Aihe

Kissojen kommunikaatiota ei ole paljon tieteellisesti tutkittu, ennen kuin nyt

Nolime

YLE: Tutkimus: Kissan kanssa voi viestiä silmäpelillä
https://yle.fi/uutiset/3-11608939

Tämän tosin tiesin jo ennestään, kuten myös sen että kissojen kehonkieli on paljon hienovaraisempaa kuin koirilla. Pidän sekä kissoista että koirista mutta jostakin syystä olen sellainen henkilö joka tullut useammin kissojen kanssa toimeen.

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kun nyt olet perehtynyt kissoihin niin mitä sanoisit seuraavasta; ulkoilutin koiraani ja vastakaisella jalkakäytävällä tuli toiseen suuntaan nainen koiransa kanssa. Lähestyessämme ko kohtaa kissa hyppäsi jostain puoleltamme samalle kohtaa koiransa kanssa kohti tulevaa naista.
   Kissa oli selkä köyryssä ja nainen ja koira pysähtyivät noin parin metrin päähän kissasta.
   Odottivat siinä jonkin aikaa ja kissa piti asentonsa.
   Kun kissa ei väistynyt niin kiersi kissan ajoradan kautta.

   Ko kissahan tuli meidän puoleltamme ajorataa ja se on meillekin tehnyt saman. Ei väisty joten me tehdään se. Molemmilla meillä on pienet koirat eli olisiko se syy että ei väistä vai mikä. Hassuinta tässä oli se että se loikkasi meidän puoleltamme katua heidän eteensä. Me emme kiinnostaneet.

   Vahtiiko kotitaloaan? Aina kuitenkin samalla puolella katua.

   • Nolime

    Tuli kommentoitua alemmas...


  • Nolime

   Ylös köyristynyt selkä, pörhiintyneet karvat ja tuijottavat silmät?

   Kissa yrittää silloin varoittaa tulemasta lähemmäs näyttämällä isommalta. Tosiasiassa se ei halua haastaa riitaa vaan päinvastoin välttää sen. Silloin on yleensä parasta jättää se rauhaan.

   Eli sinun ajatuksesi että se haluaa puolustaa jotakin, joko itseään tai reviiriään, lienee oikea. Hankala tosin sanoa tarkkailematta mitä se pelkää naapureissaan.

   Joskus vieraan kissan nähdessäni kyykistyn ja levitän kämmenet edessäni ylöspäin samalla kun teen juuri tuota "hidastettua räpyttelyä" ja yritän olla tuijottamatta (vieraan suora tuijotus voi olla yksi syy kissan pelkoon). Yleensä se on auttanut kissan rauhoittamisessa. Kissa on tullut joskus suoraan silitettäväksi sen jälkeen.

   Rentona pitää olla, ne tajuavat kyllä oletko itse jännittynyt vai et ja vastaavat sen mukaan. Makupalatkaan eivät olisi pahitteeksi, vaikka makkaraleike tms.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   367
   24164
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   317
   6425
  3. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   411
   4765
  4. Niko Ranta-aho aikoi karata Afrikkaan!

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/espanjan-poliisi-niko-ranta-aho-suunnitteli-pakoa-afrikkaan-katso-video-poliisin-iskusta-marbellan-asuntoon/804058
   Kotimaiset julkkisjuorut
   99
   2162