Uuni-ohrapuuro on historiaa

Anonyymi

Ohraryynit loppuivat ja kävin kahdessa kaupassa etsimässä. Niitä ei enää ole. On riisi-ohrasekoitusta ja litistettyjä hiutaleen näköisiä 8 min keitettäviä, mutta kunnon ohraryynejä ei ole. Nuori myyjä ei edes tiennyt mistä puhun. Viimeksi ostin kilon kaksi vuotta sitten, sen verran aikaa se pussi kestää.
Voi elämän kevät, se herkku oli siinä.

30

1421

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onhan noita ohrasuurimoita Pirkka, Myllyn paras ja Alepa kauppakassistakin
      saa tilata kotiin eli S-ryhmän marketeissakin varmaan on. Olen tehnyt rikotuista ohrasuurimoista uunipuuroa silloin tällöin.

    • Anonyymi

      Torino ohrahelmiä löytyy, niistä saa sammakonkutu velliä
      njj

    • Anonyymi

      Pistäisin kyllä kauppiaan tilaamaan hyllyyn tavaran, jota tarvitsen. Sen voi kertoa myös nuorelle myyjälle, jos hän ei tiedä, miten kaupassa toimitaan. Jos ei jostain syystä onnistu, äänestän jaloillani eli menen toiseen liikkeeseen. - Nm. Ohraryyni on olemassa olevaa

      • Anonyymi

        Rikottuja löysyn supermarketista, mutta kokonaisia oli vain esikäsiltetynä.
        Noh, kypsyvät nopeammin.


    • Anonyymi

      Ohrasuurimot ovat eri asia, niitä kyllä oli. Miten voin äänestää jaloillani kun niitä ei ollut kummassakaan niissä kaupoissa, joissa yleensä käyn. Kauemmaksi en vielä lähtenyt. Ittelleni tekisin kiusaa.
      Ohraryyni on ihan koko jyvä, rikkomaton ja litistämätön, kestää uunissa puolitoista tuntia jälkilämpö, hautuminen ja vetäytyminen tunnin päälle. On alkuperäistä ja taivaallisen hyvää. Menen kysymään infosta. Viimeksi pyysin Prismassa kokonaisia pellavansiemeniä, kun niille ei ollut edes enää paikkaa hyllyssä, Oli vain rouhetta. Ilmestyi kokonaisia parin viikon päästä.

      • Anonyymi

        Kokeile niitä ohrahelmiä. Namia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokeile niitä ohrahelmiä. Namia.

        No, mikäs ero helmillä on ryyneihin kuin nimi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokeile niitä ohrahelmiä. Namia.

        No niiin varmaan, jos tykkää "sammakonkudusta", kuten tuolla joku nimitti. - Nm. En tykää


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokeile niitä ohrahelmiä. Namia.

        Ostan mahdollisimman alkuperäsiä ja käsittelemättömiä ruoanvalmistusaineita. Valmistan kaikki ruoat alusta alkaen itse. (En sentään jouluna marsipaaniporsaita kakun päälle, kuten yksi ystävättäreni.) Vuosien varrella niistä häviää yksi toisensa jälkeen ja tilalle ilmestyy käsitelty. Aivan outoa on lykätä yhteenä riisi ja ohra sekä ruis ja riisi. Sellaisia paketteja näytti hyllyssä olevan. Ei se ohrahelmipuuro hassumpaa ole, syön mielelläni jos on jossain tarjolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ostan mahdollisimman alkuperäsiä ja käsittelemättömiä ruoanvalmistusaineita. Valmistan kaikki ruoat alusta alkaen itse. (En sentään jouluna marsipaaniporsaita kakun päälle, kuten yksi ystävättäreni.) Vuosien varrella niistä häviää yksi toisensa jälkeen ja tilalle ilmestyy käsitelty. Aivan outoa on lykätä yhteenä riisi ja ohra sekä ruis ja riisi. Sellaisia paketteja näytti hyllyssä olevan. Ei se ohrahelmipuuro hassumpaa ole, syön mielelläni jos on jossain tarjolla.

        Tilaa verkkokaupasta vaikka kotiovellesi

        https://www.ruohonjuuri.fi/products/makelan-luomutila-ohraryyni-kokonainen-1-kg

        Ja ei kun syömään


    • Anonyymi

      Ei kannata puuroja aamulla pelkästään syödä, Nalle 4-vilja on tehokas puuro, paljon tehokkaampi aamullakin kun puoli kiloa pekonia ja kananmunia kokkelina lisukkeena, jotta riittää proteiinit lounaaseen asti.

    • Anonyymi

      Johtuu ohraryynien saati, siitä, kun kaikki ohra menee kaljantekijöille viinan valmistukseen ja loput syömäkelvoton mullien rehuksi, muurahaihapolla säiliöön.

      • Anonyymi

        Rapion myllyn jauhot ja ryynit ovat hyviä.
        Tuolta etelä-Savon Juvalla toimivalta pien-myllyltä saa myös aitoja rieska-ryynejä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rapion myllyn jauhot ja ryynit ovat hyviä.
        Tuolta etelä-Savon Juvalla toimivalta pien-myllyltä saa myös aitoja rieska-ryynejä.

        Niitä pieniä myllyjä vaan rakentaa lisää ja ohraa kasvamaan paketti peltoihin. Sähkö-traktoritkin tulevat varmaan pian. Puupyörillä ja tervatuilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niitä pieniä myllyjä vaan rakentaa lisää ja ohraa kasvamaan paketti peltoihin. Sähkö-traktoritkin tulevat varmaan pian. Puupyörillä ja tervatuilla.

        Juu, ehdottomasti luomua, todellakin ja kestävästi tuotettua.


    • Anonyymi

      Ohra sillä on suuri työllistävä vaikutus ja haittana on vaan vihreiden puolesta, että se on kotimaista. Sen täytyisi olla ulkomaista ja Afriikassa viljeltyä joka sitten tuotaisiin Aasian kautta valmiiksi jalostettuja ja pakattuna kestävästi Suomeen.

      • Anonyymi

        Olen samaa mieltä, mitä mustempi yön timo ohrat pakkaa ja mitä kauempaa se tuodaan, sitä suurempi menestys viher piipertäjien ohrapöydissä.


      • Anonyymi

        Samassa rahdissa toisivat aitoja afrikkalaisia Suomeen pari laivalastia.


    • Anonyymi

      Ny otti ohraleivätön tulevaisuus.

    • Vähän on ohraryynien käyttäjiä, isotöisiä, eikä makukaan kummoinen. No sokerillahan sitä lisää saa.
      Ostin joskus ohraryynipussin, tais tulla yhden kerran puuro tehtyä, loppu meni vanhaksi.
      Kyllä ohraryynejä tehdään, os on markkinoita. Jos kauppias tilaa kymmenen pussia, ja yhden saa myytyä, ja loput menee vanhaksi, niin ei tilaa toista kertaa.
      Makuasiat on makuasioita, kyllä neljän viljan hiutaleet on hyviä, a nopeampia laittaa.
      Epilen, että nekin ää pois, Se tämä kansainvälistyminen tuo mukanaan uudet tavat.
      Jos Coca-Cola olisi alunperin suomalainen juoma, sitä ei joisi kukaan.
      Sahtia tekisi mieli maistaa, onko se kaljaa kummempaa, kun sillä on erikoinen nimi.
      Ei ole vaan sattunu kohdalle.

      • Anonyymi

        Enemmän ohraryynissä on makua kuin riisissä ja lisäksi ravintoarvoltaan ohra peittoaa kaukaa tuodun - iso hiilijalanjälki - liian puhtaaksi jalostetun jyvän monta kertaa. - Nm. Parempaa ravintoa


      • Anonyymi

        Tilaa Alkoon.

        Alko nykyaikana palvelee asiakkaita. Sahti kyllä kuuluu tuotevalikoimaan, mutta se on myymälöissä vain rajoitetusti, menekki vähäistä. Itse olen kai viimeksi ostanut sahtia Joutsan alkosta, vanha sahtipitäjä, vaalitaan perinteitä.

        Sahdin makua hankala kuvailla. "Ruokaisa" kai lähimpänä. Se ei ole kiljua, mutta ei oikein nykyajan makusuuntausten mukaan kaljaakaan. Lisäks sahdeissa on eroja, kuin viineissä, kaikilla valmistajilla omanlaisiaan. Aikanaan totuin juomaan sitä, Alkuunsa makua vois sanoa vähän oudoksi, mutta kun puoli kanisteria on kulunut, se alkaakin yllättäen maistumaan hyvälle :D

        Sen tekeminen ei kai ole vaikeaakaan, kuka tahansa osaa tehdä kiljua, tai kaljaa, ei se sen kummempaa voi olla. Ainoa erikoisuus on katajan läpi laskeminen, siitähän sen ominaismaku johtuu. Reseptejä varmaankin netissä, pieni koe-erä ei voi epäonnistua, koska se on sitten teikäläisen tekemää, omanlaistaan juomaa.

        Eikun poika porisemaan ja suu makeaksi!

        =DW=


      • Anonyymi kirjoitti:

        Enemmän ohraryynissä on makua kuin riisissä ja lisäksi ravintoarvoltaan ohra peittoaa kaukaa tuodun - iso hiilijalanjälki - liian puhtaaksi jalostetun jyvän monta kertaa. - Nm. Parempaa ravintoa

        Jos riisi kasvaisi Suomessa, ja ohra mahdollisimman kaukana, niin ohraa kuskattaisiin tänne laivakaupalla.
        Voishan ohraa jotenkin jalostaa, että sen valmistus ei olisi niin pitäjäykkästä.
        Ja voisiko sen makua jotenkin muokata, että se tulisi lähemmäksi nuorten makutottumuksia (turha toive).


      • Anonyymi
        k-kotton kirjoitti:

        Jos riisi kasvaisi Suomessa, ja ohra mahdollisimman kaukana, niin ohraa kuskattaisiin tänne laivakaupalla.
        Voishan ohraa jotenkin jalostaa, että sen valmistus ei olisi niin pitäjäykkästä.
        Ja voisiko sen makua jotenkin muokata, että se tulisi lähemmäksi nuorten makutottumuksia (turha toive).

        Ohraa on jo jalostettu; rikotut ja esikypsennetyt ohrasuurimot eivät vaadi pitkää kypsytysaikaa. Kokonaisiakin saa esikäsiteltyinä. - Nm. Hyvyys tulee tämän maan ilmastotyypistä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tilaa Alkoon.

        Alko nykyaikana palvelee asiakkaita. Sahti kyllä kuuluu tuotevalikoimaan, mutta se on myymälöissä vain rajoitetusti, menekki vähäistä. Itse olen kai viimeksi ostanut sahtia Joutsan alkosta, vanha sahtipitäjä, vaalitaan perinteitä.

        Sahdin makua hankala kuvailla. "Ruokaisa" kai lähimpänä. Se ei ole kiljua, mutta ei oikein nykyajan makusuuntausten mukaan kaljaakaan. Lisäks sahdeissa on eroja, kuin viineissä, kaikilla valmistajilla omanlaisiaan. Aikanaan totuin juomaan sitä, Alkuunsa makua vois sanoa vähän oudoksi, mutta kun puoli kanisteria on kulunut, se alkaakin yllättäen maistumaan hyvälle :D

        Sen tekeminen ei kai ole vaikeaakaan, kuka tahansa osaa tehdä kiljua, tai kaljaa, ei se sen kummempaa voi olla. Ainoa erikoisuus on katajan läpi laskeminen, siitähän sen ominaismaku johtuu. Reseptejä varmaankin netissä, pieni koe-erä ei voi epäonnistua, koska se on sitten teikäläisen tekemää, omanlaistaan juomaa.

        Eikun poika porisemaan ja suu makeaksi!

        =DW=

        Kauan aikaa sitten naapurin synttärijuhlissa oli tarjolla sahtia, jota maistoin itsekin, mutta puoliso otti vähän enemmän. Aamulla makuuhuoneen ovella oli sellainen hajuseinä, ettei tahtonut läpi päästä. - Nm. Tuhti tuote


    • Anonyymi

      Ennen vanhaan kun oli puitu vietiin orhraa vehnämyllyyn . Vehnämylly kävi kosken voimalla, ja jauohista leivottiin ohraleipää, mitä pieruleiväksi nimesimme.
      Toisaalta ihan hyvää juuri paistettuna voin kanssa
      njj

    • Anonyymi

      Kauppias voi tilata.

      Aivan eri asia, näkeekö kyseessä myyntiartikkelin, oletettavasti paria pakettia hankala ostaa, pitää ostaa lavallinen tms. Isommista kaupoista voi saadakin. Kauppa on pisnestä.

      Varmasti verkosta löytyy po. tuotetta, joltain pienvalmistajan suoramyynnistä, tms. KVG, ei täällä juuri kukaan tiedä asiasta, kookkeli tietää.

      Ohra on kyllä hyvää. Ite kaiketi nautin ohraa eniten keskarina, mutta kyllä se on hyvää riisin sijasta pihvin kans jne. Laatikkoruuissa ohra on ehdoton. Ja rieskahan tehdään ohrasta. Tollasia ryynejä en ole kai ostanut, suurimoita kyllä. Kerran koitin jopa leipoa rieskoja, lopputuloksesta ei sen enenpiä.

      Kylä niitä ihan varmasti jostain saa. Ainakin itse tilaamalla, pikkukauppoja tuskin asia kiinnostaa.


      =DW=

      • Anonyymi

        Itä-Suomessa on kyllä kaupoissa ohraryynejä ja jauhoja. Uunipellillä tehty rieska on Savossa yleinen herkku.


    • Anonyymi

      Mummu autuas teki kakluunissa tattaripuuroa , hyvää oli voisilmän kanssa :)

    • Anonyymi

      Kokonaisia tai rikottuja ohraryynejä voi laittaa laatikkoruokiin yhdessä vihannesten ja juuresten sekä muun höystön kanssa. Tulee uunissa herkullista ruokaa. Antaa samalla vähän lisää ravintoarvoa ruokaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hengenvaaralliset kiihdytysajot päättyivät karmealla tavalla, kilpailija kuoli

      Onnettomuudesta on aloitettu selvitys. Tapahtuma keskeytettiin onnettomuuteen. Tapahtumaa tutkitaan paikan päällä yhtei
      Kauhava
      192
      6756
    2. Ootko rakastunut?

      Kerro pois nyt
      Ikävä
      156
      1965
    3. Onhan sulla nainen parempi mieli

      Nyt? Ainakin toivon niin.
      Ikävä
      113
      1658
    4. Ujosteletko tosissaan vai mitä oikeen

      Himmailet???? Mitä pelkäät?????
      Ikävä
      51
      1370
    5. Suureksi onneksesi on myönnettävä

      Että olen nyt sitten mennyt rakastumaan sinuun. Ei tässä mitään, olen kärsivällinen ❤️
      Ikävä
      53
      1169
    6. Möykkähulluus vaati kuolonuhrin

      Nuori elämä menettiin täysin turhaan tällä järjettömyydellä! Toivottavasti näitä ei enää koskaan nähdä Kauhavalla! 😢
      Kauhava
      42
      1051
    7. Älä mies pidä mua pettäjänä

      En petä ketään. Älä mies ajattele niin. Anteeksi että ihastuin suhun varattuna. Pettänyt en ole koskaan ketään vaikka hu
      Ikävä
      99
      1015
    8. Reeniähororeeniä

      Helvetillisen vaikeaa työskennellä hoitajana,kun ei kestä silmissään yhtään läskiä. Saati hoitaa sellaista. Mitä tehdä?
      Kouvola
      6
      947
    9. Tarvitsemme lisää maahanmuuttoa.

      Väestö eläköityy, eli tarvitsemme lisää tekeviä käsiä ja veronmaksajia. Ainut ratkaisu löytyy maahanmuutosta. Nimenomaan
      Maailman menoa
      249
      918
    10. Kävit nainen näemmä mun

      Facessa katsomassa....
      Ikävä
      41
      889
    Aihe