Ajatuksia ja apukeinoja yksinäisyydestä kärsivälle

Anonyymi

Ihminen toivoo toista ihmistä seuraksi tai kumppaniksi.

Joissakin kulttuureissa on paljon yhteisöllistä painetta kumppanin löytämiseen tietyssä iässä ja lasten tekemiseen.

Kollektiivinen käyttäytymistapa on että kumppaniksi etsitään yleensä vastakkaista sukupuolta olevaa.

Oma itse identifioidaan suurimmaksi osaksi oman sukupuolen kautta ja vastakkaisen sukupuolen edustajat heidän sukupuolen kautta.

Länsimaissa on kuitenkin vapaampaa. Voi esim. sanoa että on valinnut olla menemättä naimisiin, tai että ei aio hankkia lapsia ja se on ihan ok.

Emotionaalinen kaipaus silti säilyy.

Ei voi odottaa että kumppanin löytäminen täyttäisi kaikki toiveet. Moni haluaa päästä poiskin epämiellyttävästä suhteesta.

Läheisyyden ja seuran puutetta voi tuntea, mutta siitä voi olla samaan aikaan tietoinen, ja siitä että sen ympärillä on paljon muita asioita, kuten tietoisuus siitä.

Jos tarve on suuri, niin ihmiset usein vaistoavat sen ja voivat välttää sitä. Lisäksi jotkut käyttävät sitä hyväksi esim. huijarit jotka höynäyttävät yksinäisiä vanhuksia.

Jos tarve on suuri, mieli tuntuu olevan epätasapainossa.

Yksin oleminen voi olla vahvistavaakin. Onhan sitäkin hyvä harjoitella.

Kannattaa pyrkiä ajattelemaan aikuismaisesti. Siten olet myös itsesi paras ystävä.

Vasta kun osaa olla yksin, osaa olla muidenkin kanssa ja on hyödyksi muille.

Se että osaa olla yksin itsensä kanssa, tuo tasapainoa myös muiden elämään.

Kun mieli on epätasapainossa, sillä on oma momenttinsa joka vie harhaan. Meillä on kuitenkin valinnanvapaus.

Saamme paljon ajatuksia mediasta ja muilta ihmisiltä. Näihin saatuihin käsityksiin voi myös "laittaa kahvan",
siten että ottaa askeleen taaksepäin ja on yksinkertaisesti tietoinen niistä.

Tunnetila on kuin kori jota kannamme ja voimme katsoa mitä se sisältää.

Usein silkka yhden haitallisen asian pois jättäminen voi auttaa. Voi katsoa onko tämä tarttunut jostain,
tai pitäisikö esim. jokin tapa laittaa tauolle.

Jos on huono olo, niin yleensähän ajattelemme, että tämä on nyt se koko totuus elämäntilanteesta. Mutta ei sitä ajatusta tarvitse uskoa.

Jos näkökulma on huono, niin silläkin on haittoja. Voimme ottaa askeleen taaksepäin ja katsoa omaa näkulmaamme kauempaa.

Tarvitsemme periaatteita millä arvioida näitä tunnetiloja, ovatko ne hyödyksi.

Omaa tunnetilaansa voi myös parantaa asioilla jotka inspiroivat tai tuovat mielihyvää. Perusasioita ei passaa unohtaa.
Milloin viimeksi teit jotain milloin ajattelit että "tästä minä tykkään"?

Se että huolehtii omasta tasapainostaan ja hyvinvoinnistaan ei ole itsekästä, vaan siinä tulee samalla huolehtineeksi
myös muiden tasapainosta.

Siksi on myös niin, että jos auttaa muita, auttaa myös itseään. Jos auttaa itseään sillä tavalla mikä on oikeasti hyväksi, auttaa myös muita.

Voimme vaikuttaa olotilaamme monin tavoin: Sillä miten katsomme asioita ja tilanteita, jopa sillä miten hengitämme, syömällä hyvin ja lepäämällä.

Välillä asiat menevät hyvin ja välillä huonosti. Ihminen on varsin erehtyväinen ja usein asiat menevät eri tavalla, kuin oli ajatellut.
Pätevimmätkin työntekijät tekevät välillä virheitä.

Se kannattaa myös tiedostaa kun asiat menevät hyvin ja olla oikeasti iloinen siitä.

Jos mitään ei tapahdu ja turhautuu, niin kannattaa tiedostaa sekin, ja olla tyytyväinen ettei mitään pahaa ainakaan tapahdu.

Jotkut viisaat ovat sanoneet että kiitollisuus on mielentila, josta seuraa myöhemmin hyvien asioiden runsas ulkoisessa maailmassa.

Jos olo on levoton ja huono, fyysinen aktiviteetti usein auttaa. Voi käydä esim. kävelyllä jos pystyy.

Joskus pitää vain sietää oloa hammasta purren ja odotella parempia aikoja, aivankuin odottelisi teltassa että rankkasade loppuu.

Kaikki eivät pysty käymään kävelyllä, esim. pyörätuolissa olevia nuoriakin valitettavasti on maailmanlaajuisesti ainakin kymmeniä tuhansia.

Elämän rajallisuus kannattaa myös muistaa. Suuri tasapainottaja. Kaikki muodot ovat lopulta vain tähtipölyä.
Jokainen asunto väliaikainen asunto. Kaikki ajatukset ja tunnetilat ohimeneviä.

Maailma on myös paljon laajempi kuin Maapallo. Kannattaa välillä muistaa että on tuolla taivaalla Kuu ja Aurinkokin.

Samoin omassa kehossamme on paljon mistä emme tiedä. Ajattelemme vain pinnallisesti, vaikka iho on vain millin paksuinen ohut kerros.

Samoin itsessämme on paljon sellaista potentiaalia mistä emme tiedä.

Mieli pyrkii koko ajan pois nykyhetkestä ja paikasta missä ollaan. Kaikki se on kuvittelua, joka ei itsessään ole totta.

Ajatukset ovat irrallisia ja toisiinsa liittymättömiä. Mitään mieltä ei ole olemassakaan. On vain irrallisia yksittäisiä ajatuksia.
"Minä" tai "elämäntilanne" on yksi ajatus muiden joukossa.

Nykyhetkestä on aina mahdollista lähteä rakentamaan ja tekemään jotain uutta paremmille uomille.

Tässä oli ajatuksia monista eri lähteistä, jotka ovat olleet itselleni hyödyksi, mutta suosittelen lukemaan tai kuuntelemaan äänikirjana
Eckhart Tollen kirjoja.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Psykologia tai biologia?

      Kun ei biologia niin ei psykologiakaan.
      Psykologiaan ei voi panostaa jos unohtaa biologian.

      Yksilöllä on sudenkuoppa kun psykologia voittaa.

    • Anonyymi

      Ajatuksia yksinäisyyden poistoon:

      Ole jo ensinnäkin onnellinen siitä, että yksinäisyyden tunne on vain tunne - se ei (toivottavasti) ole fyysistä, ellet itse tee siitä sellaista, esim. aloita alkoholin juomista tms., mutta miksi pitäisi aloittaa? Se on kaava. Heti kun on ongelmia, niin pullo käteen, ku muutkin? Minun ex-mieheni opetti minulle, että muut on navetassa.

      Ovatko muut sinua etevämpiä opettamaan mitä sinun pitäisi olla, tai oletko velvollinen matkimaan heitä, koska he ovat pomosi? Tämä on useimpien ihmisten ongelma. Joko he ovat alamaisia ja p..seen nuolijoita, tai valtaa saadessaan muuttuvat tyranniksi.

      Mitä "eväitä" sinulla on nyt jo? Ovatko matot sellaisia kun haluat kodissasi olevan, vai kaipaatko eksotiikkaa? Kierrätyskeskus/kirpputori? Älä tuhlaa rahaa tarpeettoman silmänilon ostamiseen yksinäisyyttä tukahduttaaksesi. Tiedä ero haluamisen ja tarvitsemisen välillä.

      Maailma ei rajoitu kotiisi ja lähiympäristöösi. Mitä kaapissa on? Onko viikon vararuoka tallella? Tiesitkö, että jokainen vuokralla asuva on periaatteessa koditon? Jos joudut muuttamaan, onko varapaikkaa mihin menet, pystytkö kantamaan kaiken mukanasi? Onko sinulla rinkkaa? Miksi ostaa kallis alan liikkeestä? Sadeasu Lidlistä?
      Onko lautasesi kaavamainen painava lätty, vai kupera kevyt muovikuppi? Onko pakko kantaa haarukkaa ja veistä mukana? Lusikka riittää. Juotko kaavamaisesti painavasta lasista, vai kevyestä metallimukista?

      Käsienpesu? Kohisteletko peukun paksuuden verran vettä käsien pesuun, vai onko suhteellisuuden tajua ymmärtää virkkuukoukun paksuus, joka vesimääränä riittää käsienpesuun?
      Kun olet keittänyt perunat, pidätkö hellan vielä päällä lämmittääksesi purkista lihapullat? Ei tarvitse. Liesi kiinni, perunat lautaselle (keitätkö kaavamaisesti kokonaisina vai pilkotko, jolloin tulee nopeammin?), lihapullat kattilaan, joka liedelle. Kansi kiinni tai ei - lämpiävät siellä kumminkin, koska liesi edelleen lämmin, kuten kattilan pohjakin. Lisukkeen lämmetessä voit kuoria perunan kappaleet. Perunoita ei tarvitse kuoria raakana. Kuori lähtee helpoiten kypsästä perunasta.

      Onko kaavamaisia kaavoja, joista haluaisit eroon? Onko tapanasi laittaa vessan ovi kiinni yksinkin ollessasi? "Sano nyt vielä, että vedätkö vessan - mikset jätä vetämättä". Sinäpä sen sanoit, en minä, enkä suosittele. Kohtuus kaikessa.
      Näytätkö autoillessasi vilkkua tyhjälle ympäristölle? Autoiletko yksinäisyyteen? Melkein sama, jos tupakoisit tai laittaisit rahaa viinaan. Bensa maksaa.

      Millaiset arvot sinulla on? Minulla on nämä:
      Suojelukohteet arvojärjestyksessä: Kansa, organisaatio, perhe, yksilö.
      Kansan arvon erittelen sen kulttuurin rikkauden ja sivistyneisyyden mukaan. Älä sekoita politiikkaa ihmisten arkeen. Ei ole olemassa "parempaa ja huonompaa valtiota", vaan erilaisia yksilöitä, sidoksissa kuka mihinkin.
      Yksilön perusarvot ovat (ei tärkeysjärjestyksessä): Kauneus, terveys, viisaus ja näitä kaikkia yhdistää vastuunottokyky, luovuus, ja kyky tehdä työtä. Se on kiteytettynä "yhteiskuntakelpoisuus".

      Ihmisellä on henkinen ja fyysinen puoli. Oletko hengellinen vai materialisti?
      Mikä on "säätysi"? Oletko siviili vai sotilas? Ja näiden yhdistelmä - oletko hengellinen siviili vai materialistinen sotilas vai toisinpäin? Alainen vai pomo?

      Minä löysin itseni astrologian avulla. Jos et usko siihen, voiko se olla pahempaa uskoa, kun kastua fyysisesti ulkona sateessa ja pottuuntua siitä, jos tunteiden voimakkuudet ovat osa ihmisen luonnetta, jota ihminen ei itse itselleen luo, vaan tulevat syntymähetkellä? Kerää koneellesi vaikka astrologinen tietopaketti. Et tuomitse muita enää kuten ennen, koska ymmärrät heitä paremmin.

      Suunta? Yleensä ihminen tuntee vetoa johonkin ilmansuuntaan. Mikä suunta se on?

      Ihmisellä täytyisi olla jokin realistinen päämäärä, josta pitää kiinni. Onko sitä? "Jeesus pelastaa" ei riitä. Sen on oltava realistinen, olemassaoleva kohde, ei välttämättä yksi henkilö, vaan esim. valtio tai organisaatio. Ateismikin on uskonto.

      Tuolla on koko maailma. Oletko ajatellut hankkia harrastuksen tai alkaa opiskella vaikka jotain uutta kieltä? Suomessa englanti ja venäjä ovat realiteettisin vaihtoehto.

      Sinulla on mielikuvitus. Jos ei ole muuta tekemistä, kirjoita tietokoneella vaikka tutkielma jostakin, mikä sinua kiinnostaa.
      Minä loin uuden kansan, koska minussa on keräilijää. Netti on valtava. Löysin maailman kaikki liput, arvomerkit (uniform insignia) USA:n alueella olevat sukunimet ja etunimet, rekkarit, imdb:llä on kaikki leffat ja yksityiskohtaiset tiedot niistä.
      Lisäksi käytän chromella kääntäjää lukeakseni ulkomaiden uutisia.

      Mitä vielä keksit itse? Ootko ajatellut muuttaa? Tiedät mistä saa tietoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      128
      1874
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe