilö on vapaa valtion velvoitteista.

Kun perustulo takkuilee, niin yksilölle syntyy epäluottamusta valtioon ja yhteiskunnan rauha rikkoutuu. Rikokset kasvavat, sairastetaan enemmän, perhe hajoaa, väkivalta yltyy, luonto kuormittuu....


Perustulossa tärkeintä sen jatkuvuus.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jopa rikollisen taustan omaavalle pitää maksaa perustulo olosuhteista riippumatta, koska ilmainen raha estää samassa rikollisuuksia.

      Ei voi väitellä "ellei rahaa olisi maksettu, ihmishenkiä olisi säästetty", sillä todennäköisesti lopputulos on aina parempi kuin sivullinen tulos, hyvä tai huono.
      Se on epäsuora laskutaito, joka voittaa suoran lineaarisen. Lineaarinen törmää puuhun, seinään ym.

    • Anonyymi

      Itselläni on paljon epäilyjä, että sellainen on mahdollista, koska ihminen on rahallinen, oikullinen.

      Siksi rahaliikenne pitää siirtää automatisoidulle tasolle robottien ohjaamaksi, jossa perustulo on osa järjestelmää.

    • Anonyymi

      perustulo tulee jotenkin rahoittaa. Erilaiset verot tai lainanotto ovat niitä menetelmiä. Saako jokainen perustuloa vai onko se vain tarkoitettu tuotantovälineitä omistamattomalle työhön osallistumattomalle yhteiskuntaluokalle, Perustulo on silloin saajallensa tuloa joka ei perustu työntekoon. Jotain yhteiskunta silloin edellyttää velvollisuuksina perustulon saajilta. Esimerkkejä. 1) perustulon saajalla ei ole äänioikeutta, 2) perustulon saajien on tuotettava jälkeläisiä armeijan tarpeisiin 3) perustulon saajien on osallistuttava koekaniineina lääketieteellisiin kokeisiin esim uusien rokotteiden testauksessa.Oikeuksien vastapainona on aina velvollisuuksia. Jos ei halua ottaa perustuloa vastaan ei ole myöskään yllämainittuja velvollisuuksia.

      • Anonyymi

        Perustulo olisi ihan hyvä. Nuo velvoittee ei. Koekaniiniksi en heitä asettaisi. Lapsien hankinnasta olen myös erimieltä, Mitä tarkoitaa armeijan tarpeisiin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perustulo olisi ihan hyvä. Nuo velvoittee ei. Koekaniiniksi en heitä asettaisi. Lapsien hankinnasta olen myös erimieltä, Mitä tarkoitaa armeijan tarpeisiin?

        Rooman valtakunnassa oli alin yhteiskuntaluokka nimeltänsä proletariaatti. He olivat etnisesti roomalaisia. Proletaariaatilta puuttui äänioikeus ja proletariaatin edustajien velvollisuus oli tuottaa eli synnyttää Rooman armeijan tarvitsemat luottosotilaat. Vaikkapa valloitussotiin. Proletariaatti sai vastikkeeksi ylläpidon (so perustulo) yhteiskunnalta. Orjat - jotka eivät olleet roomalaisia - tekivät raskaat työt pääsääntöisesti. Orjat olivat orjia. He eivät olleet rooman kansalaisia. Orjien tilalla on nykyänsä teknologia ja koneet. Ihmiset (so työvoima) ohjaavat ja valvovat koneita ja teknologiaa. Tämä siis yksinkertaistain ja asioita oikoen. Perustulo tulee varmastikin, Todennäköistä on että perustulon saamiselle on myös ehtonsa ja velvoitteet. Ei ole mahdollista että saisi perustuloa ilman että luopuu jostain oikeuksistansa. Maailma ei toimi niin. Oikeuksia on tarjolla perustulon saajille joko rajoitetusti tai oikeuksia ei ole ollenkaan. Elämä on pohjimmiltansa kamppailua ja kilpailua elintilasta ja paikasta. Sekä muiden lajien että omien lajitovereiden ja luonnon kanssa. Hyvää tahtova, armollinen ja sääliväinen voi ja pitääkin olla , mutta sillä on aina hintansa tässä hierarkisessa materialismiin perustuvassa maailmassa.


      • Anonyymi

        Jos perustulon saaja olisi oma lapsesi, niin hyväksyisitkö hänelle lääketieteelliset kokeilut. Kuulostaa Hitlerin meiningistä. Jokaisella on syynsä jäädä perustulolle, kaikki vaane ei näy päälle päin.


    • Anonyymi

      perustulossa oleellista ei ole perustulon jatkuvuus vaan se mistä perustulon rahoitus otetaan. Asiaan on löytynyt onneksi kestävä ratkaisu. Korvatunturissa suuressa taikametsässä ison kuuseen luona on ikuinen vaurauden lähde. Kuusen juurakossa asuu punanuttuinen parrakas vanha peikko. Hän luvannut että jokainen saa tulla hakemaan ämpärillä perustuloa lähteestä ilman mitään velvoitteita. Sen kun hakee vaan. Kiittääkään ei peikkoa tarvitse. Kyse on siis perustulosta ja subjektiivisesta oikeudesta. Lähde ei kuivu koskaan. Siitä riittää kaikille loputtomasti. Peikkp on luvannut että jokaiseen kotiin rakennetaan v 2030 mennessä putkilinjat jota myöden perustulo virtaa saajallensa ihan omalle kotisoffalle asti.

    • Anonyymi

      Tekisitkö kansanedustajan töitä tonnilla netto per kuukausi? Entä ministerin töitä 12 tuntisia työpäiviä 7 päivänä viikossa tonnilla netto per kuukausi? Entä siivoojan töitä?

    • Anonyymi

      Tulisi jo perustulo niin voisi lopettaa tämän ainaisen duunarityön/oravanpyörässä juoksemisen ja jäädä eläkkeelle osinkojen ja perustulon varaan :D

      Elättäkää te muut minut, perintörahoja en tarpeeksi saanut että elättäisi osinkoilla jo itseni ja puolison, mutta perustulon kera riittäisi ;)

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1796
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1376
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe