Mitä mieltä olet lihatuotteita jäljittelevistä kasviruuista ?

Anonyymi

Oletko maistanut kasvisnakkia tai vege-jauhelihaa ?

96

748

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      minun vatsa ei kestä liian monimutkaisisa ruokia, usein näissä hernettä

    • Anonyymi

      Kaura- ja papukorvikeruuissa on alle puolet kauraa ja papua,
      muu on jotain epäterveellistä mössöä ja paistorasvaa ja hinta 20-kertainen
      kaurahiutaleisiin ja papuihin verrattuna, joita on terveellisempää syödä
      sellaisenaan. Olen kerran kokeeksi maistanut 3-4 eri tuotetta. En osta enää.

    • Anonyymi

      Maailma pelastuu kun popsit vege tuotteita massun täyteen ja lantakasat pienevät eikä valu vesistöihin!!🎃🐼🐰🐺🐦

      • Anonyymi

        Kasvissyöjä tuottaa valtavasti kakkaa, koska kasvis on melkein pelkkää kuitua. Mieti miten paljon lehmä sontii.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kasvissyöjä tuottaa valtavasti kakkaa, koska kasvis on melkein pelkkää kuitua. Mieti miten paljon lehmä sontii.

        Ja lehmän liha on vegetaarista, koska lehmä on kasvissyöjä.


    • Miksi jäljitellä lihaa jos sitä ei halua syödä?
      Olen joskus maistellut, tympeän, keinotekoisen makuisia ainakin kokeilemani.

      • Samaa minäkin olen ihmetellyt, miksi kasvikset pitää naamioida nakkien tai vaikkapa Seitan-kinkun hahmoon. Monissa lihaa jäljittelevissä tuotteissa on soijaa, joka on tuontituote , emmekä edes tiedä sen kasvuolosuhteita. Niissä on tosiaan jos jonkinlaista makuaromia ja valitettavasti usein myös palmuöljyä, joka on haitalliseksi luonnolle ja ihmisille havaittu. Nyhtökauraa maistoin silloin, kun se tuli markkinoille ja kyllähän se menetteli, kun lisäsin paljon aurinkokuivattua tomaattia.

        Ylsi lastenlapsistani oli reilun vuoden ajan vegaani, ei edes munia eikä eläinperäisiä maitotuotteita käyttänyt. Lukio tarjosi kasvisruokavaihtoehdon, kotona äitinsä teki pakkaseen kasvisannoksia. Koska tyttö myös urheili, se ruokavalio pitemmän päälle kävi hankalaksi, proteiinien riittävyys arvelutti ja hän kyllästyi perinpohjin tofuun, herneisiin ja papuihin. Kun hän oli mummolassa käymässä, laitoin esimekiksi kanttarellikastiketta ja porkkanalaatikkoa , joita itsekin söimme, lisäilin manteleita ja pähkinöitä salaatteihin. Kaura- ja mantelimaito tulivat tutuiksi, ja onneksi pakastemarjoista sai hänelle aina ihania annoksia. Leivontakin onnistuu vegaanisti. Kesällä me muutkin grillasimme myös kasviksia, ei hän mitään soijanakkeja haikaillut. Kik-herneistä saa vaikka mitä, liemestä jopa vispatuksi marenkia. Jouluksi ja uusien perunoiden kyytipojaksi tein häntä varten porkkalaa, eli porkkanasta tehtyä kylmäsavulohen makuista ja näköistä ruokaa - naamiontiahan sekin :). Siihen tarvittiin nestemäistä savuaromia, josta on tullut tavallaan hittimauste. Tyttö alkoi ensin kaivata taas kalaruokia, ja vähitellen palasi sekaruokavalioon ja on hyvin ravintotietoinen. Opin minäkin siinä ohessa lisää kasvisten käytöstä.


      • Juuri tuota minäkin olen ihmetellyt.
        Pihvi ja nakki ovat aina olleet lihatuotteita.
        Kummallisinta minusta on, kun tällaisen ´´kasvispihvin´´ nimi on Härkis.
        Eikös vaan elämä olekkin kummallista.
        Lehmäkin on kasvissyöjä, silti täyttä lihaa ja päästelee metaania.


      • Eliaana kirjoitti:

        Juuri tuota minäkin olen ihmetellyt.
        Pihvi ja nakki ovat aina olleet lihatuotteita.
        Kummallisinta minusta on, kun tällaisen ´´kasvispihvin´´ nimi on Härkis.
        Eikös vaan elämä olekkin kummallista.
        Lehmäkin on kasvissyöjä, silti täyttä lihaa ja päästelee metaania.

        Onhan iänkaiken tehty myös kasvispihvejä.
        Ainakin äitini sanoi jo vimevuosisadan puolessavälissä tekevänsä milloin punajuuripihvejä, milloin porkkanapihvejä ... Liha- ja maksapihvit olivat sitten erikseen erotuksena kasvispihveistä.


      • Eliaana kirjoitti:

        Juuri tuota minäkin olen ihmetellyt.
        Pihvi ja nakki ovat aina olleet lihatuotteita.
        Kummallisinta minusta on, kun tällaisen ´´kasvispihvin´´ nimi on Härkis.
        Eikös vaan elämä olekkin kummallista.
        Lehmäkin on kasvissyöjä, silti täyttä lihaa ja päästelee metaania.

        Kummallista tosiaan onkin tuon härän kanssa. Härkäpapu on kasvi, riimihärkä taas on liharuokalaji eikä runoileva nautaeläin. Härkä on virallisesti kuohittu sonni, mutta ravintolassa kuulemma lypsylehmääkin myydään häränpihveinä. Kuka nyt lehmäpihviä haluaisi tilata, eikä sonnikaan suosiossa ole. Pihvikarjasta ne taitavat enimmäkseen peräisin olla. Minäkin kerron, että syön enimmäkseen kanaa ja vain vähän punaista lihaa, mutta tuskin munituskanaa on enää myynnissäkään, broileriahan se kaikki on. Sikakin kehottaa jossain mainoksessa syömään kanaa. Eikös myös tuo sika ole vähän hyljeksitty syömäsana, possupataa haudutellaan mieluummin kuin sikapataa ja porsaansuikaleita myydään edullisesti, vai oletteko siansuikaleita ostaneet, marinoituina tai ilman? Tuskin myytävä sianliha aina pikkupossua on.

        Kukkoa viinissä on perinteinen ranskalaisherkku, kukonkoipien tai kukonpojankoipien lisäksi siihen tulee herkkusieniä, sipulia, pekonia ja punaviiniä. Olisipa kiinnostavaa tietää, miltä ehta kukonkoipi maistuu ja mistä niitä saa. Nyt on kylläkin alettu puhua broilerin koipireisistä, vaikka kyllä näihin ennen koipina myytyihin sisältyi sekä se reisiosa että koipiosa ja keskellä nivel. Hämmästyttävin on tietenkin kalakukko, vegaaneille lanttukukko.


      • Tellukka kirjoitti:

        Onhan iänkaiken tehty myös kasvispihvejä.
        Ainakin äitini sanoi jo vimevuosisadan puolessavälissä tekevänsä milloin punajuuripihvejä, milloin porkkanapihvejä ... Liha- ja maksapihvit olivat sitten erikseen erotuksena kasvispihveistä.

        Oliko ne sitten pelkästään punajuurta ja porkkanaa?
        Linstdrömin pihvi sisältää punajuurta, perusaine kyllä jauhelihaa,
        Kotikielellä tietysti voi nimittää mitä tykkää, eri asia yleisesti ja myyntipakkauksissa.


      • Eliaana kirjoitti:

        Oliko ne sitten pelkästään punajuurta ja porkkanaa?
        Linstdrömin pihvi sisältää punajuurta, perusaine kyllä jauhelihaa,
        Kotikielellä tietysti voi nimittää mitä tykkää, eri asia yleisesti ja myyntipakkauksissa.

        Punajuuripihvejä.
        Lindströmin pihvit on erikseen ja muut lihapihvit.
        Äitini teki oikein hyviä kasvispihvejä, erilaisia; selleri-, kurpita- ... Sinne meni usein ylijäämä kaurapuurot ja perunamuusitkin pihveihin. Ja kyllä niitä aivan vapaasti pihveiksi sanottiin, mutta silloinhan ei oltu EU:ssa mukana.

        Saako mitään piirakoita sanoa piirakoiksi, koska on olemassa myös lihapiirakoita?


      • Tellukka kirjoitti:

        Punajuuripihvejä.
        Lindströmin pihvit on erikseen ja muut lihapihvit.
        Äitini teki oikein hyviä kasvispihvejä, erilaisia; selleri-, kurpita- ... Sinne meni usein ylijäämä kaurapuurot ja perunamuusitkin pihveihin. Ja kyllä niitä aivan vapaasti pihveiksi sanottiin, mutta silloinhan ei oltu EU:ssa mukana.

        Saako mitään piirakoita sanoa piirakoiksi, koska on olemassa myös lihapiirakoita?

        Joitain näitä kasvispihvejä olen maistanut. Irtoyynistä ns. lihatiskistä ostamani oli aika hyvä.
        Kumpi oli ensin, karjalapiirakka vai lihapiirakka.
        Se on vähän niinkuin, kumpi oli ennen, kana vai muna.
        Ehkäpä sitä uudenlaisten tuotteiden vanhoista kopioituihin nimiinkin tottuu, niin ettei hetken päästä huomaakaan mokomaa asiaa.


      • Anonyymi
        Ramoona kirjoitti:

        Kummallista tosiaan onkin tuon härän kanssa. Härkäpapu on kasvi, riimihärkä taas on liharuokalaji eikä runoileva nautaeläin. Härkä on virallisesti kuohittu sonni, mutta ravintolassa kuulemma lypsylehmääkin myydään häränpihveinä. Kuka nyt lehmäpihviä haluaisi tilata, eikä sonnikaan suosiossa ole. Pihvikarjasta ne taitavat enimmäkseen peräisin olla. Minäkin kerron, että syön enimmäkseen kanaa ja vain vähän punaista lihaa, mutta tuskin munituskanaa on enää myynnissäkään, broileriahan se kaikki on. Sikakin kehottaa jossain mainoksessa syömään kanaa. Eikös myös tuo sika ole vähän hyljeksitty syömäsana, possupataa haudutellaan mieluummin kuin sikapataa ja porsaansuikaleita myydään edullisesti, vai oletteko siansuikaleita ostaneet, marinoituina tai ilman? Tuskin myytävä sianliha aina pikkupossua on.

        Kukkoa viinissä on perinteinen ranskalaisherkku, kukonkoipien tai kukonpojankoipien lisäksi siihen tulee herkkusieniä, sipulia, pekonia ja punaviiniä. Olisipa kiinnostavaa tietää, miltä ehta kukonkoipi maistuu ja mistä niitä saa. Nyt on kylläkin alettu puhua broilerin koipireisistä, vaikka kyllä näihin ennen koipina myytyihin sisältyi sekä se reisiosa että koipiosa ja keskellä nivel. Hämmästyttävin on tietenkin kalakukko, vegaaneille lanttukukko.

        Kaupoissa myydään myös broilernuijia, jotka on niitä koipien alaosia.
        Nuggetit on sitten kaikista jämistä jauhettu, paneroitu ja uppopaistettu . Tosi kaloripommeja siis ja suosittuja pikaruokaloissa. Jopa kesäkurpitsan kukkia olen saanut uppopaistettuna. Sellainen juttu oli aikoinaan liikkeellä, että tarjoilijat löivät vetoa, pystyykö humalaiselle asiakkaalle myymään paneroidun rasvassa paistetun paperi lautasliinan lehtipihvinä. Täydestä meni.


      • Eliaana kirjoitti:

        Joitain näitä kasvispihvejä olen maistanut. Irtoyynistä ns. lihatiskistä ostamani oli aika hyvä.
        Kumpi oli ensin, karjalapiirakka vai lihapiirakka.
        Se on vähän niinkuin, kumpi oli ennen, kana vai muna.
        Ehkäpä sitä uudenlaisten tuotteiden vanhoista kopioituihin nimiinkin tottuu, niin ettei hetken päästä huomaakaan mokomaa asiaa.

        Minulla näkyy olevan keittokirja, joka on ilmestynyt ensimmäisen kerran vuonna 1908., Isotalo-Kuittinen.
        Kyllä siellä aivan reippaasti nimitetään pihveiksi sellaisiakin pihvejä, joissa ei ole lihaa. Juurespihvejä, kasvispihvejä, sienipihvejä ...
        Ei siis ole mitään vegaanihössötyksen mukanaan tuomaa se.

        Siinä mielestäni sitten mennään jo rajan yli, jos puhutaan vegetaarisesta jauhelihasta, koska siinä mainitaan liha, jota siinä tuotteessa ei ole. Tai vegetaarisista kanafileistä, vegetaarisista kalkkunasiivuista ... Vegetaarinen kinkkukin on liikaa. Mutta pihvi ei mielestäni ole omistettu tarkoittamaan pelkästään liharuokaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaupoissa myydään myös broilernuijia, jotka on niitä koipien alaosia.
        Nuggetit on sitten kaikista jämistä jauhettu, paneroitu ja uppopaistettu . Tosi kaloripommeja siis ja suosittuja pikaruokaloissa. Jopa kesäkurpitsan kukkia olen saanut uppopaistettuna. Sellainen juttu oli aikoinaan liikkeellä, että tarjoilijat löivät vetoa, pystyykö humalaiselle asiakkaalle myymään paneroidun rasvassa paistetun paperi lautasliinan lehtipihvinä. Täydestä meni.

        Olishan ne voineet kokeilla, miten vaahteran lehden voi paneroida ja paistaa tai vaikka palasen hesarista. Ainakin kalapuikoissa sitä kuorrutusta on enemmän kuin kalaa. Ja mitä puikkoja ne muka on, aikamoisia pötkylöitä.


      • Tellukka kirjoitti:

        Minulla näkyy olevan keittokirja, joka on ilmestynyt ensimmäisen kerran vuonna 1908., Isotalo-Kuittinen.
        Kyllä siellä aivan reippaasti nimitetään pihveiksi sellaisiakin pihvejä, joissa ei ole lihaa. Juurespihvejä, kasvispihvejä, sienipihvejä ...
        Ei siis ole mitään vegaanihössötyksen mukanaan tuomaa se.

        Siinä mielestäni sitten mennään jo rajan yli, jos puhutaan vegetaarisesta jauhelihasta, koska siinä mainitaan liha, jota siinä tuotteessa ei ole. Tai vegetaarisista kanafileistä, vegetaarisista kalkkunasiivuista ... Vegetaarinen kinkkukin on liikaa. Mutta pihvi ei mielestäni ole omistettu tarkoittamaan pelkästään liharuokaa.

        Eli ei siitä vieläkään ota Erkkikään selvää, siitä munasta ja kanasta.


      • Eliaana kirjoitti:

        Eli ei siitä vieläkään ota Erkkikään selvää, siitä munasta ja kanasta.

        "Eliaana"

        Joku kerran sanoi:
        "Tulkoon valkeus.
        Ja valkeus tuli."

        H.


      • Eliaana kirjoitti:

        Eli ei siitä vieläkään ota Erkkikään selvää, siitä munasta ja kanasta.

        Onkohan muuten vego-kananmunia olemassa? Oikeita kananmuniahan ei vegaanit syö.


      • Anonyymi
        Tellukka kirjoitti:

        Minulla näkyy olevan keittokirja, joka on ilmestynyt ensimmäisen kerran vuonna 1908., Isotalo-Kuittinen.
        Kyllä siellä aivan reippaasti nimitetään pihveiksi sellaisiakin pihvejä, joissa ei ole lihaa. Juurespihvejä, kasvispihvejä, sienipihvejä ...
        Ei siis ole mitään vegaanihössötyksen mukanaan tuomaa se.

        Siinä mielestäni sitten mennään jo rajan yli, jos puhutaan vegetaarisesta jauhelihasta, koska siinä mainitaan liha, jota siinä tuotteessa ei ole. Tai vegetaarisista kanafileistä, vegetaarisista kalkkunasiivuista ... Vegetaarinen kinkkukin on liikaa. Mutta pihvi ei mielestäni ole omistettu tarkoittamaan pelkästään liharuokaa.

        Olisiko sinulla esittää joku kuluttajalle selkeä tuotenimi näille mainitsemillesi vegetaarisille tuotteille?


      • Anonyymi
        Tellukka kirjoitti:

        Punajuuripihvejä.
        Lindströmin pihvit on erikseen ja muut lihapihvit.
        Äitini teki oikein hyviä kasvispihvejä, erilaisia; selleri-, kurpita- ... Sinne meni usein ylijäämä kaurapuurot ja perunamuusitkin pihveihin. Ja kyllä niitä aivan vapaasti pihveiksi sanottiin, mutta silloinhan ei oltu EU:ssa mukana.

        Saako mitään piirakoita sanoa piirakoiksi, koska on olemassa myös lihapiirakoita?

        Juuriselleristä tehdyt pihvit ovat tosi herkkua.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olisiko sinulla esittää joku kuluttajalle selkeä tuotenimi näille mainitsemillesi vegetaarisille tuotteille?

        Ai noille pihveillekö?
        Pihvit ovat pihvejä, olipa ne tehty vaikka sahajauhoista.
        Kai silakkapihvikin saa olla vielä jatkossakin pihvi, vai saako?

        Noille muille mainitsemilleni saavat vegaanit itse keksiä nimet riippuen siitä, mitä ainetta niissä on eniten.


      • Tellukka kirjoitti:

        Ai noille pihveillekö?
        Pihvit ovat pihvejä, olipa ne tehty vaikka sahajauhoista.
        Kai silakkapihvikin saa olla vielä jatkossakin pihvi, vai saako?

        Noille muille mainitsemilleni saavat vegaanit itse keksiä nimet riippuen siitä, mitä ainetta niissä on eniten.

        Tuotejäljitelmät ovat yleisiä.

        Mikä ahistaa esim. soijanakki-sanassa.

        Onhan näitä sanontojakin nakeista esim. nakit silmillä tai mitä toi nakittaa,


      • korpikirjailija kirjoitti:

        Tuotejäljitelmät ovat yleisiä.

        Mikä ahistaa esim. soijanakki-sanassa.

        Onhan näitä sanontojakin nakeista esim. nakit silmillä tai mitä toi nakittaa,

        Ainakin Nutanan soijanakot olivat soijanakkoja, eikä soijanakkeja.
        Siksi se soijanakki-sana meinaa ahistaa.
        Näkyy olevan soijanakko vieläkin.

        https://www.foodie.fi/entry/nutana-400-240g-soijanakko/5701058150581


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Tuotejäljitelmät ovat yleisiä.

        Mikä ahistaa esim. soijanakki-sanassa.

        Onhan näitä sanontojakin nakeista esim. nakit silmillä tai mitä toi nakittaa,

        Vanhalla äijällä kuivettunut prinssin nakki.


      • Eliaana kirjoitti:

        Juuri tuota minäkin olen ihmetellyt.
        Pihvi ja nakki ovat aina olleet lihatuotteita.
        Kummallisinta minusta on, kun tällaisen ´´kasvispihvin´´ nimi on Härkis.
        Eikös vaan elämä olekkin kummallista.
        Lehmäkin on kasvissyöjä, silti täyttä lihaa ja päästelee metaania.

        """Kummallisinta minusta on, kun tällaisen ´´kasvispihvin´´ nimi on Härkis."""

        Se nimi tulee siitä, kun se on härkäpavuista tehtyä.


      • Anonyymi
        Ramoona kirjoitti:

        Kummallista tosiaan onkin tuon härän kanssa. Härkäpapu on kasvi, riimihärkä taas on liharuokalaji eikä runoileva nautaeläin. Härkä on virallisesti kuohittu sonni, mutta ravintolassa kuulemma lypsylehmääkin myydään häränpihveinä. Kuka nyt lehmäpihviä haluaisi tilata, eikä sonnikaan suosiossa ole. Pihvikarjasta ne taitavat enimmäkseen peräisin olla. Minäkin kerron, että syön enimmäkseen kanaa ja vain vähän punaista lihaa, mutta tuskin munituskanaa on enää myynnissäkään, broileriahan se kaikki on. Sikakin kehottaa jossain mainoksessa syömään kanaa. Eikös myös tuo sika ole vähän hyljeksitty syömäsana, possupataa haudutellaan mieluummin kuin sikapataa ja porsaansuikaleita myydään edullisesti, vai oletteko siansuikaleita ostaneet, marinoituina tai ilman? Tuskin myytävä sianliha aina pikkupossua on.

        Kukkoa viinissä on perinteinen ranskalaisherkku, kukonkoipien tai kukonpojankoipien lisäksi siihen tulee herkkusieniä, sipulia, pekonia ja punaviiniä. Olisipa kiinnostavaa tietää, miltä ehta kukonkoipi maistuu ja mistä niitä saa. Nyt on kylläkin alettu puhua broilerin koipireisistä, vaikka kyllä näihin ennen koipina myytyihin sisältyi sekä se reisiosa että koipiosa ja keskellä nivel. Hämmästyttävin on tietenkin kalakukko, vegaaneille lanttukukko.

        Kukko viinissä on aina kanaa. Ranskassakin. Kuka niitä kukkoja kasvattelisi satojatuhansia ?


      • Anonyymi
        Tellukka kirjoitti:

        Onkohan muuten vego-kananmunia olemassa? Oikeita kananmuniahan ei vegaanit syö.

        Lakto-ovo-vegetaristi syö maitotaloustuotteita ja kananmunia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Lakto-ovo-vegetaristi syö maitotaloustuotteita ja kananmunia.

        Tiedänhän minä sen.
        Vegaanit eivät syö niitä, eivätkä mitään, missä on jotain eläinkunnan tuotetta.
        " Oikeita kananmuniahan ei vegaanit syö", kirjoitinkin.


    • Anonyymi

      Nooh, kerran maistoin mustapapupihvistä tehtyä juttua hmpurilaiseni välissä. Ei toki huonolta maistunut, mutta ei kyllä lihaltakaan maistunut.

      Ihan OK minulle, mutta se vitamiini, mitä ei saa kuin eläinproteiniista?

    • Anonyymi

      Minä en koskaan suostu syömään mitään keino-tekoista.
      Lehmä on Lehmä.
      Härkä on Härkä.
      Noita ei kaadeta Puimurilla.
      Ne kaadetaan katkaisemalla Kirveellä Kaula.
      Tai lyömällä Lyijy-Moskalla Otsaan.

      H.

      • Siis, tämä on minun antamani kommentti.


        H.


      • Anonyymi

        Noh, toki, toki. Tässä nyt ei ole kyse kilpailusta vegaani tai sekasyöjän ruokavaliosta. Kunhan vain hengaillaan ja elo kasvattaa.


      • Anonyymi
        huruksz kirjoitti:

        Siis, tämä on minun antamani kommentti.


        H.

        Eipä olisi tuota arvattu...


    • Anonyymi

      Kuinka tärkeäksi ,,ettenkö sanoisi jopa olennaiseksi asiaksi ja asian vaatiman useiden päivien käsittelyn kokisitte olevan EU: ssa juuri käynnissä olevan kysymyksen saako soijanakkia sanoa nakiksi?

      Saattaa vaatia EU:n päättävältä elimeltä "viikkojen TYÖN"

      Lienee EU:n tärkeimpiä päätöksiä heti sen "kurkkustandartin" perustamisen jälkeen, jossa määriteltiin tuorekurkun oikea "käyryys" tai suoruus..

      Ja tuollaisten alaisiksi olemme joutuneet.

      • Anonyymi

        Kuluttajat siitä ongelman on tehneet. Ei EU.


      • Anonyymi

        Persu löytää mistä vain syyn syyttää EU:ta. Kasvisnakistakin. Persun aivot on kasvisnakki.


      • Eikös se ole soijanakko nimeltään, eikä soijanakki?
        Niin se ainakin aikoinaan oli.


      • Tänään EU:ssa tehdään muutosesitys, jossa tietyt termit varattaisiin vain lihatuotteille.


    • Kaksi ensimmäistä kesääni Ruotsissa (-69-70) olin töissä paikassa, missä syötiin vain lakto-ovo-vegetaarista ruokaa.
      Siellä oli tosi hyvä kokki, joka osasi laittaa niistä lihankorvikkeista kunnon maistuvaa ruokaa. Taisi olla siihen maailmanaikaan ne lihankorvikkeet vain soijaa eri muodoissaan.

      Näitä nykyisiä vegaanisia (anemisia) hernekauravehnäjauhomössöjä en ole välittänyt edes maistaa. Minulle mielellään herneet herneinä ja kaura kaurana ... Joistakin vain lukenut tuoteselostuksen, eikä innostanut. Jotain leikkeitä kerran vahingossa ostin, kun vasta kotona huomasin, että Pärsson on hupsahtanut vegoleikkeisiin. Niissä oli esim. vehnäjauhoja ja sokeria ... Sama kun olisi paistanut lättyjä leivän päälle. Ei ollut jatkossa minun evästäni ainakaan ne.

      Soijanakot on minusta ihan hyviä ja sitten lakto-ovo-vegetaariset Quorntuotteet on suurin osa ihan syötäviä, jos niitä pikkusen tuunaa. Harvoin niitä kuitenkaan, kun mielestäni ne on aika hintavia lihaan verrattuna.

      • "Tellukka"

        Aikoinaan, tosi nuorukaisena tutustuin Upsalassa.
        Ruotsalaiseen herkullisuuteen, minulle uutuuteen.
        VeriPalttu, eli Blodpudding.
        -
        Veriletut olivat kyllä tuttuja Suomessa.
        Ruotsalainen tapa maustaa oli se pointti.
        -67-71

        H.


      • huruksz kirjoitti:

        "Tellukka"

        Aikoinaan, tosi nuorukaisena tutustuin Upsalassa.
        Ruotsalaiseen herkullisuuteen, minulle uutuuteen.
        VeriPalttu, eli Blodpudding.
        -
        Veriletut olivat kyllä tuttuja Suomessa.
        Ruotsalainen tapa maustaa oli se pointti.
        -67-71

        H.

        Se on sellaista evästä, että oksennan niitten päälle.
        Aina on pöydästä kuitenkin löytynyt muutakin, mutta veripaltut ovat saaneet mennä toisten suihin, sellaisten jotka pystyvät niitä oksentamatta syömään.


    • Anonyymi

      Ei käsitä, jos ei kerran halua syödä lihaa, miksi pitää syödä "muka"-lihaa ?

      • Anonyymi

        Kanssasi, täysin samaamieltä. Tehkööt vaikka kasvis pötköjä tai läpysköitä, mutta ei nakki, tai pihvi nimeä. Samakun soijamaito, se on soijajuoma. Vai miltä kuulostaisi, lihaisa kesäkeitto.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kanssasi, täysin samaamieltä. Tehkööt vaikka kasvis pötköjä tai läpysköitä, mutta ei nakki, tai pihvi nimeä. Samakun soijamaito, se on soijajuoma. Vai miltä kuulostaisi, lihaisa kesäkeitto.

        Tai miltä kuulostaisi, jos lihasta tehtäisiin porkkanan mallisia pötköjä, jotka olisivat nimeltään jotain nautaporkkanoita.


    • Anonyymi

      Olen tehnyt pupujussin kanssa sopimuksen, että se ei syö minun ruokiani ja minä en missään nimessä syö hänen eväitään. ja se pitää..

      • Anonyymi

        ..oli ne eväät sitten piiloteltu vaikka mihin muotoon tahansa.


    • Anonyymi

      Olen ollut yli vuoden sekaani. Eli pääsääntöisesti syön kasvisruokia, mutta ruokavaliooni kuuluu kana ja kala. Lohta graavattuna menee paljon ja kanaa eri muodoissa. Punaista lihaa en syö (sika/nauta). Maitotuotteet jätin myös pois. Kaura-tai kokosmaitoa käytän ruoanvalmistuksessa.

      Kasvisruoat valmistan itse kotimaisista juureksista. Teen isot annokset kerralla ja pakastan annosrasioihin. Olen syönyt myös valmisvegeruokia. Vain muutamat tuotteet ovat olleet mieleisiäni. Esim. Vönerin kebab.

      Nimikiistat on taas näitä myrskyjä vesilasissa.

      Kun ostat keinoturkistuotteen esim. lampaannahkataljan herääkö sinulle kysymys, voiko tuotejäljitelmää mainostaa oikean tuotteen nimellä kun siihen lisätään jäljitelmä sana. Enpä usko, tuotenimi viittaa alkuperäiseen ja lisäys jäljitelmään mikä selventää kuluttajalle ostamansa tuotteen makua (ruoassa) ja muissa tuotteissa, tuotteen ulkonäköä tai mielikuvaa.

      Vegeruoat ovat ympäristötekoja.

      Vuoden aikaisen kevyen ruokavalion terveysvaikutukset ovat olleet hyviä. Noin 15-kiloa ylimääräistä rasvaa (30×500g voipakettia) on kehostani lähtenyt kuin itsestään vain poistamalla punaisen lihan ja maitotuotteet. Syön paljon myös marjoja sekä hedelmiä. Maidon sijaan käytän ruokajuomana sokeritonta appelsiinijuomatiivistettä kivennäisveteen laimennettuna.

      • Anonyymi

        Eipä se nyt niin ympäristöteko ole tuoda jostain maailman toiselta puolelta soijaa ja avokaadoja ja ties mitä kiivejä laivoilla ja lentokoneilla. Kotimaiset kasvikset on kylläkin ihan jees. Ja mars metsään marjoja poimimaan, niitäkin kun tuodaan laiskoille suomalaisille ulkomailta. Eikö siellä ole vesijohtoa, miksi pitää ostaa pullotettua ulkomaista vissyä ja sotkea siihen vielä ilmeisesti ulmlaista appeelsiinitiivistettä. Jos ei ole sokeria, on keinomakeutta ja säilöntäaineita.


      • Anonyymi

        Appelsiinijuomatiivistettä ruuan kanssa ...? Vesi on paljon raikkaampaa, mutta makunsa kullakin. Juovathan nuoret kokistakin ruuan kanssa.


    • Anonyymi

      Pihvi on lettua paksumpi. Eli muodosta on kysymys. Etuliite määrittää mitä raaka-aineita on käytetty. Aikoinaan lie mielletty, että pihvi on lihasta ja sitten tuli kasvisPihvit, punajuuriPihvit.
      Lettu miellettiin vehnäjauhomaitomunaletuksi, kunnes lisättiin pinaattiLettu, veriLettu.
      Lihapullat oli jauhelihasta, kunnes alettiin tehdä kalaPullia, kasvisPyöryköitä.

      Nuo nakit ja makkarat tehtiin lihasta, kunnes alettiin tekemään grillaukseen, pekonin ja munien kanssa sopivia soijaNakkeja, veriMakkaraa.

      Se on niin ettei mielikuvitus ole riittävä keksimään pinaattiläpyskälle muuta sanaa kuin Lettu.

      Elikkäs muotoseikka, sanon minä.

      • Anonyymi

        Verimakkaroita on tehty kautta aikain teurastuksen aikaan. Makkaran mallisia, muttei yhtään lihaa, vaan verta, ohearyynejä ja mausteita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Verimakkaroita on tehty kautta aikain teurastuksen aikaan. Makkaran mallisia, muttei yhtään lihaa, vaan verta, ohearyynejä ja mausteita.

        Niin, ja kutsutaan makkaraksi.
        Puikula-perunan jälkeen tuli puikula-leipää.

        Yritin vain sanoa, että ihmiset mieltävät nakin lihatuotteeksi, koska sitävon kutsuttu nakiksi.

        KasvisPihville on annettu Kasvis-etuliite erottamaan lihapihvistä. Ei keksitty uutta nimeä pihvin malliin muotoilluille kasviksiksille. Se on helppo kuluttajalle markkinoida muodon vuoksi.

        En tiennyt verimakkaran sisällöstä, koska en syö verta. Kiitos tiedosta.

        Lihapulla on ottanut nimensä Pullasta. Etuliitteeksi laitettu Liha ettei kukaan kuvittele syövänsä vehnästä.


      • Anonyymi

        Miksei ole kasvispulla, kun on lihapulla ja kalapulla?
        Miksei pinaattilettua voi sanoa pinaattiletuksi, kun ainakin minä paistan ne lettupannulla? Vai pitäiskö sen olla pinaattipihvi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksei ole kasvispulla, kun on lihapulla ja kalapulla?
        Miksei pinaattilettua voi sanoa pinaattiletuksi, kun ainakin minä paistan ne lettupannulla? Vai pitäiskö sen olla pinaattipihvi?

        No niinpä. Miksei kasvispihviä voi sanoa kasvispihviksi.
        Onhan kanajauhelihaa. On hirvipullia.
        On kalanugetteja on kananugetteja.
        Mikä siinä kasvisalkuliitteessä mättää?

        En ymmärrä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksei ole kasvispulla, kun on lihapulla ja kalapulla?
        Miksei pinaattilettua voi sanoa pinaattiletuksi, kun ainakin minä paistan ne lettupannulla? Vai pitäiskö sen olla pinaattipihvi?

        Jos se on pihvin mallinen niin sitä voi kutsua pinaattiPihviksi.

        PinaattiLetun mieltää jokainen ohueksi letuksi jossa on pinaattia.

        Voihan sitä sanoa vaikka pinaattiohukaiseksi tai pinaattiräiskäleeksi.

        Elikkäs jokainen ymmärtää näkemättäkin mistä on kysymys.

        PorkkanaLetutkin ovat hyviä.

        PorkkanaPihvit ruokaisampia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No niinpä. Miksei kasvispihviä voi sanoa kasvispihviksi.
        Onhan kanajauhelihaa. On hirvipullia.
        On kalanugetteja on kananugetteja.
        Mikä siinä kasvisalkuliitteessä mättää?

        En ymmärrä.

        Ainakin nakki liitetään lihaan. Kasvisnakki on kummallinen sana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakin nakki liitetään lihaan. Kasvisnakki on kummallinen sana.

        Niinhän se liitetään.
        Alunperin kuitenkin nakki tarkoittaa muotoa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niinhän se liitetään.
        Alunperin kuitenkin nakki tarkoittaa muotoa.

        "Anonyymi"

        Ettet vaan olisi väärässä?
        Knacka on Ruotsia ja tarkoittaa koputella.
        Knack tarkoittaa erityistä ääntä.
        Ääntä, joka syntyy kun Nakki katkaistaan käsin.
        Eli siis: Knackkorv Knack!
        Nakki, Naps!

        H.


    • Kerran maistanut. Vaimoni ollessa keskussairaalassa kävin päivittäin ilahduttamassa häntä vaihtelevina aikoina.
      Yhdellä lounasaikaisella käynnillä hän oli jättänyt lautaselle syömättä herkullisen näköisiä lihapullia. Rutiköyhän kodin pula-ajan lapsena moinen tuhlaus näytti riettaalle ja ajattelin perustella lihapullat suihini.
      Kertahaukkaus riitti. Ne olivat jotain juuresmössöpalleroita. Vaimoni ei varoittanut. Pidätteli nauruaan josta päättelin hänen olevan tervehtymään päin ainakin kotiin pääsyn kuntoon.

      • Kokeile bataattipyöryköitä, niistä tykkään. Käytän batattia yhtenä raaka-aineena kasvispihveissäni.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Kokeile bataattipyöryköitä, niistä tykkään. Käytän batattia yhtenä raaka-aineena kasvispihveissäni.

        Syön bataattia bataattina eri tavoin valmistettuna mutta en yritä todistella itselleni sen olevan mitään lihaa jäljittelevää korviketta.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Kokeile bataattipyöryköitä, niistä tykkään. Käytän batattia yhtenä raaka-aineena kasvispihveissäni.

        Kokeile sementtipyöryköitä, sopii tuollaiselle kovikselle.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Syön bataattia bataattina eri tavoin valmistettuna mutta en yritä todistella itselleni sen olevan mitään lihaa jäljittelevää korviketta.

        Entäs munkkipossu?
        Onko siinä possua muuta kuin se munkin malli.


      • Anonyymi
        Tellukka kirjoitti:

        Entäs munkkipossu?
        Onko siinä possua muuta kuin se munkin malli.

        Kun syö munkkeja, tulee pian itse possun malliseksi. Siitä se nimi.


      • Anonyymi
        Tellukka kirjoitti:

        Entäs munkkipossu?
        Onko siinä possua muuta kuin se munkin malli.

        Mutta mitä tekemistä sillä leivonnaisella on luostarin munkin kanssa?


    • Anonyymi

      Ei minusta ole terveellistä. Pitkä jalostusprosessi vain pilaa terveelliset kasvikset. Lihapata lihana ja kasvikset joukkoon suoraan lautaselta.

      • Anonyymi

        Suoraan pellolta mieluummin kasvikset.


    • En ole maistanut ja tuntuu jotenkin huijaukselta,
      syön mielummin kunnon lihaa ja vihanneksi,a,
      kuin jotain epämääräisiä jäljitelmiä.
      Jo ajatus tuntuu jotenkin vastenmieliseltä,
      syödä nakin näköistä joka ei ole nakki,
      kierrän kaukaa kaikki vegetuotteet.

      • Anonyymi

        Ajatukset ja ennakkoluulot voi onneksi vaihtaa ja kääntää toisiksi. - Nm. Jos osaa


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ajatukset ja ennakkoluulot voi onneksi vaihtaa ja kääntää toisiksi. - Nm. Jos osaa

        Nautin kun syön lihan lihana ja kasvikset kasviksina,
        Ostan lihan suoraan tuottajilta ja paljon myös kasviksia, perunat, lantut ja porkkanat,
        se on toiminut mainiostai.
        Omistan ison leivinuunin ja liha pata siellä lihasta kuin lihasta tulee niin hyvää.

        Kun on tullut ikää lisää, niin haluaa nauttia aitoudesta ja yksinkertaisuudesta monissa eri asioissa elämässä ja varsinkin ruuassa.


    • Tein jo kysymyksen Tellulle, muta yleistän sen. Mitä nimiehdotuksia keksisitte vegatuotteille siis sellaisia, jotka kertovat kuluttajalle minkälaista tuotejäljitelmäruokaa hän on ostamassa?

      • Anonyymi

        Kainuulainen korppukiusaus
        Savenvatkaajan sisäpaisti
        Lautturin klimppisoppa
        Hollantilainen hernemössö
        Metusalemin muikkupaistos
        Makaroonilootaa hiivaveden kera


      • No ensiksikin siinä nimessä pitäisi tulla esille mitä se sisältää eniten.
        Onko kyseessä soijapurilainen, hernepurilainen, Quornpurilainen, kaurapurilainen ...
        Eikä voi sanoa esim. vegetaarinen hampurilainen, sillä englantia kotikielenäsi puhuvana ymmärtänet mitä ham tarkoittaa.
        Jos sanotaan jotain olevan hampurilainen, niin ei se samaan aikaan voi olla vegetaarinen, niinkuin ei mikään muukaan liha voi olla vegetaarista (vaikka olisikin kasvissyöjäeläimen lihaa).

        Lihaa tai mitään eläintä siinä ei pidä mainita, jos se on olevinaan vegetaarista.

        Ja miksi ihmeessä minkään kasvisruoan pitäisi jäljitellä mitään liharuokaa ollenkaan.
        Lasten lakritsipiiputkin (piippujen jäljitelmät) ovat kiellettyjä, koska ne antavat mielleyhtymän johonkin epäterveelliseen.


      • Tellukka kirjoitti:

        No ensiksikin siinä nimessä pitäisi tulla esille mitä se sisältää eniten.
        Onko kyseessä soijapurilainen, hernepurilainen, Quornpurilainen, kaurapurilainen ...
        Eikä voi sanoa esim. vegetaarinen hampurilainen, sillä englantia kotikielenäsi puhuvana ymmärtänet mitä ham tarkoittaa.
        Jos sanotaan jotain olevan hampurilainen, niin ei se samaan aikaan voi olla vegetaarinen, niinkuin ei mikään muukaan liha voi olla vegetaarista (vaikka olisikin kasvissyöjäeläimen lihaa).

        Lihaa tai mitään eläintä siinä ei pidä mainita, jos se on olevinaan vegetaarista.

        Ja miksi ihmeessä minkään kasvisruoan pitäisi jäljitellä mitään liharuokaa ollenkaan.
        Lasten lakritsipiiputkin (piippujen jäljitelmät) ovat kiellettyjä, koska ne antavat mielleyhtymän johonkin epäterveelliseen.

        Hampurilainen ei viittaa lihaan nimenä. Historia kertoo, paikasta jossa hampurilainen lanseerattiin. Hampuri – hampurilainen.

        "Frank ja Charles myivät jo vuonna 1885 hampurilaisen prototyypin, eli lihatäytteen kahden leivän välissä. Tämä tapahtui markkinoilla Hampurissa – tosin paikka oli Hampuri, New Yorkin osavaltio, eikä paremmin tunnettu saksalaiskaupunki".

        Matkustin vuonna 1967 Tukholmasta Hampuriin. Tiesin etukäteen mitä halusin siellä nähdä ja syödä. Reeperbahnin, jossa söisin aidon hampurilaisen.

        Näin tapahtui, kuvasimme ystävättärieni kanssa tuon ruokailun. Kahden leivän välissä oli lihasiivuja ja hyvin voimakasta kastiketta.

        Korpurkilainen voisi olla minun vegepurilainen 😁


    • Anonyymi

      Jos kuulen kasvisnakista tai vege-jauhelihasta, poistun pikaisesti paikalta. Minkä helevatin takia pitää yrittää muka vegeillä? Syön kasviksia ja lihaa, mutta en tällaisten pseudotermien varjolla.

    • Anonyymi

      Kaikkihan näitä tuotteita on maistanut. Minäkin marketin hyllyltä ostanut. Eivät mielestäni kovin maukkaita.
      Kalaruuat maistuisivat vähän vaikka joka päivä. Kovin vaikea niitä on jäljitellä.

      Jostain syystä kalan paistaminen pannussa tekää mull närästystä, mutta ruokaöljyn kanssa ei.
      Silakkaa ilman fileointia laitoin ja söin tänäänkin. Omenia ja marjoja, jopa maissikakkuja iltanälkään.

      • Anonyymi

        Kalajäljitelmistä ainut itse tekemäni on jo kertomani porkkala, eli porkkanasta savuaromin ja rypsiöljyn avulla kylmäsavulohiviipaleita tavoitteleva maku ja koostumus. Nimikin on minusta hauska ja kuvaava. Kalan makua kasviksiin saa merilevällä, susheja tehdään ilman kalaa ja rapuja. Merilevästä valmistettua ”kaviaaria” olen maistanut, eikä se pahaa ollut. Sattumalta pisti silmään lehdessä kotitekoinen vastine vegaari, joka jutun mukaan muistuttaa siian mätiä maultaankin. Ainekset ovat yllättävät:
        Helmi-perunaryynejä, porkkanamehua ja rypsiöljyä. Porkkanassa pitää olla taikaa, kun lakkahillonkin maun ja värin saa aikaan yhdistämällä karviaista, porkkanaa ja sokeria. Hillo kulkee nimellä köyhän miehen lakkahillo.
        🥕🥕🥕🥕🥕🥕
        Ramoona


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kalajäljitelmistä ainut itse tekemäni on jo kertomani porkkala, eli porkkanasta savuaromin ja rypsiöljyn avulla kylmäsavulohiviipaleita tavoitteleva maku ja koostumus. Nimikin on minusta hauska ja kuvaava. Kalan makua kasviksiin saa merilevällä, susheja tehdään ilman kalaa ja rapuja. Merilevästä valmistettua ”kaviaaria” olen maistanut, eikä se pahaa ollut. Sattumalta pisti silmään lehdessä kotitekoinen vastine vegaari, joka jutun mukaan muistuttaa siian mätiä maultaankin. Ainekset ovat yllättävät:
        Helmi-perunaryynejä, porkkanamehua ja rypsiöljyä. Porkkanassa pitää olla taikaa, kun lakkahillonkin maun ja värin saa aikaan yhdistämällä karviaista, porkkanaa ja sokeria. Hillo kulkee nimellä köyhän miehen lakkahillo.
        🥕🥕🥕🥕🥕🥕
        Ramoona

        Tuo karviainen-porkkana-sokeri on mainio ajatus. Sehän on sitten ilman lakan kiviä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kalajäljitelmistä ainut itse tekemäni on jo kertomani porkkala, eli porkkanasta savuaromin ja rypsiöljyn avulla kylmäsavulohiviipaleita tavoitteleva maku ja koostumus. Nimikin on minusta hauska ja kuvaava. Kalan makua kasviksiin saa merilevällä, susheja tehdään ilman kalaa ja rapuja. Merilevästä valmistettua ”kaviaaria” olen maistanut, eikä se pahaa ollut. Sattumalta pisti silmään lehdessä kotitekoinen vastine vegaari, joka jutun mukaan muistuttaa siian mätiä maultaankin. Ainekset ovat yllättävät:
        Helmi-perunaryynejä, porkkanamehua ja rypsiöljyä. Porkkanassa pitää olla taikaa, kun lakkahillonkin maun ja värin saa aikaan yhdistämällä karviaista, porkkanaa ja sokeria. Hillo kulkee nimellä köyhän miehen lakkahillo.
        🥕🥕🥕🥕🥕🥕
        Ramoona

        Kesällä söimme esikoisen suosimaa merileväkaviaaria vohveleiden kanssa. Laitoin smetanaa ja sipulikuutioita päälle, hyvää oli.

        Hyviä vinkkejä pitää kokeilla, kiitos.


    • Anonyymi

      EU-parlamentti on hylännyt lihantuottajien vaatimukset kasvissössöjen nimistä.
      Kasvisnakka saa olle edelleen kasvisnakki.

    • Anonyymi

      Pitäisihän noita maistella, ihan vaikka uteliaisuudesta.

      Pirre

    • Anonyymi

      Hyvä vaihtoehto ja idea jäljitellä perinteisiä liharuokia. Ei tällä tietysti mitään lihafanaatikkoja voiteta puolelleen, mutta pienellä osalla kuitenkin voi siirtymä olla helpompaa kun ulkomuoto on tuttu ja turvallinen. En itse ole maistanut, mutta luulempa että täytyy ottaa selvää, onko noista mihinkään.

      • Mikä on "lihafanaatikko"?
        Ei monipuolista perinteistä ruokaa syövä sekasyöjä mielestäni ole fanaatikko ruuan suhteen.

        Soija-allergikot pikkusen huolettaa, kun joissakin tuotteissa on niin epäselvästi mainittu, että ne ovat vain jäljitelmiä.
        Niinkuin tässä nuggetit. Kummassakin lukee niitten olevan kananuggetteja, paitsi toiset ovat kanaa ja toiset soijaproteiinia, mitä monet, monet ja monet ... eivät kestä ilman allergista reaktiota.

        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/04/21/vege-einekset-jaljittelevat-liharuokia-asiantuntija-syynasi-ravintosisallot#&gid=0&pid=17-528005717d058a0c5c


    • Anonyymi

      " Lihatuotteita jäljittelevistä ... " ? Eiväthän ne mitään lihaa jäljittele, vaan korvaavat sen. - Nm. Eri asiat

      • Anonyymi

        Ei kasvikset korvaa lihaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei kasvikset korvaa lihaa.

        No ei lähellekään korvaa. Saattaa olla jollekin jopa hengen meno nuo vegaanituotteet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kasvikset korvaa lihaa.

        Kyllä ne voivat korvata. Ihmiset syövät lihaa lähinnä proteiinin tarpeensa tyydyttääkseen, mutta proteiinit saa muualta paljon paremmin ja helpommin kuin lihasta. Siitä syystä, että ihminen ei pysty pureksimaan lihaa suussaan siihen muotoon, että ravinteet lähtisivät liukenemaan elimistöön tehokkaasti. - Nm. Yksi (1) g painokiloa kohti päivässä


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä ne voivat korvata. Ihmiset syövät lihaa lähinnä proteiinin tarpeensa tyydyttääkseen, mutta proteiinit saa muualta paljon paremmin ja helpommin kuin lihasta. Siitä syystä, että ihminen ei pysty pureksimaan lihaa suussaan siihen muotoon, että ravinteet lähtisivät liukenemaan elimistöön tehokkaasti. - Nm. Yksi (1) g painokiloa kohti päivässä

        Mistä saa proteiininsa sellainen, joka on allerginen kaikille palkokasveille ja suurelle osalle muita vihanneksia ja hedelmiä, jos ei käytä kalaa, lihaa ja maitotuotteita?


      • Anonyymi
        Tellukka kirjoitti:

        Mistä saa proteiininsa sellainen, joka on allerginen kaikille palkokasveille ja suurelle osalle muita vihanneksia ja hedelmiä, jos ei käytä kalaa, lihaa ja maitotuotteita?

        Sellaisen ihmisen kannattaa haatatella jotakin ravintoasiantuntijaa hetimiten. Siemenissä on paljon proteiineja ja proteiinijauheissa, joita urheilijat käyttävät. - Nm. Esimerkiksi


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sellaisen ihmisen kannattaa haatatella jotakin ravintoasiantuntijaa hetimiten. Siemenissä on paljon proteiineja ja proteiinijauheissa, joita urheilijat käyttävät. - Nm. Esimerkiksi

        Ja ne proteiinijauheet ovat valmistettu? Mistä? Soijasta tai muista palkokasveista?
        Myös kaikki pähkinät ovat pois suljettuja.

        Kyllä hän on dietistillä ollut ja paras proteiininlähde hänelle ovat juuri kala, kananmunat, liha- ja maitotuotteet. Tykätkööt veganit siitä sitten miten paskaa vain haluavat.


      • Anonyymi
        Tellukka kirjoitti:

        Ja ne proteiinijauheet ovat valmistettu? Mistä? Soijasta tai muista palkokasveista?
        Myös kaikki pähkinät ovat pois suljettuja.

        Kyllä hän on dietistillä ollut ja paras proteiininlähde hänelle ovat juuri kala, kananmunat, liha- ja maitotuotteet. Tykätkööt veganit siitä sitten miten paskaa vain haluavat.

        Miksi se vegaaninen on "paskaa", jos sinä tai joku muu ei syö sitä? Kala ja kananmuna ovat parempia proteiinin lähteitä kuin liha, juttujen tiedostaminen on jokaisen oma ja henkilökohtainen asia. Miksi se pännii sinua? - Nm. Kummallista ellei merkillistä


      • Tellukka
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi se vegaaninen on "paskaa", jos sinä tai joku muu ei syö sitä? Kala ja kananmuna ovat parempia proteiinin lähteitä kuin liha, juttujen tiedostaminen on jokaisen oma ja henkilökohtainen asia. Miksi se pännii sinua? - Nm. Kummallista ellei merkillistä

        Osaatko sinä lukea tai ymmärtää lukemaasi?
        Kirjoitin:
        "Tykätkööt veganit siitä sitten miten paskaa vain haluavat."

        En kirjoittanut, että """vegaaninen on paskaa."""


      • Anonyymi
        Tellukka kirjoitti:

        Osaatko sinä lukea tai ymmärtää lukemaasi?
        Kirjoitin:
        "Tykätkööt veganit siitä sitten miten paskaa vain haluavat."

        En kirjoittanut, että """vegaaninen on paskaa."""

        Well, ehkä ymmärtämättömyyteni johtui siitä, että en ymmärrä, mitä sitaateissa oleva lauseesi tarkoittaa. - Nm. Selvittänet


      • Anonyymi kirjoitti:

        Well, ehkä ymmärtämättömyyteni johtui siitä, että en ymmärrä, mitä sitaateissa oleva lauseesi tarkoittaa. - Nm. Selvittänet

        Kyllä se on aivan selvää suomea.
        Jos et ymmärrä suomea, niin minkäs minä sille voin.


    • Anonyymi

      Korvesta alkoi rahista sama levy - ei kai ollut tarkoitus alkaa ruokareseptejä tänne
      tyrkyttää, mutta korvessa sama levy pyörii.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nurmossa kuoli 2 Lasta..

      Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .
      Seinäjoki
      56
      3071
    2. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      47
      2881
    3. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      124
      2669
    4. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      348
      1746
    5. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1094
    6. Ensitreffit Hai rehellisenä - Tämä intiimiyden muoto puuttui suhteesta Annan kanssa: "Meillä ei..."

      Hai ja Anna eivät jatkaneet avioliittoaan Ensitreffit-sarjassa. Olisiko mielestäsi tällä parilla ollut mahdollisuus aito
      Ensitreffit alttarilla
      10
      1071
    7. Purra hermostui A-studiossa

      Purra huusi ja tärisi A-studiossa 21.11.-24. Ei kykene asialliseen keskusteluun.
      Perussuomalaiset
      193
      947
    8. Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle

      Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että
      Maailman menoa
      101
      802
    9. Miten meinasit

      Suhtautua minuun kun taas kohdataan?
      Ikävä
      44
      799
    10. Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!

      Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde
      Suomalaiset julkkikset
      26
      790
    Aihe