Saaristotien lauttarantojen kaaharit

Anonyymi

Eilen sunnuntaina saaristotiellä varsinkin Korppoossa pitkät jonot lautalle. Kauhulla seurasin taas etuajokylttiläisten kaahausta jonon ohi. Pahimmat painavat 70-80 kmh kapealla tiellä jonon ohi vaikka tiellä liikkuu mm. lapsia ja koiria jaloittelemassa! Sama Prostvikin lauttarannassa, alueella 30 kmh-rajoitus mutta autolla päästetään liki rantaan asti niin kovaa kuin hiukankin uskalletaan ajaa! Missä järki?

ELY-keskus kuulemma harkitsee hidastetöyssyjen asentamista lauttarannoille, aivan oikein!

7

153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kilvanajoa se on aina ollut, erityisesti silloin kun etuajo-oikeutta ei ollut. Etuajo-oikeuden tultua on aina joku jolla on kiireempi kuin muilla,on siellä joskus rytissytkin.

      • Anonyymi

        Liikennemäärät ovat kasvaneet huomattavasti vuosikymmen vuosikymmeneltä mutta onneksi suurin osa ajelee järkevästi. Ohittelijoiden kannattaa muistaa että Nauvo-Parainen välillä Sterna ei pura lastiaan välttämättä samassa järjestyksessä kuin mihin lauttaa ajettu Nauvon puolella. Esim jos hylly käytössä, sen alla oleva jono pääsee ensin. Nauratti jokunen viikko sitten, Nauvossa uudehko bemari ohitteli aktiivisesti mm. minut. No, lautalla hän joutui hyllylle viimeiseksi jonossa ja käytönnössä kaikki ohitetut pääsivät Paraisten puolella ennen bemaria lautalta pois...kähkäh.

        60-70-luvulla oli normaalia että pe tai su lauttaa odoteltiin jopa 3-4 tuntia. Nykyään vartin odotus tuntuu monelle olevan katastrofi.


    • Anonyymi

      Saariston yhteysalusliikenteen kokonaisbudjetti on 19,1 miljoonaa euroa vuodessa. Se pitää sisällään muun muassa miljoonalla eurolla laiturikorjauksia.

      Maksuton saaristoliikenne maksaa 16,5 miljoonaa euroa vuodessa – saariston vakituista asukasta kohden menot 30 000 euroa

      • Anonyymi

        Laskitko mukaan kesäasukkaat ja turistit? Helsingin julkinen liikenne maksaa 112 miljoonaa vuodessa ja puolet tästä tulee kunnan pussista. Niin, että ei se missää ilmaista ole veronmaksajille. Espoon metrohankkeen budjetti oli 600 miljoonaa, mahtoikohan sekään riittää?


    • Anonyymi

      Saaristolautat on yksi osa-alue maamme tieverkosta ja sen kustannuksia ei voi pääluvun mukaan perustella. Lähinnä tulee mieleen" ollako vai eikö olla" asuttuja nämä saaret jotka myös ulkoraja-alueemme suurilta osin muodostaa. Mielestäni paras valvonta on pitää saaret asuttuna ja asukkaat toimelijaina elättäen itse itsensä. Saariston viranomaisvalvonta näinä hieman poikkeuksellisina aikoina kaikenmaailman liikehdinnän keskellä veisi varmasta moninkertaisesti tuon summan ja olisi silti huonosti kattava palvelu. Olisi syytä lopettaa kitinä maantielautoista ja katsoa asiaa myös tämän skenaarion valossa niin saadaan asiat näyttämään positiiviseltä ja kansakunnan kannalta edulliselta kattavalta toiminnalta.

    • Anonyymi

      Mikään ei oo muuttunu Paraisilla siitä kun kävin armeijan Korppoossa. Kiiru sillonki oli lautoille.

      • Anonyymi

        Paraisten ja Nauvon välillä on uudet isot lautat joihin kunpaankiin mahtuu lähes kaksi kertaa enemmän autoja kuin vanhaan Sternaan. Lisäksi yläramppeja ei ole eli lastaus sujuu nopeammin.

        Sternalla ja Falcolla ylärampit tuottivat usein harmaita hiuksia. Rampit olivat kapeat ja niille ajettiin jyrkkää ramppia. Niissä on kytkimiä poltettu ja kylkiä kolhittu.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3038
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1026
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1000
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      946
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      49
      916
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      806
    Aihe