Hamstraatko pakastimeesi ruokaa ?

Anonyymi

Muistatko syödä niitä pois ? Sika-nauta säilyy vain pari kuukautta,
kala vielä vähemmän aikaa. Marjat säilyvät vuodenkin.

19

169

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Korona-aikana olen hamstrannut vähän, koska en halua mennä usein kauppaan altistumaan.

    • Anonyymi

      Riippuu kalasta.
      Kun katsoo kaupassa pakastesein parasta ennen päivää ja pakkauspäivää, ero on tasan vuosi.
      Rasvaista kalaa, kuten lohta en säilyttäisi kolmeakaan kuukautta, vaikka saisi takuutuoreena pakkaseen, mutta tuoreena pakastettua haukea syön kyllä vielä puolen vuoden päästä nuijimisesta. Pakastehaukeni pääsevät pakkaseen reilu tunti pyydytämisestä ja senkin ajan ne ovat kylmälaukussa.

      Eikö sikanauta ole purkkisäilyke?

      • Anonyymi

        Sika-naudaksi sanotaan myös jauhelihaa , en pakasta sitä koskaan,
        koska en ole tiennyt voiko sitä pakastaa,
        kun kerran pakastettua tuoretta ei käsitykseni mukaan voi toiste pakastaa.
        Mistä voi tietää, onko ruhon osat ollut jo pakastettuna ?

        Riippuu muuten pakastimen kylmyydestä kuinka kauan joku tuote siellä säilyy.
        - 18 tai alle pitäisi olla, jos kauemmin säilyttää.
        Mittasin oman pakastimeni lämpötilan ja kylmimmän alalaatikon lämpötila
        oli -22. Hämmästyksekseni niin alhainen. Luulin, että 8-10 astetta ehkä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sika-naudaksi sanotaan myös jauhelihaa , en pakasta sitä koskaan,
        koska en ole tiennyt voiko sitä pakastaa,
        kun kerran pakastettua tuoretta ei käsitykseni mukaan voi toiste pakastaa.
        Mistä voi tietää, onko ruhon osat ollut jo pakastettuna ?

        Riippuu muuten pakastimen kylmyydestä kuinka kauan joku tuote siellä säilyy.
        - 18 tai alle pitäisi olla, jos kauemmin säilyttää.
        Mittasin oman pakastimeni lämpötilan ja kylmimmän alalaatikon lämpötila
        oli -22. Hämmästyksekseni niin alhainen. Luulin, että 8-10 astetta ehkä.

        Toiseen kertaan pakastamisen kielto johtuu lähinnä siitä, että kun tuotteen sulattaa, sen mikrobisto herää, lisääntyy ja tuotteen heikkeneminen nopeutuu. Jos se pakastetaan välittömästi uudelleen, ei suurta ongelmaa ole. Mikrobit vaipuvat lepotilaan, mutta kun sulatat sen seuraavan kerran, mikrobeja on enemmän ja pilaantuminen vähän nopeampaa kuin kerran pakastetussa. Ei se heti pilalle mene, vaikka pakastaisi uudelleenkin, mutta säilyvyys heikkenee.

        Säilyvys on tietenkin paljon kiinni siitä, paljonko mikrobitoimintaa tuotteessa on ollut pakastettaessa. Siksi pitäisi pyrkiä mahdollisimman tuoreiden tuotteiden pakastamiseen ja huolehtia, ettei kylmäketju katkea edes kaupasta kotiin tuotaessa arempien kohdalla.
        Jos ostan muikkuja tai sushia, minulla on kylmäkassi ja kylmäpalat mukana. Joskus Prismassa kalakauppias heitti muikkupussiin jäähilettä. Kun kauppias muuttui, ei enää jäitäkään tullut.

        Kysyin asiaa henkilöltä, joka teki mikrobiologiasta väitöskirjaa, joten luulen hänen pätevyytensä riittäneen.


    • Anonyymi

      Kyllä pidän vararuokaa, jos vaikka sairastuu, ettei ruokaa tarvitse lähteä
      sairaana hakemaan. Olen oppinut netistäkin ruokaa tilaamaan ei sen puoleen
      ja silloin tilaan ruokaa pakasteeseenkin, kauppamatkallani se jonkun verran sulaisi.
      Kaikki hamstrattu ei ole pakasteruokaa.

    • Anonyymi

      Enimmäkseen on menneen kesän marjoja tässä hetkellä.
      Harvoin ja harkiten kalapuikkoja.
      Mutta noin muuten on sitten tilliä, pinaattia, juureksia ja vastaavia pusseissa. Niitä viskelen milloin mihinkin, en elä reseptien mukaan.
      Tietenkin jäätelöä jos muistan ostaa. "On jäätelö hyvää kun yksin syö tutti frutti" jne.
      Mitään ruoka-aineksia en säilö pakastimeen. Käytän ne hellalta suuhun ja syön ehkä kahtena päivänä. Jos jää niukasti, menee biojätteisiin.
      En edes syö joka päivä kun ei se ole niin tärkeää. Päivän appeiksi riittää välillä ottaa kevyemmin muutama ruisleipä siivu, kera juuston ja ehkä keitetyn kananmunan. Jugurtti. Harvakseltaan puuroa niukkanen annos pussina 30 grammaa. Sellaisella pärjää pitkälle.
      No kahvin kanssa on syytä olla makeata ja keksi purkki on aina täynnä eri tuotteita.

    • Anonyymi

      en hamstraa, mutta yksin asuvana joudun usein pakastamaan, esim. valmiiksi pakatut broileri- ja kalkkunapakkaukset liian isoja kerralla laittaa, ellei viitsi montaa päivää peräkkäin syödä, samoin kirjolohifileet. kyllä kala säilyy kauemmin kuin tuon kaksi kuukautta, samoin jauheliha ja muu liha, kokemusta on. en ymmärrä mistä nuo säilymisajat on otettu, minä syön useinkin kauemmin pakastettua kalaa ja lintua ja ihan hyvää on.

    • Anonyymi

      Yksin asuvana teen ruokaa isompina satseina ja pakastan annoksina. Joskus myös pakastan ostamani lihan sellaisenaan jos on sopiva tarjous osunut kohdalle. Nuo pakastusajat on aikalailla vain ohjeistuksia, mulla ollut mm jauhelihaa puoli vuotta eikä mennyt miksikään, samoin possun ulkofile vakuumissa yli puoli vuotta moitteettomana. Jouluksi ostettua annospakattua, mikrossa valmistettavaa lipeäkalaa söin yhden annoksen juhannuksena ja viimeisen elokuussa ja ihan moitteetonta oli.
      Kala joka on vakuumiin pakattu säilyy paremmin kuivumatta, toinen vaihtoehto on pakastaa vedessä, valmiina ruokana säilyy parhaiten. Hygieniapassikoulutuksessa aikoinaan sanottiin että pakastettua tuotetta EI SAA pakastaa uudelleen ilman että se kuumennetaan kunnolla, tuon asian toki tiesin jo ennestään vuosikymmenien keittiöalalla työskentelyn jälkeen kuten myös muutkin mitä hygieniapassia varten piti tietää ja täysillä pisteillä sen läpyskän sainkin.
      Jos paljon haluaa hyödyntää pakastinta raakojen tuotteiden pakastukseen niin kannattaa ostaa vakuumikone ja pakata vakuumiin kerta-annoksina, silloin säilyy parhaiten ja on helppo ottaa ja sulattaa jos tekeekin vain yhden annoksen.

      vn

    • Anonyymi

      Pakastetun tuotteen säilymisaikaan, siis säilymisenä hyvänä, vaikuttaa usea seikka. Yksi on tietysti itse tuote mutta mm. pakastusnopeus on ja olennainen tekijä, yhdessä pakastuslämpötilan kanssa. Tuote tulisi saada syväjäätymään, siis ei vain jäähtymään vaan jäätymaan, mahdollisimman nopeasti. Tämä tarkoittaa että lisättäessä pakastimeen esim. huoneenlämpöinen tuote, pakastimen tulisi kyetä jäädyttämään se niin että pakastimen lämpötila pysyisi koko prosessin ajan riittävän alhaisena, monet laittavat pakastimeen liikaa tavaraa kerralla jolloin tämä edellytys ei välttämättä toteudu. Jotta se toteutuisi ovat pakastinten valmistajat yleensä ilmoittaneet suositellut suurimmat kerralla laitettavat tuotemäärät per esim. vrk.

    • Anonyymi

      Marjoja on paljon, kyllä ne siitä vuoden mittaan hupenevat. Sieniä esivalmistettuna.
      Ostan vähintään kaksi kiloa lihaa kerralla, paistan ja viipaloin pakkaseen annospusseihin. Kalan kokonaisena, valmistan ja taas annospakkaukseen ne mitkä eivät muutamassa päivässä tule syödyksi jääkaapista.
      Lihapullia teen kilosta jauhelihaa. Hernekeittoa kilon pussista.
      Aina on mistä ottaa, vaikka mihin aikaan ja miten nälkäisenä tulee kotiin. Ainut muistaminen on ottaa etukäteen jääkaappiin sulamaan annos. Hätätapauksessa sulatan mikrossa, mutta sähkön kulutusta säätelen.

      • Anonyymi

        Miten lämmität sen sulatetun ruuan, mikro vie vähemmän sähköä kuin hella/uuni. Itse sulatan ja lämmitän ruokani mikrossa päivittäin ja sähkölaskuni pieneni puolella verrattuna siihen aikaan kun tein/lämmitin vielä ruokani päivittäin hellalla/uunissa. Mun kuukauden sähkölasku siirtoineen n. 14 - 16 euroo riippuen miten olen hellaa ja uunia käyttänyt. Nykyään kaikki pataruuat ja keitot, nyhtöpossu yms teen haudutuspadassa ja uunia käytän vain leivonnassa ja laatikkoruokien teossa.

        vn


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten lämmität sen sulatetun ruuan, mikro vie vähemmän sähköä kuin hella/uuni. Itse sulatan ja lämmitän ruokani mikrossa päivittäin ja sähkölaskuni pieneni puolella verrattuna siihen aikaan kun tein/lämmitin vielä ruokani päivittäin hellalla/uunissa. Mun kuukauden sähkölasku siirtoineen n. 14 - 16 euroo riippuen miten olen hellaa ja uunia käyttänyt. Nykyään kaikki pataruuat ja keitot, nyhtöpossu yms teen haudutuspadassa ja uunia käytän vain leivonnassa ja laatikkoruokien teossa.

        vn

        Sulla klapeja riittää ilmeisesti omasta takaa, omistanet takamettiä, niin joku harsii sulle sieltä klapipuita valkian tekkoon.


    • Anonyymi

      Annan kaupan pakastaa ja varastoida puolestani, tulee minulle helpommaksi ja
      hiukan edullisemmaksi eikä tarvitse vahtia vanheneeko joku tuote.

    • Anonyymi

      Meillä on hyvä kokoiset jk/ pakastimet. Pakkaset ovat tyhjiä kuukauden välein, marjoja lukuunottamatta. Taas tilataan kauppakassit ja sillä siisti. Kierto toimii hyvin , eikä ruokaa mene roskiin. Se on ihan järjestelykysymys ja helppoa.

    • Anonyymi

      Kävelettekö pakkasessa, mikä on raja jolloin ei tule lähdetyksi ulos?

      • Anonyymi

        Pakkasessani oj jotain: marjoja, wok-vihanneksia, röstiperunoita.
        Yleensä jokin jädepaketti. Nyt on kaupassani Italian-viikko, joten sieltäpä täytyy hakea jotain namiskuukkelia pakkaseenkin.
        Beng


      • Anonyymi

        Olen rajaton. Jos ei mene sään takia ulos, kyse ei ole väärästä säästä vaan vääristä vaatteista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen rajaton. Jos ei mene sään takia ulos, kyse ei ole väärästä säästä vaan vääristä vaatteista.

        Hirveä oli pari vuotta pakkasessa, oli hieman vanhan makua syödessä.
        Saattoi olla muutenkin jo vanha hirvi ammuttaessa. Mhyy, jauhelihaa vielä se hirvi joo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hirveä oli pari vuotta pakkasessa, oli hieman vanhan makua syödessä.
        Saattoi olla muutenkin jo vanha hirvi ammuttaessa. Mhyy, jauhelihaa vielä se hirvi joo.

        En luulin, että vietit itse aikaasi pakkasessa. Tuli mieleen Uuno Turhapuro jääkaapissa.
        Beng


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ei sua enään tunnista

      Kun olet vanhentunut ja lihonut.
      Ikävä
      89
      5095
    2. Huomenet naiselle

      Harmittaa ettei ehkä nähdä enää koskaan. Näillä mennään sitten.
      Ikävä
      51
      4012
    3. Mikä kaivatussasi kolahti?

      Mikä oli erityistä?
      Ikävä
      23
      2073
    4. Kaikesta muusta

      Mulla on hyvä fiilis. Mä selviän tästä ja sit musta tulee parempi ihminenkin. Ainut, mitä mun pitää nyt välttää on se ko
      Ikävä
      16
      1775
    5. Etsin vastaantulevista sua

      Nyt kun sua ei oo, ikävöin sua niin v*tusti. 😔Jokaisesta etsin samoja piirteitä, samantyyppistä olemusta, samanlaista s
      Ikävä
      27
      1717
    6. Hyvää yötä.

      Miten äkäpussi kesytetään? 😉 pus
      Ikävä
      15
      1414
    7. Ajatteletko koskaan

      Yhteisiä työvuosia ja millaista silloin oli? Haluaisin palata niihin vuosiin 🥹
      Ikävä
      26
      1185
    8. Tekis mieli lähestyä sua

      Mutta pelkään että peräännyt ja en haluis häiritä sua... En tiedä mitä tekisin olet ihana salaa sua rakastan...💗
      Ikävä
      20
      1006
    9. T, miten mun pitäis toimia

      Olen niin toivottoman ihastunut suhun...ollut jo liian,monta,vuotta. Lähestynkö viestillä? Miten? Sun katse...mä en kest
      Ikävä
      43
      971
    10. Kyllä hävettää!

      Olla taivalkoskelta jos vuoden taivalkoskelainen on tuommoinen tumpelo.
      Taivalkoski
      21
      960
    Aihe