Tuli puhelu 098-alkuisesta numerosta

Anonyymi

En vastannut. Koko numero oli 358985626310. Onko kellään kokemusta tai tietämystä vastaavasta? Mistä oli kyse?

19

2085

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lisään vielä, että numero on äärimmäisen harvan ihmisen tiedossa eikä varmasti ole kulkeutunut muualle.

      • Anonyymi

        Joku puhelinmyyjä todennäkösesti.

        T. miksuh


    • Anonyymi

      Että ihan Uudesta-seelannista ollaan randomina soiteltu. Jotain hämärää paskaahan tuo on selvästi.

      • Anonyymi

        Mistä sä saat tosta väännettyä Uudenseelannin? +358 on suomen maatunnus ja 09 on pk-seudun lankapuhelinsuuntanumero. Itse Espoolaisena en ainakaan muistaakseni asu Uudessaseelannissa.

        T. miksuh


    • Anonyymi

      Tuohan on ihan normaali 09-alkuinen Helsingin alueen suuntanumero.

      • Anonyymi

        Suuntanumeron lisäksi kahdeksan numeroa, normaalia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suuntanumeron lisäksi kahdeksan numeroa, normaalia?

        Ihan normaalia se on. Yritysnumeroissa voi olla enemmän numeroita kuin kuluttajanumeroissa. Eli 8 numer suuntanumeron jälkeen on normaalia.

        T. miksuh


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan normaalia se on. Yritysnumeroissa voi olla enemmän numeroita kuin kuluttajanumeroissa. Eli 8 numer suuntanumeron jälkeen on normaalia.

        T. miksuh

        4-vuotta vanha viesti..


    • Anonyymi
      • Google-haku löytää kun kirjoitat numeron muodossa "358 9 85626310"


    • Anonyymi

      Niin kutsutut älypuhelimet voisivat erittäin erittäin erittäin helposti ilmoittaa mistä maasta puhelu tulee sekä sen mikä vastaamisen taksa on. Paljon paljon paljon paljon helpommin kuin navigeerata käyttäjä jonnekin käyttämään rahojaan.

      • Anonyymi

        "mikä vastaamisen taksa on"

        Yleissääntö:

        Omaan puhelimeen vastaaminen ei maksa mitään, poikkeuksena tilanne, jossa vastaat siten, että olet eri maassa kuin mistä SIM -korttisi on hankittu. Eli suomalaisella SIM -kortilla vastaaminen on maksullista, jos olet itse Suomen ulkopuolella.

        Kannattaa kuitenkin huomata, että radioaallot eiät pysähdy valtionrajalle. Eli jos olet Suomessa, mutta lähellä esim. Venäjän, Ruotsin tai Norjan rajaa, niin mikäli puhelimesi ei löydä oman operaattorin verkkoa, niin jos roamingia ei ole estetty, puhelimesi voi kirjautua naapurimaan verkkoon, ja tuossa tilanteessa laskutusta syntyy aivan samoin kuin jos itse olisit Venäjällä, Ruotsissa tai Norjassa. Viron kohdalla tuollainen tilanne on varsin epätodennäköinen, koska siinä on Suomenlahti välissä.

        Poikkeus pääsäännöstä:
        jenkit (ja siellä vierailevat ulkomaalaiset, jotka käyttävät USA:sta hankittua SIM -korttia) maksavat myös vastaanotetuista puheluista. Syynä tähän on se, ettei jenkkien FCC (vastaa kai Suomen viestintävirastoa) viitsinyt varata erikseenomia numeroavaruuksia matkapuhelimille, vaan USA:ssa lankapuhelimen numeron voi siirtää matkapuhelimessa käytetäväksi. Soittajalle ei saa aiheutua lisäkustannusta siitä, että lankanumeroon vastataan matkapuhelimesta, ja kun jenkkioperaattotit eivät tuota matkapuheluosuutta halua asiakkailleen ilmaiseksi tarjota, niin siksi USA:ssa omaan matkapuhelimeen vastaaminen on maksullista.

        En tiedä (mutta olisi hyvä selvittää), koskeeko edellä mainittu USA:ta koskeva hinnoitteluperiaate myös Kanadaa. USA:lla ja Kanadallahan on kuitenkin yhteinen NANP (North American Numbering Plan).

        lisää tuosta aiheesta englanniksi:
        https://en.wikipedia.org/wiki/North_American_Numbering_Plan


      • Anonyymi

        "mistä maasta puhelu tulee sekä sen mikä vastaamisen taksa on"

        "Koko numero oli +358985626310"

        Aivan normaali 09 -alueen (Helsinki ja ympäristökunnat) lankanumero.

        Tosin, koska paikallisnumero-osan pituus tuossa on 8 numeroa, niin kyse on suurella todennäköisyydellä yritykselle tai kunnan tai valtion laitokselle myönnetystä numerosta.

        "mikä vastaamisen taksa on"

        Lehtimiehet viljelevät väärää tietoa teleasioista.
        Kun SIM -kortti on hankittu Suomesta, ja vastaat puhelimeesi Suomessa, niin et maksa vastaanottomaksua mistään puhelusta.
        Mahdolliset poikkeukset pääsääntöön:

        1) Radioaallot (joihin matkapuhelinverkkojen toiminta teknisesti perustuu) eivät pysähdy valtionrajalle. Jos siis olet Suomessa, mutta hyvin lähellä naapurimaan (Venäjä, Norja, Ruotsi) rajaa, tällöin on mahdollista, että puhelin nappaa vieraan valtion alueella olevasta tukiasemasta kiinni, jolloin teknisesti kyse on roamingista, vaikka puhelin fyysisesti onkin Suomessa. Tällöin maksat vastaanottomaksun operaattorisi ilmoittaman "käyttö ulkomailla" -hinnaston mukaisesti. Raja-alueella liikuttaessa tai asuttaessa kannattaa harkita roaming -estoa. Muista kuitenkin poistaa esto, jos olet matkustamassa ulkomaille ja aiot käyttää suomalaista liittymääsi ulkomailla.

        2) Käyttö Ahvenanmaalla: Ahvenanmaa on itsehallintoalue, vaikka kuuluukin Suomeen. On mahdollista, että kun viet puhelimen Ahvenanmaalle, niin kun puhelin roamaa Ålands Mobiltelefonin verkossa, tästä voi aiheutua roaming -maksuja.

        Sensijaan kun olet Suomessa, ja niin kaukana vieraan valtion rajasta, ettei pitäisi syntyä riskiä tahattomasta roamingista, niin puhelujen vastaanotto suomalaisella liittymällä Suomessa on maksutonta, aivan samantekevää, mikä on soittajan numero.

        Siis, jos Suomessa vastaanotat vaikkapa Kiinasta tulevan puhelun, niin se Kiinasta soittaja maksaa normaalin ulkomaanpuhelumaksun Suomeen, mutta vastaanottajalle puhelun vastaanotto on tässäkin tapauksessa maksutonta.

        Toki, kun viet puhelusi pois Suomesta, tällöin yleensä maksat vastaanottomaksua vastaanottamistasi puheluista kun käytät suomalaista liittymääsi ulkomailla. Tästäkin pääsäännöstä on nykyisin poikkeus: Kun vastaanotat puheluja EU ja ETA -maissa, on vastaanotto pääosin maksutonta, paitsi jos ns. kohtuullisen käytön määrä ylittyy ; tällöin näistäkin puheluista voi joutua maksamaan vastaanottomaksua.

        Mutta: kun suomalaista liittymää käytetään EU ja ETA -maiden ulkopuolella, tällöin vastaanottomaksua veloitetaan yleensä kaikista vastatuista puheluista.

        EU ja ETA -maiden ulkopuolella: muiden soitonsiirtojen kuin ns. täyssiirron käyttöä on syytä välttää sillä se aiheuttaa helposti tuplakustannuksen: ensi vastaanottomaksu kohdemaahan ja sitten ulkomaanpuhelumaksun Suomeen (näin käy, jos käytät viivesiirtoa 61, ei tavoitettavissa -siirtoa 62 tai varattusiirtoa 67 Suomeen; esim. vastaajapalveluun).

        Huomaa: ns. operaattoriohjattu pakkosiirto (siis se, jota ei voi itse poistaa edes soitonsiirron yleispoistolla ##002#) ei sensijaan aiheuta edestakaista ulkomaanlaskutusta.

        Tuon pakkosiirron ainoa huono puoli on se, ettei sitä saa itse pois.

        Puheluun vastaaminen Suomessa suomalaisella liittymällä on siis yllä lueteltuja poikkeustilanteita lukuunottamatta maksutonta, eli ulkomailta tulevia puheluja ei tarvitse tuossa mielessä pelätä.

        Mahdollisia MUITA riskejä:

        1) hälärihuijaus: joku soittaa ulkomailta, antaa soida kerran, ja katkaisee puhelun. Tällöin voi syntyä tilanne, että luulet vastaavasi soivaan puhelimeen, mutta todellisuudessa soitat itse ulkomaanpuhelun numeroon, josta häläri tuli. Tästä veloitetaan ulkomaanpuhelumaksu tai pahimmassa tapauksessa satelliittipuhelumaksu!
        En ole tutkinut asiaa nykyisillä älypuhelimilla, mutta esim. ikivanha Ericsson GH-174 varoittaa tästä äänimerkillä: siis kun vastaat puheluun, äänimerkkiä ei kuulu, mutta kun soitat puhelun, niin puhelun lähtiessä ulospäin kuuluu äänimerkki!
        Testaa vaikka kaverisi kanssa omalla puhelimellasi:

        kaveri soittaa (oma numero näkyvillä) hälärin, ja sinä "vastaat" puheluun, eli todellisuudessa soitat kaverillesi numeroon, josta kaveri soitti sinulle. Tarkkaile puhelimesi käytöstä, eli miten eroaa siitä, jos oikeasti vastaat puheluun. Pane merkille eroavuudet !

        2) Muut huijaukset: Näissä joko kalastellaan tietoja, joita sitten väärinkäytetään (esim. pankkitunnukset jne) sekä toinen yleinen huijaustyyppi, jossa soittaja esiintyy Microsoftin tukihenkilönä, ja huijaa sinut asentamaan tietokoneellesi etäkäyttöohjelman, jonka avulla rikollinen voi sitten etäkäyttää tietokonettasi sekä vakoilla, mitä koneellasi tehdään.

        Tällaisia huijauksia voi toki tulla niin kotimaisista kuin ulkomaisistakin numeroista.

        Turhaan paranoiaan ei siis ole aihetta, mutta tyypilliset huijaukset olisi hyvä pystyä tunnistamaan, ettei joudu niiden uhriksi.


      • Anonyymi

        No vaikka kukaan ei tietty muista tai tiedä kaikkien maiden maatunnuksia, niin kyllä suomalaisen pitäs tunnistaa suomen maatunnus +358, joka on alottajan mainitseman numeron alussakin.

        T. miksuh


    • Anonyymi

      Minulle tuli kerran puhelu tuntemattomasta numerosta johon vastasin. Mies puhui englantia, joten suljin puhelun. Katsoin numeron ja se tuli Englannista. Saattoi olla huijauspuhelu.

    • Anonyymi

      Minun iPhone kertoo, mistä maasta soitetaan.

    • Anonyymi

      En tiedä onko tollasta suuntanumeroa olemassakaan, todennäkösesti ei ole, mutta voishan sen tietty tarkistaa. 09 on ainakin pk-seudun lankapuhelinsuuntanumero. En ole ihan varma onko ainakin osalla muutakin Uuttamaata sama suuntanumero.

      T. miksuh

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2451
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1759
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1200
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe