Aihe

Uusi paikallisradio on nimeltään Savon Aallot

Anonyymi

Erittäin idearikkaita nimiä. sanoo päätoimittaja Mika Aro. Kuopiossa pian aloittavalle uudelle radiokanavalle tuli kesän aikana järjestetyssä nimikilpailussa peräti 700 ehdotusta. Näistä sopivammaksi radion nimeksi valikoitui Savon Aallot.
-Savon Aallot on sanana kaunis ja soljuva. Se kuullostaa hyvältä korvissa ja nimihän viittaa myös radioaaltoihin, Aro sanoo.

Uusi radiokanava aloittaa toimintanasa marraskuun aikana. Tällä hetkellä Savon Sanomien toimituksessa Kuopion Vuorikadulla rakennetaan uutta radiostudiota. Jatkossa mediatalossa printtilehti, verkko ja radio toimivat tiiviissä yhteistyössä sekä tilan että sisältöjen osalta.
Odotukset ovat korkealla. Kuopiossa on vahva paikallisradio perinne ja tarkoituksenamme onkin keskittyä nimenomaan paikallisuuteen. Toisaalta yhteistyö toimituksen kanssa mahdollistaa sen, että esimerkiksi yllättävissä käänteissä voimme reagoida ja hyödyntää eri välineitä nopeasti, Aro sanoo.
Savon Sanomien toimitus tekee ja lukee radiouutiset tasatunnein arkisin kello 7-18 sekä lauantaisin 10-14. Muuten radion täyttää musiikki ja monipuolinen kattaus savolaiseen elämään esimerkiksi haastattelujen kautta.

Alkuvaiheessa Savon Aallot kuuluu Kuopion ympäristössä, mutta ulottuu kauimmillaan myös siilinjärvelle, Tuusniemelle, Suonenjoelle ja Leppävirralle. Radiokanavan taajuus on 102. Tavoitteena on laajentaa kuuluvuusaluetta myöhemmin siten, että radio kuuluu Sukevan rajoilta Juvalle asti.

Mediatalo Keskisuomalaiseen kuuluvan Savon Media Oy;n perustama radiokanava

(Savon Sanomat 14.10.2020, Lyhennetty palstalle)

9

174

  Vastaukset

  • Vielä nokkelampi on varmasti kanavan soittolista. Hei millainen soittopolitiikkaa ja soittolista kanavalle? No hei miten ois vanhoja hittibiisejä toisensa perään ja joku jättihitksi noussut uutus välissä. No sehän kuulostais ainutlaatuisen hyvältä konseptilta. Tehdään niin ja erotutaan massasta.

   Tai sitten Kiss, NRJ, Loop, Basso tyyliin. Kopioidaan kaikki uutudet mitä soitamme SEA FM:ltä ja YLEX:ltä.. Ei siis kaikkia mitä nuo soittavat vaan kaikki mitä he soittavat on SEA tai X soittaneet ensin.

   • Juuri näin. Tosin sekaan lisätään suomikauhistuksia, kuten yö, Vartiainen, Juha Tapio, tähkä jne. Nyt on ollut luovaa. Savon Aallot. Mitä aaltoja on Savossa? Ei ainakaan meren...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Juuri näin. Tosin sekaan lisätään suomikauhistuksia, kuten yö, Vartiainen, Juha Tapio, tähkä jne. Nyt on ollut luovaa. Savon Aallot. Mitä aaltoja on Savossa? Ei ainakaan meren...

    Niitä samoja joita oli Saimaalla.


   • Eiköhän se noudata samaa soittolistaa kuin Radio Voima ja KSML.

    Tuskin korvaa Sandelsia "aitona savolaisena" radiona ja loppuu viim. 2024 (Radio Kuopio kesti 4 vuotta).


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eiköhän se noudata samaa soittolistaa kuin Radio Voima ja KSML.

    Tuskin korvaa Sandelsia "aitona savolaisena" radiona ja loppuu viim. 2024 (Radio Kuopio kesti 4 vuotta).

    Sandels on suosittu Ylä-Savossa, mutta Kuopiossa ja Varkaudessa se ei ole oikein saanut suosiota. Ehkä sen jutut ovat liian maalaismaisia ja keskustapuoluetta myötäileviä, sillä onhan radiokanavan myyntitiimissä yksi kepupoliitikko mukana.


  • Samaa sarjaa kuin kilpailu "keksi Keskisuomalaisen uudelle radiokanavalle nimi!" ja voittaja on "Radio Keskisuomamainen". Taidettiin joutua palkinto lähettämään 90%:lle osallistujista. Palkintona oli varmaan Keskisuomalaisen irtonumero ja se jaettiin varmuuden vuoksi kaikille Jyväskyläläisille.

   Taannoin eräs radiokanava kilpailutti uuden aamuohjelmansa nimeä. Aiempi nimi oli "[kanavan] aamu". Voittaja oli "[kanavan] aamushow". Siitäkin taisi palkinto lähteä lähes kaikille osallistujille.

  • Sandelsin tieteellis-taitellisen tason määrittelee hyvin tuo omituinen höpöttäjäukko, joka lätisee ilman minkäänlaista logiikkaa juttujaan ympäri maailmaa. Summittaisesti jostain vanhasta matkaoppaasta poimitut pätkät eivät liittyy millään tavalla mihinkään.

   • Ne ovat kanavan kiinnostavinta ja parasta antia Hannu Hautaniemen ja Leif Lindemanin kivojen musiikkikipaleiden lisäksi!


  • Suurin osa huijjaa vain radiokanavilla yrittäjien rahoja. Tollot yrittäjät maksavat ja rahoittavat näitä itseään toinen toistaan toistavia yksitoikkoisia kanavia.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   690
   10522
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   69
   6643