Pannulla kypsytetyistä suppilovahveroista, kysymys "suutuntumasta"

Anonyymi

Sienestän mielelläni, myös liikunnan ja hapensaannin takia, metsissä on myös kaunista kaikkina vuodenaikoina.

Suppilovahveroiden mausta tykkään ja paistelen niitä pannulla, mahdollisimman kypsiksi, lisään merisuolaa ja rasvaa maun mukaan, mutta vielä paistamisenkin jälkeen, juuri suppilovahverot tuntuvat hampaissa niin, että melkein sattuu.

Voi olla, että olen jotenkin herkkähampainen/aistinen ja olenkin, mutta esim. kantarellit, herkkusienet, tai osterivinokkaat, eivät aiheuta sitä samaa, lähes kivun tuntemusta, mikä tulee suppilovahveroista. Se vähän keljuttaa, kun tykkään niiden mausta ja voisin syödä niitä enemmänkin, mutta tuo kenties harvinainen piirre, että koen suppikset "kipua tuottavina", vähän häiritsee.

Onko kenelläkään toisella, vastaavia kokemuksia suppilovahveroista ? Kertokaa ihmeessä jos on ja vielä jos tiedätte, mistä se mahtaa johtua, esim. suppilovahveron ainesosista / sisällöistä, niin olisi kiva saada lisätietoa.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei ole ao. kokemusta. Tosin teen suppiloiden suhteen toisin kuin muut; pakastan sienet ilman pannukäsittelyä. Siistin sienet pakastepussiin, puristan ilmat pois ja pussi kiinni. Käyttöön sitä kautta, että pari tuntia huoneenlämmössä ao. pussi, pilkkominen ja sipulit sekaan pannulle. Ei ole natissut hampaissa.

    • Anonyymi

      Eipä ole sienten syönti tuskaa tuottanut minulle. Käytän sieniä päivittäin, kuivaan suppilovahverot, tatit saunassa kahdessa kerroksessa sääskiverkon päällä, sähkökiuas päälle 15min parina päivänä. --Siitäpä sitten helppo murentaa kuivia sieniä ruokaan kuin ruokaan, kaurapuuroon en laita.
      Tuo suutuntuma on aika erikoinen, itse tykkään suppiloista juuri siksi, että ne maistuvat ja ne tuntuvat suussa, on pureskeltavaa. Voisit ehkä kokeilla sienitahnaa suppiloista. Itse kuullotan sipulia, valkosipulia pannulla, lisään sieniä, mausteita (meirami, muita yrttejä soijakastiketta) ja annan kypsyä rauhassa. Sitten koko touhun muussaan sauvasekoittimella tahnaksi. Sitäpä on sitten hyvä rutosti laittaa leivälle, siihen kinkkusiivun päälle.
      Olen myös kokeillut sinihomejuustoa ennen muussaamista, toimii hyvin. Muutaman päivän jälkeen jääkaapissa tahna kukkii kauniisti, sinihome on kasvanut hyvin ja maistuu myös!
      Ehkä tuo tahna on jotain, mitä voisit kokeilla, onnea!
      T. "Sienihimokas"

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      79
      4227
    2. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      29
      3164
    3. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      3102
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      51
      2927
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      24
      2854
    6. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      318
      2597
    7. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      42
      2593
    8. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      233
      2263
    9. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      25
      2116
    10. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      45
      2057
    Aihe