Pannulla kypsytetyistä suppilovahveroista, kysymys "suutuntumasta"

Anonyymi

Sienestän mielelläni, myös liikunnan ja hapensaannin takia, metsissä on myös kaunista kaikkina vuodenaikoina.

Suppilovahveroiden mausta tykkään ja paistelen niitä pannulla, mahdollisimman kypsiksi, lisään merisuolaa ja rasvaa maun mukaan, mutta vielä paistamisenkin jälkeen, juuri suppilovahverot tuntuvat hampaissa niin, että melkein sattuu.

Voi olla, että olen jotenkin herkkähampainen/aistinen ja olenkin, mutta esim. kantarellit, herkkusienet, tai osterivinokkaat, eivät aiheuta sitä samaa, lähes kivun tuntemusta, mikä tulee suppilovahveroista. Se vähän keljuttaa, kun tykkään niiden mausta ja voisin syödä niitä enemmänkin, mutta tuo kenties harvinainen piirre, että koen suppikset "kipua tuottavina", vähän häiritsee.

Onko kenelläkään toisella, vastaavia kokemuksia suppilovahveroista ? Kertokaa ihmeessä jos on ja vielä jos tiedätte, mistä se mahtaa johtua, esim. suppilovahveron ainesosista / sisällöistä, niin olisi kiva saada lisätietoa.

2

76

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei ole ao. kokemusta. Tosin teen suppiloiden suhteen toisin kuin muut; pakastan sienet ilman pannukäsittelyä. Siistin sienet pakastepussiin, puristan ilmat pois ja pussi kiinni. Käyttöön sitä kautta, että pari tuntia huoneenlämmössä ao. pussi, pilkkominen ja sipulit sekaan pannulle. Ei ole natissut hampaissa.

    • Anonyymi

      Eipä ole sienten syönti tuskaa tuottanut minulle. Käytän sieniä päivittäin, kuivaan suppilovahverot, tatit saunassa kahdessa kerroksessa sääskiverkon päällä, sähkökiuas päälle 15min parina päivänä. --Siitäpä sitten helppo murentaa kuivia sieniä ruokaan kuin ruokaan, kaurapuuroon en laita.
      Tuo suutuntuma on aika erikoinen, itse tykkään suppiloista juuri siksi, että ne maistuvat ja ne tuntuvat suussa, on pureskeltavaa. Voisit ehkä kokeilla sienitahnaa suppiloista. Itse kuullotan sipulia, valkosipulia pannulla, lisään sieniä, mausteita (meirami, muita yrttejä soijakastiketta) ja annan kypsyä rauhassa. Sitten koko touhun muussaan sauvasekoittimella tahnaksi. Sitäpä on sitten hyvä rutosti laittaa leivälle, siihen kinkkusiivun päälle.
      Olen myös kokeillut sinihomejuustoa ennen muussaamista, toimii hyvin. Muutaman päivän jälkeen jääkaapissa tahna kukkii kauniisti, sinihome on kasvanut hyvin ja maistuu myös!
      Ehkä tuo tahna on jotain, mitä voisit kokeilla, onnea!
      T. "Sienihimokas"

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mihin kaivattusi

      Ja sinun juttusi kaatui?
      Ikävä
      187
      8579
    2. En löydä sinua

      En löydä sinua täältä, etkä sinä varmaankaan minua. Ennen kirjoitin selkeillä tunnisteilla, nyt jätän ne pois. Varmaan k
      Ikävä
      26
      4708
    3. Ketä julkkista

      kaivattunne muistuttaa?
      Ikävä
      50
      4218
    4. Tunniste

      Jonka vain sinä ja kaivattusi tietää. ⬇️
      Ikävä
      59
      3762
    5. Opettelen sun jokaisen virheen

      ja rakastan sua.
      Ikävä
      51
      3206
    6. Miten, milloin

      Se onnistuisi sun luona
      Ikävä
      50
      2970
    7. Ne oli ne hymyt

      Mitä vaihdettiin. Siksi mulla on taas niin järjetön ikävä. Jos haluat musta eroon päästä niin älä huomioi mua. Muuten kä
      Ikävä
      26
      2666
    8. Haluan huomiota sulta

      nainen…tiedoksi. 😥❤️ -M-
      Ikävä
      43
      2471
    9. Anteeksi kun käyttäydyn

      niin ristiriitaisesti. Mä en usko että haluaisit minusta mitään, hyvässä tapauksessa olet unohtanut minut. Ja silti toiv
      Ikävä
      38
      2183
    10. Miten mä olisin

      Rohkeampi lähestymään häntä. En tiedä. En osaa nykyään edes tikusta tehdä asiaa vaan käyttäydyn päin vastoin välttelen.
      Ikävä
      36
      2147
    Aihe