Heikkimäen yrityspuisto - miljoonamoka

Anonyymi

Ess uutisoi Lahden houkuttelevista yritystonteista, jotka sijoittuvat uuden kehätien läheisyyteen Pippo-Kujalan alueelle.
https://www.ess.fi/paakirjoitus-mielipide/3142403

Heinolassa väitettiin vuosia, että kaupungissa on pulaa yritystonteista. Tämän jankuttamisen seurauksena päätettiin rakentaa Heikkimäen yrityspuisto Vierumäelle, erityisen kalliisti rakennettavaan maastoon. Ymmärtämättömät poliitikot siunasivat kaikki suuruudenhullut suunnitelmat, joita heille keksittiin esittää. Hankkeen hyödyt kuitenkin perustuivat ilmeisesti lähinnä kuvitelmiin.
Lahden kehätiehanke ja sen houkuttelevuus liikenteen solmukohtana oli tiedossa, mutta ilmeisesti Heinolassa ei ymmärretty, että kaupungilla ei ole kilpailuetua, ja niin aloitettiin Heikkimäki -niminen emämunaus.

Heikkimäkeä on rakenneltu useampi vuosi ja se on maksanut heinolalaisille veronmaksajille tähän mennessä yli kuutisen miljoonaa euroa. Alueelle on syntynyt nolla uutta työpaikkaa. Vaikka alueelle muutama pelihalli rakennettaisiin, ei se koskaan muuta hanketta taloudellisesti järkeväksi ja kaupunkilaisten edun mukaiseksi. Kaupunki ei pysty myymään tontteja järkevään hintaan, eli ne on käytännössä lahjoitettava. Kaikkein suurin häviäjä tässäkin hankkeessa on heinolalainen veronmaksaja.

Yrityselämässä tällainen miljoonaluokan virhe olisi voinut olla sitä edistäneiden henkilöiden työpaikkojen kannalta kohtalokas. Heinolassa ei ole tätä pelkoa, sillä Heikkimäestä ei enää juuri huudella. Nyt keskitytään jo uusiin hankkeisiin, vaikkapa elinvoimatoimialan uusiin toimitiloihin, miljoonaluokan kustannuksineen, uusien työntekijöiden palkkaamiseen ja uusiin projekteihin, jotka historiatiedon valossa haudataan parin vuoden kuluttua kaikessa hiljaisuudessa tuloksettomien hankkeiden hautausmaalle, kymmenien aiempien seuraksi. Lähes varmaa on, että heinolalaispäättäjät jatkavat uskomistaan näihin hankkeisiin, hintalapusta viis.

143

4041

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Urakoitsijat ovat tyytyväisiä

      • Anonyymi

        30.000 Vaimoa Venäjältä! Löydä sielunkumppanisi Täältä ...

        vaimovenajalta.org
        https://www.vaimovenajalta.org
        Venäläiset naiset etsivät aviopuolisoa. Jos olet mies, joka tosissaan haluaa löytää vaimon Venäjältä, miksi et selailisi sivustoamme?


      • Anonyymi

        Parhaat vaimot Venäjältä sinun valittavanasi

        russian-women.org
        https://fi.russian-women.org
        Vaimot Venäjältä ovat todella suosittuja, ja jos katselet sivustoamme, olemme varmoja, että ymmärrät miksi.


    • Anonyymi

      Elinvoimatoimialan johdon tulisi raportoida hankkeiden tuloksista. Vaikkapa siitä, mitä sijoitetulla pääomalla on saavutettu.

      Heinolassa on ollu lukuisia hankkeita, joiden seuraus on se, että mitään seurauksia ei ole nähtävissä. Onko hankkeiden ainoa tarkoitus työllistää niihin osallistuvia kaupungin työntekijöitä? Missä hankkeiden vaikutusten arvioinnin raportit selkeine lukuineen uusista työpaikoista ja elinvoima kasvamisesta? Sellaisia ei taida olla olemassakaan.

      Kuinka kauan miljoonaluokan määrärahoilla voidaan toimia siten, että vuodesta toiseen asetetaan epämääräisiä tavoitteita, joita ei oikein voida selkeästi (syystä tai toisesta) mitata?

      Tuhannet uudet työpaikat, asukasluvun kasvu ja uudet yritykset ovat mielestöni käytännössä toteuttamatta ja silti toimialan määrärahoja kasvatetaan ja uusia tarpeettomia työntekijöitä rekrytoidaan. Tämä on ilmeisesti mahdollista sen vuoksi, että kaupungin poliittiset päättäjät eivät ymmärrä päättämistään asioista. Suurin osa tuskin tajuaa talousarvioesityksestä juuri mitään, koska juuri kukaan ei tajua tai uskalla kyseenalaistaa tätä järjettömyyttä.

      Kun valtavilla menoilla ei synny tuloksia, niin toiminta on silloin yksinkertaisesti turhaa ja epäonnistunutta. Säästöjä etsittäessä kaupungin tulisi ensisijaisesti säästää näistä kaupunkilaisille kalliista ja heikkotuloksisista = tarpeettomista palveluista.

      • Anonyymi

        Ei ole mitään raportointi -(rokotus) pakkoa ym.pakkoa. Täällä nyt uhotaan ihan turhaan. Sinut rofiloitu. Kirja ulos joulumarkkinoille, niin Heinola "vapisoo". Heh...hhehheheheee...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole mitään raportointi -(rokotus) pakkoa ym.pakkoa. Täällä nyt uhotaan ihan turhaan. Sinut rofiloitu. Kirja ulos joulumarkkinoille, niin Heinola "vapisoo". Heh...hhehheheheee...

        Kake - kake - kake lisää kakkakirjoja kauppoihin!


    • Anonyymi

      Mahtoikohan kaupunginhallitus edistää talousarviokokouksessaan elinvoimalle puolen miljoonan euron määrärahalisäyksiä?
      Saako niitä rahoitettua Heikkimäki businessparkin tonttikaupalla?

      • Anonyymi

        Vaimo Venäjältä hakusessa? Katso Vinkit Tästä (2023)

        deittisivut.com
        https://deittisivut.com › vaimo-ulkomailta › venajalta
        Jos vaimo Venäjältä on jotain mistä haaveilet, kannattaa todellakin lukea meidän vinkit ja opas siihen, miten löytää venäläinen vaimo.


    • Anonyymi

      Eikös elinvoimajohtajalta tiedusteltu yleisönosastokirjoituksessa Heikkimäestä jo viime keväänä? Muistelen, ettei vastausta silloin tullut.
      Montako uutta työtä saatiin kuudella miljoonalla eurolla?

      • Anonyymi

        Onkohan elinvoimajohtaja unohtanut vastata selkeisiin kysymyksiin?
        Minuakin kiinnostaa uusien työpaikkojen määrä Heikkimäen ennätyskalliissa yrityspuistossa, jota markkinoidaan Tähtisillan kuvalla.


    • Anonyymi

      Uusista miljoonaluokan toimitiloista on pakko todeta, että remonttikulut ja niistä seuraavat valtavat rahoitusvastikkeet ovat roimasti ylihintaisia Heinolan hintatasossa. Remontin hintahan on niin korkea, että ei remontoimattomasta tilasta olisi kukaan mitään maksanutkaan! Ymmärtämättömät päättäjät tietenkin nielivät hankkeen mukisematta, koska oli puhe lahjasta, joka tosin mielestäni oli valitettavasti arvoton.
      Mielestäni hankkeessa yhdistyvät hyvä myyntipuhe ja yksinkertaiset ostajat (lahjan vastaanottajat).
      Lahjan antaja pääsi eroon ongelmallisesta tilasta, jota ei olisi ollut taloudellisesti kannattavaa remontoida. Samalla saatiin kiinteistön kuluille varma maksumies, heinolalaiset veronmaksajat.
      Tämä toimitilahanke on kyllä ihan linjassa elinvoimatoimen muiden hankkeiden kanssa siltä osin, että isoilla kuluilla ei saada mitään tuloksia aikaan.
      Elinvoimapalvelut olisi kustannustehokkaampaa ja tuloksellisempaa tuottaa varmasti millä tahansa muulla konseptilla, mutta nyt on valittu täysin tulokseton tuhlailu.

    • Anonyymi

      Kuka oli se, joka jo vuosia sitten kirjoitti tällä palstalla Heikkimäen järjettömyyttä. Taisi samalla kertoa Heikki Mäkilän järjettömyydestä.

    • Anonyymi

      Oisko paikka nimettävä uudelleen..... Heikin Aukio voisi olla osuvampi

      • Anonyymi

        Muistomerkki siis jo valmiina.


      • Anonyymi

        Kannatetaan!

        Mäkilälle patsas aukion keskelle. Valtuutetuista voisi tehdä yleisöpatsaita tekemässä Heikille aaltoja. Valtuuston jäseniä, varsinkin näitä tuhlareita ja muita "onnistujia" lisätä jatkossa sitä mukaa kun lisää onnistutaan. Vaikka jäsenmäärä on iso ja vatipäitä hurumykke, ei Heikinaukiolta tila hevillä kesken lopu!


    • Anonyymi

      Joo täällä Vierumäellä asuvana en voi kun ihmetellä- Ei ensimmäistäkään opas / infotaulua yrityspuistosta Vierumäellä, no Vääksyntien varressa pieni kyltti mutta kuka sinne motarilta näkee!! Eikö tätä aluetta pitäisi mainostaa motarin varressa kirkkaalla neonmainoksella ja niin isoilla kirjaimilla että varmaan näkyy. Kenen vastuulla onkin niin saamatonta on . Nyt ajaa Lahden uusi yrityspuisto ohi kirkaasti ja kysyntää on sinne vaikka kuinka paljon. Jäätiin taas kakkoseksi.

      • Anonyymi

        Heinolan olisi pitänyt mainostaa yrityspuisto jo ennen sen rakentamista ja ottaa varauksia vastaan. Ellei yhtään varausta tullut, eikä kukaan ollut kiinnostunut, olisi hanke pitänyt jättää toteuttamatta. Näin miljoonat olisivat säästyneet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heinolan olisi pitänyt mainostaa yrityspuisto jo ennen sen rakentamista ja ottaa varauksia vastaan. Ellei yhtään varausta tullut, eikä kukaan ollut kiinnostunut, olisi hanke pitänyt jättää toteuttamatta. Näin miljoonat olisivat säästyneet.

        Juuri näin!
        Elinvoimatoimi käytti miljoonia euroja tähän Heinolan omaan sunny car centeriin.
        Vain mainospyloni puuttuu muistuttamasta näistä hukkaan heitetyistä miljoonista.
        Lahden yrityskeskittymä on logistisesti ylivertaisella paikalla ja siellä taidetaan rakentaa koko ajan.


      • Anonyymi

        En ihmettele yhtään. Eihän nykyään osata hakea työntekijöitäkään. Ei laiteta edes ilmoitusta ja sitten valitetaan kymmeniä vuosia työvoimapulasta.


    • Anonyymi

      Hämeen poliisilla on iso poliisioperaatio eri puolilla Lahtea ja Lahden ympäristöä. Poliisi on suorittanut kiinniotot ja tämän vuoksi ulkopuolisille ei ole vaaraa. Tiedotamme lisää noin klo 13.

      • Anonyymi

        Liittyykö uutinen tähän Vierumäen tyhjänä retkottavaan business parkkiin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Liittyykö uutinen tähän Vierumäen tyhjänä retkottavaan business parkkiin?

        Mäkilää etsimässä?


    • Anonyymi

      Olen nyt jo kuukausia yrittänyt kaikin voimin pitää turpaani kiinni siitä tunteesta, kun näin ensi kerran tuon kaverin. Kaupunginjohtajia on savustettu täällä ulos, mutta onko täällä joku "hankintajengi" sementoitunut rakentajiin.

    • Anonyymi

      Mielenkiintoinen juttu tuo nimi. Miten Heikki Mäkilä ja Heikkimäki liittyvät toisiinsa? Oliko paikan nimi alun perin Heikkimäki, ja jos oli, tuliko siitä innoitus miljoonien käyttöön? Jos, niin rangaistavan köyhämielistä. Jos taas nimettiin äskettäin, niin voi pojat, MITÄ TÄÄLLÄ TAPAHTUU!

      • Anonyymi

        Tämä on Heinola. Ylenpalttisen Optimismin kaupunki. Totuus on toinen päivittäisessä elämässä, mutta kuvitelmissa onkin mukavaa elellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on Heinola. Ylenpalttisen Optimismin kaupunki. Totuus on toinen päivittäisessä elämässä, mutta kuvitelmissa onkin mukavaa elellä.

        Optimismi on aina liikaa tyypilliselle suomalaiselle. Sitten nautitaan niitä päihteitä, että jaksaa edes jotenkin. Eipähän tarvitse eläkkeitä maksaa sille väelle kovin pitkään. Maksa sanoo poks ja haima tulehtuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Optimismi on aina liikaa tyypilliselle suomalaiselle. Sitten nautitaan niitä päihteitä, että jaksaa edes jotenkin. Eipähän tarvitse eläkkeitä maksaa sille väelle kovin pitkään. Maksa sanoo poks ja haima tulehtuu.

        Heikinmäki! Mitähän sinne on suunniteltu? Taisi mennä ihan, niinku sinne, apuva!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Optimismi on aina liikaa tyypilliselle suomalaiselle. Sitten nautitaan niitä päihteitä, että jaksaa edes jotenkin. Eipähän tarvitse eläkkeitä maksaa sille väelle kovin pitkään. Maksa sanoo poks ja haima tulehtuu.

        Optimismi on hyvä asia. Heinolalainen tyhmänuskoisuus ei ole. En tiedä johtuvatko nämä mokat puhtaasta tyhmyydestä vai tyhmänuskoisuudesta, vaiko molemmista.

        Optimismi ei edellytä kuvittelemaan, että alun alkaenkin järjettömät hankkeet onnistuisivat. Eivät ne onnistu, kuten ei onnistunut järisyttävän kallis Heikkimäen yrityspuistokaan. Järkevä optimisti olisi ajatellut, että pärjäämme hienosti ilman miljoonilla euroilla tyhjäksi rakennettavaa puistoa.
        Sinne pitäisi syntyä satoja työpaikkoja, jotta hanke koskaan muuttuisi kannattavaksi. Tähän asti niitä on syntynyt pyöreät nolla kappaletta.
        Heinolalle todella noloa.

        Realistikin voi olla optimisti ja näiden miljoonavirheiden vastustaminen ei tee ihmisestä pessimistiä.


    • Anonyymi

      Pitää luonnollisesti tutkia, mihin ne miljoonat on menneet ja käytetty. Säästyisi ehkä tulevaisuudessa. Miten Heinolassa veroraharalli pyörii. Tilintarkastajat töihin, ulkopuoliset ihmiset. Korruptio voi olla laajaakin. Kaupungin rakentelemiset pitää kunnolla tutkia. Ei olisi ensimmäinen kerta suomalaisissa kaupunkien hallinnoissa.

      • Anonyymi

        Rakentelemisesta puheenollen..
        Kuka saa rakentaa uuden Hopeasillan?

        Tuli vaan mieleen, kun hanketta niin kovin edistetään, vaikka valtuuston kokouksessakin kävi ilmi, että kaikkia hankkeen tietoja ei edes ollut saatavilla..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rakentelemisesta puheenollen..
        Kuka saa rakentaa uuden Hopeasillan?

        Tuli vaan mieleen, kun hanketta niin kovin edistetään, vaikka valtuuston kokouksessakin kävi ilmi, että kaikkia hankkeen tietoja ei edes ollut saatavilla..

        Pitää ottaa selville, mitkä ovat julkisia tietoja lain mukaan ja sitten vaatia niitä. Se että tietoja salataan, kertoo jo jotakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitää ottaa selville, mitkä ovat julkisia tietoja lain mukaan ja sitten vaatia niitä. Se että tietoja salataan, kertoo jo jotakin.

        Sotealueella ei ole velvollisuutta sitoutua ylihintaisen vuokrasopimukseen vuosikymmeniksi. Riski jäänee siis kaupungille.
        Vuokrasopimusluonnosta ei esitetty valtuustolle ja silti valtuusto suuressa viisaudessaan päätti hankkeesta. Tämä lienee mahdollista vain Heinolassa..

        Odotellaan uutisia Hopeasillan rakentajasta ja sopimuksen sisällöstä.


      • Anonyymi

        Heinolan Hevossaari on takavuosina ollut vireä yritysalue. Nyt se on käytännössä vain pelkkää tiheää pusikkoa junaraiteineen.
        Jos päättäjät olisivat olleet fiksumpia, niin tämän alueen kunnostamiseen olisi voinut panostaa tuon nyt hukkaan heitetyn 10 Miljoonaa.
        Hevossaari on käytännössä logistisesti yhtä hyvällä ja keskeisellä paikalla. Ei rekat lähde Vääksyn suuntaan, eikä Iittiin. Heinolassa on vain etelä - pohjoinen väylä. Hevossaari on lähempänä nelostien risteystä kohti Keski-Suomea. Vuosaari 10min kauempana kuin Heikkimäki.


    • Anonyymi

      Venevarkaudet tulisi selvittää pikaisesti, kun valvontakameroita ei vielä ole, toivottavasti ensivuonna kamerat ovat. Matti Seppä asialle.

    • Anonyymi

      Lahtelainen Viking Malt ilmoitti tänään yli 90 miljoonan euron investoinnista rakentaa uusi mallastamo Kujalaan, 7 hehtaarin tontille. Oisko Heikinmäki riittänyt tuohon, kun toiminnon tarvitsema junaratakin olisi ollut lähellä? Oliko Heinolan elinkeinotoimi näissä pöydissä edes neuvottelemassa?

    • Anonyymi

      Viking Malt etsi myös muita kaupunkeja mahdolliseksi sijoituspaikaksi. Oliko Heinola lainkaan tietoinen tästä, hanke oli tiedossa jo aikaisemmin mutta oliko tietoa Heinolan elinkeinoista vastaavalla ? Jos he jäävät vain odottelemaan että yrittäjät ottavat yhteyttä niin huonosti siinä käy. Aktiivinen markkinointi näkyy puuttuvan ja jälki on sen mukaista. Lahti otti erävoiton ja työpaikkojakin on tulossa ihan kivasti, hyvä Lahti.

      • Anonyymi

        TV-uutisissa yrityksen edustaja aivan erimieltä työpaikkojen lisääntymisen suhteen kuin em. kirjoittaja. Kumpi lienee oikeassa?


      • Anonyymi

        Ei yhtään uutta työpaikkaa Lahteen !
        Teknologialla saadaan saneerattua nykyistä Polttimon sakkia.
        Miksi lahtelainen firma lähtisi Lahdesta pois. (137 vuotta Lahdessa).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei yhtään uutta työpaikkaa Lahteen !
        Teknologialla saadaan saneerattua nykyistä Polttimon sakkia.
        Miksi lahtelainen firma lähtisi Lahdesta pois. (137 vuotta Lahdessa).

        Mennyt ei ole tae tulevasta. Nykyään on helppo lähteä aina parempiin paikkoihin.


      • Anonyymi

        Hyvä että mallasliemien keittelijät pysyvät poissa täältä.Ymmärtäisivät vaan kokonaan lopettaa tuon ihmisten myrkyttämisen!


    • Anonyymi

      Nyt pelaamaan Eurojack-pottia. Siinä 60 milliä euroja voittona. Siinä on lohdutuspalkinto jos maltaista jäätiin sivuun.

      Kyllähän mallastehdas Lahdessa pysyy jo historiansakin takia. Ei kannata turhaan syytellä Heinolassa.

      Ne isommat munaukset on Heinolassa jo tehty, ja siksi täällä haukkuvien (haukkujan) on syytä vilasta huusin peiliään.

      • Anonyymi

        Suurimmat munaukset on tehty kun ei ole saatu venevarasta häkkiin.
        Saiskohan Sepän Matti hoidettua homman, kun osaa valitukset.


      • Anonyymi

        "Kyllähän mallastehdas Lahdessa pysyy jo historiansakin takia. Ei kannata turhaan syytellä Heinolassa.
        Ne isommat munaukset on Heinolassa jo tehty, ja siksi täällä haukkuvien (haukkujan) on syytä vilasta huusin peiliään."

        Mitä ihmettä puolustelet, kurja. Isoja munauksiahan sitä paitsi tuntuu tulevan solkenaan. Eikä ole haukkumista, kun puhutaan totta. Häpeisit!


      • Anonyymi

        Just joo,jotain jack-pottia.Onko yksi vai kaksi hernettä? Koittakaa pikkuhiljaa keksiä parempia busineksia pottien ja pontikkapannujen tilalle.Jatkatko esi-isiesi perintöä?


    • Anonyymi

      facepook rummuttaa heikinmäkeä. Jonoa on ivalosta ja kehä yhdeltä saakka. Varaa oma tonttisi heti

    • Anonyymi

      90 milj investointi työllistää kyllä melkoisen määrän ihmisiä !

      • Anonyymi

        Ainakin tehtaan rakennusvaiheessa työllistää merkittävän määrän eri alojen ihmisiä' tuleeko pysyvä työpaikkoja se jää nähtäväksi.


    • Anonyymi

      Pro Heinolan suljetulla nettisivulla ladataan factanumeroita pöytää.
      Heikkimäki ei tuota ikinä siihen sijoitettuja miljoonia. Virkamies on ollut idiootti ja päättäjät hölmöjä.

      • Anonyymi

        No ei sen toteamiseen tarvita edes suljettua facebooksivua. Heikkimäki on tosiaan Heinolan sunny car center, kuten joku yllä kirjoitti.
        Elinvoimatoimen johto voisi näyttää laskelmat, kuinka monta työpaikkaa Heikkimäkeen pitää syntyä, että kaupungin vähintään 6 miljoonan sijoitus maksaisi itsensä takaisin. Sellaista työpaikkamäärää sinne ei koskaan synny, eli Heikkimäki oli munaus. Sen takia kukaan ei luvuista mitään puhukaan, kivempaa on jatkaa tuloksetonta puuhailua uusien rahareikien parissa.


    • Anonyymi

      Voisinkohan saada Heinolalta pienen stipendin, että poismuuttoni mahdollistuisi siedettävästi? Mitä nyt esimerkiksi yksi satatuhatta olisi Heinolan hulppeassa (velka)budjetissa, ei mitään. Voisihan sen jotenkin määritellä tuloksi ja sijoitukseksi, hällä väliä perusteluista. Niistä nyt ei Heinolassa välitetä. Voisin esittää vaikka laskun ajasta, jonka olen viettänyt täällä. Olisiko jossakin tyhjää kaikuvassa uudessa tai vanhassa rakennuksessa jokin viranomaistaho, joka voisi kehitellä tätä ideaa kanssani?

      • Anonyymi

        Ihan hyväksihän nuo on budjettia kehuneet. Tarjoan lähtökahvit, jos lupaat pysyä jatkossa asialinjalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan hyväksihän nuo on budjettia kehuneet. Tarjoan lähtökahvit, jos lupaat pysyä jatkossa asialinjalla.

        Saatko palkkaa tuosta trollauksesta? Arvaan puolueen.


    • Anonyymi

      Ne yritysalueet joille on tarvetta ja kysyntää, eivät mainosta siellä sun täällä isolla rahalla.

      Heikkimäen suhteen voi todeta, että mitään kysyntää ei ole ollut, kun sitä nyt yritetään markkinoida isoissa medioissa telkkarista Hesariin. Heinolassa siis yritän nyt epätoivolla synnyttää kysyntää liikepaikalla, mikä ei kiinnostanut ketään. Fiksua.

    • Anonyymi

      No aikaisemmin ei ole edes yritetty. Olette tapelleet, kiukutelleet ja hajonneet!

      • Anonyymi

        Ei ole ihan sama mitä yrittää. Luu jää käteen, jos ei tätä ymmärrä.


    • Anonyymi

      Sijaitseeko Heikkimäki Heinolan Tähtisillalla?

      Mainoksessa on Tähtisillan kuva, vaikka käsitin yrityspuiston sijaitsevan aivan muualla.
      Kannattaisikohan mainoksessa näyttää kuva mainostettavasta alueesta?

      • Anonyymi

        Siinä on kuva tulevasta Prisman paikasta,takana häämöttäen vasemmalla.


      • Anonyymi

        Sorry,jos et ymmärtänyt


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä on kuva tulevasta Prisman paikasta,takana häämöttäen vasemmalla.

        Ess uutisoi Lahden houkuttelevista yritystonteista, jotka sijoittuvat uuden kehätien läheisyyteen Pippo-Kujalan alueelle.


    • Anonyymi

      Prisma rakentuu heinolaan aikaisintaan vuonna 2026. Ensin syntyy muutama lisää Lahden alueelle.

      • Anonyymi

        Heikkimäen sijaintia ei tiedä kukaan lahtiakselin eteläpuolella. Lehtimainoksen kartta oli tosi huono eikä panderollia vieläkään valtatien varressa. Mutta jos Kaattarin puhelin soi taukoamatta niin hyvä siitä tullee.... hän käy sitten henkohtaisesti näyttämässä :)


      • Anonyymi

        Prisma-kortti heiluu! Täytyyhän sitä osuuskaupan puolia pitää


    • Anonyymi

      Ei ole mikään moka! Kyllä hymy hyytyy. "Heinolan Heili".

    • Anonyymi

      Jotenkin tuntuu, että Heinolan ajoitus markkinoida nyt Heikkimäkeä on pielessä. Vai aukeaako mahdollisuudet vasta kunnes kehätien ympärys on täytetty. Tavoitettavuus on noin 15minuuttia kehälle.

      https://www.ess.fi/paikalliset/3175588

    • Anonyymi

      Typötyhjän Heikkimäen miljoonamokan ympärillä oleva keskustelu hiipuu kuin tilauksesta, kun elinvoimatoimi pyrkii ratsastamaan kaupungille tarpeettomien tilojen myynnillä (mm. leirintäalue ja vesitorni). Samalla kuitenkin vuokrataan elinvoimatoimelle uusi toimisto roimaan ylihintaan.
      Entä mitä kuuluukaan elinvoimatoimen kruununjalokivelle, Heikkimäelle? Noh, se uinuu Ruususen untaan lumipeitteen alla ilman ainuttakaan investointia.
      Mitenköhän saisimme tietää, kuinka paljon alueeseen on hukattu veronmaksajien rahaa ja kuinka monta sataatuhatta on käytetty sen tuloksettomaan markkinointiin?

      Hassattujen miljoonien sijasta kaupungin päättäjiä kiinnostaa kinastella skeittipuiston paikasta. Miksei sitä tehdä Heikkimäkeen?

      • Anonyymi

        Täällä taas oppimattomattomat sukulaisten kanssa tehdyt yrittävät ymmärtää päätöksiä.
        Pitäisi lailla kieltää kuntalaisten puuttumisen virkamiesten ja viisaampienn tekemiin päätöksiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täällä taas oppimattomattomat sukulaisten kanssa tehdyt yrittävät ymmärtää päätöksiä.
        Pitäisi lailla kieltää kuntalaisten puuttumisen virkamiesten ja viisaampienn tekemiin päätöksiin.

        Minäkään en ymmärrä, miksi maksettiin ylihintaa maasta ja sitten rakennettiin yrityspuisto, jossa ei ole ainuttakaan yritystä.
        Se on varmana jokin heinolalainen neronleimaus :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täällä taas oppimattomattomat sukulaisten kanssa tehdyt yrittävät ymmärtää päätöksiä.
        Pitäisi lailla kieltää kuntalaisten puuttumisen virkamiesten ja viisaampienn tekemiin päätöksiin.

        Hahahahaaahaaaha.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minäkään en ymmärrä, miksi maksettiin ylihintaa maasta ja sitten rakennettiin yrityspuisto, jossa ei ole ainuttakaan yritystä.
        Se on varmana jokin heinolalainen neronleimaus :)

        Ei kun se on rahastusta, juu nou.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kun se on rahastusta, juu nou.

        Veronmaksajilta juu, mutta kenelle?


      • Anonyymi

        Heinolan kaupungin voisi siirtää Heikkimäkeen.

        Elinvoimatoimi ilakoi vesitornin myynnistä kun Heikkimäen 8miljoonan? euron hanke tuotti saman summan tappiota veronmaksajille sekä nolla työpaikkaa.
        Vesitornista on tarjottu alle 30 tuhatta ja sen mittaluokan hankkeet ovatkin elinvoimatoimen kompetenssille sopivampia. Toivottavampaa tietysti olisi, että henkilöstö keskittyisi vain patsaskävelyihin ja sytyttelemään jäälyhtyjä - siis jos koko elinvoimatoimea ei voida lakkauttaa.


    • Anonyymi

      Elinvoimalautakunnan jäsen kehui tätä hienoa yrityspuistoa lehdessä.
      Tietääköhän hän kuinka paljon se on tähän mennessä veronmaksajille maksanut ja paljonko kuluja kertyy jokaisesta tuloksettomasta vuodesta?
      Puistossa on edelleen nolla uutta yritystä!

      Monella muulla paikkakunnalla olisi jo ehkä todettu ääneen, että investointi oli virhe. Heinolassa on jo useita vuosia ollut käynnissä neuvotteluja puistoon mahdollisesti sijoittuvien yritysten kanssa. Kuinkahan monta vuotta nämä neuvottelut vielä kestävät? Samaan aikaan Lahteen nousee koko ajan halleja..

    • Anonyymi

      Voisiko nyt joku Heikkimäen puolesta ollut päättäjä kommentoida saatuja tuloksia?

    • Anonyymi

      Etkös sä ole saabut vielä "aamulehteäsi"? Syvenny siihen ja älä kysele paskojasi! Sinä mokasit monet hallit itse.

      • Anonyymi

        En mokannut. En ole ollut tyhjän rakentamisen takana. Aamulehti tulee joka päivä ja kaikki on hyvin.

        Etkö sinä vain uskalla ottaa kritiikkiä tehdyistä typeristä ja veronmaksajille ilmeisen kallista päätöksistä?


    • Anonyymi

      Ratkaisut kestävät kyllä kritiikin!

      • Anonyymi

        Tuolla rahalla tehty ratkaisu kestää mitä vaan. Haukun hinta on hirvittävä. Nyt uutta TV-spottia ja kampanjaa kehiin. IKEA heinolaan!


    • Anonyymi

      Miksi ihmeessä Itukka antaa Heikki Mäkilälle palstatilaa. Mäkilän kaltainen johtaja missä yrityksessä tahansa olisi saanut potkut ja aikoja sitten. Onko niin, että Mäkilän tukijat määrävät, kuka Itukassa kirjoittaa ja Mäkilää pidetään turvassa huolehtimassa sisäpiiriläisten elin.. eiku hyvinvoinnista.

    • Anonyymi

      Mihinkäs ne "suuren suosion saavat" omakotialueet Nelostien ja Tähtiniemen sillan kupeessa järvinäköaloin unohtuivat? Oli Heinolan luottamusjohdolla 2000 alussa kova hinku mainostaa Helsingissä motskaria hyödyntäviä pendelöijiä. Mutta ei tullut suurista puheista totta. Mutta saivathan muutamat tyhjän mainostajat sulan hattuunsa. Siihen suli se väen vetäminen Heinolaan. Turha naljailla nykyhankkeista, kun paskaa on itsen taustalla.

      • Anonyymi

        Parempi ollut varmaan jättää tekemättä kysynnän puutteessa, kuin investoida 6-8 miljoonaa tyhjään yrityspuistoon :) Missä ne Heikkimäen yritykset ovat? Paljonko puisto on kaupungille tähän mennessä tuottanut?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Parempi ollut varmaan jättää tekemättä kysynnän puutteessa, kuin investoida 6-8 miljoonaa tyhjään yrityspuistoon :) Missä ne Heikkimäen yritykset ovat? Paljonko puisto on kaupungille tähän mennessä tuottanut?

        Tappiota se on tuottanut. Se on virhe investointi. Heinolan ongelma on työvoiman saatavuus. No ehkä Versowood joskus tarvitsee lisää tilaa ja laajentaa yrityspuistoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tappiota se on tuottanut. Se on virhe investointi. Heinolan ongelma on työvoiman saatavuus. No ehkä Versowood joskus tarvitsee lisää tilaa ja laajentaa yrityspuistoon.

        Mikäs hätä "syöjällä" on yrityspuistosta?
        "No ehkä Versowood joskus tarvi".......Syöjä touhuaa näissä yläkerroksissa, ei tavallisen heinolalaisen asemassa. Hehheheheeee.......e.eee....buaaa...
        Täytyy haukkua räkssyttää ympäriinsä, vaikka tämäkään asia ei hälle kuulu tippaakaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikäs hätä "syöjällä" on yrityspuistosta?
        "No ehkä Versowood joskus tarvi".......Syöjä touhuaa näissä yläkerroksissa, ei tavallisen heinolalaisen asemassa. Hehheheheeee.......e.eee....buaaa...
        Täytyy haukkua räkssyttää ympäriinsä, vaikka tämäkään asia ei hälle kuulu tippaakaan.

        Hehe hehee hehee. Sinä ”syöjän” syyttäjä älyvälkky: tyhjään puistoon syydetyt miljoonat tuntuvat jokaisen heinolalaisen kukkarossa vielä viiveellä. Veronkorotus on edessä. Investoinnit on tehty lainoilla ja maksun aika tulee vielä. Siinä sinulle sinne alimmalle tasollesi fakta!


    • Anonyymi

      Politiikot ovat Heinolassa aina tupanneet itseään etusivuille ohi virkamiesten ja kaupungin johdon.

    • Anonyymi

      Kaikki kietoutuu lopulta vyyhdiksi projektien projektiin eli Sulkavankosken myllyn kunnostukseen. Selvittämättömiä hankkeita on siellä täällä, mutta Sulkavankoskella on erityinen merkitys kirkonkyläläisille.

    • Anonyymi

      Ja tietysti käpälän jäljet näkyvät tässäkin ketjussa: "Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä." Onhan se päävärkki aika löysällä! Yhä.

    • Anonyymi

      Lahti sai Fazerin karkkitehtaan ja valtavan määrän työpaikkoja myös välillisesti. Olikohan Heinolasta myös oltu yhteydessä, kun jopa 50 paikkakuntaa Suomesta tuota jättiä havitteli ?

      • Anonyymi

        Heinolassa ei ole tarpeeksi työvoimaa tuollaiselle tehtaalle. Mutta miksi Lahti. Vantaa pyysi varmaan liikaa teollisuustontista. Toinen voi olla työvoiman saanti. Asumisen hinta on sietämätön Vantaalla tehdasduunarille niin se voi olla ongelma. Siellä on pulaa muistakin duunareista kun asumisen hintaa karkoittaa nekin jotka voisivat muuttaa työn perässä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heinolassa ei ole tarpeeksi työvoimaa tuollaiselle tehtaalle. Mutta miksi Lahti. Vantaa pyysi varmaan liikaa teollisuustontista. Toinen voi olla työvoiman saanti. Asumisen hinta on sietämätön Vantaalla tehdasduunarille niin se voi olla ongelma. Siellä on pulaa muistakin duunareista kun asumisen hintaa karkoittaa nekin jotka voisivat muuttaa työn perässä.

        Se tontti mitä Vantaa tarjosi ei olisi ollut riittävän suuri. Nyt tämä tontti on 34 hehtaaria ja sillekin laajennusvaraa on. Valinnassa painoi lopulta erittäin monet tekijät, mistä Lahti sai parhaat pisteet. Työ oli pitkäjänteistä molemmin puolin.


    • Anonyymi

      Kyllä tuon kokoiset työllistäjät keräävät tekijänsä Heinolaa laajemmalta alueelta. Tuskin työvoiman saatavuus Heinolassakaan olisi ongelma ollut. Hyvä kun tulee Lahteen. Lyhyt työmatka tuo Heinolasta on, jos vaan työtä haluavia on.

      • Anonyymi

        Fazer tulee työllistämään myös heinolalaisia. Se on varma. Työmatka reilut 20 minuuttia motaria.


    • Anonyymi

      Kärkkäinen tarvitsee vähintään 20 hehtaaria uudelle logistiikkakeskukselleen. Lahdella ei vielä ole vapaana ja kaavassa noin isoa tonttia tarjota. Paljonko Heikkimäessä on tilaa? Sijaintihan on solmukohdassa, kuten paikkaa mainostettu.

    • Anonyymi

      Joku pelaa taas heikkimäki-leikkiä. Kaupunki osti kirjastotalosta Janus Oy:n osakkeet ylihintaan ja myi puolihintaan Heikkimäkeä Janus Oy:lle. Kaupungin älyköiden mukaan kauppahintojen keskiarvo on kaupungile edullinen ja käypä hinta. Taitaa olla ittensä Heikki Mäkilän aivoituksia.

    • Anonyymi

      Hikkimäkeen voidaan rakentaa aurinkovoimala. Uuutisiissa kerrottiin että aurinkovoimaloita rakennetaan joutomaille ja pain kolmannes sähköstä saadan aurinkoenergiana. Huraa Heikkimäki ja Heikki Makila. Heinola saa uuden energialaitoksen.

    • Anonyymi

      Taas vuosi kulunut keskustelun alusta ja Heinkinmäki on yhä tyhjä. Voi sanoa kiistatta Heikinmäen olleen virhe jossa meni miljoonia kankkulan kaivoon. Miksi ruvettiin rakentamaan kun yhtään tonttia ei ollut myyty? Tyhjällä katteettomalla pöhinillä ja katteettomalla optimismilla ei muuteta tosiasioita. Orimattilalla on oma Heikinmäkensä eli keskellä metsää oleva Henna asema. Ei työpaikkoja. Ei yhtään mitään.

      • Anonyymi

        Tämä keskustelu on ihan aiheellista kritiikkiä Heinolan silloisille päättäjille. Ei Heikkimäki houkuta yrityksiä. Syyt on koronaa ja sotaa syvemmällä. Alueen rakentamispäätöstä ei olisi pitänyt tehdä liian heppoisin perustein. Oliko varauksia ja aiesopimuksia? Joku teki nyt vain rahaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä keskustelu on ihan aiheellista kritiikkiä Heinolan silloisille päättäjille. Ei Heikkimäki houkuta yrityksiä. Syyt on koronaa ja sotaa syvemmällä. Alueen rakentamispäätöstä ei olisi pitänyt tehdä liian heppoisin perustein. Oliko varauksia ja aiesopimuksia? Joku teki nyt vain rahaa.

        rahaa teki


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä keskustelu on ihan aiheellista kritiikkiä Heinolan silloisille päättäjille. Ei Heikkimäki houkuta yrityksiä. Syyt on koronaa ja sotaa syvemmällä. Alueen rakentamispäätöstä ei olisi pitänyt tehdä liian heppoisin perustein. Oliko varauksia ja aiesopimuksia? Joku teki nyt vain rahaa.

        Maanrakennus yritykset


    • Anonyymi

      aika kallista.

    • Anonyymi

      Alueen rakentamispäätöstä ei olisi pitänyt tehdä liian heppoisin perustein.

      • Anonyymi

        Laittakaapa tähän ketkä oli päättämässä tuota heikkimäkeä, ketä oli valtuustossa, kuka oli kaupunginjohtaja, kuka oli valtuuston pj ja hallituksen pj ? Otetaan oppia noista kun saadaan nimiä muistin virkistämiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laittakaapa tähän ketkä oli päättämässä tuota heikkimäkeä, ketä oli valtuustossa, kuka oli kaupunginjohtaja, kuka oli valtuuston pj ja hallituksen pj ? Otetaan oppia noista kun saadaan nimiä muistin virkistämiseksi.

        Siellä istutaan paraikaa


    • Anonyymi

      Töitä tarjolla -
      Työskentele
      joustavasti - Nyt myös
      etänä

      • Anonyymi

        liian heppoisin perustein


    • Anonyymi

      !!!!!????????

      • Anonyymi

        Joko Heikkimäen ensimmäinen tuotantoerä voikukkaa on myyty?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joko Heikkimäen ensimmäinen tuotantoerä voikukkaa on myyty?

        Alueen rakentamispäätöstä ei olisi pitänyt tehdä liian heppoisin perustein.!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Alueen rakentamispäätöstä ei olisi pitänyt tehdä liian heppoisin perustein.!!!

        Niin. Onko siitä nyt opittu mitään? Minkälaista jälkipyykkiä on pesty. Tuo tontti jäänee tappiolliseksi investoinniksi Heinolalle. Ajat on enemmän kuin huonot investoida kannattamattomiin liikepaikkoihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin. Onko siitä nyt opittu mitään? Minkälaista jälkipyykkiä on pesty. Tuo tontti jäänee tappiolliseksi investoinniksi Heinolalle. Ajat on enemmän kuin huonot investoida kannattamattomiin liikepaikkoihin.

        WERSOLLE ja WEKMAN STEEL :lle hyvää laajentumistilaa, merkittäville Heinolaisyrityksille. Kärry ja Kattoprofiili tehtaalle hyvää paikkaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        WERSOLLE ja WEKMAN STEEL :lle hyvää laajentumistilaa, merkittäville Heinolaisyrityksille. Kärry ja Kattoprofiili tehtaalle hyvää paikkaa!

        Molemmilla riittävästi tuotantotilaa, haasteita enemmän myynnin puolella ko. yrityksillä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin. Onko siitä nyt opittu mitään? Minkälaista jälkipyykkiä on pesty. Tuo tontti jäänee tappiolliseksi investoinniksi Heinolalle. Ajat on enemmän kuin huonot investoida kannattamattomiin liikepaikkoihin.

        Toriremontti on kannattava investointi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joko Heikkimäen ensimmäinen tuotantoerä voikukkaa on myyty?

        Kukinto on juuri parhaimmillaan ja kaunista katseltavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin. Onko siitä nyt opittu mitään? Minkälaista jälkipyykkiä on pesty. Tuo tontti jäänee tappiolliseksi investoinniksi Heinolalle. Ajat on enemmän kuin huonot investoida kannattamattomiin liikepaikkoihin.

        natolle lentokenttä ja tukikohta?


    • Anonyymi

      Hieno ajatus, järkätään Heinolassa toimiville yrityksille uutt aluetta. Huono puoli on se, että verotulot eivät kasva,

      • Anonyymi

        Eikö esimerkiksi Hevossaaresta olisi voinut järjestellä edullisemmin uutta tonttia, kun sieltä on tehtaita lopettanut? Lähempänä sekin on tätä kuuluisaa 4- ja 5-tien "solmukohtaa"


    • Anonyymi

      Molemmilla riittävästi tuotantotilaa, haasteita enemmän myynnin puolella!!

      • Anonyymi

        Peliitoille uusi suurhalli, koko heikkimäki täyttyy iloisista luistelijoista. Kaksikerros tai kolmikerros halli!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Peliitoille uusi suurhalli, koko heikkimäki täyttyy iloisista luistelijoista. Kaksikerros tai kolmikerros halli!

        hyvä idea raahaakin varmaan löytyy.


    • Anonyymi

      Heinkinmäki on yhä tyhjä. Voi sanoa kiistatta Heikinmäen olleen virhe jossa meni miljoonia kankkulan kaivoon. Miksi ruvettiin rakentamaan kun yhtään tonttia ei ollut myyty? Tyhjällä katteettomalla pöhinillä ja katteettomalla optimismilla ei muuteta tosiasioita. Orimattilalla on oma Heikinmäkensä eli keskellä metsää oleva Henna asema. Ei työpaikkoja. Ei yhtään mitään.!

      • Anonyymi

        Heinolalla pitää olla omansa. Rohkeasti yrittämään, vaikka uusiutuvan energian infran sekä kiertotalouden keskittymää investoimaan. Kysyntää ko. tuotteille ja palveluille on.


    • Anonyymi

      Heinkinmäki on yhä tyhjä. Voi sanoa kiistatta Heikinmäen olleen virhe jossa meni miljoonia kankkulan kaivoon.!!

      • Anonyymi

        Miljoonia meni kaivooon kankkulan!!!!!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miljoonia meni kaivooon kankkulan!!!!!!!!

        Järki myös mun miljoonat yöunineen vittu kankkulan kaivoon!!!!!


    • Anonyymi

      Kaupunginjohtajan palkkamenot kaupungille on 17 000 e / kk.

      • Anonyymi

        tärkeä kaveri hyvä liksa !


      • Anonyymi

        Maksaako nuo jotka laskun ovat tehneet sen vai maksetaako me muut jotka emme ole laskua tehneet?


    • Anonyymi

      huh huh
      !!

      • Anonyymi

        hyvä palkka!


    • Anonyymi

      Heinkinmäki on yhä tyhjä!!!

      • Anonyymi

        Ja taitaa pysyäkin…. Hyvin hoidettu projekti 👍


    • Anonyymi

      todellakin !!

    • Anonyymi

      Hyvin hoidettu projekti 👍!!!!!

    • Anonyymi

      kai tuonne ajastaan joku rakentaa.

      • Anonyymi

        onko jo aloitettu ?


    • Anonyymi

      Heikkimäkeä edistäneet virkamiehet ja luottamushenkilöt ovat aiheuttaneet kaupunkilaisille aivan valtavat tappiot.
      Mitä kaikkea tällä rahalla olisikaan saanut. Nyt kaikki meni hukkaan.

      • Anonyymi

        Rahan vastuuton tuhlaus, vastenmielisyys kaupungin talon ovien auki pidossa, piilottelu jossain tavoittamattomissa, tälläistä ei kestäisi yksityisen yrityksen kassa. Siinä mielessä tuntuu oudolta miksi niin hirveän paljon porukkaa palkattu kaupungintalolle, ja lisää näyttää virkoja syntyvän. Yksi soitti sieltä ja kertoi että hänen pöydällä on kaupungin alueella talojen osoitekyltit..... ( 4500,- / kk 54 000e/v). Palkkamenot siis yhdelle tälläiselle palkatulle suluissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rahan vastuuton tuhlaus, vastenmielisyys kaupungin talon ovien auki pidossa, piilottelu jossain tavoittamattomissa, tälläistä ei kestäisi yksityisen yrityksen kassa. Siinä mielessä tuntuu oudolta miksi niin hirveän paljon porukkaa palkattu kaupungintalolle, ja lisää näyttää virkoja syntyvän. Yksi soitti sieltä ja kertoi että hänen pöydällä on kaupungin alueella talojen osoitekyltit..... ( 4500,- / kk 54 000e/v). Palkkamenot siis yhdelle tälläiselle palkatulle suluissa.

        hyvät on palkat !


    • Anonyymi

      kallis moka !

      • Anonyymi

        Ymmärtämättömät poliitikot siunasivat kaikki suuruudenhullut suunnitelmat, joita heille keksittiin esittää.!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ymmärtämättömät poliitikot siunasivat kaikki suuruudenhullut suunnitelmat, joita heille keksittiin esittää.!!

        sitä se teettää kun puunkaataja valitaan teknisen lautakunnan johtoon ja kuorma-autokuski valitaan sivistyslautakunnan johtoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        sitä se teettää kun puunkaataja valitaan teknisen lautakunnan johtoon ja kuorma-autokuski valitaan sivistyslautakunnan johtoon.

        näitä maakuntahallituksen puheenjohtajaksi Hämäläisen paikalle....


    • Anonyymi

      Rahan vastuuton tuhlaus!!!

      • Anonyymi

        on kokeiltu kuitenkin suon täyttöä!


    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1163
    2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      966
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      860
    4. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      15
      820
    5. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      819
    6. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      794
    7. Mitä teet mies

      Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
      Ikävä
      20
      760
    8. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      751
    9. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      77
      748
    10. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      47
      728
    Aihe