Saipan johto kaipaa tuuletusta! Onko ajan tasalla?

Anonyymi

Etelä-Saimaassa on 21.10.2020 juttu, jossa Saipan ylin johto ei näe Saipaa tulevaisuuden liigajoukkueena, koska halli rakennetaan vanhalle paikalle Kisapuistoon. Herättää kysymyksiä. Isoja kysymyksiä. Onko kyseinen johto enää kelvollinen luotsaamaan Saipaa tulevaisuuteen? Arvoissa ja visioissa vikaa?

Miten on mahdollista, että Saipa on liigassa, kun se on pelannut koko ajan Kisapuistossa? Eikös pelien tärkein asia ole tehdä maaleja? Miten hitossa se on riippuvainen siitä, missä se kaukalo on? Joutuuhan ne pelaajat käymään muissakin kaukaloissa, Rinkelinmäellä ja Hakametsässä. Miten siellä pelaamiseen vaikuttaa se, onko oma halli Kisapuistossa vai Kontin paikalla?

Saman päivän ES Keskiviikko-lehden Emmi-Riika Seppälän artikkeli tarjoaa hyviä neuvoja myös syvissä vesissä sukeltavalle Saipan johdolle:
- "Muutos on mahdollisuus".
- "Kun lakkaamme vastustamasta muutosta, vapautuu energiaa uusiin asioihin ja opimme löytämään sen positiiviset puolet".

On keskityttävä pelaamiseen ja maalien tekoon.

Pelaamisessa menestymisen kautta syntyy halu tukea ja olla mukana voittajien matkassa. Sitä kautta ratkeaa myös rahan ansaintamallit, ei toisinpäin. Rahankeruuta voi harjoittaa muuallakin kuin hallilla, olkoon se halli vain jäähalli tai "messukeskus"! Eihän Saipa-kauppakaan ole hallilla vaan Iso-Kristiinassa. Sen liiketilan tuottoa voi kasvattaa moninkertaiseksi, kun vaan syntyy halu tukea ja ostettavaa on tarjolla tarpeeseen.

Jotkut Saipan johdon kanssa samoissa vesissä sukeltavat väittävät, että Kisapuiston ratkaisu ei ole ympäristöystävällinen.
- Jos uuden jäähallin vuotuiset ylläpitokulut ovat 2 miljoonaa pienemmät kuin keskustaratkaisussa, niin eikö se viittaa säästeliäisyyteen? Ne kaksi miljoonaa voi joka vuosi käyttää ympäristötekoihin. Parempi käyttää ympäristötekoihin ja veronmaksajien hyväksi kuin lisätilojen lämmittämiseen! Oletko ajatellut sitä vauhkossasi?

- Joukolla pääsee Kisapuistoon. Jospa urputtajakin vaihtaisi linjuriin ja jättäisi auton kotiin. Samalla tavalla autolla hän olisi kuitenkin ajanut keskustan jäähalliin tai siis johonkin keskustan seudulle ja löytänyt parkkipaikan tyyliin puolen kilometrin päässä hallilta. Vai väittääkö hän, että miltei kaikki jäähallilla käyvät asuvat keskustassa ja tulisivat kävellen? No jos niin on, niin hallille on matkaa vajaat 2,5 kilometriä. Sen voi hyvin kävellä. Eikö se ole säästeliästä ja urheilullista ja terveellistä ja ympäristöteko?

Ajatelkaa nyt vähän ittekin!
Taneli

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hyvä kirjoitus. Kyllä jokainen noista keskustahallin puolustajista ja Saipan edustajista tietää, että suurin osa Lappeenrantalaisista asuu muualla, kuin keskustassa. Ja ainakin yhdessä opinnäytetyössä on tutkittu, mistä Saipa-pelien katsojat tulevat. Noin puolet tulee Lappeenranta/Joutseno -alueelta, eli tässäkin joukossa on vain osa keskustassa asuvia. Toinen puoli porukasta tulee siis muualta. Tästä seuraa, että suurin osa katsojista tulee paikalle omalla autolla nyt ja jatkossakin. Itse kun en asu keskustassa, niin jos jäähalli tulee keskustaan, niin missään tapauksessa en tule peleihin omalla autolla, on varmaan aika isot ruuhkat silloin. Ja kun muulla tavalla en peleihin pääse, niin sitten jää käymättä kokonaan. Haluaako Saipa oikeasti vaikeuttaa katsojien tuloa peleihin?

    • Anonyymi

      Fanibussit. Fanibussit.

      Miten korona-aikana voisi katsoa pelejä? Paikallis-TV? Ja tilata vaikka jostain pelieväät kotikatsomoon. Siinä tienaamisen paikka.

    • Anonyymi

      Saipan ylin johto lomautettakoon monitoimihallin käsittelyn ajaksi. Ovat jäävejä.

      Nyt selvisi puhallus. Keskustaan piti tulla katettu Lappeentie, johon rakennusfirma ja muut yrittäjät olisivat saaneet investoida ja rakentaa kerrostaloja, hotellin ja messukeskuksen, jossa olisi välillä myös kiekkokaukalo, jota kaupunki vuokraisi Saipan käyttöön. Kun sijoittajat eivät olleet suuremmin kiinnostuneita hotellin, asuintalojen eikä monitoimihallin rakentamisesta, niin kaupungin johto ja Saipa "luuli", että niiden pitää toteuttaa jäljelle jäänyt monitoimihalli, jossa voi pitää 500-1000 hengen kokouksia, messuja ja siellä on liikkeitä ja kuppiloita. Ei ole kaupungin toimialaa rakentaa sellaista, eikä Saipankaan. Kauppakeskus- ja monitoimihallirakentaminen ovat siihen ammattimaisesti vihkiytyneiden asiaa.

      Jäähalli on eri asia, Se on kaupunkilaisten liikuntaharrastuspaikka ja sen kaupunki rakentakoon. Jäähallin sijoituspaikkana on keskustaa parempi alue, jossa on muukin jääurheilu, Kisapuisto.

    • Anonyymi

      En tiedä miten Liiga-Saipan toimitusjohtajalta Excelit ja muut rahoituslaskelmat taipuu, mutta ainakaan sijoittajia ja rahoittajia nuo eivät ole onnistuneet hankkimaan. Lehdessä itkeminen kyllä onnistuu..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      249
      791
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe