Mitä teen? Auttakaa tai puhukaa edes minulle.

Anonyymi

Olen 28v mies ja naimisissa. Tapasin 3v sitten naisen ja en ole ikinä ollut näin onnellinen. Kesästä lähtien on ollut nyt tilanne sellainen, että fiilikset alkavat tippumaan jokainen päivä vaikka kuinka yritän. Vaimo hokee joka päivä, että häntä ahdistaa ja hän sekoaa tai saa psykoosin. Tätä on nyt hoettu kesäkuusta lähtien eikä mitään noista ole tapahtunut. Kaikki läheiset sanovat hänen olevansa normaali eikä hän sekoa. Minä olen sanonut hänelle joka päivä tästä. Monet lääkärit ovat sanoneet samaa. Terapiassa sanotaan samaa ja silti tämä meno jatkuu eikä muutoksia tapahdu, ei ikinä vaikka kuka sanoisi mitä. Meille on tulossa lapsi ja yritä nyt sitten kun ei mikään kelpaa, ei tuki, ei kuuntelu, ei apu, EI MIKÄÄN. Mitä tässä pitäisi sitten tehdä? Kaikkea on kokeiltu ilman mitään tulosta.

Kiva herätä joka aamu jälleen onnellisena ja antaa päivälle uusi mahdollisuus. Se kaikki ilo ja onnellisuus on vain pala paperia joka menee vessasta alas jokainen päivä. Vetäydyn vain itse hiljaisemmaksi ja etäisemmäksi. Ahdistun itse ja tunnen välillä miten olo menee kiuhumiseen asti. Minä varmaan tässä sekoan pian, mutta esitän vain pirteää ja iloista vaikka olo on täysin jotain muuta...

Kiitos nyt jos joku vastaa. Olen täysin kyllästynyt ja väsynyt tähän.😥

5

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuvailu on suppeahko, ymmärrettävästikin, mutta mennään sillä mitä on ja katsotaan millainen keskustelu syntyy.

      3 vuotta on lyhyt aika, teillä on oikeastaan vasta alkuhuuma väistynyt, yhteinen matka on vasta aluillaan. Periaatteessa olette vasta kiinnittymässä toisiinne ja matkassa mukana on isompikin mullistus, lapsi. Se varmasti sekoittaa tilannetta, kun olette tavallaan vasta löytämässä toisenne ja suhteenne sellaisian kuin olette ja siinä olette. Ei ole helpoin tilanne, lapsi aiheuttaa ylimääräistä haastetta, mutta on toisaalta myös suhteenne liima.

      Kun en ole nainen, olen periaatteessa jäävi kommentoimaan raskaana olevan naisen kokemusmaailmaa. Voisin kuitenkin arvailla, että edellä mainittu vaikuttaa, mutta ehkä myös hormonitasapaino tulee ja menee miten sattuu, kuten asiaan kuuluukin. Lisäksi tuleva vanhemmuus varmasti pelottaa, lienee useimpia ensimmäisellä kerralla. Siihen nähden en koe kumppanisi olemista mitenkään outona, vaikkei se sen vaikutusta sinuun muutakaan.

      Nyt sitten sinun kokemuksesi kumppanistasi, tilanteestanne, itsestäsi on vain sinun kokemuksesi. Siis sinun katsantokantasi, sinun tunteesi, sinun ajatuksiasi, yksin sinun mielikuvitustasi, jos niin haluat. Sinun näkökulmasi on kokoelma siitä, mitä näet ja koet, miten siitä tunnet ja mitä siitä ajattelet. Käytännössä voit valita, mitä siitä tunnet ja ajattelet. Sinun ahdistuksesi, epätoivosi, etääntymisesi, riittämättömyytesi ovat vain sinun mielesi tuotoksia, sinun ajatuksiasi.

      Niiden muuttaminen ei ole helppoa, vaan vaatii jatkuvaa tarkkailua ja ankkuroitumista objektiiviseen todellisuuteen, oman toiminnan muuttamista kun tilanteesta on irtautunut. Mutta sinä voit itse valita, tunnetko rakkautta, ymmärrystä ja toiselle läsnäoloa silloinkin, kun tuntuu ettei missään ole järkeä eikä toinen ota mitään tarjoamaasi apua vastaan. Voit valita, jatkatko edelleen olemalla siinä toiselle rakkaudella vai vetäydytkö riittämättömyyden tunteesi kanssa pois.

      Siinä missä kumppaniltasi vaaditaan nyt todella paljon voimia, fyysisiä ja henkisiä, niin niin niitä vaaditaan sinultakin, vain toisella tavalla. En tiedä, mutta arvaisin, että kumppanillesi riittäisi paljoon jo se, että sinä olisit siinä hänelle, hymyillen, rakkaudella ja ymmärryksellä, silloinkin hän ei sinua siihen halua. Päivästä toisen, tunnista toiseen, silloinkin kun et meinaa jaksaa. Olisit vain läsnä, olisit hänelle, olisit vahva hänenkin puolestaan, näyttäisit ettet mene mihinkään vaan pysyt siinä hänen vieressään kaiken tämän läpi, rakkaudella.

    • Anonyymi

      Mitäpä jos kuuntelet vaimoasi, ettekä porukalla hokisi hänelle vain ettet sinä sekoa.
      Kai vaimosi nyt on jollakin tapaa selittänyt millaisia tuntemuksia hänellä on. "Heittääkö päässä", eli onko pelkotiloja raskauden, syntyvän lapsen, koronan, työttömyyden, rahatilanteen tai koko tulevaisuuden suhteen. Näkeekö vaimosi painajaisia, nukkuuko hyvin vai huonosti jne jne.

      Onko hänellä fyysisiä oireita, unettomuutta, ajoittain paha olo, heittääkö verensokerit, onko rauta-arvot alhaalla, onko kropassa outoja kutinoita, tms. joka vaikuttaa hänen oloonsa. Onhan hänellä nyt jotain ongelmaa joka vaivaa.

      Kun minä olin raskaana, näin valtavasti painajaisia joka yö. Milloin unohdin lapsen rautatieasemalle, milloin mihinkin muualle, oli kätkytkuolemaunia, oli unia joissa mieheni kuoli, näin unta valtavasta verisestä altaasta jossa makasi mies mahallaan hukkuneena, oli sotaunia, heräsin monta kertaa öisin ja olin purrut hampaani niin lujasti yhteen että leukaan ja hampaisiin sattui, oli aivan hirveä tuskanhiki jne.
      Näitä uniani vähäteltiin joka puolella, sanottiin vain tiedäthän sinä ettei ne ole totta ja koita ajatella mukavia asioita illalla. Tottakai tiesin, tottakai ajattelin hyviä juttuja, mutta ei se tieto mitään auttanut, painajaiset olivat jokaöisiä. Lopulta en uskaltanut enää nukahtaa syvään uneen, torkuin vain tunnin pari ja taas hereillä, vietin paljon aikaa nojatuolissa istuen öisin.

      Samaten minulle tuli ruoka-aineallergioita. Ennen raskautta pystyin syömään mitä tahansa, raskauden aikana moni ruoka-aine aiheutti kihelmöintiä koko kroppaan tai vain kämmeniin ja jalkapohjiin. Valtava kutina, esim. jogurtti ja maitotuotteet olivat yksi sellainen, samaten kaikki kalat, vaikka olin kalaa syönyt lapsesta saakka viikottain ja opiskeluaikoina tonnikalapastaa monta kertaa viikossa. Eivät meinanneet uskoa tätäkään neuvolassa. Vasta sitten kun tuli paha nokkosihottuma tomaatista ( ennen raskautta ei mitään ongelmaa) aivan järkyttävä kutina, nielu turposi umpeen, vatsa oli täysin kuralla. Ei muuta kuin ambulanssiin, pistivät adrenaalinia jo ambulanssissa, olin sairaalassa loppuraskausajan. Synnytyksen jälkeen kuljin EpiPen kynä käsilaukussa, lenkillä ollessa taskussa seuraavat 2 vuotta ja söin vain hyvin tarkkaan valittuja ruoka-aineita. Siitä se pikkuhiljaa normalisoitui.

      En ollut ollenkaan oma itseni koko raskauden aikana, ja vaikka kerroin tuntemuksistani, ei näitä monesti epämääräisiä oireita kukaan vakavasti ottanut.

      Yllämainituista syistä johtuen meillä on vain yksi lapsi.

      • Anonyymi

        Kiitos vastauksesta naisen näkökulmasta. Sitä taas ajattelee erilailla asioita.


    • Anonyymi

      Vaimollasi voi olla raskauden aikainen masennus ja hän on vaarassa sairastua synnytyksen jälkeiseen masennukseen.

      • Anonyymi

        juttua lukeneena päädyin samaan


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      46
      7635
    2. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      33
      4213
    3. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      57
      3715
    4. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      50
      3190
    5. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      17
      2876
    6. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      65
      2561
    7. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      54
      2398
    8. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      51
      2388
    9. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      40
      2339
    10. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      16
      2286
    Aihe