Fortum ulkoistaa Intialaisille koko ICT:n

Anonyymi

14

889

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Inkkarit varmaan hallitsee tooosi hyvin sadat ohjelmat jotka on Fortumilla käytössä. Aikovat käyttää oikein TEKOÄLYÄ! Huutista.

      On siinä taas jollain managerilla tullut älynväläys: vaihdetaan laadukas suomalainen ylläpito muka-halpaan intialaiseen. Vain 30 henkeä siirtyy Wiprolle.

    • Anonyymi

      Prosessi menee seuraavasti:

      -Suomalainen henkilöstö siirtyy Wiprolle vanhoina työntekijöinä tai muuten oikein reilulla sopimuksella.

      -Ainoa tehtävä Wiprolla on opettaa oma työ intialaisille. Aluksi työparina, sitten sivusta seuraavana tukena ja lopuksi pyörittää peukaloita ja tarvittaessa auttaa jos inkkari ei vielä osaa jotain

      -YT:t. Suomalainen työntekijäporras ja alempi manageritaso saa kenkää.

      -Ensimmäiset merkit siitä, että intialaiset eivät oikeasti osaa oikein mitään. Homma on toiminut lähinnä siksi että vuosikymmeniä kehitetty suomalainen infra on niin laadukas ja sovelluskehitys on ollut niin laadukasta, että asiaan ei ole osattu kiinnittää huomiota.

      -Huomataan, että intialaisilla on hirveä vaihtuvuus. Tullaan tilanteeseen, jossa puoli vuotta Fortumilla ollut intialainen vaihtaa euron palkankorotuksen vuoksi työnantajaa ja opettaa uutta intialaista joka saattaa parin kuukauden jälkeen opettaa jälleen uutta Fortumin järjestelmiin.

      -Kunnon IT-ongelmat alkavat tässä vaiheessa. Systeemien kaatumisia, vääriä laskuja asiakkaille, tietovuotoja. Ne alussa pois potkitut suomalaiset ilmoittavat että syövät litran sitä itseään ennemmin kuin tulevat takaisin. Heillä on jo uudet työpaikat.

      -Fortumin maine on jo kärsinyt. Systeemejä yritetään korjata konsulttityönä 200e/tunti. Muutama saa keskikohdasta kenkää mutta ei se koodi sillä parane.

      -Lehdissä juttuja miten tulee virheellinen lasku ja jos siitä soittaa asiakaspalveluun niin luurin toisessa päässä on vankkaa intia-aksenttia puliseva henkilö josta edes tekoäly ei ota selvää.

      -Tässä vaiheessa on jo selvää asiakaskatoa ja maine lähenee jo sähköistä reseptiä tai Olkiluodon ydinvoimalaa. Fortum aloittaa rakentamaan taas kotimaista sovelluskehitystä.

      -Noin vuonna 2030, kymmenien miljoonien eurojen tappioiden, imagomenetysten ja asiakaskadon jälkeen ollaan vihdoin _noustu_ samaan tilanteeseen missä ollaan tänään.

      • Anonyymi

        Joitakin työläitä rutiinitehtäviä jotka osataan yrityksessä itsekin saattaa olla järkevää ulkoistaa halpamaihin mutta tietotaito, kehitystyö ja hallinta on parempi pitää yrityksessä.
        Kirjoitus vuodelta 2006 mutta edelleen totta: "It-ulkoistamisen pitäisi siis olla alihankintaa tai osaulkoistusta. Sopimus voi olla jatkuva, mutta sen pitää olla irtisanottavissa sillä perusteella, että asiakas on tyytymätön."

        https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001473211.html


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joitakin työläitä rutiinitehtäviä jotka osataan yrityksessä itsekin saattaa olla järkevää ulkoistaa halpamaihin mutta tietotaito, kehitystyö ja hallinta on parempi pitää yrityksessä.
        Kirjoitus vuodelta 2006 mutta edelleen totta: "It-ulkoistamisen pitäisi siis olla alihankintaa tai osaulkoistusta. Sopimus voi olla jatkuva, mutta sen pitää olla irtisanottavissa sillä perusteella, että asiakas on tyytymätön."

        https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001473211.html

        heh, "Älä missään tapauksessa tee totaaliulkoistusta. Tee selkeitä alihankintasopimuksia niistä osista, jotka on pakko tai rehellisesti perusteltua ostaa muualta. Seuraa ulkoistuksen kehittymistä ja pysy siinä itse mukana"


      • Anonyymi

        Erittäin osuva kuvaus, näin tulee menemään.

        Onneksi päätökset tehnyt manageri on jo hypännyt hommien kustessa seuraavaa firmaa "saneeraamaan" niillä meriiteillä, että sai aikaan kovat säästöt ulkoistamalla ylläpitoa Intiaan. Ehkä saa jopa kultaisen kädenpuristuksen (vuoden palkka) lähtiessään.

        Jälkipolvet korjaavat näitä huonoja päätöksiä vielä pitkään ja hartaasti, kiroillen samalla mielessään, mitä roskaa on saatu aikaiseksi vuosien aikana.

        Kun yrityksen uusi manager-taso lopulta huomaa, että homma kusee ihan täysin, firma myydään ulkomaiselle pääomasijoittajalle ja managerit saavat kaupasta hyvät massit ja voivat vetäytyä enkelisijoittajiksi ja hallitus-"ammattilaiseksi".


    • Anonyymi

      Se on niin, että kun pomolle näyttää exceliä missä kerrotaan että suomalainen maksaa 80e/tunti ja intialainen 10e/tunti ja valehdellaan päin naamaa että laatu on vähintään yhtä hyvä, ellei parempi niin sen jälkeen pomo ei näe tai kuule enää mitään. Vaikka järjestelmät ovat umpisolmussa ja asiakkaat kaikonneet niin pomo on sokeana siitä että tienataan 70e/tunti/työntekijä ”voittoa” verrattuna aikaisempaan.

      • Anonyymi

        Parempi ettette ainakaan opeta ainuttakaan alihankkijaa koska itse jäätte työttömiksi.
        Saikkua vaan ja uusi duunipaikka hakuun kun pomo alkaa ehdottelemaan levottomia.


      • Anonyymi

        Niinhän siinä käy kun päättäjillä jotka päätökset tekevät ei ole minkäänlaista käsitystä pitkäjänteisestä sovelluskehityksestä. Lisätään kuvaaan vaikkapa CGI:n tai Tiedon lipevä myyntitykki niin soppa on valmis - epäselviä sopimuksia joista asiakas ei pääse irti. Aina vain kasvavat kustannukset. Korjauskelvotonta Intialaista spagettikoodibugisoppaa. Kommunikointivaikeudet, Tyytymättömät loppukäyttäjät. Viimeisenä niittinä massiivinen järjestelmätietomurto joka viimeistään mitätöi "isot säästöt" julkisuuskuvan menetyksestä puhumattakaan, jne, jne ...


      • Anonyymi

        Pomon optiot on kiinni kustannussäästössä. Ei välttämättä pitkän ajan jakson, vaan sen kvartaalin. Ovat erittäin motivoituneita siirtämään työt Intiaan.
        Laadun kanssa tällä ei ole tekemistä, vaan oletetun säästön&optioiden.


    • Anonyymi

      ok, kyllä se näin on

    • Anonyymi

      Korkeakoulututkinnon suorittanut inkkari vai atk lukion käynyt suomalais nörtti ? Tästä asetelmastahan on kysymys siellä bensa aseman baarissa.
      Me ei kilpailla intian kanssa metsistä tai hyvinvoinnista. Vauraampana me voidaan ostaa inkkariaivot meidän riveihin. Bensiksen suosikki ei pääsis edes kalkkiviivoille. saatikka sinä.

      PS. Suomalainen Master of Computer Science on yksi maailman kovimista korteista. Tän kortin haltioita ei oo ku tuhannesosa suomen tarpeesta ja suuri osa heistäkin on Californiassa. Bensis, rasismi, populismi ja kylmä talvi ei kunnon koodaria paljon kiinnosta.

      • Anonyymi

        Johan tässä suomalainen itseopiskellut IT-nörtti on osoittanut osaamisensa kovan tason ja unohtanut vaihtaa webbi-tietokannan default-salasanan terapiapalveluita tarjoavassa psykiatrian firmassa. Lopputulos: lukekaa iltapäivälehdistä.

        Kuten ylläkin mainittiin, niin ei se suomalaisuus tuo mitään lisäarvoa siihen it-bisnekseen, siitä pitää globalisaatio huolen.


    • Anonyymi

      Suomessa yritykset ovat hakeneet säästöjä IT-kuluissa jo tappiin asti. Nyt sitten lisäsäästöjen toivossa offshorena halpamaihin. Fortumin perässä seuraa varmasti muitakin.

    • Anonyymi

      WP puljussa et saa edes omaa konetta on velvote on olla jossain ns "tiloissa" 8-16 katsoo ikkunasta ja osa lopettaa oma aloitteisesti. Ne ketkä eivät saa kutsun jossain vaiheessa ja parerissa on 6 - 12 kk liksa joka maksetaan kerran kk, jos menee toiseen paikaan sillä aikana maksu loppuu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 111
      2188
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      60
      2046
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1951
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1618
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1412
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1353
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1344
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1337
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe