Johtuuko kaksoiskuva silmien näkökyvyn isosta erosta

Anonyymi

Näen kaksoiskuvia ilman silmälaseja. Kaksoiskuvat poistuvat päätä sopivaan asentoon liikuttamalla.

Kaksoiskuvia näen myös silmälaseilla, monitehot. Laseillakin pitää liikuttaa päätä tai asetella laseja paremmin korville jotta kaksoiskuvat häipyvät, mutta varmaan johtuu kehyksistä koska näistä on vähän heppoiset sangat.

Silmieni näkökyvyn ero on tosi suuri.

Onko kenelläkään vastaavaa kokemusta että ns. eriparisilmät aiheuttaisivat kaksoiskuvia???

2

135

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jos kaksoiskuvat tulee vain molemmat silmät auki ja korjautuu asentoa muuttamalla, niin siihen on kaksi mahdollisuutta: karsastus tai silmän liikuttajahermojen/lihasten ongelma. Eli kun katsot pää suorassa, niin mahdollinen hermo/lihasongelma vaikuttaa juuri siinä asennossa, mutta eri asennossa ongelma ei vaikuta. Jos sun silmät on tutkittu, eikä mitään näkyvää ongelmaa ole, niin veikkaan ongelmaksi tuota hermo/lihasongelmaa. Joissain tapauksissa silmähieronta auttaa. Oletko kokeillu sitä?

   • Anonyymi

    Kiitos vastauksesta! Minulla on ollut aiemmin hieman karsastusta, mutta muistaakseni siitä ei enää viimeksi mitään sanallisesti mainittu, kun uusin silmälasit optikolla.

    Voisi olla juuri tuo silmän liikuttajahermojen/lihasten ongelma kyseessä, koska silmieni näkökyvyn ero on niin suuri, että esim. toisella silmällä en näe lähelle juuri lainkaan, ja toisellä silmällä taas en näe kauas juuri lainkaan. Mutta kun katson molemmilla silmillä, niin näen sekä lähelle että kauas ilman laseja, toki en tietenkään tarkkaan.

    Optikko kysyi muistaakseni, että käytänkö molempia silmiä, kun katson ilman laseja. En silloin ymmärtänyt oikein koko kysymystä enkä kysymyksen syytä, mutta sanoin että kyllä luulen käyttäväni molempia silmiä. Optikko totesi sitten, että niin käytänkin eli hän oli laitteestaan varmaan tämän huomion todentanut.

    Koska olen pärjäillyt kotona hyvin ilman laseja, niin olen olettanut, että annan silmieni huilata, kun en koko ajan käytä silmälaseja. Ehkä se ei olekaan ollut silmilleni hyväksi, koska jompi kumpi silmä joutuu koville tai joutuu toimimattomana vähän löysäilemään, riippuen siitä tarvitsenko näkemiseen kauko- vai lähinäköä.

    Tein myös oikean tiedon puutteen vuoksi vähän tyhmän kehysvalinnankin, koska tykästyin kehyksiin, jonka sangat ovat osoittautuneet hyvin huteriksi. Eli ehkä eivät ole monitehoille parhaat, koska laseja on nyt niin tarkasti mallattava päähän jotta psysyvät suorassa. Täytyy tehdä uusi ostos varmaankin.

    Nyt ainakin tiedän enemmän mitä pitää huomioida kehysten valinnassa. Oikea tieto ongelmasilmäiselle on hyödyksi, koska silmälasiliikkeissä ei kaikkea tarpeellista kerrota, jos riskinä on, että asiakas jättääkin ostoksen tekemättä, koska liikkeessä ei ole muita hänelle mieleisiä kehyksiä kuin ne yhdet, joista myyjä tietää, että ovat huterat asiakkaan tarpeisiin mutta asiakas sitä ei tiedä, ennen kuin vasta sitten kun on liian myöhäistä.

    Terveyskirjastosta muistaakseni löysin joskus jonkun artikkelin silmähieronnasta, menen nyt sinne tietoa etsimään.

    Vielä kerran kiitos antamistasi tiedoista. Olivat hyödyksi!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tämäkin vielä! Steppi suviseuroissa

   Nyt on maailmankirjat sekaisin, En ollut uskoa silmiäni. Selvänä teltassa lauloi muiden mukana.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   105
   5058
  2. En minä alussa sua pitänyt kauniina

   Mutta nyt olet silmissäni maailman ihanin nainen. En edes käsitä, mitä tapahtui. Pikkuhiljaa muutuit silmissäni haluttavimmaksi naiseksi koko maailmas
   Tunteet
   217
   2975
  3. Voisitko mies kirjoittaa

   Jotain kivaa ja siten että tunnistaisin itseni varmasti? Ei ilkeilyjä..
   Ikävä
   62
   1416
  4. Homseksuaaliksi syntyminen - vuosisadan sumutus?

   Tieteellinen fakta on ettei homoseksuaaliksi voi syntyä vaan homoseksuaaliksi ruvetaan. Tätä kylmää ja itsestäänselvää tosiasiaa ei aivan viime vuosik
   Luterilaisuus
   343
   1383
  5. Kiinteistökuningattarelle satelee nyt tuomioita oikein urakalla

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008926919.html TELEVISIOSTA kiinteistövälittäjänä tunnetuksi tullut Kaisa Liski sai yhden vuoden ja kahden kuukaude
   Kotimaiset julkkisjuorut
   18
   1138
  6. Kirjoitan sulle sydämestäni

   Syvin toiveeni on päästä kanssasi suhteeseen, saada tutustua sinuun ja että sinäkin tuntisit minut sellaisena kuin olen. Minulla on paljon rakkautta s
   Tunteet
   66
   1126
  7. Puolangan Porukka. Kuulkaas tämä.

   Hyvää iltaa hyvä Puolangan herrasväki. Kertokaa minulle mistä löydän Puolangalta vastusta niinsanotusti tanssimaan nurkan taakse! Olen saanut tarpeeks
   Puolanka
   46
   989
  8. Meillä on vain telepaattinen suhde

   Tai siis mulla suhun. Yksipuolinen se on, ja romanttinen kaikesta huolimatta. Mielikuvitus korvaa sen, mitä ei koskaan ollut.
   Ikävä
   77
   982
  9. Ei tiemme enää kohtaa

   Joten älä odota, että ilmestyisin elämääsi. Se, mitä on tapahtunut on mennyttä, eikä sitä enää saa takaisin. Voi olla, että et näe minua pitkään aikaa
   Ikävä
   74
   978
  Aihe