Aihe

Saipan johto kaipaa tuuletusta! Onko ajan tasalla?

Anonyymi

Etelä-Saimaassa on 21.10.2020 juttu, jossa Saipan ylin johto ei näe Saipaa tulevaisuuden liigajoukkueena, koska halli rakennetaan vanhalle paikalle Kisapuistoon. Herättää kysymyksiä. Isoja kysymyksiä. Onko kyseinen johto enää kelvollinen luotsaamaan Saipaa tulevaisuuteen? Arvoissa ja visioissa vikaa?

Miten on mahdollista, että Saipa on liigassa, kun se on pelannut koko ajan Kisapuistossa? Eikös pelien tärkein asia ole tehdä maaleja? Miten hitossa se on riippuvainen siitä, missä se kaukalo on? Joutuuhan ne pelaajat käymään muissakin kaukaloissa, Rinkelinmäellä ja Hakametsässä. Miten siellä pelaamiseen vaikuttaa se, onko oma halli Kisapuistossa vai Kontin paikalla?

Saman päivän ES Keskiviikko-lehden Emmi-Riika Seppälän artikkeli tarjoaa hyviä neuvoja myös syvissä vesissä sukeltavalle Saipan johdolle:
- "Muutos on mahdollisuus".
- "Kun lakkaamme vastustamasta muutosta, vapautuu energiaa uusiin asioihin ja opimme löytämään sen positiiviset puolet".

On keskityttävä pelaamiseen ja maalien tekoon.

Pelaamisessa menestymisen kautta syntyy halu tukea ja olla mukana voittajien matkassa. Sitä kautta ratkeaa myös rahan ansaintamallit, ei toisinpäin. Rahankeruuta voi harjoittaa muuallakin kuin hallilla, olkoon se halli vain jäähalli tai "messukeskus"! Eihän Saipa-kauppakaan ole hallilla vaan Iso-Kristiinassa. Sen liiketilan tuottoa voi kasvattaa moninkertaiseksi, kun vaan syntyy halu tukea ja ostettavaa on tarjolla tarpeeseen.

Jotkut Saipan johdon kanssa samoissa vesissä sukeltavat väittävät, että Kisapuiston ratkaisu ei ole ympäristöystävällinen.
- Jos uuden jäähallin vuotuiset ylläpitokulut ovat 2 miljoonaa pienemmät kuin keskustaratkaisussa, niin eikö se viittaa säästeliäisyyteen? Ne kaksi miljoonaa voi joka vuosi käyttää ympäristötekoihin. Parempi käyttää ympäristötekoihin ja veronmaksajien hyväksi kuin lisätilojen lämmittämiseen! Oletko ajatellut sitä vauhkossasi?

- Joukolla pääsee Kisapuistoon. Jospa urputtajakin vaihtaisi linjuriin ja jättäisi auton kotiin. Samalla tavalla autolla hän olisi kuitenkin ajanut keskustan jäähalliin tai siis johonkin keskustan seudulle ja löytänyt parkkipaikan tyyliin puolen kilometrin päässä hallilta. Vai väittääkö hän, että miltei kaikki jäähallilla käyvät asuvat keskustassa ja tulisivat kävellen? No jos niin on, niin hallille on matkaa vajaat 2,5 kilometriä. Sen voi hyvin kävellä. Eikö se ole säästeliästä ja urheilullista ja terveellistä ja ympäristöteko?

Ajatelkaa nyt vähän ittekin!
Taneli

4

122

  Vastaukset

  • Hyvä kirjoitus. Kyllä jokainen noista keskustahallin puolustajista ja Saipan edustajista tietää, että suurin osa Lappeenrantalaisista asuu muualla, kuin keskustassa. Ja ainakin yhdessä opinnäytetyössä on tutkittu, mistä Saipa-pelien katsojat tulevat. Noin puolet tulee Lappeenranta/Joutseno -alueelta, eli tässäkin joukossa on vain osa keskustassa asuvia. Toinen puoli porukasta tulee siis muualta. Tästä seuraa, että suurin osa katsojista tulee paikalle omalla autolla nyt ja jatkossakin. Itse kun en asu keskustassa, niin jos jäähalli tulee keskustaan, niin missään tapauksessa en tule peleihin omalla autolla, on varmaan aika isot ruuhkat silloin. Ja kun muulla tavalla en peleihin pääse, niin sitten jää käymättä kokonaan. Haluaako Saipa oikeasti vaikeuttaa katsojien tuloa peleihin?

  • Fanibussit. Fanibussit.

   Miten korona-aikana voisi katsoa pelejä? Paikallis-TV? Ja tilata vaikka jostain pelieväät kotikatsomoon. Siinä tienaamisen paikka.

  • Saipan ylin johto lomautettakoon monitoimihallin käsittelyn ajaksi. Ovat jäävejä.

   Nyt selvisi puhallus. Keskustaan piti tulla katettu Lappeentie, johon rakennusfirma ja muut yrittäjät olisivat saaneet investoida ja rakentaa kerrostaloja, hotellin ja messukeskuksen, jossa olisi välillä myös kiekkokaukalo, jota kaupunki vuokraisi Saipan käyttöön. Kun sijoittajat eivät olleet suuremmin kiinnostuneita hotellin, asuintalojen eikä monitoimihallin rakentamisesta, niin kaupungin johto ja Saipa "luuli", että niiden pitää toteuttaa jäljelle jäänyt monitoimihalli, jossa voi pitää 500-1000 hengen kokouksia, messuja ja siellä on liikkeitä ja kuppiloita. Ei ole kaupungin toimialaa rakentaa sellaista, eikä Saipankaan. Kauppakeskus- ja monitoimihallirakentaminen ovat siihen ammattimaisesti vihkiytyneiden asiaa.

   Jäähalli on eri asia, Se on kaupunkilaisten liikuntaharrastuspaikka ja sen kaupunki rakentakoon. Jäähallin sijoituspaikkana on keskustaa parempi alue, jossa on muukin jääurheilu, Kisapuisto.

  • En tiedä miten Liiga-Saipan toimitusjohtajalta Excelit ja muut rahoituslaskelmat taipuu, mutta ainakaan sijoittajia ja rahoittajia nuo eivät ole onnistuneet hankkimaan. Lehdessä itkeminen kyllä onnistuu..

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   13080
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   93
   9044