Ei mielestäni oikein voi sanoa, että on jättänyt alkoholin, jos päätöksen on tehnyt vasta äskettäin

Anonyymi

Jos päätös on tehty vasta hiljattain morkkiksien siivittämänä, niin ei ole vielä "jättänyt alkoholia". Pitäisi olla vuosia ilman, niin silloin mielestäni voisi vasta sanoa.
Jostain julkkiksestakin on uutiskynnys ylitetty, kun hän on ollut KOKONAISTA 8 VIIKKOA ilman alkoholia! Wow! Ennen meni lujaa (kuukausi-pari sitten), mutta nyt ollaan raittiita! Ou jeah. Ja muutamien viikkojen jälkeen alkaa taas maistua.

23

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Samaa mieltä. Itse en juo, mutta minulla on alkoholiongelmaisia ja ex-alkoholiongelmaisia kavereita. Jälkimmäisiltä olen kuullut, että kestää ainakin sen vuoden viimeisen kännin jälkeen, että on oikeasti selvä. Alkoholi vaikuttaa niin rajusti aivotoimintaan, että lyhyt paussi ei todista yhtään mitään. Vasta sitten on voittaja, kun voi viettää raittiin elämän vuosi- ja vuosikymmenpäiviä.

    • Julkkisten "raitistumisissa" on kyse juomattomuudesta tai määräaikaisesta tipattomuudesta joka aikanaan otsikoidaan päättyneeksi samoissa medioissa kuin alkaminenkin. Parin vuoden jälkeen voi alkaa puhua raittiudesta.

      • Anonyymi

        Suomalaisten juomapakko on oikeastaan vain tottumusta. Jos jokainen kokeilisi olla vaikka 5 vuotta raittiina, niin huomaisi, ettei sitä viinaa oikeastaan edes tarvita.


    • Anonyymi

      Mun mielestä ihmisellä on oikeus sanoa jättäneensä alkoholin ihan missä vaiheessa tahansa jos hän on itse sitä mieltä että on sen jättänyt. Kukaan ei voi asettaa toiselle minkäänlaisia aikarajoja milloin voi mitäkin sanoa.

      Toiset kun alkavat arvostella ja epäillä niin siitä ei tule tälle juovalle/juoneelle ihmiselle muuta kuin ikävämpi olo henkisesti.

      Se on myös oma asiansa kun sanoo alkon jättäneensä ja jos sitten retkahtaakin juomaan niin sitten retkahtaa. Siitä seuraavat ajatukset pyörivät siellä oman pään sisällä sekä myös itsesyytökset, muiden ei tarvitse syytellä.

      Suunta on aina parempaan kun edes yrittää lopettaa juomisen, onnistui siinä tai ei.
      Jos siihen menee useampi yrityskerta niin se ei haittaa, ehkä joku kerta kuitenkin onnistuu.

    • Anonyymi

      Jättänyt vai siirtänyt?
      Lopetin itse tupakoinnin useita kertoja. Kun olin tehnyt päätöksen niin olihan se aloitettu toppa poltettava loppuun. Tietenkin piti lopettamisen kunniaksi polttaa se kaverin tarjoama savuke. Jne.
      Sitten aloitin siirtämään seuraavan sytyttämistä Olen nyt siirtänyt sitä 38 vuotta.
      Alkon suhteen en ole tehnyt päätöstä mutta olen siirtänyt seuraavan paukun ottamista tämän vuoden alusta lähtien.

    • Anonyymi

      Mulla vasta 4 pv ilman :(

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Meillä alkoholisteilla on hirvittävä tarve elää menneisyydessä tai tulevaisuudessa. Kuitenkin tämä päivä on se ainoa minkä tekoihin tai päätöksiin me voidaan vaikuttaa.
      Siksi jokainen alkoholisti seisoo aina aamulla samalla viivalla, ja vain tämän päivän juomattomuus ratkaisee.

      • Anonyymi

        Tää on hyvä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tää on hyvä.

        On se vaikeeta, kun pitää joka aamu tuskailla juoko tänään vai eikö juo.
        Luulisi, että esim. 30 vuoden raittiuden jälkeen tuota kysymystä ei tarvitse pohtia.
        Olisiko aihetta vaihtaa levyä ja ajatella asiat uusiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On se vaikeeta, kun pitää joka aamu tuskailla juoko tänään vai eikö juo.
        Luulisi, että esim. 30 vuoden raittiuden jälkeen tuota kysymystä ei tarvitse pohtia.
        Olisiko aihetta vaihtaa levyä ja ajatella asiat uusiksi.

        No se 30 vuotta on menny viime humalasta. Ihan täysraitis en silti ole, joskus menee puoli mukia viiniä. Joskus, siis muutaman kerran vuodessa.

        Ikinä ei oo tarvinnu miettiä otanko tänään vai en. Silloin kauan sitten, siis yli 30 vuotta sitten otin hyvin usein ja täysin asiaa miettimättä. Viimeiset 30 vuotta asiassa ei ole myöskään ollut miettimistä, sillä juttu on selvä; en ota! Ei sitä miettiä tarvitse.
        Joku viinilasi muutaman kerran vuodessa ei sekään ole miettimisen paikka.

        Alkoholi ei todellakaan hallitse minun elämääni eikä sillä ole elämässäni suurta sijaa. Tämä vain on näin!


    • Anonyymi

      Olen samaa mieltä ettei kyllä 30 vuoden raittiuden jälkeen tarvitse miettiä juomista, eikä paljon aiemminkaan.

      Usein miettiminen juomisesta tapahtuu siinä vaiheessa kun on juuri vieroittautumassa alkoholista.

      Alkoholistin on alkuun elettävä vain päivä kerrallaan, joskus jopa tunti kerrallaan.
      Ja kun se raitistuminenkin on jokaisen kohdalla kovin erilaista, toisille helpompaa ja toisille ei.

    • Anonyymi

      Inhottavinta on se kun alkoholi on jättänyt minut. Korona on jo tähän mennessä estänyt kaksi kuukauden mittaista putkea ja muutamia viikon mittaisia.
      En osaa ryypätä kotioloissa eikä tee mielikään.

      • Anonyymi

        Jos sun ei kerran tee edes mieli juoda niin kyllä siinä on tainnut käydä niin päin että sinä olet voittaja, eli sinä alat päästä irti alkoholista.
        Nimittäin alkoholi ei hylkää sen juojaa, se on varma.
        Oli korona-aika tai ei, tai mikä tahansa este ettei muka juominen onnistu niin oikealta alkoholistilta kyllä se juominen onnistuu.

        Alkoholia kaivetaan vaikka kiven kolosta silloin kun sitä on pakko saada.


    • Anonyymi

      Tutullani oli ilmeisesti antabusta elimistössään. Minulla alkoholin valuessa elimistöön tulee rattoisa, helppo ja iloinen olo. Vaan hänellepä tuli vastenmielinen olo ja hän lopetti yhteen lasiin. Koska oli kovin perso makealle, ihastui portviiniin ja otti yhden lasillisen muutaman kerran vuodessa. Koko illan nuoleskeli samaa lasillista niin ettei se ehtinyt nousta päähän. Sairastui sitten atzheimeriin. Otti taas yhden mutta kun ei muistanut ottaneensa, otti neljännen yhden. Tytär löysi kylpyhuoneen nurkasta umpikännissä, meni katsomaan kun ei vastannut puhelimeen. Oli ilmeisesti tullut huono olo, kun oli kylppäriin siirtynyt. Ilman paheita ei hänkään ollut. Söi karkkia pussikaupalla hampaansa pilalle ja poti ostomaniaa. Pelihimokin oli.
      Itse en ole kotuukäyrällä, muita paheita ole. Mietin mitä mahtaisi tulla tilalle.
      Aloitukseen. Jos juo päivittäin ja alkoholin jättää päiväksi kahdeksi tai jos juo viikottain ja pitää kahden viikon tauon, se on alkoholin jättämistä. Aina itsensä kiittämisen aihe.

    • Anonyymi

      parenpi olla aina tänään valpaana.vaikka olisit ollu 30vuotta juomatta niin joka päivä on uusipäivä. päätös aina tehtävä tänään .ei voi ratsastaa 30vuoden raittiudella joka päivälle on omat murheet.päätät jos heräät huomenna ikinään en juo samana päivänä kun herään. ei elämä autuaaksi tule vaikka olisit ollut 60vuotta juomatta.joka päivälle on omat ilot ja murheet jos miehesi kuolee ei se ole syy lähteä tänään juomaan. ei niin pahaa asiaa tule eteen eikö pystyisi olla tänään juomatta.oleme aina samalla viivalla kun herätään uuteen päivää.ei se tee minusta yhtään parenpaa tai huononpaa jos olen ollut juomatta yli 40vuotta.kaikki on tullut vain päivä kerralaan muistelin noin 20vuotta sitten 4linjalla kalliossa kirkon vierellä aa ryhmässä anton nimistä alkoholistia joka ollu 45vuotta juomatta. ja minä noin 20vuotta hän sanoi mulle että sulla on hyvä alku kun olet ollut 20vuotta selvinmäin.äkkiseltään joku voisi loukaantua lähdin juomaan kun antoni sano hyvä alku 20v.eli en olisi muitannu että vain tänään selvinpäin niin huomenna se antonin sanoma ei tuntunu enää niin pahalta. mies kestää aina tänään olla juomatta 24 tuntia.

    • Anonyymi

      ei kaannatä lähtee juomaan eses pähinmän vihamiehen takia. jos otat tänään vihamiehesi on onnelinen älä anna sitä iloa sille että joisit tänään. ja tänään tarkoittaa aina sitä että heräät uuteen aamuun.tämä päivä on aina paras vaikka se olisi joskus vaikeaa .mutta ei koskaan tänään kaljaa.

      • Anonyymi

        Tää on hyvä ! Suomalainen on juomatta ihan vittumaisuuttaan. Ettei naapuri saa sitäkään tyydytystä!!:)


    • Anonyymi

      Olin alkoholin suurkuluttaja, nyt jo toipunut alkoholisti.
      Tuolla aiemmin luki että holistin tulee päivittäin mietittyä juomisiaan tai juomattomuuttaan.

      Vaikka en ole ollut lähellekään 30 vuotta raittiina niin silti on todella paljon päiviä kun ei tule mietittyä sitä ex-rakasta alkoholia lainkaan.
      Ehkäpä se on ihmisestä kiinni, onko asia vaikeampi vai helpompi kohdata.

    • Anonyymi

      Eihän se alkoholi pitkään raittiina olleilla päivittäin mielessä liiku. Isot vastoinkäymiset esimerkiksi ovat vaaran paikkoja.

    • Anonyymi

      Ei oikein saunominen maistu ilman saunakaljaa :-(

    • Anonyymi

      Jostain pitää lähteä. Viikkokin ilman alkoholia on saavutus alkoholistille joka on tottunut naukkailemaan harva se päivä. Addiktion voittaminen on taistelu

      Päivä kerrallan.

    • Anonyymi

      Jos lopettamiskerta on ensimmäinen, siihen kannattaa suhtautua vakavasti, jos lopettamiskerta on viides sadas, niin sitten sen mukaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe