Sienestän mielelläni, myös liikunnan ja hapensaannin takia, metsissä on myös kaunista kaikkina vuodenaikoina.
Suppilovahveroiden mausta tykkään ja paistelen niitä pannulla, mahdollisimman kypsiksi, lisään merisuolaa ja rasvaa maun mukaan, mutta vielä paistamisenkin jälkeen, juuri suppilovahverot tuntuvat hampaissa niin, että melkein sattuu.
Voi olla, että olen jotenkin herkkähampainen/aistinen ja olenkin, mutta esim. kantarellit, herkkusienet, tai osterivinokkaat, eivät aiheuta sitä samaa, lähes kivun tuntemusta, mikä tulee suppilovahveroista. Se vähän keljuttaa, kun tykkään niiden mausta ja voisin syödä niitä enemmänkin, mutta tuo kenties harvinainen piirre, että koen suppikset "kipua tuottavina", vähän häiritsee.
Onko kenelläkään toisella, vastaavia kokemuksia suppilovahveroista ? Kertokaa ihmeessä jos on ja vielä jos tiedätte, mistä se mahtaa johtua, esim. suppilovahveron ainesosista / sisällöistä, niin olisi kiva saada lisätietoa.
Pannulla kypsytetyistä suppilovahveroista, kysymys "suutuntumasta"
2
57
Vastaukset
- Anonyymi
Ei ole ao. kokemusta. Tosin teen suppiloiden suhteen toisin kuin muut; pakastan sienet ilman pannukäsittelyä. Siistin sienet pakastepussiin, puristan ilmat pois ja pussi kiinni. Käyttöön sitä kautta, että pari tuntia huoneenlämmössä ao. pussi, pilkkominen ja sipulit sekaan pannulle. Ei ole natissut hampaissa.
- Anonyymi
Eipä ole sienten syönti tuskaa tuottanut minulle. Käytän sieniä päivittäin, kuivaan suppilovahverot, tatit saunassa kahdessa kerroksessa sääskiverkon päällä, sähkökiuas päälle 15min parina päivänä. --Siitäpä sitten helppo murentaa kuivia sieniä ruokaan kuin ruokaan, kaurapuuroon en laita.
Tuo suutuntuma on aika erikoinen, itse tykkään suppiloista juuri siksi, että ne maistuvat ja ne tuntuvat suussa, on pureskeltavaa. Voisit ehkä kokeilla sienitahnaa suppiloista. Itse kuullotan sipulia, valkosipulia pannulla, lisään sieniä, mausteita (meirami, muita yrttejä soijakastiketta) ja annan kypsyä rauhassa. Sitten koko touhun muussaan sauvasekoittimella tahnaksi. Sitäpä on sitten hyvä rutosti laittaa leivälle, siihen kinkkusiivun päälle.
Olen myös kokeillut sinihomejuustoa ennen muussaamista, toimii hyvin. Muutaman päivän jälkeen jääkaapissa tahna kukkii kauniisti, sinihome on kasvanut hyvin ja maistuu myös!
Ehkä tuo tahna on jotain, mitä voisit kokeilla, onnea!
T. "Sienihimokas"
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap152091Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi812000- 1011347
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1211126Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663771067Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen81002Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha170842- 60770
- 59731
Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.237695