Aihe

Vaalit lähestyy

Anonyymi

Ilmainen vinkki puolueille ym. mahdollisista seudulle muuttajista: seuratkaa muuttuuko eläkeputki. Jos ei, ketin ja muiden kannattanee houkutella erit. ennen vuotta 1961 syntyneitä seudulle, takaisin tai uusina asujina. Jos/kun työtä ei ole tarjolla ja kun muualla tienatessa voi sukan varteen olla kertynyt jotain tai esim. etelän asunnon realisoinnista voi jotain kertyä, ansiosidonnaisella pärjäilee hyvin ja saa elämään mahd. leppoisuutta ja laatua vaihtamalla ne "farkut verkkareihin" . Tosin sotea voi kuormittaa ajan oloon.

Asumaan esim. keskustaan ja mökkejäkin löytynee mm. kalastajille. Maapaikkoja läheltä keskustaa, joita monet nuoremmatkin etsivät esim. eläinharrastukseen kun ei taida olla kaupan, vaikka niitäkin olisi.

3

54

  Vastaukset

  • Muistanko oikein, oliko Rääkkylän kunnan slogan, jonka kalliit? konsultit teki joku vuosi sitten (muillekin kunnille?): Ilo elää ja ilo kuolla? Kuinkahan kunnan suosio muuttui sen aikana?

   Kuinka paljon se haluttu lapsiperhe, jossa esim yksi käy töissä ja muut ovat tukien varassa on kunnalle parempi kuin yli 60-vuotias- tai eläkeläispari? Tiedetäänkö kulut ja tuotot ym?

  • Kun uutisoitiin vauvarahasta, olisko muuttoraha seuraava? Monta vuotta sen asian puiminen hallinnossa kestäisi? Maksettaisiin ostoseteleinä kylään muuttajalle ja vaikka myös hlölle, joka muuttopäätökseen vaikutti. Kannustaisiko raha, kun veroäyri ehkä ei?

  • Niiden vuonna 1960 ja sen jälkeen syntyneiden kiteeläisten, jotka suinkin pystyvät muuttamaan Joensuuhun tai Etelä-Suomeen, kannattaa lähteä nyt.

   Nyt on käänteentekevä hetki ja tilanne, jolloin muuttopäätös on viisainta tehdä. Kiteen korkea veroaste ja paikan yleinen näköalattomuus monien muiden tekijöiden ohella puoltavat poismuuttoa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   107
   8718
  2. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   66
   7102
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   281
   4694
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   91
   3119
  5. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   51
   2413