Onko mulla masennus?

Anonyymi

Oon 12-vuotias tyttö ja mulla saattaa olla masennus. Ainakin kaikki testit näyttää et mul ois vakava masennus. Mut kannattaako nettitesteihin luottaa? Tuntuu tosi tyhjältä ja siltä et tulevaisuudessa ei ois mitään toivoa. Ja mua pelottaa tulevaisuus, koska mun elämä menee vaan koko ajan huonompaan suuntaan. Ku katoin netistä masennuksen oireita nii mulla oli kaikki niistä. Oon harkinnu monesti itsemurhaa ja mulla on itsetuhoisia ajatuksia. Sit mä alan joskus vaan yhtäkkiä itkemään ja tärisemään ilman mitään syytä. Koulussa en itke melkein ikinä mut sit ku oon yksin omassa huoneessa nii itken melkein koko ajan. Oon nykyään paljon väsyneempi ku ennen ja mun koulunkäyntikin on huonontunu. En jaksa enää panostaa kouluun samalla tavalla ku ennen. En naura enää nii paljon ku ennen, mun tosi läheinen kaverikin on huomannut sen. Ja myös mun äiti on sanonu et oon nykyään paljon enemmän mun omassa huoneessa yksin ja en enää naura ja puhu senkaa niin paljon ku ennen. Koulussa oon ihan eri ihminen ku kotona. Koulussa esitän ilosta ja pirteetä ja nauran koko ajan, mut sit ku tuun kotiin nii vaan itken ja haluun olla yksin. Tätä on kestänyt jo 3 vuotta mut tän kolmen vuoden aikana tää on vaan koko ajan pahentunu, koska en oo puhunu kenellekkään. Kukaan ei siis tiiä tästä enkä haluakkaan puhua kenellekkään varsinkaan silleen face to face niin siksi kirjotan tänne. Mulla menee tällä hetkellä aika huonosti ja haluisin vaan kuolla. En tiiä mitä mun pitäis tehä. Pitäskö mun puhua jollekki vai jatkaa tätä tunteiden peittämistä?

9

<50

  Vastaukset

  • Sun pitää kyllä jutella jollekin. Vanhemmilles, koulun terkalle tai soita vaikka tänne Kriisipuhelin - keskusteluapua numerossa 09 2525 0111. Jotain apua tarvitset kyllä. Jospa näillä pääsisit alkuun liikkeelle. Oireesi ja tilanteesi kuulostavat pahoilta mutta apua on saatavilla ❤

  • Puhu jollekin! Mieluiten koulun vanhemmille/huoltajalle tai koulun terkkarille. Kyseessä voi olla masennus tai oire jostain muusta sairaudesta, jotka saattaa oirehtia mm. masennuksena nuorena ja se kannattaa tarkistaa. Ne on yleensä sairauksia, joihin tarvitsee vain lääkinnällistä tai ruokailumuutos apua. Hyvä oikeasti ajoissa selvittää mistä kyse niin voit paremmin.

   Nuorille löytyy myös sekaisin247 chatti mistä kannattaa pyytää apua ja rohkeutta jos jännittää soittaa tai kertoa jollekin aluksi puhelimessa/kasvotusten.
   Nuortennetti:ssä on kanssa apuja tällaiseen ammattilaisilta, jotka toimii lasten ja nuorten kanssa, joten kannattaa käydä siellä katsomassa.

  • Nyt on ihan pakko puhua esim koulun terveydenhoitajalle, elleivät vanhempasi kuuntele sinua. Jo pelkkä puhuminen voi korjata koko tilanteen. Olet aivan liian yksin pelkojesi kanssa. Se pahentaa tilannettasi.

   Kun saat purettua huolesi, olosi helpottuu. Sinulla on koko tulevaisuus edessäsi ja mahdollisuus kaikkeen hyvään.

   Siis heti maanantaina koulun terveydenhoitajan luokse, ellet sitä ennen saa hyvää puheyhteyttä vanhempiisi tämän asian tiimoilta.

  • Todellako???????????????. Munsta kun näyttää, että pahasti tietokone spämmäämiseen erikostunut pappa tuhoaa terveyspalstankin!

   • Ei me voida kuvitella, että kaikki on pappa Alluja ja vaikka olisi niin kyllä tänne voi oikeasti googlettamalla eksyä apua etsivä lapsi tai nuori. Hyvä kun on silloin asiallisia neuvoja kommenteissa niin ei tarvitse etsiä apuja kaukaa.


  • mä mainitsin tukinet.netin mutta viesti posuettiin,mutta kun toinen mainitsee niin sitä viestiä ei poisteta.Ylläpito vois tutustua siihen tukinet.net sivustoon jossa voi saada keskusteluapua.

   • Joo.. Ne viestit poistetaan joskus ja etenkin jos on linkki niin poiston tekee yleensä robootti. Mie olen saattanut vaikuttaa asiaan kun olen linkittänyt noita paikkoja usein niin robootti luulee pahaksi.

    Tukinet sopii kanssa, vaikka mitä nuorempi niin kannattaa ensin hakea apua paikoista missä on on enemmän kokemusta nuorten kanssa työskentelystä. Tukinetissä se hieman vaihtelee mitä löytyy ja 12 vuotias on vielä sen verran nuori, että hyvä katsoa ensin hänen ikäisen avut.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Joo.. Ne viestit poistetaan joskus ja etenkin jos on linkki niin poiston tekee yleensä robootti. Mie olen saattanut vaikuttaa asiaan kun olen linkittänyt noita paikkoja usein niin robootti luulee pahaksi.

    Tukinet sopii kanssa, vaikka mitä nuorempi niin kannattaa ensin hakea apua paikoista missä on on enemmän kokemusta nuorten kanssa työskentelystä. Tukinetissä se hieman vaihtelee mitä löytyy ja 12 vuotias on vielä sen verran nuori, että hyvä katsoa ensin hänen ikäisen avut.

    Mä olen itse aikuinen ja jos haluaa anonyymisti keskustella niin suosittelen.Mä sain parempaa apua tuolta sivustolta kuin psykiatriselta sairaanhoitajalta kasvotusten.Ja voin sanoa että aikoinaan masennuksen syyt oli samat kuin teini-ikäisellä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mä olen itse aikuinen ja jos haluaa anonyymisti keskustella niin suosittelen.Mä sain parempaa apua tuolta sivustolta kuin psykiatriselta sairaanhoitajalta kasvotusten.Ja voin sanoa että aikoinaan masennuksen syyt oli samat kuin teini-ikäisellä.

    Se aina riippuu tuurista ja ongelmasta. Itse olen tukinetistä saanut just sopivaa apua vuosien varrella, mutta viime kerralla meni kyllä kokonaan huti. Mutta tämä sama arvonta homma on kyllä psykiatrisissakin avuissa, se kenet saa, mikä ongelma on ja missä on niin vaikuttaa samalla tapaa onnituuko vai meneekö huti.
    Lapsille ja nuorille tarkoitetuissa avuissa on se hyvä puoli, että ne on koulutettu tietämään, että jos tarvitsee apua useammassa asiassa ja perheen kanssa. Nuortennetissä pystyvät jopa parhaimmillaan hankkimaan lisäapua.
    Kaikki nuo paikat on anonyymejä onneksi ja saa rauhassa puhua. Oli minkä ikäinen tahansa ja mikä ongelma tahansa. Kunhan löytää sen mikä sopii itselle.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Latvala yrittää iskeä Sara Sieppiä!

   JM Latvala selvästi nyt Saran perässä. On käynyt kommentoimassa Saran kuvia niin ettei oikein voi käsittää väärin et mistä on kyse. Tää olis kyllä hy
   Kotimaiset julkkisjuorut
   239
   11102
  2. Sofian työt selitettynä

   Täällä on niin paljon näitä ”Sofia ei käy töissä” aloituksia niin selvennettäköön nyt mitä ne Sofian työt on. Sofia tekee ns. vaikuttajamarkkinointi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   228
   5461
  3. Vuosittainen ajoneuvovero kolminkertaistumassa

   Tulisi keskimäärin 500 euroa lisää veroa auton vuosittaiseen käyttömaksuun. https://www.is.fi/autot/art-2000006674458.html
   Maailman menoa
   258
   2866