ADHD + epävakaa persoonallisuus = ajokielto?

Anonyymi

Mies 23v

19v iässä uhosin mutsille himassa lähteväni autoni rattiin ja ajamalla rekan eteen satasta, mutten napannu avaimia kouraan ja hypännyt rattiin.
21v iässä törttöilin selvinpäin vittuuntuneena ja sain sakot, sen jälkeen aina ajanut lakeja noudattaen.

Nyt käyn psykiatrisella, eikä minulla ole varaa hankkia ajokieltoa 6kk, koska tarvitsen autoa päästäkseni töihin susirajan ulkopuolelle ja muutenkin työkalut ja työvaatteet pitäis saada kuskattua pitäisi keretä harrastuksiin töiden jälkeen, eikä julkisilla ehdi mitenkään jos joutuu vaihtamaan useita kertoja bussilinjaa. joutuu herätä klo 3-4 välillä aamulla keretäkseni töihin jne. Autolla kun menee, herätys 5-6 välillä. Välillä infratyömailla jopa tarvitsee autoa jos aikoo keretä käymään kaupassa hakemassa lisää juomavettä ja eväitä kun pienillä työmailla puuttuu sosiaalitilat. Eikä öljyn ja pölyn tahrimissa vaatteissa viitti istua ritsan karvapenkille.

Samalla opiskelen logistiikka-alaa, jossa ajokortti on lähes välttämätön ellei halua venyttää opintoja kahdesta kolmeen vuoteen ylioppilastaustaisena kun työkoneita varten pitää olla ajo-oikeus kunnossa ja tavarankuljetuskurssia ei ole varaa lykätä. Asun HOASilla, enkä halua joutua kesken koulun muuttamaan kalliimpaan asuntoon siksi, että opintoni keskeytyvät väliaikaisesti.

EI KAI TÄMÄ VAAN MEINAA NYT SITTEN AJOKIELTOA KUN OLEN MENNEISYYDESSÄ TOIMINUT NÄIN, MUTTA PARANTANUT LIIKENNEKÄYTTÄYTYMISENI,EIKÄ OLLUT ITSETUHOISIA AJATUKSIA VUOSIIN, VAIKKA OLENKIN YLIVILKAS JA TEMPERAMENTTINEN PERSOONA???????

9

1464

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tietääkö psykiatri tuosta uhoamisesta? Ajokortti tuskin enää lähtee kaksi vuotta vanhasta törttöilystä jollei tule uusia rikoksia esim ylinopeuksia. Jos psykiatri katsoo että olet vaarallinen kuski itsellesi ja muille niin kortti voi lähteäkkin.

      • Anonyymi

        Psykiatrille menin kertomaan miten toimin ratissa takavuosina uhoomiset, mutten enää toimi noin. Kummiski täyttyy 5/9 epävakaan persoonallisuuden piirteistä ja ADHD-diagnoosi löytyy. Psykiatri kirjoitti omakantaan: Riidellyt äitinsä kanssa, joten seiniin lyöty reikiä ja kerran uhattu ajaa rekan eteen ("ei ratin takana" lekuri ei huomioinu tätä). Samoin vitutuksessa holtitonta ajelua. (Tarkoitan kuminpolttelua ja keskisormen näyttämistä perseessä roikkuville bemarimulkuille)

        Joudun sossun asiakkaaksi, jos ajokieltoo 6kk tai sitten joudun kuumotella kyttiä matkalla töihin hevonperseeseen nimeltä Tuusula.


    • Anonyymi

      En tiedä mistä tämän ajokiellon olet nyt saanut päähäsi. Tiedostan, että on vaikea rauhoittua ja olla ajattelematta sitä, mutta yritä olla menemättä nyt siihen ääripää ajatteluun tässä jutussa.

      Ota rauhallisesti ja ajaessa noudata sääntöjä hyvin, niin et saa mitään ajokieltoa. Lupaa vaikka itsellesi, että kun sinulla on tunteet päällä ja käyt ylikierroksilla niin et lähde ajamaan ennen kuin asetut pikkaisen. Kävele vaikka auton ympäri ja jos joku ihmettelee miksi kävelet siellä sun täällä, niin sano joko semi-rehellisesti, että käyt ylikierroksilla niin et malta istua tai että jalkaa kramppaa.

      Paras tapa välttää, ettei tule ajokielto on käyttäytyä tosi hyvin liikenteessä ja keskittyä siihen. Molemmat sinun diagnoosit on siinä mielessä hankalia, että kun tunteet tai kierrokset iskee päälle niin vaikea asettua. Jos kesken ajon käy näin niin yritä löytää vaikka bussipysäkki tai jokin muu paikka mihin hetkeksi pysäytät auton ja olet rauhakseltaan.

      Yritä parhaasi nyt olla stressaamatta MITÄ JOS KUN ÄÄÄÄ KAIKKI TAPAHTUU ja hae jotain konkreettisia maaleja, keinoja ja tavotteita tilanteiden hoitamiseen. Keskity niihin. Pieniin asioihin joihin itse pystyt vaikuttamaan. Kun saat stressiä vähennettyä niin se helpottaa muutakin oireilua.

      En tiedä auttaako tämä yhtään. Riippuu varmaan kanssa miellä tuulella itse olet kun tätä luet, että minkälainen apu tästä on. Voisitko mahdollisesti lukea antamani ehdotukset ehkä pariin kertaan uudestaan? Jos lukee muutamana erilaisena hetkenä, niin ehkä ne aukeaa erilailla aina sen mukaan mistä tuuli puhaltaa.

      Toivon että tästä on jotain hyötyä, kun parempia neuvoja en itse osaa antaa. Hyvä kun käyt psykiatrisella, vaikka välillä varmaan tuntuu, ettei se auta eikä millään haluasi.. Siitä on oikeasti pidemmällä ajalla apua ja hyötyä. Hienoa, että noilla diagnooseilla jaksat käydä kun tuo on aika rankka sekoitus.

    • Anonyymi

      En mäkään keksi millä perusteella sulle voitaisiin nyt asettaa ajokielto.
      Käytätkö ADHD:een lääkettä? Niin kuin varmasti tiedät niin ADHD lisää impulsiivista, kärsimätöntä ja elämyshakuista (ylinopeus?) käytöstä. Uskoisin, että asianmukainen lääkehoito lieventäisi oireita, jotka aiheuttavat liikenteessä ei toivottavaa käyttäytymistä.

      • Anonyymi

        tuommosia vitun hulluja nykyisin tiet täynnä, inhottava ajella kun adhd-kuskit kaahaa, raivoaa ja öykkäröi


    • Anonyymi

      Tyypillisesti nämä psykiatrian tyypit eivät välttämättä välitä miten kauan sitten mitäkin on tapahtunut. Sitten poimitaan käytöksestäsi sopivia paloja tuoreeltaan, jotta saadaan haluttu diagnoosi. Tahtovat ottaa varman päälle. Eli ei minkäänlaisia negatiivisia tunteenilmaisuja, koska nämä tahtovat mennä sinne diagnoosiin. Kannattaa valita oikea psykiatri, jos nyt yleensä sellaista valinnanvaraa on. Ei mitään tietoa, voivatko määrätä ajokiellon. Kunhan itse tunnet, että kontrolli on päällä.

      Tuo ADHD-jargoni kyllä vaikuttaa vähän käsittämättömältä. Sinä voit parantaa keskittymiskykyäsi yksinkertaisesti harjoittamalla sitä niinkuin kaikki muutkin. Se sairausdiagnoosi tarkoittaa sitä, että tällä hetkellä sinun keskittymiskykysi on määritelty niin huonoksi, että jotain pitäisi tehdä. Ei missään ole todistettu, että olisi tulevaisuudessakin niin huono (vaikka niin näytetään tuputtavan). Aja vaikka jotain 24-tunnin Le Mansia tietokonepelissä tai jotain vastaavaa ajosimulaattoria. Jos se sujuu, niin mahdollisesti muutkin ajot. Ehkä sitten on niin pahoja tapauksia, että ei suju.

      Esimerkiksi on useita tutkimuksia, joissa nuoremmille lapsille on diagnosoitu enemmän ADHD:tä ihan vain sen takia, että ne ovat nuorempia ja luontaisesti keskittymiskyky on huonompi kuin vanhemmilla (jotain 30% luokkaa enemmän yhdessä). Että ihan huttua se diagnoosi monilla ihmisillä plus että pidetään jonain elämänpituisena riesana ihan kuin jotain diabetesta. Täytyy psykiatrien sitä tärkeyttään todistaa, kun niin monta vuotta elämäänsä siihen laittanut.

      • Anonyymi

        Sivusta- Arvasin jotenkin että kun puhutuaan ADHD:stä ja mahdollisesti yhdistettynä johonkin persoonallisuuden häikkään niin täällä on heti ihmisiä huutamassa että "ihan samalla tavalla voi keskittyä kun kaikki muutkin". Ai hemmetti että mä oikein venaan kun joku tällänen päsmäröijä sokeutuu, pääsen huutamaan sellaselle liikennevaloissa että "Askel etenee! Siinä sä näät missä kaikki muutkin!"


    • Anonyymi

      Tyhmät kertoo.

    • Anonyymi

      Tuollaisilta ajokortti pois kokonaan ja töihin vaikka suutariksi...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      56
      2979
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      543
      2818
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      34
      1977
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1922
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1778
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1727
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1432
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      93
      1200
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1178
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1142
    Aihe