Pannulla kypsytetyistä suppilovahveroista, kysymys "suutuntumasta"

Anonyymi

Sienestän mielelläni, myös liikunnan ja hapensaannin takia, metsissä on myös kaunista kaikkina vuodenaikoina.

Suppilovahveroiden mausta tykkään ja paistelen niitä pannulla, mahdollisimman kypsiksi, lisään merisuolaa ja rasvaa maun mukaan, mutta vielä paistamisenkin jälkeen, juuri suppilovahverot tuntuvat hampaissa niin, että melkein sattuu.

Voi olla, että olen jotenkin herkkähampainen/aistinen ja olenkin, mutta esim. kantarellit, herkkusienet, tai osterivinokkaat, eivät aiheuta sitä samaa, lähes kivun tuntemusta, mikä tulee suppilovahveroista. Se vähän keljuttaa, kun tykkään niiden mausta ja voisin syödä niitä enemmänkin, mutta tuo kenties harvinainen piirre, että koen suppikset "kipua tuottavina", vähän häiritsee.

Onko kenelläkään toisella, vastaavia kokemuksia suppilovahveroista ? Kertokaa ihmeessä jos on ja vielä jos tiedätte, mistä se mahtaa johtua, esim. suppilovahveron ainesosista / sisällöistä, niin olisi kiva saada lisätietoa.

2

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei ole ao. kokemusta. Tosin teen suppiloiden suhteen toisin kuin muut; pakastan sienet ilman pannukäsittelyä. Siistin sienet pakastepussiin, puristan ilmat pois ja pussi kiinni. Käyttöön sitä kautta, että pari tuntia huoneenlämmössä ao. pussi, pilkkominen ja sipulit sekaan pannulle. Ei ole natissut hampaissa.

    • Anonyymi

      Eipä ole sienten syönti tuskaa tuottanut minulle. Käytän sieniä päivittäin, kuivaan suppilovahverot, tatit saunassa kahdessa kerroksessa sääskiverkon päällä, sähkökiuas päälle 15min parina päivänä. --Siitäpä sitten helppo murentaa kuivia sieniä ruokaan kuin ruokaan, kaurapuuroon en laita.
      Tuo suutuntuma on aika erikoinen, itse tykkään suppiloista juuri siksi, että ne maistuvat ja ne tuntuvat suussa, on pureskeltavaa. Voisit ehkä kokeilla sienitahnaa suppiloista. Itse kuullotan sipulia, valkosipulia pannulla, lisään sieniä, mausteita (meirami, muita yrttejä soijakastiketta) ja annan kypsyä rauhassa. Sitten koko touhun muussaan sauvasekoittimella tahnaksi. Sitäpä on sitten hyvä rutosti laittaa leivälle, siihen kinkkusiivun päälle.
      Olen myös kokeillut sinihomejuustoa ennen muussaamista, toimii hyvin. Muutaman päivän jälkeen jääkaapissa tahna kukkii kauniisti, sinihome on kasvanut hyvin ja maistuu myös!
      Ehkä tuo tahna on jotain, mitä voisit kokeilla, onnea!
      T. "Sienihimokas"

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ootko nainen noin mustis musta

      Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t
      Ikävä
      94
      7613
    2. Sen kerran kun siellä käyn

      Voisit olla paikalla💚💛☘️
      Ikävä
      37
      4037
    3. Kumpa tietäisin. Miehelle.

      Vieläkö toivot jotain viestiä, vai suutuitko taas...kun...🤔
      Ikävä
      47
      3586
    4. Joel Harkimo ja Janni Hussi eroavat

      Tämä on ilon päivä 😊
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3024
    5. Kauan säkin jaksoit

      Minun perässä juosta. Kunnes pahoitit mielen. Kuinka monta anteeksipyyntöä olet vailla? 🧐
      Ikävä
      40
      2712
    6. rakastan sinua!

      Tule ja ota, kasvetaan yhdessä paremmiksi ❤️❤️❤️❤️ kaikki anteeksi ❤️❤️❤️
      Ikävä
      45
      2552
    7. Askanmäessä Huippu esitys

      Kävimme Ystävien kanssa Askanmäen kesäteatterissa. Kaikki tykättiin esityksestä aivan valtavasti. En varmaan koko vuonna
      Puolanka
      21
      2514
    8. Sä olet nainen kuuluisa..

      ..etkä mitenkään hyvällä tavalla.
      Suhteet
      132
      2481
    9. Miksi kaipaat

      Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?
      Ikävä
      29
      2419
    10. Häiriköinti

      Sinä joka rälläsit viime yönä aamuun klo. 00 :04 koulun pihassa ja pitkin kyliä. Rekkari ylhäällä. Terv. Kerrostalon as
      Ähtäri
      29
      2278
    Aihe