Miten saan kipeän aknen pois?

Anonyymi

En pysty käyttämään mitään kuorinta juttuja yms, koska mulla on akne enkä pysyy levittämään melkeinpä rasvaakaan finnieni takia. Ne ovat isoja ja kipeitä, mulla oli lääke jota söin mutta auttoi vain just sillon ku söin sitä. Mitään ehdotuksia miten saan isot kipeät finnit/aknen pois. PS. nyt ei oo kyseessä mikään yksi näppylä otsassa vaan ihan kunnon akne koko naaman alueella!

1

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Takaisin lääkärille, vaikka kerran sait sieltä jo lääkkeet. Siis jos sait heiltä antbiootin tai jotain? Akne on siitä ikävä, että niin kauan pitää ravata lääkärillä kunnes löytyy sinulle sopiva hoito. Varaudu, että siinä menee pyhä ikusuus ja julkisella puolella - eikä ne millään halua lähettää sinua ihotautilääkärille. Sinnekin vaikka jos kerran pääsee ja ei hoito toiminutkaan niin taas sama rumba usein uudestaan.
      Sanon näin karusti, koska tiedän, että akne masentaa, mutta tuo rumba tulee kanssa masentamaan ja väsyttämään. Ettei vain tule yllätyksenä.

      Jos akne on liian syvällä ja pitkittynyt niin todella harvat ulkoiset lääkkeet toimii enää ja sinä ehkä joudut harkitsemaan tai vaatimaan puhdistuskuuria.
      Ne lääkkeet on sitten tosi hurjat ja kaikille ne ei todellakkaan sovi sivuvaikutusten takia. Jos on yli 25 vuotias niin ns. aikuisen aivot kestää mielenterveyteen vaikuttavia sivuvaikutuksia paremmin, mutta nuoremmalla voi olla todella rankkaa.
      Niitä lääkkeitä suositellaan ottamaan painon mukaan, mutta joskus on turvallisempaa ja parempi ottaa pienempi annos pidemmän aikaa.

      Tuo puhdistuskuuri on kumminkin vasta viimeinen keino ja riippuu niin paljon minkätyyppinen akne sinulla on. Tarvitsisit kunnon aknetyyppi diagnoosin ihotautilääkäriltä ja sen jälkeen kokeillaan miedompia hoitovaihtoehtoja, jos niistä jokin sopisi juuri sinulle.

      Aknesta eroon pääsy voi olla rankkaa ja matka välillä kipeämpi kuin se akne, mutta suosittelen jaksamaan loppuun asti. Sen jälkeen on yleisestikin ottaen paljon parempi olo. Akne on kumminkin jatkuva tulehdustila kehossa joka rasittaa elimistöä. En minäkään siitä ikuisesti eroon päässyt, mutta nyt se on hoidettavissa pois peruspesuilla ja yhdellä lääkerasvalla - mikä ei aikaisemmin onnistunut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2830
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      104
      2065
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      993
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe