Demareiden ryhmäpäätös ei ole demokratiaa, se on sanelua.

Anonyymi

Demarit mainostavat tehneensä ryhmäpäätöksen jäähallin paikasta. Hävetkää!

Ryhmäpäätökset ovat demokratian syöpä. Siinä pakotetaan toista mieltä olevat äänestämään omaatuntontoaan vastaan. Se sotii perustuslain vapauksia vastaan.

SDP asettaa sanktioita jäsenille, jotka äänestävät toisin. On esiintynyt moitteita ja kiristämistä ryhmästä erottamisella. Uhkailu ja kiristäminen on laitonta. Tuollainen toiminta ei ole oikeutettua valtuustoon eikä muihinkaan edustuksellisiin elimiin.

Onko mielestäsi oikein, että ihminen pakotetaan tekemään jotain, mitä hän ei halua? Sitä ryhmäpäätökseen pakottaminen on. Sitä raiskaus on.

Astuessaan edustajaksi, valittu saa valtakirjan ja velvollisuuden edustaa kaikkia, ei vain jotain puoluetta tai ryhmää, jonka listalta hänet on valittu. Näin on lakien ja asetusten kirjain ja henki.

Sitoutumattomat tilalle. Ensi vaaleihin pitkä sitoutumattomien lista, Joka asiassa pitää saada ajatella omilla aivoilla ja päättää omantunnon mukaan. Siihen äänestäjien antama valtakirja oikeuttaa ja velvoittaa, ei ryhmäpäätöksiin. Puolueiden hiekkalaatikkoleikit on jo nähty.

Ryhmäpäätös ei ole demokratiaa. On helppo osoittaa, että monissa valtuuston päätöksissä ryhmäpäätösten takia enemmistön mielipide ei ole voittanut. Jos vähemmistön mielipide voittaa, niin onko se demokratiaa? Ei, se on harvain valtaa. Se on "porukalla pätettiin" -potaskaa.

Miten niin enemmistön mielipide ei voita? Otetaan selventävä esimerkki. Valtuustossa on kaksi puoluetta, jotka pakottavat ryhmäpäätöksen mukaiseen äänestämiseen siten, että
- puolueessa A on 6 on puolesta ja 4 vastaan, yhteensä 10 valtuutettua
- puolueessa B on 2 on puolesta ja 6 vastaan, yhteensä 8 valtuutettua.
- äänestys A: 10 valtuutettua puolesta. B: 8 valtuutettua vastaan. Asia hyväksytään ääni 10-8.
- valtuutettujen mielipiteet: puolesta 8, vastaan 10. Vapaasti äänestettäessä asiaa ei olisi hyväksytty.
Tätä ryhmäpäätökset tekevät. Se ei ole demokratiaa, Sananvapauden rajoittaminen on perustuslain vastaista. Ryhmäpäätöksiä tekevät hävetkää!

Kun kysytään jonkun valtuustoryhmän mielipidettä, oikea vastaus on, että meistä x% on sitä mieltä ja y% toista mieltä. Koko ryhmä on harvoin samaa mieltä. Sen väittäminen on valehtelua.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      en ole katkera mutta....Sopii kysyä aloittajalta että ryhmäpäätöksiä tehdään arkadian mäelläkin mutta sinä se et ole niistä ruikuttanut. Miksi? Taitaa ottaa kupoliin jäähallista tehty päätös kisapuiston eduksi.

      • Anonyymi

        Arkadianmäen ryhmäpäätökset ovat yhtä lailla perustuslain vastaisia. Nöyryyttävää Eduskuntaa kohtaan julkistaa, että viime istuntokaudella sai äänestää kaksi tai kolme kertaa oman tunnon mukaan. Se oli oikein, mutta jokainen äänestys pitäisi olla omantunnon mukaan. Se olisi lain ja asetusten mukaista.

        Arkadianmäelläkin edustetaan koko kansaa, ei mitään ryhmää. KANSANedustaja edustaa koko kansaa. Lue perustuslaki ja katso, missä kohdassa säädetään eduskuntaryhmistä ja missä kohdassa niille on annettu valtaa. Ei missään. Ei missään. Eduskuntaryhmä voi toimia informaatiokanavana, mutta päätösvaltaa sillä ei ole. Eduskuntaryhmissäkin x% on jotain mieltä ja y% toista mieltä. Koko ryhmä ei ole tuskin koskaan samaa mieltä.


    • Anonyymi

      Sosialistidemokraatit tunnustivat rikkoneensa lakia, rajoittivat ryhmänsä valtuutettujen sanavapautta, tekemällä ryhmäpäätöksen. Etelä-Saimaa uutisoi asiasta. Näistä suhmuroinneista ei päästä muuten kuin valitsemalla seuraavissa vaaleissa valtuustoon viisaita ja vapaita, sitoutumattomia ehdokkaita.

    • Anonyymi

      Valittakaa hallinto-oikeuteen ja oikeusasiamiehelle ja vielä vaikka kaupunginjohtajalle .

    • Anonyymi

      Sun kannattaa mennä jonkun puolueen ehdokkaaksi niin ehkä saat tai luulet saavasi sen kaltaisia muutoksia aikaan kuin haluat. Tässä foorumissa on turha mesoa perustuslain vastaisuudesta. Mikään ei sinun vouhottamisella muutu mutta se onkin sun asiasi huuteletko tuuleen vai et. Vai että edustavat kansaa arkadian mäellä. No joo...uskonsa kullakin olkoon kirjoitettu mihin hyvänsä.

      • Anonyymi

        "Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa." Sattuiko kovasti?

        Puolueiden hölmöilystä päästään, kun valitaan valtuustoon puolueettomia, siis sitoutumattomia, jotka käyttävät järkeä ja uskaltavat äänestää omantunnon mukaan. Jo alkaa silloin pelittämään. Talous tulee kuntoon ja Eksoten hoitojonot lyhenee. Ihmiset saavat palvelua ja vastinetta maksamilleen veroille. Sitoutumattomat viisaat sen voivat tuoda, ei puolueisiin kahlehditut aatteen perässä juoksijat. Asioiden hoitaminen ja puoluepolitiikka ovat eri asioita.


    • Anonyymi

      Samaa mieltä. Vihervasemmistolaisuus on SYÖPÄ.

      • Anonyymi

        Viherasioista valitettavasti tällä hetkellä päättää aattelliset tollot. Keskustelun pitäisi olla laajempaa, että asiantuntijuus tulisi esiin. Marraskuun alkupuolella alkaa televisiossa sarja, jossa esitetään viherfaktaa 100 asiaan. Kannattaisi "kettutyttöjenkin" katsoa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1801
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1348
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1230
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1150
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1105
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      13
      1068
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1019
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1017
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1002
    Aihe