Rantatontteja Suutarniemestä.

Anonyymi

Savonlinnan tekninen lautakunta esittää, että Suutarniemen katujen sekä vesi- ja viemärilinjojen rakentaminen aloitetaan ensi vuonna.

Suutarniemessä on omakotirakentamiseen 47 rantatonttia ja 27 kuivan maan tonttia.

Tekninen johtaja Kari Tikkanen sanoo, että rantatonteilla on tarkoitus houkutella kaupunkiin paluumuuttajia ja etätyöntekijöitä.

– Keskikaupungin alueella kaupungilla on nyt tarjottavana vain yksi rakentamaton, rannalla sijaitseva omakotitontti. Suutarniemen kunnallistekniikan rakentaminen on elinkeinopoliittinen investointi, Tikkanen sanoo.

Suutarniemen kunnallistekniikan on arvioitu maksavan noin 1,5 miljoonaa euroa, josta ensi vuoden talousarvioon esitetään vajaat puolet.

Suutarniemi on kaavoitettu omakotialueeksi jo kymmenen vuotta sitten, mutta toistaiseksi kaupungilla ei ole ollut rahaa kunnallistekniikan rakentamiseen. Taloussuunnitelman mukaan rakentaminen alkaisi vasta vuonna 2024, mutta lautakunta siis esittää työtä aikaistettavaksi.

Suutarniemessä on 26 kesämökkiläistä, joiden omistamat mökit ovat kaupungin omistamilla vuokratonteilla. Tikkasen mukaan omakotitontteja tarjotaan ensin heille ostettaviksi.

– Siellä on vuokralaisia, jotka ovat ostaneet mökin nimenomaan päästäkseen rakentamaan tontille omakotitaloa. Jos joku ei halua rakentaa, joudutaan valitettavasti miettimään tontin vuokrasopimuksen irtisanomista jollakin aikataululla, Tikkanen sanoo.

Tikkanen korostaa, että koko aluetta ei rakenneta kerralla. Kunnallistekniikan rakentaminen alkaa Moinsalmentien puoleisesta päästä.

Omakotialueen rantatontteja ei Tikkasen mukaan vuokrata, vaan ne luovutetaan ainoastaan myymällä. Kuivan maan tonttien vuokraamisesta voidaan keskustella.

Nätkillä on määrä aloittaa koulunkäynti ensi syksynä uudisrakennuksessa. Urakkakilpailutus etenee suunnitellusti.

Kaupunginvaltuusto päättää ensi vuoden talousarviosta marras–joulukuussa.

89

4347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Asia on sitten päätetty.
      Savonlinnan kaupunki aloittaa Suutarniemen omakotialueen katujen, vesijohtojen ja viemäreitten rakentamisen ensi vuonna ilman, että odotettaisiin sitoumuksia 700 000 euron tontinmyyntituloista. Valtuusto poisti vaatimuksen sitoumuksista äänin 39-11. Tuukka Suomalainen (kesk.) perusteli päätöstä todeten, että alueen rakentaminen pitää saada liikkeelle mahdollisimman nopeasti.

      Savonlinnalla ei ole nyt myytävänä yhtään rantatonttia. Suutarniemessä on omakotirakentamiseen 47 rantatonttia ja 27 kuivan maan tonttia.

      Tekninen johtaja Kari Tikkanen sanoo, että rantatonteilla on tarkoitus houkutella kaupunkiin paluumuuttajia ja etätyöntekijöitä.

      Sitoumusvaatimuksen poistamista kannattaneet totesivat, että omakotitalon rakentajat eivät malta odottaa, että alueelle tulee kaupungin mielestä ensin tarpeeksi muita rakentajia.

      • Anonyymi

        Katohhan niät! Nyt se sitte varmmaa alakkaakkii melekomoene rynttääs ku palluumuuttajat ja etätyölläeset hyökkeevät tänne rakentammaan ommoo talloo:D:D Siinä kääp vilske ja konneihen pörinä ku aluve alakkaa täättyvä:D:D


    • Anonyymi

      Omakotitalon rakentaminen Savonlinnaan on aika kaksipiippuinen juttu, vanhaa ja uudempaakin hyväkuntoista kun on tarjolla lähes pilkkahintaan. Jos tänne rakentaa omakotitalon tai ostaa osakkeen uudesta talosta, niin näillä näkymin omiaan ei saa koskaan pois. Ei muuten tule mieleen kuin yksi okt-työmaa Savonlinnan keskustaajamassa, onko edes muita?

      Ettei kävisi Suutarniemelle kuten Sulkavan Kuumienkivien alueelle. Katu ja kunnallistekniikka valmistui jo yli? 10 v sitten, eikä ensimmäistäkään omakotitaloa ole vielä pystyssä.

      Ei rantatontit ja kauniit maisemat pahemmin lämmitä, jos ja kun sopivia töitä ei ole tarjolla. Ehkä jotkut eläkeläiset innostuvat, harvempi vaan enää siinä iässä taloja rakentelee.

      • Anonyymi

        Tuo on totta, että Savonlinnassa ei enää rakenneta omakotitaloja voiton takia vaan kodiksi itselle.

        Jos haluaa järven rannalta uuden talon, niin silloin Suutarniemi olisi hyvä vaihtoehto.
        Toki se maksaa ja omia ei saa pois, mutta jotkut ovat valmiita maksamaan siitä.

        Tästä syystä rantatontin hinta on kaupungintalolla mietittävä hyvin tarkkaan, koska enempi varakkaissa ihmisissä on semmoinen ominaisuus, että he osaavat yleensä laskea.
        Myydäänkö nolla tonttia hyvällä hinnalla vai monta tonttia edullisesti...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo on totta, että Savonlinnassa ei enää rakenneta omakotitaloja voiton takia vaan kodiksi itselle.

        Jos haluaa järven rannalta uuden talon, niin silloin Suutarniemi olisi hyvä vaihtoehto.
        Toki se maksaa ja omia ei saa pois, mutta jotkut ovat valmiita maksamaan siitä.

        Tästä syystä rantatontin hinta on kaupungintalolla mietittävä hyvin tarkkaan, koska enempi varakkaissa ihmisissä on semmoinen ominaisuus, että he osaavat yleensä laskea.
        Myydäänkö nolla tonttia hyvällä hinnalla vai monta tonttia edullisesti...

        Muuten samaa mieltä, mutta harva yksityinen omaa taloa rakentaa (minnekään) voitto mielessä. Elämäntilanteet kuitenkin muuttuvat ja tarvittaessa siitä talosta tai huoneistosta on päästävä eroon. Useimmille meistä lienee katastrofi, jos velaksi tehty talo on maksanut 400 te ja saa siitä parin vuoden päästä alle 300 te. Jos se ylipäätään menee pitkän myyntiajan jälkeen kaupaksi.... Vilkaise vaikka etuovea, niin näet mikä sln tilanne on.

        Savonlinnassa ei nykyään rakenneta omakotitaloja eikä oikein mitään muutakaan. Päin vastoin, uudehkoja uudehkoja rivi- ja kerrostaloja pannaan maan tasalle. Sekin käsittämätön juttu, olisi ollut paljon vanhempaa ja huonokuntoisempaa purettavaa. Esim. 70-luvun elinkaarensa päässä olevat, täysremonttia vaativat elementtikerrostalot ja niitä on paljon. Niiden perusteellinen korjaaminen maksaa saman kuin uuden rakentaminen, jos ei enemmänkin. No, menee vähän ohi aiheen.

        Viimeinen isompi rakennusbuumi Savonlinnassa oli yli 10 v sitten, sen jälkeen täällä on ollut vain muutamia yksittäisiä asuinrakennushankkeita. Omakotitaloja ei tällä hetkellä rakenneta käytännössä lainkaan. Kukaan ei uskalla, eikä kannata kun hyväkuntoisen uudehkon saa puoleen hintaan siitä mitä uusi tulisi maksamaan.

        Edelleen hieman ohi aiheen. Harkitsin vuosi sitten sijoitusmielessä kerrostalokaksion ostoa Savonlinnasta. Sen hintapyyntö oli muistaakseni 109 te. Tarjosin tasan 100, ei tullut kauppoja. Sama tai täysin samanlainen (en ole varma) edelleen myynnissä, nyt hinta on 85 te. Täytynee olla hyvillään, ettei tarjoukseni mennyt läpi.


    • Anonyymi

      Pääseekö sitä kautta kiertämään koko savonlinnan polkupyörällä? Voisko sinne rakentaa vaikka luksusluokan eliittihuvipuiston?

    • Anonyymi

      Missään ei ole puhetta siitä siitä suunnitellusta tielinjasta suoraan Moinsalmentieltä.
      Toki siinä pieni siivu menisi Nyrkkimäen kuntorataa, mutta se on pieni hinta edistyksestä.

    • Anonyymi

      Muutan Rovaniemelle
      En tarvii

    • Anonyymi

      Mitähän Suutarniemen rantatontti keskimäärin maksaa? Menisikö 75.000 arvaus ihan pieleen?
      Siihen talo, rakennuskustannukset reilut 2000 euroa neliö. 150 neliöinen rakennus, niin ollaan lukemissa 375.000 eskoa. Lisäksi autokatosta, tallia, pihavarastoa yms, niin alkaa olla 400.000 euroa täynnä.
      Piha istutuksineen pitäisi vielä laittaa, siihen kymppitonni on pikkuraha. Jos isosti kiveystä, niin toinen kymppitonni lisää. Kun ollaan rannalla, niin 5000 euron laiturikaan ei voine unohtaa.

      Todellisia keskiarvolukuja, ei hatusta vedettyä. Rakennuttaminen Savonlinnassa on saman hintaista kuin muuallakin.

    • Anonyymi

      Itukka 04.04.2021

      Osa Suutarniemen mökkiläisistä sai maaliskuun lopulla kaupungilta kirjeen, jossa kerrottiin, että heidän mökkitonttinsa vuokrasopimus irtisanotaan kevään aikana. Vuokrasopimukset päättyvät vuoden lopulla, ja siihen mennessä tonttivuokralaisten on purettava mökit pois omalla kustannuksellaan.

      Suutarniemessä on kaupungin vuokratonteilla 26 kesämökkiä.

      Nyt Suutarniemi muuttuu omakotialueeksi. Yksitoista vuotta sitten hyväksytyn asemakaavan mukaan alueella on 47 omakotitonttia rannalla ja 27 tonttia kuivalla maalla.

      Kunnallistekniikan eli vesijohtojen ja viemäreiden rakentaminen alkaa kevään aikana. Kaupunki lähetti ennakkotiedon vuokrasopimuksen irtisanomisesta niille, joiden mökit mahdollisesti sijaitsevat kunnallistekniikan ensimmäisen vaiheen alueella.

      Tarkkaan ei vielä tiedetä, mihin saakka kunnallistekniikkaa tänä vuonna rakennetaan. Se tiedetään sitten, kun kaupunki on saanut urakkatarjoukset.
      Vuokralaisilla etuosto-oikeus omakotitontteihin

      Ensimmäisen urakka-alueen ulkopuolelle selvästi jäävien mökkien omistajat saivat kaupungilta kyselyn, haluavatko he ostaa tai vuokrata nykyisen mökkitonttinsa alueelle muodostettavan omakotitontin. Kyselyyn pitää vastata huhtikuun loppuun mennessä.

      Kaupunki päätti vuonna 2009 antaa mökkitonttien vuokraajille etuosto-oikeuden omakotitontteihin, jotka muodostetaan vuokratontin alueelle. Heille luvattiin myös kymmenen prosentin alennus tonttihinnasta.

      Mökkeilyä alueella ei kuitenkaan voi jatkaa, vaan tontille on rakennettava omakotitalo viiden vuoden kuluessa.

      Myös keväällä irtisanottavien tonttien vuokralaisilla on etuosto-oikeus tontteihinsa. He saavat kyselyn varsinaisen irtisanomisen yhteydessä touko–kesäkuussa.

      – Siinä vaiheessa meillä on siis jo tiedossa tonttien hinnoittelu ja silloin vuokralaisten on helpompi tehdä ratkaisunsa, sanoo maankäyttöneuvottelija Tiina Inkinen.

      Yhden mökkitontin alueella saattaa sijaita osia useammasta omakotitontista. Etuosto-oikeus on vain siihen tonttiin, jonka alueella mökin päärakennus sijaitsee.

      Tekninen lautakunta päättää 20. huhtikuuta Suutarniemen tonttien hinnoittelun ja luovutusehdot.

      Samalla ratkeaa, luovuttaako kaupunki jatkossa esimerkiksi rantatontit vain myymällä, kuten jossain vaiheessa on ollut puhetta.

      Vuonna 2009 hinnoittelu jätettiin vahvistettavaksi lähempänä kaupantekohetkeä. Silloin arvioitiin rantatonttien alimmaksi hintatasoksi 50 000–70 000 euroa.

      Kaupunki kyseli mökkitonttien vuokralaisten kiinnostusta omakotitalon rakentamiseen jo vuonna 2014. Silloin osa vuokralaisista ilmoitti kiinnostuksensa. Kaupungilta kerrottiin tuolloin, että osa vuokralaisista oli jo ostanut alueelta mökin nimenomaan päästäkseen rakentamaan sinne omakotitaloa.

      Kulku Suutarniemen omakotialueelle on alkuvaiheessa Nätkin asuinalueen katujen kautta, kuten nykyisinkin. Kun Suutarniemen rakentaminen etenee, ajoyhteys on suunniteltu Moinsalmentieltä Hirvasrannan leirikeskuksen kautta.
      Johanna Purhosen perheen mökkielämä kesti viitisen vuotta – Kovasti haluttaisi ostaa tontti, mutta "siinä varmaan tulee budjetti vastaan"

      Johanna Purhosen perhe on yksi niistä, jotka saivat ennakkoilmoituksen mökkitontin vuokrasopimuksen irtisanomisesta.

      Mökki ostettiin nelihenkisen perheen käyttöön viitisen vuotta sitten.

      Purhosen puoliso löysi huonokuntoisen mökin ja otti selville, kuka sen omistaa. Mökki saatiin Purhosen mukaan melko edullisesti omistajien perikunnalta.

      – Mies on tehnyt ison remontin sisällä ja ulkona tehnyt kuistit ja laiturit, Purhonen sanoo.

      Tänä vuonna mökki on purettava.

      – Harmittaa tietenkin. Tästä on tullut lyhyessä ajassa tärkeä paikka.

      Toisaalta Purhonen sanoo suhtautuvansa asioihin yleensä niin, että jonkin loppu on uuden alku.

      – Jos joku tulee tästä yhtä onnelliseksi kuin me, niin hyvä on.

      Purhonen sanoo mietiskelleensä mahdollisuutta tontin ostamiseen ja omakotitalon rakentamisen.

      – Kovasti haluaisin, mutta siinä varmaan tulee budjetti vastaan. Tonttihinnatkin taitavat olla niin kovia, että niitä ei normiduunari pysty maksamaan, sanoo sairaanhoitajaksi opiskeleva Purhonen.

      Purhonen kertoo tienneensä, että Suutarniemi on kaavoitettu omakotialueeksi. Hänellä kuitenkin oli sellainen käsitys, että suunnitelma ei toteutuisi vielä hyvään aikaan. Sellaisen käsityksen perhe Purhosen mukaan sai, kun suunnitelman toteutumisen aikataulusta ennen mökin ostamista kyseltiin kaupungilta.

      Siksi tieto omakotialueen kunnallistekniikan rakentamisesta tuli yllätyksenä viime vuoden lopulla, kun kaupunginvaltuusto siitä päätti.

      – Tiedän ihmisiä, jotka ovat ostaneet mökin isommallakin rahalla kuin me. Eivät varmaan olisi ostaneet, jos olisivat tienneet, että se loppuu näin lyhyeen.

      • Anonyymi

        Jatkoa, kun edelliseen viestiin ei mahtunut:

        Tähän mennessä tapahtunut

        Kaupunginvaltuusto hyväksyi Suutarniemen omakotialueen kaavan vuonna 2010.

        Alkuperäisen aikataulun mukaan Suutarniemen kunnallistekniikkaa piti alkaa rakentaa vuonna 2012, mutta rahaa kaupungin budjetteihin ei löytynyt ennen kuin tälle vuodelle.

        Esimerkiksi vuonna 2014 valtuustossa hävisi vain viidellä äänellä esitys, jonka mukaan kunnallistekniikka olisi rakennettu vuosina 2016 ja 2017.


    • Anonyymi

      Ihan oikein et niistäkin turhakkeista eli kesämökeistä lopultakin päästiin. Kuka helvetti rakentaa yhtään mitään millekään vuokratontille. Kyllä jos ei oo varaa ostaa tonttia omaksi niin kannattaa jättää nikkaroinnit sikseen.

      • Anonyymi

        Kaupunkien ja kuntien vuokratonteille rakentaminen on yleisesti ottaen ollut viisasta ja edullista. Onhan vuokra-aika tavallisesti 50 vuotta ja vuokra indeksiin sidottu = todella edullinen. Usein okt-vuokratonttien sopimuksesta löytyy myös pykälä, jossa kunta tarvittaessa sitoutuu lunastamaan rakennukset vuokra-ajan päätyttyä käypään hintaan.

        Saatpa nähdä, tuhlailu ja harkitsematon toiminta saa ikävän lopun. Suutarniemen mökit lähtevät ja tilalle ei tule ainakaan lähivuosina yhtään mitään. Paitsi verovaroin turhaan rakennettu kunnallistekniikka 😍
        Savonlinnassa ei mahda olla ensimmäistäkään uutta omakotitaloa rakenteilla, miksi jossain Nätkin perukoilla sijaitseva alue olisi kiinnostava, lähimpään ruokakauppaankin taitaa olla matkaa 4 km ⁉


    • Anonyymi

      Harmittaako kun joutuu rakkaan mökin purkamaan? HEHEHE

      • Anonyymi

        Niin, luetun ymmärtäminen on joko hankalaa tai sitten se toinen, vielä yleisempi vaihtoehto, eli tahallinen väärin ymmärtäminen.
        Oksennetaan se oma kommentti, vaikka sillä ei olisi yhteyttä asiaan.


        Harmittaako kun hiekatie ropisee skodan helmoissa? HEHEHE


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, luetun ymmärtäminen on joko hankalaa tai sitten se toinen, vielä yleisempi vaihtoehto, eli tahallinen väärin ymmärtäminen.
        Oksennetaan se oma kommentti, vaikka sillä ei olisi yhteyttä asiaan.


        Harmittaako kun hiekatie ropisee skodan helmoissa? HEHEHE

        Onneks ei oo skodaa.... itäblokin vitsaus.... Jenkki on jees!


    • Anonyymi

      Suutarniemen rantatontit tulevat aikanaan myyntiin tarjouskilpailun perusteella. Pohjahinta vaihtelee 50 877 eurosta 86 627 euroon.

      Mökkitonttien vuokralaisilla on etuoikeus ostaa tontti, ja he saavat pohjahinnasta kymmenen prosentin alennuksen.

      Kuivan maan tonttien pohjahinnat vaihtelevat 12 636 eurosta 18 375 euroon.

      Rantatontit luovutetaan vuokraamalla vain nykyisille mökkitonttien vuokralaisille. Vuosivuokrat vaihtelevat 2 543 eurosta 4 331 euroon.

      Kuivan maan tontit ovat ostettavissa tai vuokrattavissa. Niiden vuosivuokrat vaihtelevat 632 eurosta 814 euroon.

    • Anonyymi

      Kuinka käy Sosterin Suutartuvan? Sattuuko myös tuolle alueelle?

    • Anonyymi

      Oli raivattu uusi tielinja ja näyttää siltä, että kuntorataa ei tarvitse siirtää.

      Tielinja tulee karkulahdentien ja Suutarniementien risteykseen (se 90 asteen mutka siinä kuntoradan vieressä).

      Menee Mutalahden vierestä Kesäkodintielle.

      • Anonyymi

        Eikä mene.
        Aukko loppuu n. 50m ennen Kesäkodintietä kallionrinteeseen


    • Anonyymi

      Paikallislehti 24.06.2021
      Suutarniemeen Savonlinnan itäpuolelle rakennetaan ensimmäisessä vaiheessa teitä ja infrastruktuuria. Vesijohtoverkoston rakentaminen on tärkeä osa urakkaa.
      – Suutarniemeen rakennetaan vesi-, viemäri- ja hulevesiputkistot. Putkistot rakennetaan katujen alle ja ne vievät tonttien rajoille, kertoo Savonlinnan Veden vesihuoltopäällikkö Esa Hinkkanen.
      Suutarniemessä ei ole aiemmin ollut lainkaan vesijohtoverkostoa. Urakan yhteydessä Suutarniemeen rakennetaan myös kaksi vedenpumppaamoa.
      Työmaan työnjohtaja Pia Jääskeläisen mukaan työ alkaa tarvittavien reittien raivaamisella.
      – Työmaa aloitetaan pinnan kuorinnalla ja kallion louhinnalla. Sen jälkeen maahan saadaan laitettua putket, tien rakennekerrokset ja katuvalaistus, Jääskeläinen kertoo.
      Tietä rakennetaan kokonaisuudessaan noin kilometrin mittainen matka, aina yksi osuus kerrallaan.
      Urakoitsijana Suutarniemessä toimii Maanrakennus Arto Jääskeläinen Oy. Rakennuttajia ovat Savonlinnan kaupunki ja Savonlinnan Vesi.


      Jääskeläinen muistuttaa, että liikkuminen työmaa-alueella on turvallisuussyistä kielletty. Työmaa-alueen alkamisesta ilmoitetaan kylteillä Karkulahdentiellä. Työmaa-alueen rajat muuttuvat vähitellen työn edetessä ja kylttejä siirretään aina tilanteen mukaan.
      Työmaa-alueen kautta saa kulkea ainoastaan mökille tai veneelle. Louhinnassa syntyy paljon kivimassaa, jota kuljetetaan päivän mittaan pois isoilla kuorma-autoilla.
      – Työmaa-alueella on raskaan kaluston työmaaliikennettä, isoja koneita ja kaivantoja. Liikkuminen ei ole turvallista, Jääskeläinen sanoo.
      Pia Jääskeläisen mukaan alueella on paljon louhittavaa ja liikenne katkaistaan aina räjäytyksen ajaksi. Osa louhinnassa tulevasta kivimassasta voidaan hyödyntää tierakenteissa.
      Kulkuyhteys Suutarniemen tonteille säilyy urakan aikana, mutta hetkellisiin pysähdyksiin kannattaa varautua. Alueelle tullaan rakentamaan väliaikateitä.
      – Pyrimme aina tekemään työn mahdollisimman nopeasti valmiiksi.
      Louhinta- ja räjäytystöitä tehdään lokakuun lopulle saakka arkisin kello 7–18. Ajoittain töitä saatetaan tehdä myös lauantaisin. Räjäytyksestä ilmoitetaan aina etukäteen äänimerkillä.
      – Räjäytys saattaa kuulostaa hurjalta, mutta seuraamme tärinämittareista tarkkaan tärinän määrää, Jääskeläinen kertoo.
      Todellisuudessa räjäytyksissä käytettävät panokset ovat pieniä, mutta syvältä kalliosta tärinä saattaa kantautua lähialueelle.


      Nyrkkimäen kuntorata kulkee lähellä työmaa-aluetta, minkä vuoksi osa siitä joudutaan urakan edetessä väliaikaisesti sulkemaan. Tarkkaa tietoa aikataulusta ei vielä ole.
      – Kun louhintaa tehdään hyvin lähellä kuntorataa, joudumme sen turvallisuussyistä välillä sulkemaan, sanoo Pia Jääskeläinen.
      Toistaiseksi kuntorata on vielä avoinna. Jääskeläinen vakuuttaa, että kuntorata avataan uudelleen heti kun se on mahdollista.


      Suutarniemi
      Suutarniemen mökkialue Savonlinnassa kaavoitettiin omakotialueeksi vuonna 2010. Asemakaava sai lainvoiman vuotta myöhemmin tammikuussa 2011.

      Vuonna 2014 kaupunki tiedusteli kirjeitse vuokralaisten halukkuutta vuokrata tai ostaa tontti omakotialueeksi muutettavalta alueelta.

      Alueen katusuunnitelmat hyväksyttiin teknisessä lautakunnassa tammikuussa 2021 ja kunnallistekniikan rakentaminen aloitettiin 21.6.2021.

      Mökkitonttien vuokralaisilla on etuoikeus ostaa tontti, ja he saavat pohjahinnasta kymmenen prosentin alennuksen.

      Ensimmäisessä vaiheessa rakennettavien tonttien vuokralaisilla on heinäkuun loppuun saakka aikaa päättää, haluavatko he ostaa tai vuokrata omakotitontin. Tontille on rakennettava omakotitalo viiden vuoden kuluessa.

      Rantatontit tulevat myyntiin aikanaan tarjouskilpailun perusteella. Tarjouskilpailun ajankohta selviää heinäkuun lopussa.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ei varmaan, kun videon otsikko on:
        Notkolantien onnettomuus Savonlinnan Mertalassa.


    • Anonyymi

      Paikallisaviisi 31.08.2021

      Kunnallistekniikan vetäminen Suutarniemen uudelle omakotialueelle etenee muutaman viikon verran alkuperäisestä aikataulusta myöhässä.
      Syitä siihen on kaksi, korona ja helle.
      – Louhintaa on tehty ja tehdään edelleen, putkistoja vedetään ja teitä rakennetaan. Marraskuun loppuun oli määrä olla valmista, mutta luulen, että tarvitaan kuukauden jatkoaika, kertoo työnjohtaja Pia Jääskeläinen alueen pääurakoitsija Maanrakennus Arto Jääskeläinen Oy:stä.
      – Korona viivästytti töitä ja aliurakoitsijan louhijat olivat pahimman helteen ajan kokonaan pois, kun ei siellä olisi niin raskasta työtä jaksanut tehdä.
      Ymmärrän kyllä, taukoja piti muidenkin helteillä tavallista enemmän pitää.

      Työmaalla hyörii viisi kaivinkonetta, pari kuorma-autoa ja työväkeä 10-15 henkeä. Putkikanaalia kaivettaessa tulee jatkuvasti kallionnyppyjä vastaan ja ne on aina ammuttava pois.
      – Louhintaa on varmasti jo nyt tehty se määrä mitä urakassa oli.
      Louhetta on laitettu katupohjiin ja isommat murikat ajettu lähistölle sovittuun paikkaan. Koitetaan vaan painaa. Jos säät pysyvät hyvinä, aikataulua pystytään jonkin verran kirimään kiinni.
      Mökkiliikenteestä ei ole ollut työmaalle haittaa.
      – Hyvin vähän on ollut liikennettä eikä ole sen suhteen ollut mitään ongelmia meillä eikä kukaan ole ongelmista viestitellyt. Kulkujärjestelyt ovat toimineet eikä ole tullut vaaratilanteita.
      Työmaan lähimaastoissa liikkuu jonkin verran lenkkeilijöitä, marjastajia ja sienestäjiä
      – Tarkasti täytyy katsoa silloin, kun kiveä ammutaan. Aina varmistetaan, ettei liian lähellä ole ketään.

      Suutarniemen omakotialueen ensimmäisen vaiheen kunnallistekniikan urakkahinta oli 643 000 euroa. Se kattaa koko alueesta noin kolmasosan ja sille tulee 14 rantatonttia ja 13 rannatonta.
      Mökkivuokralaiset on irtisanottu ja mökit on purettava ja paikat siistittävä tämän vuoden loppuun mennessä.
      Maankäyttöneuvottelija Tiina Inkinen Savonlinnan kaupungilta kertoo, että Suutarniemen tonttien lohkonta on käynnissä ja tarjouskilpailu on tarkoitus aloittaa syyskuussa.
      Mökkivuokralaisista kolme on ilmoittanut haluavansa alueelta tontin.
      – Heidän kanssaan tonttikaupoista neuvotellaan ja sen jälkeen vapaaksi jäävät tontit laitetaan myyntiin tarjouskilpailuun. Sitten nähdään, miten menevät kaupaksi. Kyselyjä on kyllä tullut eli ainakin tontit kiinnostavat, Inkinen toteaa.

      Kunnallistekniikan rakentamisen jatkamisesta ei ole tehty päätöksiä.
      Kaikkiaan Suutarniemeen on kaavoitettu 81 tonttia, joista 76 on kaupungin. Kaupungin tonteista 47 on rannalla ja 29 ilman omaa rantaa. Alueella on ollut 26 yksityisessä omistuksessa olevaa kesämökkiä kaupungin vuokramaalla.
      Nyt kunnallistekniikan piiriin tulevien rantatonttien pohjahinnat on määritelty ja ne vaihtelevat reilusta 50 000 eurosta noin 86 000 euroon. Rannattomien tonttien hinta on alimmillaan noin 12 000 ja ylimmillään noin 18 000 euroa. Rannattoman tontin voi myös vuokrata.
      Jos kauppoja syntyy, tontille on rakennettava viiden vuoden kuluessa.

      Rantatontit myydään eniten tarjoavalle, pohjahinta on alimmillaan reilut 50 000 euroa. Tarjouskilpailu alkaa syyskuussa.

    • Anonyymi

      Suutarniemen ensimmäisten omarantaisten omakotitonttien tarjouskilpailu on alkamassa, tiedottaa Savonlinnan kaupunki. Tarjouskilpailu alkaa lauantaina 18. syyskuuta ja päättyy kuukautta myöhemmin 18. lokakuuta.

      Tarjouskilpailussa on mukana tässä vaiheessa viisi omarantaista omakotitonttia, jotka sijaitsevat Suutarniemen etelärannalla, Suutarniemenkadun alkupäässä.

      Tonttien pohjahinnat ovat noin 50 000–80 000 euroa tontin koosta riippuen. Rakennusoikeutta isommilla tonteilla on 300   50   25 ja pienemmillä tonteilla 300   25 kerrosneliömetriä.

      Rakennustapaohjeet antaa Savonlinnan kaupungin rakennusvalvonta. Rakentamaan tonteille pääsee vuonna 2022.

      Tarjouskilpailussa mukana olevat tontit on tiedotteen mukaan merkitty maastoon ja niihin voi käydä omatoimisesti tutustumassa 25.–26.9. ja 9.–10.10. Muina ajankohtina alueella ei saa liikkua.

      Alueen kunnallistekniikan rakentaminen on vielä käynnissä ja koska alue on työmaa-aluetta, jokainen liikkuu siellä omalla vastuullaan käyttäen erityistä varovaisuutta, kaupungin tiedotteessa muistutetaan.

      Kirjalliset tarjoukset tonteista on toimitettava kaupungintalolle 18.10.2021 klo 12 mennessä. Kirjepostin lisäksi voi käyttää sähköpostia.

      Tarkemmat tiedot tarjouskilpailussa mukana olevista tonteista ja niiden myyntiehdot löytyvät kaupungin kotisivuilta .

      Luonnonkaunis Suutarniemi sijaitsee Saimaan rannalla noin seitsemän kilometriä keskustasta kaakkoon. Asuinalue rajoittuu pohjoisesta Koivukadun omakotitaloalueeseen ja lännessä Pihlajaveteen.

      Rantaviivaa alueella on noin 3,4 kilometriä. Lähimmät palvelut ovat Nätkin kaupunginosassa noin 1,5 kilometrin päässä.

    • Anonyymi

      Kohta selviää kuinka korkealle tarjouskilpailussa tonttien hinnat nousi.
      Menikö jopa 100 000€ rikki...
      Kuinka monta tarjousta, eli halukasta ostajaa oli.
      Varmaan kaupunki ne ilmoittaa, koska en usko, että ne olisi liikesalaisuuksia.

      "SUUTARNIEMEN ALUEELLE Savonlinnaan on alkanut rakentua uusi asuinalue, kun kunnallistekniikkaa on rakennettu alueella kesäkuusta alkaen.
      Ensimmäisten omarantaisten omakotitonttien tarjouskilpailu on 18.9.–18.10.2021
      välisenä aikana.
      Tarjouskilpailussa on nyt mukana viisi omarantaista
      omakotitonttia. Tontit sijaitsevat Suutarniemen etelärannalla,
      Suutarniemenkadun alkupäässä.
      Tonttien pohjahinnat ovat noin 50 000 – 80 000 euroa tontin koosta riippuen. Ra-
      kennusoikeutta isommilla tonteilla on 300 50 25 k-m2
      ja pienemmillä tonteilla 300 25 k-m2.
      Rakennustapaohjeet antaa Savonlinnan kaupungin rakennusvalvonta
      ja rakentamaan tonteille pääsee vuonna 2022.
      Tarjouskilpailussa mukana olevat tontit on merkitty maastoon ja niihin voi käydä
      omatoimisesti tutustumassa 25.–26.9. ja 9.–10.10.
      Alueen kunnallistekniikan rakentaminen on vielä käynnissä ja koska alue on työmaa-aluetta, jokainen liikkuu siellä omalla vastuulla ja käyttäen erityistä
      varovaisuutta. Muina ajankohtina alueella ei saa liikkua.
      Kirjalliset tarjoukset tonteista on toimitettava 18.10.2021 klo 12 mennessä
      osoitteella Savonlinnan kaupunki, Olavinkatu 27, 57130 SAVONLINNA.
      Kuoreen merkintä "Suutarniemi”.
      Tarjouksen voi jättää myös sähköpostilla osoitteeseen tarjoukset.
      [email protected].
      Tarkemmat tiedot tarjouskilpailussa mukana olevista
      tonteista ja niiden myyntiehdot löytyvät kaupungin
      kotisivuilta osoitteesta www.savonlinna.fi/tarjouskilpailu-suutarniemi"

    • Anonyymi

      Oletteko muuten huomanneet, että kun Suutarniemen kunnallistekniikkaa on nyt kesästä saakka rakennettu niin, että siellä tehdään duunia reilu kuusi tuntia arkipäivisin ja muun ajan isot ja kalliit koneet makoilee siellä joutavana.
      Luulin, että kuorma-autot ja kaivinkoneet on niin kalliita, että niiden pitää tehdä enemmän kuin 6h tuntia veloitettavaa työtä / arkipäivä.
      Ainakin noilla isommilla tietyömailla koneet liikkuun myös iltaisin ja viikonloppuisin.
      Toki, jos kaupunkin on tehnyt urakoitsijan kanssa niin hyvän diilin, että ne koneet joutaa suurimman osan ajasta makoilemaan toimettomana Suutarniemen työmaalla, niin mikäs siinä sitten.

      • Anonyymi

        On se hyvä että edes sinä kannat huolta koneiden tehokkaasta käytöstä:)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On se hyvä että edes sinä kannat huolta koneiden tehokkaasta käytöstä:)

        Koneiden tehokas käyttö ei minua kiinnosta, vaan yhteisten verovarojen käyttö.
        Koska veronmaksajana maksan myös niiden koneiden käytöstä.

        Myös tulonsaajien pitäisi olla huolissaan, koska mitä enemmän Suutarniemi nielee verovaroja, niin sitä vähemmän niitä on jaettavissa vastikkeetta tulonsaajille.


    • Anonyymi

      Huomasin, että kaupunginhallitus on tehnyt Suutarniemen kaavoituspäätöksen jo yli 13 VUOTTA sitten!
      Kaupungin sivuilta:
      "25.3.2008 § 141: Kaupunginhallitus on tehnyt Suutarniemen alueen kaavoituspäätöksen".

      Jopas kesti, se aika rakennusbuumeineen oli ja meni.

      Tarjouskilpailu päättyi 18.10.2021. Kuinkahan mahtoi kauppa käydä?

      • Anonyymi

        Nätkillä asuneena muistalen ,että Suutarniemen mökkiläiset olisi jo 80-luvulla olleet huolissaan vuokratonteista.

        Se on aivan totta, että Suutarniemen rantatontit olisi pitänyt kaavoittaa ja myydä jo 90-luvulla.
        Silloin olisi ollut ostajia ja tonteista olisi saanut hyvän hinnan.
        Pahoin pelkään, että 2021-2022 Suutarniemi ei saavuta sille asetettuja odotuksia ja kunnallistekniikka jää meidän veronmaksajien maksettavaksi.


      • Anonyymi

        Tarjouskilpailu päättyi 18.10.2021, eikä vieläkään mitään tietoa.


    • Anonyymi

      Paikallispravda:

      Savonlinnan kaupunki ei saanut Suutarniemen rantatonteista yhtään tarjousta viime viikolla päättyneessä tarjouskilpailussa.

      Tarjouskilpailussa oli viisi rannalla sijaitsevaa omakotitonttia. Nyt ne ovat myynnissä kiinteällä pohjahinnalla. Hinnat vaihtelevat 50 877 eurosta 80 909 euroon.

      Kaupungin maankäyttöneuvottelija Tiina Inkinen kertoo, että lisää tontteja tulee myyntiin keväällä. Rantatontit laitetaan ensin tarjouskilpailuun, mutta kuivan maan tontit tulevat kiinteällä hinnalla yhteishakuun.

      Inkinen uskoo, että tonttien kysyntä kasvaa, kun vesi- ja viemärilinjastot sekä tiestö saadaan valmiiksi.

      – Silloin tontteja pääsee paremmin katsomaan.

      Nyt ensimmäisessä vaiheessa kunnallistekniikkaa rakennetaan Suutarniemen tulevan omakotialueen itäreunaan. Myynnissä nyt olevat ja keväällä myyntiin tulevat tontit ovat ensimmäisen vaiheen alueelta.


      Yksi mökkitontin vuokralainen käytti etuosto-oikeuttaan


      Suutarniemi on vanhastaan kesämökkialuetta. Kaupungin vuokratonteilla on ollut yksityisessä omistuksessa olevia kesämökkejä.

      Mökkitonttien vuokralaisilla on etuosto-oikeus omakotitontteihin siten, että he saavat tontin pohjahintaan kymmenen prosenttia alennusta.

      Ensimmäisen rakennusvaiheen mökkitonttien vuokralaisista vain yksi käytti etuosto-oikeuttaan. Hän kertoo ostaneensa mökin ja vuokraoikeuden noin kuukausi sitten – nimenomaan siksi, että saisi ostaa omakotitontin.

      Mökkitonttien vuokralaisilla on oikeus myös vuokrata itselleen rannalta omakotitontti. Muille ihmisille rantatontit luovutetaan vain myymällä. Oikeutta rannalla sijaitsevan mökkitontin vuokraamiseen käytti kaksi kesämökkiläistä.

      Ensimmäisen rakennusvaiheen alueella olevien mökkitonttien vuokrasopimukset päättyvät vuoden loppuun mennessä. Myytäviä tontteja oli nyt aluksi vain viisi, koska muiden tonttien keskeisistä osista on vielä vuokrasopimukset voimassa.

      Kunnallistekniikan rakentamisen jatkosta ei Inkisen mukaan ole päätöksiä. Myös alueen länsiosan mökkiläisillä on aikanaan oikeus ostaa omakotitontti rannalta alennetulla hinnalla.
      Omakotialueen kaava hyväksyttiin yksitoista vuotta sitten

      Kaupunginvaltuusto hyväksyi Suutarniemen omakotialueen kaavan vuonna 2010. Alueelle on kaavoitettu 47 rantatonttia ja 27 kuivan maan tonttia.

      Alkuperäisen aikataulun mukaan Suutarniemen kunnallistekniikkaa piti alkaa rakentaa vuonna 2012, mutta rahaa kunnallistekniikan rakentamiseen ei löytynyt ennen kuin tälle vuodelle.

    • Anonyymi

      Kaikkihan tuon tiesi, ettei mene kaupaksi.
      Paitsi Sln kaupungin haaveilijat...

      Tynkkylän Kartanon alue on SAIMAAN rannalla ja 10min keskustasta veneellä mutta sekään ei myy.

    • Anonyymi

      Minä kommentoin kerran eräälle valtuutetulle ettei tule kauppoja noilla hinnoilla, kun liian tiheään on tontit laitettu eli kuka haluaa naapurin liian lähelle tuollaisella paikalla.
      Valtuutettu närkästyi, että mikä muka vikana. No nyt voivat miettiä mitä vikaa on.

      • Anonyymi

        Ja minä taisin arvailla, että Suutarniemelle käy samoin kuin Sulkavan Kuumienkivien alueelle.
        > !0 vuotta ja vain yksi tontti on myyty.
        Oliskohan kannattanut kokeilla pientä ennakomarkkinointia ennen katujen ja kunnallistekniikan rakentamista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja minä taisin arvailla, että Suutarniemelle käy samoin kuin Sulkavan Kuumienkivien alueelle.
        > !0 vuotta ja vain yksi tontti on myyty.
        Oliskohan kannattanut kokeilla pientä ennakomarkkinointia ennen katujen ja kunnallistekniikan rakentamista?

        Minuakin ihmetytti tuo, että kysyntää ei tutkittu etukäteen.
        olisi pitänyt laittaa esim. kuusi tonttia myyntiin pohjahinnalla X tarjousten perusteella ja neljän vuoden rakennusvelvollisuudella.
        Näin markkinat olisi kertoneet, että onko kysyntää vai ei.

        Nyt tehtiin kunnallistekniikka, joka maksaa tehtäessä ja maksaa ylläpidettäviä.
        No, vastahan sitä kunnallisveroa päätettiin alentaa, joten on veronmaksajilla varaa…


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minuakin ihmetytti tuo, että kysyntää ei tutkittu etukäteen.
        olisi pitänyt laittaa esim. kuusi tonttia myyntiin pohjahinnalla X tarjousten perusteella ja neljän vuoden rakennusvelvollisuudella.
        Näin markkinat olisi kertoneet, että onko kysyntää vai ei.

        Nyt tehtiin kunnallistekniikka, joka maksaa tehtäessä ja maksaa ylläpidettäviä.
        No, vastahan sitä kunnallisveroa päätettiin alentaa, joten on veronmaksajilla varaa…

        Juuri näin. Ja mieluummin ilman xx vuoden rakennusvelvoitetta.
        Vaan itse olemme viisaat päättäjät valinneet. Joskus vaan tuntuu, että jostain hoitolaitoksestako...


    • Anonyymi

      Kohta keksivät, että rakennetaankin kerrostalo sinne.
      Sulkava taitaa olla paikka mistä ideoita hakeneet.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Viuhonmäen tontti myyty hintaan 3000 €.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viuhonmäen tontti myyty hintaan 3000 €.

        Mahtoiko tulla kauppoja. Sivulla lukee "Kohde on poistunut myynnistä".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mahtoiko tulla kauppoja. Sivulla lukee "Kohde on poistunut myynnistä".

        Se "Kohde on poistunut myynnistä" ilmoitus tulee, kun kaupasta on kulunut hetki aikaa tai myyjä tai huutokaupan pitäjä poistaa tuotteen myynnistä.

        Tässä tapauksessa kohde poistui myynnistä sen takia, kun kohde myytiin.
        Kun huutokauppa sulkeutui ja tarjoukset oli tarkistettu, niin siellä luki:
        "Korkein tarjous hyväksytty" tai jotain vastaavaa, mikä tarkoittaa sitä, että myyjä on hyväksynyt tarjouksen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se "Kohde on poistunut myynnistä" ilmoitus tulee, kun kaupasta on kulunut hetki aikaa tai myyjä tai huutokaupan pitäjä poistaa tuotteen myynnistä.

        Tässä tapauksessa kohde poistui myynnistä sen takia, kun kohde myytiin.
        Kun huutokauppa sulkeutui ja tarjoukset oli tarkistettu, niin siellä luki:
        "Korkein tarjous hyväksytty" tai jotain vastaavaa, mikä tarkoittaa sitä, että myyjä on hyväksynyt tarjouksen.

        Aaaa... No joku sai ison tontin halavalla. Jääneekö odeottelemaan parempia aikoja, vai onko tarkoitus aloittaa rakentaminen, sitä lienee turha arvailla.


    • Anonyymi

      Hyvä esimerkki kuinka kaukana Sln viranomaiset ovat tontti asioissa!

      "Ei vielä tarjouksia"

      "Lähtöhinta 20 000 €"

      100x parempi tontti ja ei mene 20t kaupaksi.....

    • Anonyymi

      Kuten jo aiemmnin sanottu.
      Kumpi on parempi.
      Myymätön 100 000€ tontti vai myyty 20 000€ tontti?

    • Anonyymi

      Kuulin, että kaupungilla harkitsevat nyt tonttien ale-hinnoittelua.

      • Anonyymi

        Uudet huutokaupat alkaisivat nollasta eurosta ja sitten päättymisen korkeimman huudon tehneen kanssa aloitettaisiin ehkä jonkunlaiset neuvottelut. Tällaista puhuvat tekvissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uudet huutokaupat alkaisivat nollasta eurosta ja sitten päättymisen korkeimman huudon tehneen kanssa aloitettaisiin ehkä jonkunlaiset neuvottelut. Tällaista puhuvat tekvissä.

        Ostin joku vuosi sitten Mikkelissä poliisien huutokaupasta polkupyörän 55 eurolla. Jos se kirjuri olisi todennut että nyt kun huusit tämän polkupyörän 55 eurolla niin aletaanpas neuvottelemaan hinnasta, niin olisin kyllä todennut että voit pitää sen pyöräsi.


    • Anonyymi

      Hei hei hei! Ei kannata soveltaa mitään logiikkaa Savonlinnan kaupungin toimiin....
      He tekevät omalla kaavalla, oli se kuinka tyhmä vaan. Ja kansa maksaa!

    • Anonyymi

      Koiranulkoiluttaja kävi Suutarniemeä katsomassa.
      Metsää oli hakattu ja näky on sen mukainen.

      Enemmän koiranulkoiluttajaa ihmetytti kolme isoa kaivinkonetta siellä työmaan parkissa.
      Yhdessä oli lunta vielä niin paljon päällä, että tuskin on kuukauteen edes käynnistetty.
      Lumijälkien perusteella siellä on hiljaista ja ei siellä yhtään duunaria näkynyt.

      Onko niin, että urakoitsijalla ei ole duunia, kun isot kaivinkoneet makaa joutavana Suutarniemen työmaalla vai onko niin, että soppari on sen verran hyvä, että se kestää seisottaa kalliita koneita joutavana...

      • Anonyymi

        Eiköhän koko hanke ole haudattu vähin äänin...


      • Anonyymi

        Maanrakennus talvella tietää haasteita ja lisäkustannuksia, liekö syy siinä? Vaan eipä tuolla kiirekään liene, tonteista kiinnostuneita kun ei taida olla pilvin pimein.


    • Anonyymi

      Oliko aluetta tarkoitus markkinoida venäläisille?

      • Anonyymi

        Myykää vaan ryssille,niinkuin olette vuosikausia tehneet. Toopet.


    • Anonyymi

      Paikallispr...eikun savonmaa tänään:

      Savonlinnan kaupunki on laittanut tarjouskilpailulla myyntiin Suutarniemessä kolme omakotitalon rantatonttia.

      Rantatonttien pohjahinnat vaihtelevat 55 448 eurosta 88 514 euroon tontin koosta riippuen.

      – Rakennustapaohjeet antaa Savonlinnan kaupungin rakennusvalvonta ja rakentamaan pääsee heti, kertoo maankäyttöinsinööri Riku Mönkkönen.

      Kirjalliset tarjoukset tonteista on toimitettava 30. toukokuuta kello 12 mennessä. Tajoukset voi jättää myös sähköpostilla.

      Yhteishaussa on mukana myös seitsemän kuivanmaan tonttia järvimaisemissa. Tontit voi varata, vuokata tai ostaa. Yhteishaku on käynnissä 7.-30. toukokuuta.

      Kaupunginvaltuusto hyväksyi Suutarniemen omakotialueen kaavan vuonna 2010. Alueelle on kaavoitettu kaikkiaan 47 rantatonttia ja 27 kuivan maan tonttia. Kunnallistyöt siirtyivät taloudellisista syistä reilulla kymmenellä vuodella.

      Mönkkönen kertoo, että tarjouskilpailussa ja yhteishaussa mukana olevat tontit on merkitty maastoon ja niihin voi käydä tutustumassa omatoimisesti. Suutarniemen alueen kunnallistekniikka on valmistumassa.

      – Alue on vielä työmaa-aluetta, jokainen liikkuu siellä omalla vastuulla ja käyttäen erityistä varovaisuutta.
      Luonnonkaunis Suutarniemi sijaitsee Saimaan rannalla noin seitsemän kilometrin päässä Savonlinnan kaupungin keskustasta kaakkoon. Suutarniemen uusi asuinalue rajoittuu pohjoisesta Koivukadun omakotitaloalueeseen ja lännessä Pihlajaveteen. Rantaviivaa alueella on noin 3,4 kilometriä. Lähimmät palvelut ovat Nätkin kaupunginosassa noin 1,5 kilometrin päässä.

      Tontteja kaupattiin edellisen kerran viime vuoden syksyllä, jolloin omakotitalotonteista myytiin yksi.

      • Anonyymi

        Kuten joskus aiemmin kirjoitin. Suutarniemelle käy kuten Sulkavan Kuumienkivien alueelle....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuten joskus aiemmin kirjoitin. Suutarniemelle käy kuten Sulkavan Kuumienkivien alueelle....

        Hetken jo luulin, että minä kirjoitin tämän.
        Olen alusta alkaen sanonut, että Sulkavalla pilattiin liian pienillä tonteilla ja naapurit kättelyetäisyydellä, niin miksi kukaan täälläkään haluaisi maksaa talosta puoli miljoonaa ja ei mitään omaa rauhaa.


    • Anonyymi

      Miksin Suutarniemessä sitten toistetaan kuumien Kivien virheet...?

      • Anonyymi

        Miksi, sitä saa tosiaan ihmetellä. Ennakkomarkkinoinnilla oltaisiin saatu kiinnostuneisuus selville kustannuksitta.
        Suutarniemi on Nätkin perukoilla, matkaa keskustaan 8 km, paikallisliikenne on mitä on ja lähimmälle pysäkillekin lienee ~1,5 km. Päälle vielä se, että talon rakentaminen Savonlinnaan on yhtään laskutaitoa omaavalle täysin mahdoton yhtälö.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi, sitä saa tosiaan ihmetellä. Ennakkomarkkinoinnilla oltaisiin saatu kiinnostuneisuus selville kustannuksitta.
        Suutarniemi on Nätkin perukoilla, matkaa keskustaan 8 km, paikallisliikenne on mitä on ja lähimmälle pysäkillekin lienee ~1,5 km. Päälle vielä se, että talon rakentaminen Savonlinnaan on yhtään laskutaitoa omaavalle täysin mahdoton yhtälö.

        Enää on turha pyristellä, kun kunnallistekniikka on jo melkein valmis.
        Veronmaksajille lisää maksettavaa...

        Hyvä meidän päättäjät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Enää on turha pyristellä, kun kunnallistekniikka on jo melkein valmis.
        Veronmaksajille lisää maksettavaa...

        Hyvä meidän päättäjät.

        Sanoin silloiselle valtuutetulle joka oli päättämässä tästä, että käy kuin sulkavan kuumille kiville, niin napakasti vastasi jotta jotainhan tässä on yritettävä ja niin onkin, mutta tämä ei ollut meidän pelastus.
        Ei käy kateeksi niitä ketkä yrittää pitää Savonlinnaa pinnalla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanoin silloiselle valtuutetulle joka oli päättämässä tästä, että käy kuin sulkavan kuumille kiville, niin napakasti vastasi jotta jotainhan tässä on yritettävä ja niin onkin, mutta tämä ei ollut meidän pelastus.
        Ei käy kateeksi niitä ketkä yrittää pitää Savonlinnaa pinnalla

        Pitäisikö sitten lakata yrittämästä vai mitä pitäisi tehdä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitäisikö sitten lakata yrittämästä vai mitä pitäisi tehdä?

        Yrittämistä ei pidä lopettaa, mutta on monta tapaa yrittää.

        Jälkiviisaana voi sanoa, että Suutarniemen koko prosessi ei ollut paras mahdollinen yritys.

        Kuten jo aiemmin etuviisaana mainittu, niin olisi pitänyt jonkunlainen ennakkomarkkinointi tehdä, jolla olisi kartoitettu potentiaalisia asiakkaita.

        Nyt laitettiin koju kalliilla pystyyn ja toivotaan, että asiakkaita tulisi ostamaan jotain todella kallista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yrittämistä ei pidä lopettaa, mutta on monta tapaa yrittää.

        Jälkiviisaana voi sanoa, että Suutarniemen koko prosessi ei ollut paras mahdollinen yritys.

        Kuten jo aiemmin etuviisaana mainittu, niin olisi pitänyt jonkunlainen ennakkomarkkinointi tehdä, jolla olisi kartoitettu potentiaalisia asiakkaita.

        Nyt laitettiin koju kalliilla pystyyn ja toivotaan, että asiakkaita tulisi ostamaan jotain todella kallista.

        Ryssillekkö tuo alue oli tarkoitus myydä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ryssillekkö tuo alue oli tarkoitus myydä?

        Omituinen kysymys, vaiko kommentti...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yrittämistä ei pidä lopettaa, mutta on monta tapaa yrittää.

        Jälkiviisaana voi sanoa, että Suutarniemen koko prosessi ei ollut paras mahdollinen yritys.

        Kuten jo aiemmin etuviisaana mainittu, niin olisi pitänyt jonkunlainen ennakkomarkkinointi tehdä, jolla olisi kartoitettu potentiaalisia asiakkaita.

        Nyt laitettiin koju kalliilla pystyyn ja toivotaan, että asiakkaita tulisi ostamaan jotain todella kallista.

        Niin, mitäpä tähän lisäisi..? 20 vuotta ja Suutarniemi on pääosin edelleen autio niemi. Näin tässä(kin) kävi, Toivon todellakin olevani väärässä, mutta kun en mahda olla...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, mitäpä tähän lisäisi..? 20 vuotta ja Suutarniemi on pääosin edelleen autio niemi. Näin tässä(kin) kävi, Toivon todellakin olevani väärässä, mutta kun en mahda olla...

        Kuten jo sanottu.
        Suutarniemi olisi pitänyt laittaa käyntiin 90-luvulla.
        Silloin olisi ollut kysyntää.
        Nyt on aika ja kehitys ajanut ohi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanoin silloiselle valtuutetulle joka oli päättämässä tästä, että käy kuin sulkavan kuumille kiville, niin napakasti vastasi jotta jotainhan tässä on yritettävä ja niin onkin, mutta tämä ei ollut meidän pelastus.
        Ei käy kateeksi niitä ketkä yrittää pitää Savonlinnaa pinnalla

        Pinnalla pitämiseksi tänne tulee saada ympärivuotisia työpaikkoja ja paljon. Jos ei onnistu, niin hukutaan.


    • Anonyymi

      Niistä vanhoista lahoista huviloista olisi saanut enemmän tuloja kuin uudesta kaavasta!

      Ja niiden omistajat ja vuokraajat olisivat nauttineet paikasta. Nyt ei nauti kukaan.

      • Anonyymi

        Just näin 👍


    • Anonyymi

      Asumiskulut Savonlinnassa ovat Suomen ykkössijoilla. Ikävä kyllä, siellä kalleimmassa kärkipäässä, mahdollisesti jopa numero 1.
      Jos tähän ei saada korjausta, niin ..... tarvitseeko sanailla enempiä..?

    • Anonyymi

      Paikallispravda tänään:

      Savonlinnan kaupunki ei saanut Suutarniemen rantatonteista yhtään tarjousta tarjouskilpailussa, jonka kaupunki järjesti toukokuun aikana. Tarjouskilpailussa oli kolme rannalla sijaitsevaa omakotitonttia, jotka kilpailun jälkeen jäivät myyntiin pohjahinnalla. Pohjahinta on tontin koosta riippuen 55 000–88 000 euroa.

      Myös vuosi sitten tarjouskilpailussa olleet rantatontit jäivät myyntiin pohjahinnalla. Tällä hetkellä Suutarniemen rantatontteja on myynnissä yhteensä seitsemän. Myös kuivan maan omakotitontteja on tarjolla seitsemän. Kuivan maan tontteja kaupunki myy tai vuokraa.

      Rakennuslupia Suutarniemeen on tähän mennessä myönnetty yksi. Se myönnettiin Suutarniemen mökkitontin vuokralaiselle, joka käytti etuosto-oikeuttaan ja lunasti mökkinsä kohdalla olevan omakotitontin pohjahintaa halvemmalla. Hän rakentaa ensin saunan ja myöhemmin omakotitalon. Suutarniemen tonteilla on omakotitalon rakentamisvelvoite.

      Vuosi sitten tarjouskilpailussa olleista rantatonteista yksi on tarjouskilpailun jälkeen varattu pohjahinnalla. Kaksi tonttia on vuokrattu pohjahintaan perustuvalla vuokralla.

      – Luulen, että maailmanpoliittinen tilanne ja rakennuskustannusten nousu on saanut aikaan sen, että kysyntä on vaimeaa, sanoo kaupungin maankäyttöinsinööri Riku Mönkkönen.

      Kaupunki kaavoitti Suutarniemeen 12 vuotta sitten omakotialueen, jossa on 47 rantatonttia ja 27 kuivan maan tonttia. Vasta viime vuonna kaupunki päätti satsata kunnallistekniikan eli vesi- ja viemärijohtojen rakentamiseen.

      Viime kesän ja alkukevään aikana alueelle on rakennettu kunnallistekniikkaa niin, että sen piirissä on noin puolet kuivan maan tonteista ja noin kolmannes rantatonteista. Kaikki kunnallistekniikan piirissä olevat tontit eivät vielä ole myynnissä.

      Mönkkönen uskoo, että kiinnostus alueeseen kasvaa, kun ensimmäisen vaiheen kunnallistekniikkaurakka valmistuu.

      – Markkinoimme tontteja aktiivisesti, Mönkkönen sanoo.

      Suutarniemi on vanhastaan ollut kesämökkialuetta, josta kaupunki on vuokrannut rakennuspaikkoja mökeille. Kaupunki sanoi kunnallistekniikan ykkösvaiheen alueella olleet mökkipaikkojen vuokrasopimukset irti viime vuonna ja velvoitti vuokralaiset purkamaan mökit pois.

      Mönkkösen mukaan kunnallistekniikan rakentamisen jatkamisesta ei ole päätetty. Aikataulu riippuu siitä, kuinka hyvin ykkösvaiheen omakotitontit käyvät kaupaksi. Ennen seuraavan vaiheen rakentamispäätöstä kaupunki ei pura alueen länsi- ja eteläosan mökkiläisten vuokrasopimuksia.

      – Jonkin aikaa mökkeily ja omakotiasuminen elävät siellä rinnakkain Mönkkönen sanoo.

      Moinsalmentieltä tulevaa tieyhteyttä on pohjustettu, mutta puuttuvan tienpätkän rakentamisen aikataulua ei ole mietitty
      Suutarniemeen ajetaan Nätkin omakotialueen katujen kautta, kuten sinne on aina ajettu.

      Asemakaavan mukaan omakotialueen liikenteen on määrä kulkea Moinsalmentieltä Kesäkodinkatua pitkin. Pätkä Kesäkodinkadusta on kuitenkin rakentamatta, eikä kaupungilla ei toistaiseksi ole suunnitelmaa sen rakentamisen aikataulusta tai rahoituksesta.

      Puutuvaa tienpätkää on jo sen verran pohjustettu, että Suutarniemen kunnallistekniikkaurakan toteuttanut Maanrakennus Arto Jääskeläinen sai lisätyönä tehtäväkseen louhepenkereen, jonka päälle tie aikanaan tehdään.

      – Ylijäämälouheet ajettiin sinne, sanoo toimitusjohtaja Arto Jääskeläinen.

      Jääskeläinen arvioi, että viime kesänä alkanut kunnallistekniikkaurakka saattaa valmistua jo ennen virallista määräaikaa eli juhannusta.

      – Alkaa olla valmista, kunhan saadaan mullat vielä tänne, Jääskeläinen sanoo.

      • Anonyymi

        "Luulen, että maailmanpoliittinen tilanne ja rakennuskustannusten nousu on saanut aikaan sen, että kysyntä on vaimeaa, sanoo kaupungin maankäyttöinsinööri Riku Mönkkönen."

        Minä luulen, että syynä on Savonlinnan vetovoiman puute. Luonnon läheisyydellä ja järvimaisemilla ei tontteja ja taloja maksella.
        - Suomen kalleimpia kuntia asumiskustannuksiltaan
        - työmahdollisuudet vähissä, palkat pienempiä kuin kasvukeskuksissa
        - herättää varmaan ajatuksia, jos tajuaa ettei täällä ei tole ainoatakaan omakoti- tai kerrostaloa rakenteilla.
        - Savonlinna on syrjässä
        - autioituva keskusta
        - Ikärakenne, eli väki vaan vanhenee
        - asukasluku jatkaa laskuaan
        - onneton paikallisliikenne
        - jos yhtään on Savonlinnan touhuja seurannut, niin saattaapi joku ihmetellä miten kaikki suunnitelmat kaatuvat. Yksi toisensa jälkeen.
        - omituiset seikkailut Venäläisten kanssa, jne...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Luulen, että maailmanpoliittinen tilanne ja rakennuskustannusten nousu on saanut aikaan sen, että kysyntä on vaimeaa, sanoo kaupungin maankäyttöinsinööri Riku Mönkkönen."

        Minä luulen, että syynä on Savonlinnan vetovoiman puute. Luonnon läheisyydellä ja järvimaisemilla ei tontteja ja taloja maksella.
        - Suomen kalleimpia kuntia asumiskustannuksiltaan
        - työmahdollisuudet vähissä, palkat pienempiä kuin kasvukeskuksissa
        - herättää varmaan ajatuksia, jos tajuaa ettei täällä ei tole ainoatakaan omakoti- tai kerrostaloa rakenteilla.
        - Savonlinna on syrjässä
        - autioituva keskusta
        - Ikärakenne, eli väki vaan vanhenee
        - asukasluku jatkaa laskuaan
        - onneton paikallisliikenne
        - jos yhtään on Savonlinnan touhuja seurannut, niin saattaapi joku ihmetellä miten kaikki suunnitelmat kaatuvat. Yksi toisensa jälkeen.
        - omituiset seikkailut Venäläisten kanssa, jne...

        ""Luulen, että maailmanpoliittinen tilanne ja rakennuskustannusten nousu on saanut aikaan sen, että kysyntä on vaimeaa, sanoo kaupungin maankäyttöinsinööri Riku Mönkkönen.
        Savonlinnan kaupunki ei saanut Suutarniemen rantatonteista yhtään tarjousta tarjouskilpailussa, jonka kaupunki järjesti toukokuun aikana."

        Miten kysyntä voi olla vaimeaa, jos se on nolla (0)... ;)


    • Anonyymi

      "Historia toistaa itseään";
      Ritalan tontit eivät myyyneet;
      "Entisellä loma-asuntomessualueella Ritalassa hinta tippui reilusti alle 100 000 euron."

      Sielläkin tehtiin uusi alue mutta ei tietä! Kovaan trafiikkiin kyllästyneet naapurit nostivat kauhean porun, hyvästä syystä, ja se viimein tuli.
      Nyt samat virheet ja sirkus Suutarniemessä. Ja yli-hinnoittelua samaan tapaan.

      Suomi, ja maailma, on vajoamassa pahimpaan lamaan 40 vuoteen. Vain Sln kaupungin virkamiehet eivät sitä tiedä.

      • Anonyymi

        Uskomaton juttu tuo Ritala muutenkin... Tehdään loma-asuntoalue Saimaan rannalle, mutta Saimaalle pääsee vain soutuveneellä. Kuten täällä muutenkin on tavallista, luvattu korkeampi silta, jäi sekin paperiversioksi.
        Alustava suunnitelma lienee ollut valmina jo 1992 https://www.doria.fi/handle/10024/140025
        Jotenkin tuntuu, että Ritalaan rahansa hukanneita on huijattu ja pahasti...


    • Anonyymi

      Olet oikeassa!

      Huijattiin siinäkin että vaadittiin "omakotilaatua" loma-asuntoihin joissa EI saanut asua vakituisesti!

      No, onneksi Haka-alueelta sai "osoite asunnon" halvalla... toi lisää verorahoja.

    • Anonyymi

      Onhan se hyvä jatkossa ulkoilla Suutarniemessä, kun on kunnon katuvalot...
      Vähän kalliit niistä tuli veronmaksajille, mutta hyvät.

    • Anonyymi

      Miljoona menee Punkaharjun vanhan kaatopaikan hoitoon.
      Tuskin Suutarniemen kunnallistekniikka ja tiehommat siitä paljoa jää.

      Eihän se ole kuin 1,33€% (2 miljoonaa ja vuosibudjetti n. 150 miljoonaa) Savonlinnan vuosibudjetista (ilman sotea), joten kai meillä on rahaa.

      Ihmetyttää vaan se, että täällä lampsitaan leuka rinnassa ja ketään ei mikään kiinnosta.

    • Anonyymi

      Pahasti persauksilleen meni Suutarniemikin. Onnistuuko ja toteutuuko täällä enää mikään muu kuin Itäkeskuksen laajentaminen?

      • Anonyymi

        Ei toteudu, eikä ole toteutunut enää 15 vuoteen.


    • Anonyymi

      Samoin vuohimäellä Walleniuksen katu. 1 talo rakennettu ja jos tontin ostanu tiesi mitä saa ois varmaan jääny kaupat tekemättä. Muutama metri piti vaihtaa talon alta maita että pysty siihen rakentamaan, budjetti varmaan vähän kasvoi.......

      • Anonyymi

        Siis rakentaako täällä oikeasti joku jotain? Huijannet...


    • Anonyymi

      Sln paras paikkakin, Tynkkylän kaavoitettu kartanon alue, lojuu lepositeissä kuolemaa odottamassa...

      Hirsimökkejä myyvä oli kovin innoissaan alkuun. Lie 1kpl saatu aikaan näytiksi 0-ostajille?
      Kasinokeidari Pekka Salmi olisi varmaa vienyt projektin maaliin mutta elo loppui...

      Mutta ei se Sln kaupunkia estänyt; pantiin miljoona, pari, pusikkoon kaus asutuksista. 100% turhaan. Ei sinne kukaan järkevä mene.

    • Anonyymi

      Omakotiontit olisi pitänyt kaavoittaa "ihmisten ilmoille", Vääräsaaren pohjoispuoli olisi voinut joitain kiinnostaakin. Hevonpäänniemeenkin olisi saanut kaavoitettua useita tontteja, vallankin jos olisi tehty hieman täyttöä vesialueelle. Tiedä sitten olisiko kukaan kiinnostunut oikeasti, eihän tänne nykyään kukaan taloaan rakenna. Tosiaan hulluun paikkaan tontit kaavoitettiin ja vielä ilman ennakkomarkkinointia. Päättäjät pitäisi saada vastuuseen.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      262
      2481
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      91
      1977
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1596
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      157
      1417
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      65
      1244
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1185
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1074
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1010
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe