Aihe

Onko ehdotettu monitoimihalli kauppakeskus, jossa on jääareena? Se ei ole jäähalli!

Anonyymi

Loptetetaan uuden kauppakeskuksen rakentamishaikailut. Sitähän monitoimihalli on, kauppakeskus, jossa on myös jääareena. Right?

Miksi lappeenrantalaisten pitäisi rahoittaa kauppakeskuksen rakentaminen ja vielä maksaa sen lämmitys ja hoitokuluja joka vuosi? Kaupungin ei pidä olla mukana tällaisessa kiinteistöbusineksessä!Tuleeko sinne kontti? Tuleeko sinne Sportia-myymälä ja Saipan oma myymälä ja Saipan lounasravintola? Tuleeko sinne R-kioski?

Ilmeisesti Saipan nykyinen strategia perustuu siihen, että tehdään kauppakeskuksessa businestä, millä rahoitetaan toimintaa? Sitähän voi tehdä, mutta ei sitä varten pidä pyytää kaupunkilaisia rakentamaan omaa kauppahallia! Eikä tarvitse pelata kiekkoa samassa paikassa, missä tekee businestä. Voi mennä olemassaoleviin toimitiloihin ja laajentaa vaikka Lemille!

Haaveissa voi toki elää. On mahdollista, että joku kiinteistöyhtiö, esim. sama, joka pyörittää Iso-Kristiinaa tai Galleriaa haluaa laajentaa ja rakentaa uuden kauppakeskuksen ja rakentaa sinne jääareenan. Saipa voi muuttaa sitten sinne kauppakeskukseen pelaamaan. Saipa voi rahoittaa sen yksityisen kauppakeskuksen rakentamista 5 miljoonalla eurolla, jos haluaa.

Saipan osuus nykyisen jäähallin jääajasta on noin 20%, muu aika, 80% on muiden käyttäjien aikaa. Jääajasta on kuulemma pulaa. Monitoimihallissa jääaika vähenisi ja käyttökustannukset ovat 2 miljoonaa suuremmat vuodessa. Se tarkoittaa, että jääajan hinta nousisi ja pula jääajasta tulisi nykyistä suuremmaksi. Veronmaksajat joutuisivat maksamaan enemmän tai sitten leikattaisiin muusta. Se olisi muun liikuntatoimen rahoituksesta pois vuodessa 2 miljoonaa, viidessä vuodessa 10 miljoonaa, kymmenessä vuodessa 20 miljoonaa!

Jos halutaan tehdä galluppeja, niin pitää kysyä kaikilta lappeenrantalaisilta, ei vain omalta sidosryhmältä, kaikilta.

Kysymyksiä on kolme:
1) rakennetaanko monitoimihalli (kauppakeskus) vai jäähalli
2) mihin rakennetaan a) jäähalli b) monitoimikeskus (kauppakeskus)?
3) jos rakennetaan monitoimihalli (kauppakeskus), mitä liikuntapalveluja leikataan 2 miljoonalla eurolla vuodessa?

Taneli

8

98

  Vastaukset

  • Juuri näin,emme tarvitse yhtään uutta rahareikää nyt emmekä lähitulevaisuudessakaan.Aivan käsittämätöntä koko keskustelu keskustan hallihakkeista.Saipa saa ja sen pitää myös rakentaa hallinsa itse,vaikkapa ostamalla Ikealta tyhjäksi jäänyt tontti.

  • Meidän ei tarvitse olla Tampere. Me ollaan Euroopan vihrein Lappeenranta ja tehdään asiat omalla tavalla. Me voidaan ajaa Joukolla Kisapuistoon. Siihen ei tarvita raitsikkaa, eikä jäähallia tarvitse piilottaa kauppojen sekaan johonkin radan tai tien päälle. Saipa voi tienata rahansa muualla kuin hallilla. Perustakoon nakkikioskiketjun ympäri maakuntaa, perävaunukojut Lemille, Savitaipaleelle, Taavettiiin, Taipalsaarelle ja vaunu, jonka voi tilata vaikka pihajuhliin tai soittoon rusettiluisteluihin. Höyrymakkara ja ykköspilsneri tasarahalla Saipan tukemiseksi. Ne on niitä monitoimihalleja.

   • Viidellä miljoonalla saa aika monta "monitoimihallia."


   • Hieno voitto kaupungille joka tukee lentoliikennettä yli varojensa. se jos jokin on sitä vihreää, mutta voitto kun voitto vaikka vähän kyseenalainen.


  • "Jos halutaan tehdä galluppeja, niin pitää kysyä kaikilta lappeenrantalaisilta, ei vain omalta sidosryhmältä, kaikilta.

   Kysymyksiä on kolme:
   1) rakennetaanko monitoimihalli (kauppakeskus) vai jäähalli
   2) mihin rakennetaan a) jäähalli b) monitoimikeskus (kauppakeskus)?
   3) jos rakennetaan monitoimihalli (kauppakeskus), mitä liikuntapalveluja leikataan 2 miljoonalla eurolla vuodessa?"

   Vastauksia:
   1) Kaupungin ei pidä rakentaa kauppakeskusta vaan jäähalli
   2) Jäähalli rakennetaan Kisapuistoon
   3) Ei rakenneta monitoimihallia, joten uusi moderni jäähalli säästää kustannuksia eikä lisää niitä. Säästöillä voidaan rahoittaa sisäliikuntahallin käyttökulut.

  • Motitoimihalli on 500-1000 hengen kokoustila, jossa voi myös luistella, kun sinne tehdään jää ja laitetaan kaukalo.

   Monitoimihalliprojektin varjolla on harhautettu kaupunkilaisia. STOP!
   Pitää palata alkupisteeseen ja miettiä tarvitaanko uusi jäähalli.

  • Itse olen tuollaisen monitoimihallin puolella jos se oli vähän niin, ku kauppakeskus. Hyvä ajanviettopaikka nuorille, jos korona nyt joskus loppuu ja lisää työpaikkojakin luonnollisesti tulisi. Kaiken lisäksi siitä tulisi luonnollisesti lisää rahaa kaupungillekin.

  • Kaiken lisäksi turistit löytäisivät sen helposti shoppailun ohella.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   13080
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   93
   9044