Aihe

Radio on muutakin kuin musiikki

Anonyymi

Iso osa tämän palstan valittajista kuuntelee radiosta pelkkää musiikkia. Sille on olemassa parempiakin vaihtoehtoja kuin radio. Aina nousee kauhea Haloo jos jonkun mielimusa ei satu heti kuulumaan radiosta. Kuunnelkaa spotifytä jos lempimusaa on pakko kuulla. Iso osa radion kuuntelijoita valitsee kuitenkin Ylen kanavat koska meille puheohjelmilla ja asialla on merkitystä. Kaupallisilla kanavilla ei juuri ole puheohjelmia. Radio on muutakin kuin musiikki.

10

65

  Vastaukset

  • MItä sinä oikein jeesustelet? Kyllähän Yle voi tehdä kaikkea kivaa rajattomalla kassallaan, joka rokotetaan suoraan ihmisten veroista. Mieti: paikallisen radion budjetti 100 000 - 500 000e, Ylen 500 000 000. Sillä rahalla voisi tehdä vaikka useamman ympärivuorokautisen radion, vaikka puhutun. Tosin iso osa kassasta menee suojatyöpaikkojen ylläpitämiseen. Eli aika vähän Yle rahalla saa aikaiseksi,

   • Vieläpä kun paikallisradiolähetykset ovat tyyliin. Yhden tunnin aikana käsitellään pikaisesti yhtä asiaa, alue uutiset ja suurin osa ajasta menee musiikille ja biisien nimien toistamiselle. Alue lähetys on paikka-auringossa 2.0. Yleä sietääkin ja pitää arvostella, kun alueellisia asioita ei enää käsitellä kuin yhden aiheen verran per tunti ja sitäkin vain hätäisesti miljoonaan osaan pätkittynä.


   • Korjaan ylen budjetti on nykyään 530 miljoonaa. Ei 500 miljoonaa.


  • Paasaat asiasta, josta vain kirjoittelevat tälle paalstalle Radio Suomen musiikillisesta linjasta ihan pihalla olevat. Perillä olevat puhuvat täysin eriasiasta.

   Aika iso osa Radio Suomen tarjonnasta on musiikkia, koska uudistuksen myötä mutama vuosi sitten musiikin määrää lisättiin rajusti ja puhe osuuksien vähennettiin.

   En myöskään suostu YLE PUHEtta kuuntelemaan. Aikanaan kylläkin, mutta 2017 tiedotus ja 2018 uudistus valehteluineen tehtiin päin vitt** vähääkään välittämättä enemmistön palautteen antajien tai edes toiseksi eniten mielipiteistä. Uudistus tuli täysin sellaisenaan kuin oli 2017 syksyllä esitelty, vaikka sai täystyrmäyksen. Itselleni syy ei ole musiikin tuominen vaan edellä mainitut ja sen toisen enemmistön ehdotus, jonka monen palautteet olivat aika samankaltaisia, koskien musiikin ja muiden äänisisältöjen tuomista vain tarvittaessa tapauskohtaisesti, jos sopii käsiteltävään aiheeseen ja tuo lisäarvoa. Kaikki tyrmättiin.

   Nyt 2020 YLE PUHEen kuulijaluvut ovat huonoimmat koskaan kanavan historiassa. Korkeintaan kanavan lanseerausvuonna oli yhtä vähän kuuntelijoita.

   Ei ihme että moni nostaa esille musiikin nykyään. Ei se ennen haitannut samaan malliin, vaikka surkea yksitoikkoinen hittisoittolista oli Hietamäenkin aikoihin, mutta musiilkia tuli paljon paljon vähemmän. Siksi se ei niin isosti puskenut aivoihin sisälle.

  • Miksi aloittaja vaahtoat siitä meille? Sinun pitäisi jauhaa asiasta YLE:lle, jotta vähentävät musiikin määrää ja lisäävät puhetta. Kerro YLE:lle että radiossa voi tehdä muutakin kuin soittaa musaa ja toistaa mitä soitettiin ja uutta biisiä kehiin.

   • Hykerryttää taas kuunnella YLE radio suomea. Mahtava YLE.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hykerryttää taas kuunnella YLE radio suomea. Mahtava YLE.

    Sarkasmi on hieno laji.


  • Nyt on pakko kommentoida, olen todella pettynyt, ku Yle-puheelle on lisätty musiikkia, siis mitä????? Juuri siksi olen kuunnellut tätä kanavaa kun siellä ei ole ollut musiikkia. Todella hyviä ohjelmia, älkää pilatko sitä musiikilla, kiitos!!!!

  • On sieltä tullut musiikkia jo pari vuotta. Lopetin kanavan kuuntelun jo ennen tuota "uudistusta".

  • Radio Yle 1 ei sekään ole entisensä. Asiaohjelmina lähetetään alun perin podcasteiksi tehtyjä poukkoilevia teoksia, joiden vähäkin kuunneltavuus pilataan täydellisesti taustamusiikilla ja -melulla. Esimerkiksi "Varo kertomusta!" -sarja.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   690
   10490
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   69
   6607